Trg Maršala Tita ostaje?Bandić će odbiti koaliciju sa Esih/Hasanbegović a ulazi u dil sa SDP/HSLS?
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Trg Maršala Tita ostaje?Bandić će odbiti koaliciju sa Esih/Hasanbegović a ulazi u dil sa SDP/HSLS?
prije ili kasnije...ali sad su se bodovvi skupljali..bandido je ipak na koncu izracunao da ga ovi preskupo kostaju i da je bolje uzjahati opet one koji su kao 'neprijatelji' ali ipak za fotelju odustaju od nekih prohtjeva...hasanbegovic je odmah nakon prijedloga za preimenovanje trga..odmah trazio da s epreimenuju te i te ulice..te je trazio celno mjesto gradskog odjela za kulturu..a esih ej ciljala predsjednicko mjesto u gradskoj skupstini..previse za stranku sa samo nekoliko mandata koji na koncu i ne moraju biti presudni...ako pronađes druge saveznike a ocito ih ej bandic pronasao..bude li tako..esih i hasanbegovic ce platiti ne bas jeftinu politicku cijenu odnosno ipak ocito politicko neiskustvo...sa nekakve pozicije mozes na nesto utjecati ali iz opozicije i ne bas....maggie13 wrote:Prije ili kasnije ce se promijeniti. Sve je ovo sam predigra.
:D
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Trg Maršala Tita ostaje?Bandić će odbiti koaliciju sa Esih/Hasanbegović a ulazi u dil sa SDP/HSLS?
Jos bandic kalkulira..polako..;-)
2014-04-12
stvar je vrlo jednostavna,građani Zagreba su u većini protiv promjene naziva a to Bandić itekako zna.Pa neće valjda sam sebi pucat u nogu,prefrigana je to jegulja.
vili40-
2015-08-02
jasna stvar..ja kao desnicar mogu reci da bi na referendumu vjerojatno pobjedila opcija ostanka titovog imena...i zato je hase i jos enki promptno odbijali ili odbijaju referendum....ako bandic uspije sad skelpati vecinu bez esih i hasana...sigurno ide referendum...vili40 wrote:stvar je vrlo jednostavna,građani Zagreba su u većini protiv promjene naziva a to Bandić itekako zna.Pa neće valjda sam sebi pucat u nogu,prefrigana je to jegulja.
2015-09-08
a referendumom će Bandić oprati ruke i prekinuti ta natezanja oko naziva trga i usput zadovoljiti sebe i svoje glasačevuksadinare wrote:jasna stvar..ja kao desnicar mogu reci da bi na referendumu vjerojatno pobjedila opcija ostanka titovog imena...i zato je hase i jos enki promptno odbijali ili odbijaju referendum....ako bandic uspije sad skelpati vecinu bez esih i hasana...sigurno ide referendum...vili40 wrote:stvar je vrlo jednostavna,građani Zagreba su u većini protiv promjene naziva a to Bandić itekako zna.Pa neće valjda sam sebi pucat u nogu,prefrigana je to jegulja.
vili40-
2015-08-02
po meni u slucaju bandic..esih i hasanbegovic su postupili vrlo nepromisljeno...zaboravili su da osim njih u gradskoj skupstini postoje i druge stranke i opcije...vidjeli su samo sebe...i tu po meni nisu polozili uspjesno test...odmah su zagrizli ruku bandicu bez ozbiljnije pripreme..i en znam na cemu su temeljili kalkulaciej da ej bandica samo tako lako slomiti...ako ih bandic sjebe dali su upravo materijala i plenkiju...koji sigurno nece propustiti da silji kitu grogiranoj kombinaciji esih/hasanbegovic...ucjenjivat bandica vrlo nepromisljen politicki potez...odbijati svaku bandicevu ponudu a htjeti biti u vlasti sa njim podsjeca me na politiku most-a...mi bi bili u vlasti ali istovremeno vlast i opozicija...slaba racunica
2015-09-08
do promjene naziva moglo bi doći tek kad ljudi osjete da je ova država bolja od prethodne.Za sada svi ti neki pucaju po bivšoj Jugoslaviji i Titu a sa druge strane gledaju što su ovi napravili od Hrvatske,javni zahod.
