Mesić 1993. - Opasnost za svijet je uspostavljanje muslimanske države u BiH
Page 1 of 1
Mesić 1993. - Opasnost za svijet je uspostavljanje muslimanske države u BiH
Potom se u raspravu uključio Stipe Mesić: “Ja gledam situaciju ovako – to je ipak rat samo za teritorije. Srbija je svoj dio obavila, ona je svoj dio teritorija zgrabila. Hrvati i Muslimani su sada svakako na jednom zanemarivom dijelu, i oni se, htjeli, ne htjeli, guraju. Srbija igra na kartu svršenog stanja. Ovdje se država strukturira i tjera Muslimane i Hrvate također da se strukturiraju kao države. Nije opasnost za svijet strukturiranje nekakve hrvatske države, nego je opasnost strukturiranje muslimanske države.” Očito je da Mesić potpuno dijeli Tuđmanov stavove.
Mesić nastavlja: “Meni se čini da jedan dio islamskih fundamentalista ide na to – osvojiti što više teritorija bez obzira na čiju štetu i stvoriti jedan nukleus – islamsku državu na europskom tlu. I, ako gledamo u perspektivi, ta državica bi bila centar terorizma narednih pedeset godina, ali bi bila i centar ekspanzije islama u Europi, kada i ako gledamo sa fundamentalističkog stanovišta. Svakako da bi islamske zemlje tu najviše pomagale. Sutra možemo očekivati jedan od najvećih aerodroma u Europi, jer odatle bi išle sve akcije koje islam zanima, jer je to vjera koja po svojoj logici ekspandira. Ta vjera nikada nije rekla da će stati, nego uvijek da će se širiti. Svijet na islamsku zemlju ne može pristati. Zato Srbija inzistira na državi i srpskoj republici, jer to onda tjera i Muslimane da inzistiraju na svojoj državi. (...) Bojim se da strukturiranje državice u BiH vodi novoj Jugoslaviji. Da bismo to spriječili, jedini je izlaz, po mom, da dva faktora budu za državu BiH, a to znači da vidimo kojim silama možemo nametnuti suradnju Muslimana i Hrvata. Jer ako su dva faktora za BiH, ona će ostati država, ako su Hrvati i Muslimani za to, a trećem faktoru će se jednostavno to nametnuti. I ako na taj način organiziramo svoju političku volju, mislim da onda nikakva Jugoslavija ne može više doći u pitanje i svijet će morati priznati ono što je već priznao, a to znači priznao tu jednu tampon-zonu između nas i Srbije. Zato ja ne uzimam to kao dnevnu politiku, nego uzimam strateški, da moramo svim silama inzistirati na zajedništvu Muslimana i Hrvata, jer nam je to onda opstanak i Hrvatske.” Predsjednik Tuđman dodao je: “Strateški interes, jasno, suradnja... Samo na kojim osnovama je moguća ta suradnja?” Mesić: “To da nađemo...”
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/josip-manolic-vladimir-seks-franjo-tudman-transkript-1179011 - www.vecernji.hr
Mesić nastavlja: “Meni se čini da jedan dio islamskih fundamentalista ide na to – osvojiti što više teritorija bez obzira na čiju štetu i stvoriti jedan nukleus – islamsku državu na europskom tlu. I, ako gledamo u perspektivi, ta državica bi bila centar terorizma narednih pedeset godina, ali bi bila i centar ekspanzije islama u Europi, kada i ako gledamo sa fundamentalističkog stanovišta. Svakako da bi islamske zemlje tu najviše pomagale. Sutra možemo očekivati jedan od najvećih aerodroma u Europi, jer odatle bi išle sve akcije koje islam zanima, jer je to vjera koja po svojoj logici ekspandira. Ta vjera nikada nije rekla da će stati, nego uvijek da će se širiti. Svijet na islamsku zemlju ne može pristati. Zato Srbija inzistira na državi i srpskoj republici, jer to onda tjera i Muslimane da inzistiraju na svojoj državi. (...) Bojim se da strukturiranje državice u BiH vodi novoj Jugoslaviji. Da bismo to spriječili, jedini je izlaz, po mom, da dva faktora budu za državu BiH, a to znači da vidimo kojim silama možemo nametnuti suradnju Muslimana i Hrvata. Jer ako su dva faktora za BiH, ona će ostati država, ako su Hrvati i Muslimani za to, a trećem faktoru će se jednostavno to nametnuti. I ako na taj način organiziramo svoju političku volju, mislim da onda nikakva Jugoslavija ne može više doći u pitanje i svijet će morati priznati ono što je već priznao, a to znači priznao tu jednu tampon-zonu između nas i Srbije. Zato ja ne uzimam to kao dnevnu politiku, nego uzimam strateški, da moramo svim silama inzistirati na zajedništvu Muslimana i Hrvata, jer nam je to onda opstanak i Hrvatske.” Predsjednik Tuđman dodao je: “Strateški interes, jasno, suradnja... Samo na kojim osnovama je moguća ta suradnja?” Mesić: “To da nađemo...”
