Plenković se hvali: "Nezaposlenost je najmanja od 1990. godine"
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Plenković se hvali: "Nezaposlenost je najmanja od 1990. godine"
"Nezaposlenost u Hrvatskoj je najmanja od 1990. godine"
Tijekom dana premijer i članovi Vlade nazočit će u Požegi i predstavljanju Programa za zapošljavanje žena "ZAŽELI“, ukupno vrijednog 400,9 milijuna kuna, a Plenković ističe da je nezaposlenost u Hrvatskoj pala ispod 170 tisuća što je "najniži broj u apsolutnom iznosu od 1990. godine".
Istodobno raste i zaposlenost, naglašava premijer te očekuje da će sve Vladine mjere omogućiti da se do kraja mandata "dođe do 68 posto zaposlenosti u Hrvatskoj". "A s ovim trendovima i mjerama koje ćemo poduzimati vjerujem da smo na dobrom putu", rekao je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-se-hvali-nezaposlenost-je-najmanja-od-1990-godine/980498.aspx
Pa bit ce još manja u isto ovo vrime iduce godine , za jedno bar 30 tisuca.
Tijekom dana premijer i članovi Vlade nazočit će u Požegi i predstavljanju Programa za zapošljavanje žena "ZAŽELI“, ukupno vrijednog 400,9 milijuna kuna, a Plenković ističe da je nezaposlenost u Hrvatskoj pala ispod 170 tisuća što je "najniži broj u apsolutnom iznosu od 1990. godine".
Istodobno raste i zaposlenost, naglašava premijer te očekuje da će sve Vladine mjere omogućiti da se do kraja mandata "dođe do 68 posto zaposlenosti u Hrvatskoj". "A s ovim trendovima i mjerama koje ćemo poduzimati vjerujem da smo na dobrom putu", rekao je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-se-hvali-nezaposlenost-je-najmanja-od-1990-godine/980498.aspx
Pa bit ce još manja u isto ovo vrime iduce godine , za jedno bar 30 tisuca.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Plenković se hvali: "Nezaposlenost je najmanja od 1990. godine"
Hrvati pokrenuli 34.000 zahtjeva za radne dozvole u Austriji
Procjenjuje se da je iz Hrvatske samo prošle godine iselio rekordan broj radno sposobnih ljudi - njih čak 60.000.
Zavod za statistiku objavio je krajem siječnja niz podataka vezanih za stanje na tržištu rada. "Na kraju prošle godine na Zavodu za zapošljavanje je bilo 236 i pol tisuća ljudi. Situacija gdje nezaposlenost raste uobičajena je pri kraju svake godine, jer su se sezonski zaposlenici vratili na Zavod za zapošljavanje. No, kad se promatra godišnja razina, ipak je broj nezaposlenih značajno pao. U prosincu 2015. nezaposlenost je iznosila gotovo 18%. Dakle, u godinu dana broj nezaposlenih smanjio se za gotovo 50 tisuća", rekao je Mladen Sirovica.
"Stoga bi se očekivao i rast zaposlenih. Međutim, i taj je broj na godišnjoj razini manji za otprilike 10 tisuća. Kad bismo zbrojili ta dva podatka, dolazimo do zaključka da je s tržišta rada otišlo oko 60 tisuća ljudi u samo godinu dana, što je primarno posljedica iseljavanja", kazao je.
Držani zavod za statistiku još nema službene podatke o iseljavanju iz Hrvatske za 2016. godinu. Prema njihovim podacima, 2015. godine Hrvatsku je napustilo 30.000 ljudi, no procjenjuje se da je ta brojka u stvarnosti najmanje tri puta veća.
Što se tiče zemalja u koje su 2015. najviše odlazili građani Hrvatske, to su Njemačka, Švicarska, BiH i Srbija. Brojni njemački i austrijski mediji posljednjih su mjeseci pisali o masovnom egzodusu Hrvata u njihove zemlje, posebno mladih i posebno onih s područja Slavonije.