vili40-
2015-08-02
mislim da nije tu toliko bitan tito kao tito ili naziv trga...radi se naprosto da se vidi kako stoji ddesnija opcija od desnice...haso/esih su ovim potezom htjeli dovesti i bandica i hdz u corsokak...ako bi hdz bio protiv hase bi mogao komotno poruciti onima u hdz-u koji su desniji od plenkija i ekipe..eto vidite sto jos radite sa njime...mi smo ti..plenki je isto tu relativno mudro odigrao po sistemu..jesmo i mi...ali treba vidjeti sve opcije...uglavnom...u ovom slucaju hase i esih nisu odigrali mudro...htjeli su ostaviti dojam da im fotelej nisu vaznije od principa..mozda i hasi nisu vazne ali sumnjam da nisu nekim clanovima stranke koji su konacno vidjeli sansu da se docepaju nekih vaznijih fotelja a ostankom u opoziciji sigurno im s ebas nece svidjeti ta opcija....bez obzira sto nemaju nekih ideoloskih razlika sa hasanbegovicem i esih...i tu moze biti pukotina mozebitnog razdora u hasetovoj stranci..a bandic ko bandic sigurno nece propustiti priliku da dođe do glasova u skupstini nekih nezadovoljnika hasetovim inacenjem prema bandicu koji ce sigurno za njihove ruke biti izdasniji prema njima..vili40 wrote:do promjene naziva moglo bi doći tek kad ljudi osjete da je ova država bolja od prethodne.Za sada svi ti neki pucaju po bivšoj Jugoslaviji i Titu a sa druge strane gledaju što su ovi napravili od Hrvatske,javni zahod.
2015-09-08
Lajbek, čkomi, pojma nemaš o ničemu, onim malo morta delat i cigle nahero slagat jednu na drugu.veber wrote:ti koja si olfo u beču trebala bi znat da je essig ocat, to i ja znam na mojem krnjem njemackomEva_ wrote:Poturčeni Srbin je retardiran a ni ocat ni najbistrija.
Ova prezimena najčešće su vezana na neku iznimnu tjelesnu karakteristiku (manu) njegovog prvog nositelja, naviku, a ponekad i neku duhovnu, karakternu crtu. Stoga su ona dobrim dijelom nadimačkog porijekla. Treba ponoviti da ćemo uzalud tražiti karakteristike iskazane ovim prezimenima na njihovim sadašnjim nositeljima. One su se odnosile na njihove prve nositelje.
