ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zašto je Italija pošteđena terorizma?

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Zašto je Italija pošteđena terorizma? - Page 2 Empty Re: Zašto je Italija pošteđena terorizma?

Post by jastreb 25/6/2017, 15:46

Ovdje kod nas na moru,u Primorju Talijani su uvijek nekako bili dobro gledani. Išlo se u Trst. Tu je talijanska moda,a i talijanska kuhinja nam je skoro pa ista. Ribe,tjestenina,salse,vino,sirevi,pršute...

Dok se nisu pojavile dominacije prokletih španjolskih klubova ovdje se ludovalo za Interom,Milanom,Juventusom,Napolijem,Romom...

Igraju se briškule i trešete,a i talijanski filmovi i glumci bili su nam ovdje posebno omiljeni.

jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Zašto je Italija pošteđena terorizma? - Page 2 Empty Re: Zašto je Italija pošteđena terorizma?

Post by jastreb 25/6/2017, 15:52

kaja wrote:
jastreb wrote:Sa Italijom se nije zajebavati. Talijani su u drugim zemljama gdje dolaze kao okupatori veoma loše prolazili.

Pa oni nisu mogli sa najmodernijim naoružanjem izaći na kraj ni sa kopljima i strijelama naoružanim Etiopljanima,a o Jugoslaviji da se i ne govori.

No kod kuće se stvari mijenjaju. Tamo te mrak samo pojede,dođeš li raditi pizdarije.

Talijani su mi jedan od najsimpa naroda. Dosta su nam bliski.
cigani i prevaranti.
moguće da su nam bliski...
Imaš pogrešnu percepciju o tim Latinima.

Vrlo simpatični ljudi. Pa jesi li ikada čula za don Ivana Bosca? Svetac i pol.

Zatim Padre Pio. Pa papa Bergoglio. Najveći i narodu najomiljeniji sveci katoličke crkve iz kasnijih godina bili su uglavnom Talijani,ili su djelovali u Italiji i ondje stekli glas svetosti.

Padre Pio,Antun Padovanski,Franjo Asiški,Leopold mandić,don Giovanni Bosco, Josip Cotolengo,Klara Asiška...i nadam se jednog dana papa Franjo.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 25/6/2017, 15:56

Zatim sveti Ivan Kapistran,koji je obranio BG od Turaka.Također Talijan. Pa Toma Akvinski.

A tek slikari!!! Pa najveća imena renesansne umjetnosti to su Talijani. Da Vinči,Ticijano,Rafaelo,Mikelanđelo... A što reći za Dantea?

Talijani su ,ja mislim dali najviše što su mogli europskoj modernoj kulturi. Izuzev fašističke ere.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 16:20

Španjolci su očuvali katoličanstvo u vrijeme reformacije i to njihovi mistici pokazuju. Latini su bogatstvo Europe i svijeta, a uz Slavene jedini koji stoje na pragu očuvanja katoličanstva i kršćanstva općenito koliko god da je moralna kriza Europu zahvatila.

Nego oni svinjoliki anglofonci su sve skršili što se skršiti dalo, izrabiti i uništiti na ovom planetu i da ne zaboravim... Tri Nijemca, jedan koji je svoj život okončao na smrtnoj postelji tako što je za kraj života potpuno poludio i danas vidi svojeg übermenscha u obliku gender smeća, a druga dva su svojim idejama ostavili iza sebe stotine milijuna mrtvih. Iako s druge strane ima mnoštvo velikih Nijemaca i svetaca koji su itekako ostavili traga na katoličku vjeru.

Sv. Padre Pio, Sv. Antun Padovanski, sv. Franjo Asiški i mnogi drugi, uglavnom Latini.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 25/6/2017, 16:28

Fénix wrote:Španjolci su očuvali katoličanstvo u vrijeme reformacije i to njihovi mistici pokazuju. Latini su bogatstvo Europe i svijeta, a uz Slavene jedini koji stoje na pragu očuvanja katoličanstva i kršćanstva općenito koliko god da je moralna kriza Europu zahvatila.

Nego oni svinjoliki anglofonci su sve skršili što se skršiti dalo, izrabiti i uništiti na ovom planetu i da ne zaboravim... Tri Nijemca, jedan koji je svoj život okončao na smrtnoj postelji tako što je za kraj života potpuno poludio i danas vidi svojeg übermenscha u obliku gender smeća, a druga dva su svojim idejama ostavili iza sebe stotine milijuna mrtvih. Iako s druge strane ima mnoštvo velikih Nijemaca i svetaca koji su itekako ostavili traga na katoličku vjeru.

Sv. Padre Pio, Sv. Antun Padovanski, sv. Franjo Asiški i mnogi drugi, uglavnom Latini.
Ovo kao da si od mene prepisao.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 16:30

kaja wrote:
jastreb wrote:Sa Italijom se nije zajebavati. Talijani su u drugim zemljama gdje dolaze kao okupatori veoma loše prolazili.