Od ulaska Hrvatske u EU više od 34 tisuće Hrvata zatražilo je radne dozvole u Austriji, ali Austrija je produžila restrikcije za radnike iz inozemstva do 2018. godine. Ako sljedeće godine ukine radne dozvole za Hrvate, mogla bi nakon Njemačke postati nova "obećana zemlja" za hrvatske iseljenike, piše Index.
Procjenjuje se da je iz Hrvatske samo prošle godine iselio rekordan broj radno sposobnih ljudi - njih čak 60.000.
Zavod za statistiku objavio je krajem siječnja niz podataka vezanih za stanje na tržištu rada. "Na kraju prošle godine na Zavodu za zapošljavanje je bilo 236 i pol tisuća ljudi. Situacija gdje nezaposlenost raste uobičajena je pri kraju svake godine, jer su se sezonski zaposlenici vratili na Zavod za zapošljavanje. No, kad se promatra godišnja razina, ipak je broj nezaposlenih značajno pao. U prosincu 2015. nezaposlenost je iznosila gotovo 18%. Dakle, u godinu dana broj nezaposlenih smanjio se za gotovo 50 tisuća", rekao je Mladen Sirovica.
"Stoga bi se očekivao i rast zaposlenih. Međutim, i taj je broj na godišnjoj razini manji za otprilike 10 tisuća. Kad bismo zbrojili ta dva podatka, dolazimo do zaključka da je s tržišta rada otišlo oko 60 tisuća ljudi u samo godinu dana, što je primarno posljedica iseljavanja", kazao je.
Držani zavod za statistiku još nema službene podatke o iseljavanju iz Hrvatske za 2016. godinu. Prema njihovim podacima, 2015. godine Hrvatsku je napustilo 30.000 ljudi, no procjenjuje se da je ta brojka u stvarnosti najmanje tri puta veća.
Što se tiče zemalja u koje su 2015. najviše odlazili građani Hrvatske, to su Njemačka, Švicarska, BiH i Srbija. Brojni njemački i austrijski mediji posljednjih su mjeseci pisali o masovnom egzodusu Hrvata u njihove zemlje, posebno mladih i posebno onih s područja Slavonije.
Od ulaska Hrvatske u EU više od 34 tisuće Hrvata zatražilo je radne dozvole u Austriji, ali Austrija je produžila restrikcije za radnike iz inozemstva do 2018. godine. Ako sljedeće godine ukine radne dozvole za Hrvate, mogla bi nakon Njemačke postati nova "obećana zemlja" za hrvatske iseljenike, piše Index.
2014-04-11
To ti je Čardak otjerali ljude pa se hvale da najmanji broj nezaposlenih, dobro i zaposlenih, te novorođenih, ali to nema veze
Kermit-
2014-04-17
vjerujem da smo na dobrom putu", rekao je.RayMabus wrote:Hrvati pokrenuli 34.000 zahtjeva za radne dozvole u Austriji
vili40-
2015-08-02
hahahahahaa koje su to budale i šupci
vili40-
2015-08-02
Samo cekam da ova Austrija još ovo ukine i ode njih oko 50 tisuca odma u startu.
2014-04-11
vama na jugu je svejedno odete li u Njemačku,Irsku ili Austriju ali moj kraj će najebat ovaj put za ozbiljno.I to za ozbiljno velim.RayMabus wrote:Samo cekam da ova Austrija još ovo ukine i ode njih oko 50 tisuca odma u startu.
vili40-
2015-08-02
Nije mi svejedno jer i ja gledam koliko je šta blizu i koliko se imam vozit autobusom do kuce , isto nam je , jedina razlika je šta cu se vozit u autobusu nekih osam sati i to je sve.vili40 wrote:vama na jugu je svejedno odete li u Njemačku,Irsku ili Austriju ali moj kraj će najebat ovaj put za ozbiljno.I to za ozbiljno velim.RayMabus wrote:Samo cekam da ova Austrija još ovo ukine i ode njih oko 50 tisuca odma u startu.