- Babić - baba (kao baba, nadimačko)
- Ban - ban (ohol, koji se visoko drži, moguće i staleško)
- Belačić - bijel, čovjek bijele kose ili bijele puti
- Belošević - isto kao Belačić
- Belančić - isto kao Belačić
- Belavić - isto kao Belačić
- Belina - isto kao Belačić
- Bele - isto kao Belačić
- Boršić - boriti (se), borac
- Brundić - brundati, mrmljati sebi u bradu, poluglasno negodovati
- Bosak - bos, nadimačko prezime, aluzija na oskudno imovno stanje
- Crnčić - crn, crnokos ili tamne puti
- Crnić - isto kao Crnčić
- Debeljak - debeo, (usp. Masnec), nadimačko prezime
- Drofenik - tri feniga, "troparac" (od njem. drei pfennig)
- Družinec - drug, sklon druženju, društvu
- Duplišak - dupli, čovjek dviju teško spojivih težnja, sklonosti
- Erjavec - rđav, zločest čovjek, možda crvenokos
- Esih - ocat (slov.), "kiseli", vječno nezadovoljan čovjek (usp. Gorup)
- Gluhak - gluh
- Gobec - gubac, čovjek izraženih čeljusti
- Golec - gol, aluzija na slabo imovno stanje (usp: Bosak)
- Gorup - gorak, turoban, namršten, vječno nezadovoljan čovjek
- Gorupić - isto kao Gorup
- Hohnjec - hoch - na visokom položaju, vjerojatnije bahat, umišljen čovjek (nadimačko)
- Hrestak - hrestiti (se), žestiti se, žestok, nagli
- Hrup - grub, galamđija (korijen nalazimo u glagolu nahrupiti)
- Jesih - isto kao Esih
- Kecur - keckati, koji voli zadirkivati
- Kolenko - koljeno, nadimačko (nejasna motivacija)
- Krivec - kriv, nakrivljenog stasa
- Krizman - Kristov čovjek; prezime je sastavljeno po uzoru na grčki obrazac Kristoforos - koji (prema jednoj legendi) nosi Krista
- Krizmanić - isto kao Krizman
- Krklec - krkljanac, grleno govoriti
- Krsnik - krst; vidi Krizman
- Kusec - kus, "komad" čovjeka, stasit čovjek (ili nadimačko)
- Macan - stasit čovjek; usp. Kusec
- Majcen - malen čovjek (kajk.)
- Majcenić - isto kao Majcen
- Masnec - mast, pretil čovjek
- Mrkša - mrk, mračan, neraspoložen čovjek
- Mrkus - isto kao Mrkša
- Mužek - maleni muž (contradictio in adjecto, nadimačko)
- Nežmah - neukusan
- Očko - okat čovjek
- Ocvirk - čvarak, aluzija na skromno imovinsko stanje (nadimačko)
- Ogrizek - ostatak pojedene jabuke, aluzija na slabo imovno stanje (nadimačko)
- Palčec - palac, malen čovjek (usp. Majcen)
- Petanjek - prezime motivirano petom (nejasna motivacija kao i Kolenko)
- Petanjko - isto kao Petanjek
- Plantosar - ravno stopalo, čovjek nezgrapna hoda
- Počivašek - počivati, koji se rado odmara, počiva (nadimačko)
- Pogačić - pogača, vezano na zanimanje ili nadimačko
- Polajžer - koji na velike blagdane dolazi u goste (nepoželjni gost)
- Posilović - sila, nasilan čovjek
- Poslek - posao, marljiv čovjek
- Pracaić - prcati (isto Percaić)
- Pravdić - pravda, koji se rado pravda
- Premerl - obamro, čovjek koji je prividno umro
- Premrl - isto kao Premerl
- Premužak - muž, veliki muž (usp. Kusec i Macan)
- Puclin - puca, ženskobanjast (nadimačko)
- Rebernišak - rebra, čovjek s naglašenim rebrima (kokošja prsa)
- Rebernjak - isto kao Rebernišak
- Rukelj - ruk, nagli udarac (sklon tučnjavi)
- Rustan - rus, riđi (riđokosi čovjek)
- Sekušak - sve kuša, koji sve proba, iskusan, lukav (kajk. kûšun)
- Smrkulj - mrk, mračan, smrknut čovjek
- Sivec - siv, sijed čovjek (prerano sijed)
- Starček - maleni starac
- Storjak - star (također Starjak)
- Strsoglavec - složenica od trs i glava, nadimačko prezime
- Šantek - šantav, šepav
- Škrabl - izgreben, nadimačko prezime
- Škrablin - isto kao Škrabl
- Škreblin - isto kao Škrabl
- Šparavec - "šparav", dijalekt. štedljiv,od njem. schparen - štedjeti
- Štrok - komad dio neke cjeline (npr. štrok češnjaka itd)
- Štruk - isto kao Štrok
- Štruklec - isto kao Štrok ili aluzija na štrukle, vrstu jela (nadimačko)
- Šutina - bezrog, oslabljen (npr. ovan bez rogova; nadimačko)
- Tepeš - tepsti, tući se ili potucati se. Sklon tučnjavi, potepuh
- Vdović - udovac
- Vran - crn
- Vražić - vrag (nadimačko)
- Zobec - zub, zubat čovjek
- Zubak - zub, s naglašenim zubima (usp. Gubec)
- Žerjav - žeravica, oganj (nejasna motivacija)
- Žučko - žut, žute kose ili puti
- Žućko - isto kao Žučko
http://www.pregrada.info/kolumne/prezimena-nastala-od-karakteristike-njegovog-prvog-nositelja/
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
nakon toga brzim vlakom za minhen.maggie13 wrote:Prije ili kasnije ce se promijeniti. Sve je ovo sam predigra.
