Kako uopće zabraniti neku aplikaciju?
Page 1 of 1
Kako uopće zabraniti neku aplikaciju?
VLADA, odnosno Ministarstvo prometa, nadležnom sudu uputit će zahtjev za zabranom Uberove aplikacije koju u Hrvatskoj koristi preko 100.000 ljudi. U svijetu, jasno, Uber koriste milijuni ljudi. U ljetnim mjesecima, zbog brojnih turista, broj korisnika u Hrvatskoj znatno će porasti.
No, kako vlasti planiraju debelo u 21. stoljeću zabraniti rad neke aplikacije koja na internetu postoji potpuno neovisno do Hrvatske i njene vlasti? Uberovu aplikaciju se može jednostavno skinuti na više manje svaki pametni telefon, neovisno o zemlji u kojoj se nalazite. Jasno, osima ako niste u Sjevernoj Koreji ili možda u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti. Kako se uopće zabrani neka aplikacija?
"Ako želimo biti Kina, možemo. Poznato je da postoje zemlje koje cenzuriraju internet, odnosno promet na internetu, to je moguće. Vi možete tražiti da Google i Apple ne stavljaju da neka aplikacija bude vidljiva u Hrvatskoj. Međutim, to bi se odnosilo samo na buduće korisnike. Oni koji već imaju aplikaciju, njima treba blokirati promet. Pitanje je u kakvoj je to mjeri moguće. Možete se koristiti nekim kanalima komunikacije koje je teško, skupo i nepraktično blokirati, ali je moguće", kaže Carić za Index.
"Mislim da se ovdje radi o jednom suludom zahtjevu bez obzira na moguću pravnu utemeljenost, ne ulazim u to radi li Uber po zakonu ili ne. Ovo je sulud zahtjev koji pokazuje da ti ljudi žive u sedmom stoljeću, možda i prije", slikovit je informatički stručnjak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-uopce-zabraniti-neku-aplikaciju/981178.aspx
No, kako vlasti planiraju debelo u 21. stoljeću zabraniti rad neke aplikacije koja na internetu postoji potpuno neovisno do Hrvatske i njene vlasti? Uberovu aplikaciju se može jednostavno skinuti na više manje svaki pametni telefon, neovisno o zemlji u kojoj se nalazite. Jasno, osima ako niste u Sjevernoj Koreji ili možda u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti. Kako se uopće zabrani neka aplikacija?
"Ako želimo biti Kina, možemo. Poznato je da postoje zemlje koje cenzuriraju internet, odnosno promet na internetu, to je moguće. Vi možete tražiti da Google i Apple ne stavljaju da neka aplikacija bude vidljiva u Hrvatskoj. Međutim, to bi se odnosilo samo na buduće korisnike. Oni koji već imaju aplikaciju, njima treba blokirati promet. Pitanje je u kakvoj je to mjeri moguće. Možete se koristiti nekim kanalima komunikacije koje je teško, skupo i nepraktično blokirati, ali je moguće", kaže Carić za Index.
"Mislim da se ovdje radi o jednom suludom zahtjevu bez obzira na moguću pravnu utemeljenost, ne ulazim u to radi li Uber po zakonu ili ne. Ovo je sulud zahtjev koji pokazuje da ti ljudi žive u sedmom stoljeću, možda i prije", slikovit je informatički stručnjak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-uopce-zabraniti-neku-aplikaciju/981178.aspx
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Kako uopće zabraniti neku aplikaciju?
A koji qrc je taj UBER..cuo jesam,ali nisamnikad bio zainteresiran za to?