Pa oni nisu mogli sa najmodernijim naoružanjem izaći na kraj ni sa kopljima i strijelama naoružanim Etiopljanima,a o Jugoslaviji da se i ne govori.

No kod kuće se stvari mijenjaju. Tamo te mrak samo pojede,dođeš li raditi pizdarije.

cigani i prevaranti.

nažalost kao i Hrvati, Talijani pa i ostali Latino Američki narodi imaju sličan mentalitet.. šibicarski, žicaroški, prevarantski, uhljebi se i mazni..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 25/6/2017, 16:33

Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...

More,sunce,ribe,gradele,vino,gitare,buzuki,kamen,maslina,smukva,janjetina,karneval,nogomet,boćanje...

Najbolje je takav mentalitet u filmu oslikao Federico Fellini,a kod nas Miljenko Smoje.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 17:26

jastreb wrote:Ovo kao da si od mene prepisao.
Preočito je. Ja razumijem španjolski i vrlo brzo sam savladao osnove jezika, sad već radim na višem nivou da čim prije počnem pričati što više i bolje. Čak i brazilski portugalski sam prošao osnove. Talijanski iako ne razumijem skoro ništa, sviđa mi se njihova glazba, kultura, hrana, a imam i nešto talijanskih gena u sebi. I na duhovnoj i na kulturnoj bazi se osjeti veza, dok s anglofoncima nemam ništa osim totalnu odbojnost prema njihovom sve većem i većem moralnom, kulturnom i ideološkom teškom smeću kojeg izvoze i zarazuju iz pravca USA i UK. Zapadnjak sam samo kad se gleda taj katolički dio svijeta, Južna Europa i Latinska Amerika, a s druge strane poznat mi je Istok, ponajviše u svemu onom negativnom što nosi sa sobom kada dolaziš i mjesta koje je raskrižje civilizacijâ. Nije Istok loš i danas se od njega može jako puno toga naučiti kad je Zapad posrnuo, ali on jednostavno nije moj bez obzira što je kršćanski/pravoslavni i što su slavenski jezici poput ruskog i ukrajinskog bliski, no to nije to.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 17:29

RayMabus wrote:
From the three water signs will be born a man who will celbrate Thursday as his holiday.
Sa tri strane okruženo morem je : poluotok. Saudijska Arabija je poluotok. Bit ce tada rođen neki covjek koji ce slaviti cetvrtak kao praznik. Saudijska Arabija je jedina zemlja u svijetu u kojoj je cetvrtak dio vikenda.

Thanksgiving is a holiday celebrated once a year. It is a day to give thanks. It is always on the fourth Thursday of November.

https://simple.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving_(United_States)

Kakav crni četvrtak kao dio vikenda u Saudijskoj Arabiji, kakva crna Saudijska Arabija, riječ je o jasnoj asocijaciji na Thanksgiving Day koji u SAD-u uvijek dolazi u točno određeni četvrtak.
Jasno da jasnije ne kože biti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 17:30

jastreb wrote:Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...

More,sunce,ribe,gradele,vino,gitare,buzuki,kamen,maslina,smukva,janjetina,karneval,nogomet,boćanje...

Najbolje je takav mentalitet u filmu oslikao Federico Fellini,a kod nas Miljenko Smoje.
da, a nakon toga prevari, zajebi, žicaj, laži, lezi-lebe-da-te-jebe., uhljebi se itd..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 25/6/2017, 17:32

Pinochet wrote:
jastreb wrote:Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...

da, a nakon toga prevari, zajebi, žicaj, laži, lezi-lebe-da-te-jebe., uhljebi se itd..
Mislim da su tome više skloni Vlasi. Dakle ovi iz zaleđa.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 17:33

Fénix wrote:
jastreb wrote:Ovo kao da si od mene prepisao.
Preočito je. Ja razumijem španjolski i vrlo brzo sam savladao osnove jezika, sad već radim na višem nivou da čim prije počnem pričati što više i bolje. Čak i brazilski portugalski sam prošao osnove. Talijanski iako ne razumijem skoro ništa, sviđa mi se njihova glazba, kultura, hrana, a imam i nešto talijanskih gena u sebi. I na duhovnoj i na kulturnoj bazi se osjeti veza, dok s anglofoncima nemam ništa osim totalnu odbojnost prema njihovom sve većem i većem moralnom, kulturnom i ideološkom teškom smeću kojeg izvoze i zarazuju iz pravca USA i UK. Zapadnjak sam samo kad se gleda taj katolički dio svijeta, Južna Europa i Latinska Amerika, a s druge strane poznat mi je Istok, ponajviše u svemu onom negativnom što nosi sa sobom kada dolaziš i mjesta koje je raskrižje civilizacijâ. Nije Istok loš i danas se od njega može jako puno toga naučiti kad je Zapad posrnuo, ali on jednostavno nije moj bez obzira što je kršćanski/pravoslavni i što su slavenski jezici poput ruskog i ukrajinskog bliski, no to nije to.