:D
tamo uz zagreb iljubljanu ima i belgrad strasse, yugoslavenien platz, josip broz tito platz i još par narodnih heroja.
inače belgrad strasse je jedna od većih avenija u minhenu i vodi do marien platza. na kraju je povjesni muzej i još jedan, nemrem se sada sjetiti koji.
2014-12-30
ajd prošeći srbendo do crvenogEva_ wrote:Lajbek, čkomi, pojma nemaš o ničemu, onim malo morta delat i cigle nahero slagat jednu na drugu.veber wrote:ti koja si olfo u beču trebala bi znat da je essig ocat, to i ja znam na mojem krnjem njemackomEva_ wrote:Poturčeni Srbin je retardiran a ni ocat ni najbistrija.
Ova prezimena najčešće su vezana na neku iznimnu tjelesnu karakteristiku (manu) njegovog prvog nositelja, naviku, a ponekad i neku duhovnu, karakternu crtu. Stoga su ona dobrim dijelom nadimačkog porijekla. Treba ponoviti da ćemo uzalud tražiti karakteristike iskazane ovim prezimenima na njihovim sadašnjim nositeljima. One su se odnosile na njihove prve nositelje.
- Babić - baba (kao baba, nadimačko)
- Ban - ban (ohol, koji se visoko drži, moguće i staleško)
- Belačić - bijel, čovjek bijele kose ili bijele puti
- Belošević - isto kao Belačić
- Belančić - isto kao Belačić
- Belavić - isto kao Belačić
- Belina - isto kao Belačić
- Bele - isto kao Belačić
- Boršić - boriti (se), borac
- Brundić - brundati, mrmljati sebi u bradu, poluglasno negodovati
- Bosak - bos, nadimačko prezime, aluzija na oskudno imovno stanje
- Crnčić - crn, crnokos ili tamne puti
- Crnić - isto kao Crnčić
- Debeljak - debeo, (usp. Masnec), nadimačko prezime
- Drofenik - tri feniga, "troparac" (od njem. drei pfennig)
- Družinec - drug, sklon druženju, društvu
- Duplišak - dupli, čovjek dviju teško spojivih težnja, sklonosti
- Erjavec - rđav, zločest čovjek, možda crvenokos
- Esih - ocat (slov.), "kiseli", vječno nezadovoljan čovjek (usp. Gorup)
- Gluhak - gluh
- Gobec - gubac, čovjek izraženih čeljusti
- Golec - gol, aluzija na slabo imovno stanje (usp: Bosak)
- Gorup - gorak, turoban, namršten, vječno nezadovoljan čovjek
- Gorupić - isto kao Gorup
- Hohnjec - hoch - na visokom položaju, vjerojatnije bahat, umišljen čovjek (nadimačko)
- Hrestak - hrestiti (se), žestiti se, žestok, nagli
- Hrup - grub, galamđija (korijen nalazimo u glagolu nahrupiti)
- Jesih - isto kao Esih
- Kecur - keckati, koji voli zadirkivati
- Kolenko - koljeno, nadimačko (nejasna motivacija)
- Krivec - kriv, nakrivljenog stasa
- Krizman - Kristov čovjek; prezime je sastavljeno po uzoru na grčki obrazac Kristoforos - koji (prema jednoj legendi) nosi Krista
- Krizmanić - isto kao Krizman
- Krklec - krkljanac, grleno govoriti
- Krsnik - krst; vidi Krizman
- Kusec - kus, "komad" čovjeka, stasit čovjek (ili nadimačko)
- Macan - stasit čovjek; usp. Kusec
- Majcen - malen čovjek (kajk.)