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/josip-manolic-vladimir-seks-franjo-tudman-transkript-1179011 - www.vecernji.hr
Guest- Guest
Re: Mesić 1993. - Opasnost za svijet je uspostavljanje muslimanske države u BiH
Bez obzira što tko mislio o Mesiću,mora se priznat da je bio vizionar i razmišljao dugoročno.Jedino me sad brine to što se još uvijek nije oglasio oko Titovog trga,nije vrag da su mu opet odnekle iskopali nekakvu snimku gdje laprda gluposti,pa mi time drže začepljenu gubicu.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Iknar je gay wrote:Bez obzira što tko mislio o Mesiću,mora se priznat da je bio vizionar i razmišljao dugoročno.Jedino me sad brine to što se još uvijek nije oglasio oko Titovog trga,nije vrag da su mu opet odnekle iskopali nekakvu snimku gdje laprda gluposti,pa mi time drže začepljenu gubicu.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Joj sad će Vuk s dinare popizdizi, opet neko sere po njegovom cvijeću
vuksadinare wrote:Iknar je gay wrote:Bez obzira što tko mislio o Mesiću,mora se priznat da je bio vizionar i razmišljao dugoročno.Jedino me sad brine to što se još uvijek nije oglasio oko Titovog trga,nije vrag da su mu opet odnekle iskopali nekakvu snimku gdje laprda gluposti,pa mi time drže začepljenu gubicu.
Guest- Guest
ja sam za ninu ona je prava pica..jer je rokala muslice u mostarucatabbath wrote:Joj sad će Vuk s dinare popizdizi, opet neko sere po njegovom cvijeću
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
glas uhljeba wrote:Potom se u raspravu uključio Stipe Mesić: “Ja gledam situaciju ovako – to je ipak rat samo za teritorije. Srbija je svoj dio obavila, ona je svoj dio teritorija zgrabila. Hrvati i Muslimani su sada svakako na jednom zanemarivom dijelu, i oni se, htjeli, ne htjeli, guraju. Srbija igra na kartu svršenog stanja. Ovdje se država strukturira i tjera Muslimane i Hrvate također da se strukturiraju kao države. Nije opasnost za svijet strukturiranje nekakve hrvatske države, nego je opasnost strukturiranje muslimanske države.” Očito je da Mesić potpuno dijeli Tuđmanov stavove.
Sva sreća pa je srpski faktor u Bih i regiji dovoljno jak da razjebe tu luđačku košulju od države u koju guraju nesretne Hrvate.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
mali lapsus,nije ,,mi'' nego,,mu''Iknar je gay wrote:Bez obzira što tko mislio o Mesiću,mora se priznat da je bio vizionar i razmišljao dugoročno.Jedino me sad brine to što se još uvijek nije oglasio oko Titovog trga,nije vrag da su mu opet odnekle iskopali nekakvu snimku gdje laprda gluposti,pa mi time drže začepljenu gubicu.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Similar topics
» Osim što cajka obližnjeg kluba predstavlja opasnost za sluh, automobili parkirani na cesti su potencijalna prometna opasnost i odraz (ne)kulture
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
» Roditelji Mirze Ganića, teroriste poginulog na strani islamske države, traže penziju od države Srbije
» S KOMŠIĆEM NEMA SURADNJE Čović pisao Džaferoviću: Osporavanje i negiranje konstitutivnosti ima za cilj uspostavljanje vladavine bošnjačkog naroda
» Zatrolavanje godine: gay pride kroz muslimanske četvrti
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
» Roditelji Mirze Ganića, teroriste poginulog na strani islamske države, traže penziju od države Srbije
» S KOMŠIĆEM NEMA SURADNJE Čović pisao Džaferoviću: Osporavanje i negiranje konstitutivnosti ima za cilj uspostavljanje vladavine bošnjačkog naroda
» Zatrolavanje godine: gay pride kroz muslimanske četvrti
Page 1 of 1