2014-04-11
a ovi kod mene će za svaki vikend ili slobodan dan kući jer će imati max sat i pol vožnje.I već ih u Austriji dosta ima tako da neće morati sami tražiti posao i smještaj nego će doći na gotovo.RayMabus wrote:Nije mi svejedno jer i ja gledam koliko je šta blizu i koliko se imam vozit autobusom do kuce , isto nam je , jedina razlika je šta cu se vozit u autobusu nekih osam sati i to je sve.vili40 wrote:vama na jugu je svejedno odete li u Njemačku,Irsku ili Austriju ali moj kraj će najebat ovaj put za ozbiljno.I to za ozbiljno velim.RayMabus wrote:Samo cekam da ova Austrija još ovo ukine i ode njih oko 50 tisuca odma u startu.
vili40-
2015-08-02
u Austriji veće plaće i manje kozojeba,a okolina mirna,lijepa i kulturna.Raj.
vili40-
2015-08-02
http://www.putovnica.net/prijevoz/letovi-avio-karte-split-bec-zrakoplov
100 eura avio karta Split Bec
2014-04-11
pa iz Splita bolje ići avionom jer da ideš autom i da zbrajaš cestarine,gorivo i gnjavažu bi bilo skuplje.RayMabus wrote:http://www.putovnica.net/prijevoz/letovi-avio-karte-split-bec-zrakoplov
vili40-
2015-08-02
E pa to ti je to ako si Bec i okolica , 100 eura u jednom pravcu za sat vrimena si vamo tamo.
2014-04-11
zaposlenost također
Imaš aerodrom ( moj rođak je direktor aerodroma ovdje ) , sad rade dodatni terminal sa strane tj nekakvi ogromni parking , imaš avione za Bec skoro svaki dan , to ti je to.
Ono avion za Bec ti je nešto ko avion za Zagreb , ista ruta samo leti malo duže i to je sve.
Ono avion za Bec ti je nešto ko avion za Zagreb , ista ruta samo leti malo duže i to je sve.
2014-04-11
treba malo ipak poraditi na njemačkom jeziku jer ti se odmah poveća opseg poslova i bolje plaćeni rad,engleski dobro dođe ali onako usput.RayMabus wrote:Imaš aerodrom ( moj rođak je direktor aerodroma ovdje ) , sad rade dodatni terminal sa strane tj nekakvi ogromni parking , imaš avione za Bec skoro svaki dan , to ti je to.
vili40-
2015-08-02
Fino avioncek i to je to.
2014-04-11
Jezik se nauci na terenu willy , bija san ja tri godine u Italiji , evo Svetac me naucija par riči na forumu.
Kraus raus.
Jezici su meni najmanji problem , ja ti i kineski mogu naucit ako treba.
Kraus raus.
Jezici su meni najmanji problem , ja ti i kineski mogu naucit ako treba.
2014-04-11
Jezik se nauci na terenu , svaki dan uciš bar tri riči i osnove , za tri miseca šprehenzi dojč.
Ich libe dih.
Ja ja , jo jo
Ich libe dih.
Ja ja , jo jo
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» U Hrvatskoj je danas najmanje nezaposlenih od 1990. godine
» Petrov pokreće lustraciju: Otvaramo arhive - sve do 1990. godine
» RAĐA O DIVCU I INCIDENTU IZ 1990. GODINE: Isto bih uradio da mi je neko došao sa srpskom zastavom!
» U spomen na Simu Djodana i njegov legendarni govor u Splitu 1990 godine na predizbornom skupu
» Suljo se i ove godine prisjetio 13.5.1990 i kako je tukao BBB-ovce u Zagrebu:'Tad se pidizao srpski nacionalizam'
» Petrov pokreće lustraciju: Otvaramo arhive - sve do 1990. godine
» RAĐA O DIVCU I INCIDENTU IZ 1990. GODINE: Isto bih uradio da mi je neko došao sa srpskom zastavom!
» U spomen na Simu Djodana i njegov legendarni govor u Splitu 1990 godine na predizbornom skupu
» Suljo se i ove godine prisjetio 13.5.1990 i kako je tukao BBB-ovce u Zagrebu:'Tad se pidizao srpski nacionalizam'
Page 1 of 3