ja sam radio dosta u uslužnom sektoru, i najbolji ljudi su mi zapadnjaci. kada ekipa skuži da si iskren, da nisi neki tipični južno-istočno-europski prevarant, ekipa te grli, časti, zabavlja se , iskreni su.. nema šanse da ako ti nešto njemac/skandinavac/britanac nešto kaže.. nema šanse da će te ovaj prevarit. e da i poslovao sam i prodavao neke stvari online, najbolji kupci ti germanski narodi. nikakada jebenog problema sa njima. i za kupit i za prodat. latino europljani prevaranti. slaveni isto tako. iako ima iskrenih slavena. srbi su mi zanimljivi. ti bi zajebali sve, međutim hrvate neče :D isto tako na jadranu su najgori gosti talijani i francuzi.. škrti, bučni, odbijaju pričati engleski, šibicari.. skandinavci, švabe su najdraži.. britanci iako se ubijaju od alkohola su isto kao švabe i britanci.. kada sam radio u hostelu, britanci mortus pijani ali nikada ništa se nije razbilo ili ukralo..
dođe španjolska grupa gostiju i onda uteknu da ne plate smještaj.. mrš

Last edited by Pinochet on 25/6/2017, 17:35; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 17:34

jastreb wrote:
Pinochet wrote:

Mislim da su tome više skloni Vlasi. Dakle ovi iz zaleđa.
kaže se vlaji. ne vlasi. tome su skloni svi hrvati, iako doduše najviše svi dalmatinci i hercegovci. najpošteniji su istrijani i čisti purgeri sa krajnjeg sjevera hrvatske
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 25/6/2017, 17:37

Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by govinda 25/6/2017, 17:39

jastreb wrote:
kaja wrote:

cigani i prevaranti.
Imaš pogrešnu percepciju o tim Latinima.

Vrlo simpatični ljudi. Pa jesi li ikada čula za don Ivana Bosca? Svetac i pol.

Zatim Padre Pio.  Pa papa Bergoglio. Najveći i narodu najomiljeniji sveci katoličke crkve iz kasnijih godina bili su uglavnom Talijani,ili su djelovali u Italiji i ondje stekli glas svetosti.

Padre Pio,Antun Padovanski,Franjo Asiški,Leopold mandić,don Giovanni Bosco, Josip Cotolengo,Klara Asiška...i nadam se jednog dana papa Franjo.
Al Kapone, Laki Lučiano i oni gurbeti iz Rome...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2017, 17:40

govinda wrote:Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...
prije je stvar IQa.. većina imigranat su afrikanci, doduše većina su muslimana, ali očito da afrikanci muslimani nisu zainteresirani za terorizam, kao arapi, afganistanci, pakistanci(ti tkz "bijelci") .. u ostalom za izvest teroristički napad treba i nešto veći IQ itd, onda to rade ovi "bijelci"
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 25/6/2017, 17:44

Pinochet wrote:
govinda wrote:Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...
prije je stvar IQa.. većina imigranat su afrikanci, doduše većina su muslimana, ali očito da afrikanci muslimani nisu zainteresirani za terorizam, kao arapi, afganistanci, pakistanci(ti tkz "bijelci") .. u ostalom za izvest teroristički napad treba i nešto veći IQ itd, onda to rade ovi "bijelci"
A jes ti potreban IQ da se sa macetom ili autom zaletis u ljude...ti stvarno vjerujes da je zeleno svjetlo za ove dosadasnej napade po evropi dao ISIL?

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Trinity 25/6/2017, 17:46

Pinochet wrote:
kaja wrote:

cigani i prevaranti.

nažalost kao i Hrvati, Talijani pa i ostali Latino Američki narodi imaju sličan mentalitet.. šibicarski, žicaroški, prevarantski, uhljebi se i mazni..
Definitivno. Još su gori, prodat će i vlastitu mater.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by govinda 25/6/2017, 17:48

Meta su Britanija, Njemacka, Svedska i Francuska, svaka iz odredjenih razloga, Italija, Spanija, Grcka i ove istocne kuplerajske drzave nisu nikome bitne..

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Trinity 25/6/2017, 17:49

govinda wrote:
Pinochet wrote:
A jes ti potreban IQ da se sa macetom ili autom zaletis u ljude...ti stvarno vjerujes da je zeleno svjetlo za ove dosadasnej napade po evropi dao ISIL?
Baš...osim toga, to sve ispod 30...izmanipulirano od onih s više godina i višeg IQ...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Leviathan2 25/6/2017, 17:50

talijani su ok ljudi, najvece picke su bivsi jugosloveni

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics