Srbija ni na nebu ni na zemlji
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Srbija ni na nebu ni na zemlji
Još jedan naivac koji najvećom prijetnjom smatra pravoslavlje.flumen wrote:Nista nije naopako reko. Pravoslavni svijet kao ni islamski nemaju sa zapadnom civilizacijom niceg zajednickog. Umjetna tvorevina EU ce se raspasti ko sto se raspala Juga i CCCP.
Srbi bi se svakako trebali zbliziti sa Rusijom i prekinuti sve EU pregovore oko ulaska u istu.
Na granici sa Srbijom i RS podignuti 30 metara visoki zid sa zilet-zicom - nema prelaska, ni mi tamo, ni oni vamo.
Islamizam,a i ova trula zapadna civilizacija puno su veća prijetnja.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Leviathan2 wrote:cim si spomenuo judeokrscansku civilizaciju znam koliko je sati,
jbte, jel imades nesto svoje originalno sto bastinis, nesto sto je od tvojih predaka a ne nekog poludivljeg semitskog plemena ciji plemenski obicaji i religija su ti postali uzori ponasanja i zivljenja
Ovako, a i samo najkraće rečeno.
Temelji tzv. judeokršćanske civilizacije, što je prilično grbav izraz koji se rijetko koristi jer se uglavnom preferira onaj zapadna civilizacija, jesu kršćanstvo, ali više kao kultura, a manje kao religija, filozofija antičke Grčke i rimsko pravo.
Također, kršćanstvo kao religija ima svoje temelje u judaizmu, ali se zapravo poprilično razlikuje od judaizma, ali o tome sad ne bih podrobnije.
I kao ovdje možda najvažniji detalj, plemenski običaji i način života nekih poludivljih semitskih plemena od kojih su kasnije nastali Židovi kao religija i etnička zajednica, nema praktički nikakvu ulogu u izgradnji zapadne civilizacije.
Guest- Guest
flumen wrote:
1. prekinuti sve EU pregovore oko ulaska u istu.
2. Na granici sa Srbijom i RS podignuti 30 metara visoki zid sa zilet-zicom - nema prelaska, ni mi tamo, ni oni vamo.
pod brojem 1. ces popusiti !
koja ste vi mooda nama da bilo sta trasirate,
balkanski yebivetri, glumci, nikogovici, eto to ste !
pod brojem 2. kako hocete, boli nas kita.
mi ionako planiramo i vec je aktiviran plan
o kontaktu srbije sa zapadom preko madjarske.
pruga, putevi i sl.
yebite se !
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
NISAM se pravdala ruskom ambasadoru 2
Hoćete li stenogram ovog našeg razgovora odneti ruskom ili nekom drugom ambasadoru?
- Nisam očekivala toliku debatu u javnosti. Ja sam sa ambasadorom Čepurinom imala ranije dogovoren sastanak kao novi predsednik Vlade i kao što sam se prethodno videla sa nemačkim, američkim, kineskim ambasadorom. Dala sam stenogram razgovora zato što je važno zadržati kontinuitet da predsednik Vlade bude otvoren i iskren prema svakom svom partneru. Nisam se pravdala. Bila sam otvorena i u intervjuima Blumbergu, i Sputnjiku i Bi-Bi-Siju. Želela sam da pokažem da stojim iza svake svoje reči, iako su neke moje izjave potpuno izvučene iz konteksta.
rekla si ono sto misli vecina.
napale te cenzus stranke,
ili vanpalamentrane spodobe.
Hoćete li stenogram ovog našeg razgovora odneti ruskom ili nekom drugom ambasadoru?
- Nisam očekivala toliku debatu u javnosti. Ja sam sa ambasadorom Čepurinom imala ranije dogovoren sastanak kao novi predsednik Vlade i kao što sam se prethodno videla sa nemačkim, američkim, kineskim ambasadorom. Dala sam stenogram razgovora zato što je važno zadržati kontinuitet da predsednik Vlade bude otvoren i iskren prema svakom svom partneru. Nisam se pravdala. Bila sam otvorena i u intervjuima Blumbergu, i Sputnjiku i Bi-Bi-Siju. Želela sam da pokažem da stojim iza svake svoje reči, iako su neke moje izjave potpuno izvučene iz konteksta.
rekla si ono sto misli vecina.
napale te cenzus stranke,
ili vanpalamentrane spodobe.
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
Pizzone, izgleda da kod vas kola vuku konje umjesto da je obrnuto...
kakvo pravoslavlje kakvi bakraci...srbija rusiji treba jer na ovim prostorima nema nikog sigurnog..manje vise sve pravoslavne zemlje osim srbije su clanice natoa i eu...i tko im je ostao...srbija i eventualno bh-a..i to dio...i normalno da sad bacaju vecinu karata na tu soluciju...no ima jedan problem rusija sa srbijom ima daleko losiju gospodarsku razmjenu nego srbija sa eu-om..i tu sva prica pocinje i staje
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
a sto bih kao Hrvat trebao imat originalno? "sumu striborova"?Leviathan2 wrote:ti sebe smatras zaapadnom civilizacijom i kao takav bi udaljio svakog ko se ne slaze s danasnjim postavkama drustva i odnosa medju ljudima,flumen wrote:pa bitteschön...ako ti ne pase zapadna civilizacija svijet ti je danas dostupan raznim prijevoznim sredstvima.Leviathan2 wrote:civilizaciju imaju i kozojebiflumen wrote:mi imamo civilizaciju. ovo trenutno je stanje sodome i gomore. ali i tome ce doci kraj. pa ce se na tekovinama zapadne (judeokrscanske) civilizacije stvoriti opet uvjeti za solidan i miran zivot.pismejker wrote:
mudro sroceno...dodao bih dsa treba poceti koristiti neku drugu rijec,umjesto CIVILIZACIJA,za zapadne tvorevine i asocijacije..
ako ti ovaj sistem smatras necim naprednim i u tom kontekstu umeces rjec civilizacija, a ostatak svijeta pravoslavni islamski il kakav svjet, jako grijesis
po zemaljskom sharu postoji momentalno vise civilizacija koje su naprednije , kulturnije i ugodnije za zivot od te tvoje eurojudeokrscanske,
vidis,
krkanska civilizacija
cim si spomenuo judeokrscansku civilizaciju znam koliko je sati,
jbte, jel imades nesto svoje originalno sto bastinis, nesto sto je od tvojih predaka a ne nekog poludivljeg semitskog plemena ciji plemenski obicaji i religija su ti postali uzori ponasanja i zivljenja
mislis da si nes bolji od kozojeba
nisi, samo su oni malo agresivniji al samo zato jer ta njihova takozvana civilizacija kasni za tom tvojom judeokrscanskom parsto godina, s vremenom ce i oni stici na nivo gdje je ta vasa judeokrscanska a vi judeokrsani budete tek odjek proslosti
i tako u krug
mi imamo preko 1000 godina zapadnoevropsku franacko-germansku katolicku kulturu. na cijim se temeljima ona gradila? na judejskim i katolickim. u tom svijetu i danas zivim i dobro mi je.
pravoslavni bjeze k nama, ne mi njima i to vec tako skoro 1000 godina
muje bjeze k nama, ne mi njima
u kojem ti kurcevu svijetu zivis?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
ma dobro...ti kao srbin moras pravdat svoje...nije krv voda jbga...jastreb wrote:Još jedan naivac koji najvećom prijetnjom smatra pravoslavlje.flumen wrote:Nista nije naopako reko. Pravoslavni svijet kao ni islamski nemaju sa zapadnom civilizacijom niceg zajednickog. Umjetna tvorevina EU ce se raspasti ko sto se raspala Juga i CCCP.
Srbi bi se svakako trebali zbliziti sa Rusijom i prekinuti sve EU pregovore oko ulaska u istu.
Na granici sa Srbijom i RS podignuti 30 metara visoki zid sa zilet-zicom - nema prelaska, ni mi tamo, ni oni vamo.
Islamizam,a i ova trula zapadna civilizacija puno su veća prijetnja.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Čardak ni na nebu ni na zemlji
» 'Struka' ni na nebu ni na zemĺji...
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Španjolska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» 'Struka' ni na nebu ni na zemĺji...
» Španjolska - čardak ni na nebu ni na zemlji