- Majcenić - isto kao Majcen
- Masnec - mast, pretil čovjek
- Mrkša - mrk, mračan, neraspoložen čovjek
- Mrkus - isto kao Mrkša
- Mužek - maleni muž (contradictio in adjecto, nadimačko)
- Nežmah - neukusan
- Očko - okat čovjek
- Ocvirk - čvarak, aluzija na skromno imovinsko stanje (nadimačko)
- Ogrizek - ostatak pojedene jabuke, aluzija na slabo imovno stanje (nadimačko)
- Palčec - palac, malen čovjek (usp. Majcen)
- Petanjek - prezime motivirano petom (nejasna motivacija kao i Kolenko)
- Petanjko - isto kao Petanjek
- Plantosar - ravno stopalo, čovjek nezgrapna hoda
- Počivašek - počivati, koji se rado odmara, počiva (nadimačko)
- Pogačić - pogača, vezano na zanimanje ili nadimačko
- Polajžer - koji na velike blagdane dolazi u goste (nepoželjni gost)
- Posilović - sila, nasilan čovjek
- Poslek - posao, marljiv čovjek
- Pracaić - prcati (isto Percaić)
- Pravdić - pravda, koji se rado pravda
- Premerl - obamro, čovjek koji je prividno umro
- Premrl - isto kao Premerl
- Premužak - muž, veliki muž (usp. Kusec i Macan)
- Puclin - puca, ženskobanjast (nadimačko)
- Rebernišak - rebra, čovjek s naglašenim rebrima (kokošja prsa)
- Rebernjak - isto kao Rebernišak
- Rukelj - ruk, nagli udarac (sklon tučnjavi)
- Rustan - rus, riđi (riđokosi čovjek)
- Sekušak - sve kuša, koji sve proba, iskusan, lukav (kajk. kûšun)
- Smrkulj - mrk, mračan, smrknut čovjek
- Sivec - siv, sijed čovjek (prerano sijed)
- Starček - maleni starac
- Storjak - star (također Starjak)
- Strsoglavec - složenica od trs i glava, nadimačko prezime
- Šantek - šantav, šepav
- Škrabl - izgreben, nadimačko prezime
- Škrablin - isto kao Škrabl
- Škreblin - isto kao Škrabl
- Šparavec - "šparav", dijalekt. štedljiv,od njem. schparen - štedjeti
- Štrok - komad dio neke cjeline (npr. štrok češnjaka itd)
- Štruk - isto kao Štrok
- Štruklec - isto kao Štrok ili aluzija na štrukle, vrstu jela (nadimačko)
- Šutina - bezrog, oslabljen (npr. ovan bez rogova; nadimačko)
- Tepeš - tepsti, tući se ili potucati se. Sklon tučnjavi, potepuh
- Vdović - udovac
- Vran - crn
- Vražić - vrag (nadimačko)
- Zobec - zub, zubat čovjek
- Zubak - zub, s naglašenim zubima (usp. Gubec)
- Žerjav - žeravica, oganj (nejasna motivacija)
- Žučko - žut, žute kose ili puti
- Žućko - isto kao Žučko
http://www.pregrada.info/kolumne/prezimena-nastala-od-karakteristike-njegovog-prvog-nositelja/
2014-12-30
Kmetu, kuš budi inače buš dobil prek gubca.