Guest- Guest
pismejker wrote:A koji qrc je taj UBER..cuo jesam,ali nisamnikad bio zainteresiran za to?
reci brzo da se salis
2014-04-12
http://www.index.hr/vijesti/clanak/butkovic-o-uberu-ne-mogu-ja-nista-zabraniti-nisam-ja-taj-najavljuju-se-velike-vrucine/981221.aspx
Butković o Uberu: Ne mogu ja ništa zabraniti, nisam ja taj, najavljuju se velike vrućine...
hahahahaha
koji je ovaj Čardakovac debil.. haha
Butković o Uberu: Ne mogu ja ništa zabraniti, nisam ja taj, najavljuju se velike vrućine...
hahahahaha
koji je ovaj Čardakovac debil.. haha
Guest- Guest
nope..nemam pojma..par puta cuo,uklj. tu na forumudebotoijusto wrote:pismejker wrote:A koji qrc je taj UBER..cuo jesam,ali nisamnikad bio zainteresiran za to?
reci brzo da se salis
Guest- Guest
debotoijusto wrote:VLADA, odnosno Ministarstvo prometa, nadležnom sudu uputit će zahtjev za zabranom Uberove aplikacije koju u Hrvatskoj koristi preko 100.000 ljudi. U svijetu, jasno, Uber koriste milijuni ljudi. U ljetnim mjesecima, zbog brojnih turista, broj korisnika u Hrvatskoj znatno će porasti.
Pa moguće je, država će oduzimati mobitele
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Milis Melk,da ovakivim papčarima i to ne bi moglo pasti na pamet..pa policija vec trazi podatke koji ih se nikako ne ticu ni po kojoj pravnoj osnovi..
Guest- Guest
Ovrha mobitela. Yoda, morat ćeš zvati Živi zid da te ne deložira iz...mobitelamelkior wrote:debotoijusto wrote:VLADA, odnosno Ministarstvo prometa, nadležnom sudu uputit će zahtjev za zabranom Uberove aplikacije koju u Hrvatskoj koristi preko 100.000 ljudi. U svijetu, jasno, Uber koriste milijuni ljudi. U ljetnim mjesecima, zbog brojnih turista, broj korisnika u Hrvatskoj znatno će porasti.
Pa moguće je, država će oduzimati mobitele
2015-08-09
A vidi moje mjere, ima država/Uber da se useru, ja sam nada pronatalističke politike i liberalizma u RHpismejker wrote:Milis Melk,da ovakivim papčarima i to ne bi moglo pasti na pamet..pa policija vec trazi podatke koji ih se nikako ne ticu ni po kojoj pravnoj osnovi..
2015-08-09
kod 28g. R.D. zagreb policija pronasla 1/2 rezanog duhana 2g. suhe tvari nalik marihuani i uber aplikaciju
reda mora biti
reda mora biti
2014-04-12
hehehehehehe...vidim ti Plenkija u krilu i zagrljaju...melkior wrote:A vidi moje mjere, ima država/Uber da se useru, ja sam nada pronatalističke politike i liberalizma u RHpismejker wrote:Milis Melk,da ovakivim papčarima i to ne bi moglo pasti na pamet..pa policija vec trazi podatke koji ih se nikako ne ticu ni po kojoj pravnoj osnovi..
Guest- Guest
Similar topics
» Bliska Bandićeva suradnica: ‘Čudim se kako se netko uopće usuđuje kandidirati za gradonačelnika‘
» '' Insajderski izvještaj otkriva kako Cipras ima ogroman problem u Sirizi (i da sporazum s EU uopće nije siguran) ''
» SAD-e: Brexit pokazuje kako referendumi nisu dobri i treba ih zabraniti (osim kada njima odgovaraju)
» Snowden: Ne koristite novu Googlovu aplikaciju
» Naslovnica Vecernjeg lista iz 1988:'Evo kako se tad zivjelo i kako su cijene rasle'
» '' Insajderski izvještaj otkriva kako Cipras ima ogroman problem u Sirizi (i da sporazum s EU uopće nije siguran) ''
» SAD-e: Brexit pokazuje kako referendumi nisu dobri i treba ih zabraniti (osim kada njima odgovaraju)
» Snowden: Ne koristite novu Googlovu aplikaciju
» Naslovnica Vecernjeg lista iz 1988:'Evo kako se tad zivjelo i kako su cijene rasle'
Page 1 of 1