2017-03-21
srbendo daj se opet izgubi na neko vrijeme. "trajno"
2014-12-30
Srbenda te napravil pa ne kužiš kak Purgeri i Zagorci veliju za ocat.
2017-03-21
kaj je srbendo?
peče te?
stanojko i džango su fetivi četnici i ne srame se svog porjekla. vi instant hrvati sramite se reći da ste srbi. ali mi je baš drago kada znam da ste u pečalbi i za mjesec dana ne zaradte koliko ja u tri dana
peče te?
stanojko i džango su fetivi četnici i ne srame se svog porjekla. vi instant hrvati sramite se reći da ste srbi. ali mi je baš drago kada znam da ste u pečalbi i za mjesec dana ne zaradte koliko ja u tri dana
2014-12-30
U Zagrebu imamo poslovicu, Mala deca pokazuju rit a bedak peneze.
No, eto unatoč svim tvojim novcima sam si ko cucak i svi od tebe beže.
2017-03-21
da, baš.
no ti si i dalje srbenda
srećom sam bio skoro dva tjedna u austriji sa ženskom koja ima više para od mene. koliko sam skužio cca 20milja ojra.
no ti si i dalje srbenda
srećom sam bio skoro dva tjedna u austriji sa ženskom koja ima više para od mene. koliko sam skužio cca 20milja ojra.
2014-12-30
To ti veli tvoj algoritam? Isti onaj kaj ti veli da sam muško.
A i ta je očajna kad tebi ide plaćat za eskort
A i ta je očajna kad tebi ide plaćat za eskort
2017-03-21
Essig se na njemačkom izgovara esih pa da razriešimo spor.
Dobro je da se, ako se, odluka odgađa. O Titu i njegovoj ulozi treba provesti smirenu raspravu i odlučiti hoćemo li dati prednost tomu što je bil
1. ratni i poratni zločinac te komunistički zločinac
2. osloboditelj Istre, Rieke, Zadra i otokah.
Treba vidjeti što nam je ostavil kao trajniju baštinu, što nam je važnije iz perspektive 3017.
1. ratni i poratni zločinac te komunistički zločinac
2. osloboditelj Istre, Rieke, Zadra i otokah.
Treba vidjeti što nam je ostavil kao trajniju baštinu, što nam je važnije iz perspektive 3017.
Smeće od Bandića iznjedrilo je iz krila saveza komunista i onda je za početak sjebo HDZ. Potom je glumio socijademokratu a sad si ide lizat šupak s krajnjom desnicom. Zna Milan da mu nepokoreni grad nikada oprostiti neće!
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» bandić ipak mjenja ime Trgu Maršala Tita
» A Metilda ne vjeruje:Bandić bacio crvenu krpu kombinaciji Hasanbegovic/Esih i vrača bistu Ive Lole Ribara s mjesta sa kojeg je uklonjena na zagrebačkom Črnomercu
» Problemi za Plenkija?!Hasanbegović bi mogao okupiti u Saboru poseban klub HDZ-a(Hasanbegović,Culej,Glasnović,Kovać,Esih,Medved,Kirin)
» Senf:'Razgovarat cemo sa SDP-om o povratku Trga Marsala Tita'
» Ode drumski razbojnik : HDZ će glasati za promjenu imena Trga maršala Tita
» A Metilda ne vjeruje:Bandić bacio crvenu krpu kombinaciji Hasanbegovic/Esih i vrača bistu Ive Lole Ribara s mjesta sa kojeg je uklonjena na zagrebačkom Črnomercu
» Problemi za Plenkija?!Hasanbegović bi mogao okupiti u Saboru poseban klub HDZ-a(Hasanbegović,Culej,Glasnović,Kovać,Esih,Medved,Kirin)
» Senf:'Razgovarat cemo sa SDP-om o povratku Trga Marsala Tita'
» Ode drumski razbojnik : HDZ će glasati za promjenu imena Trga maršala Tita
Page 2 of 3