Zašto je Italija pošteđena terorizma?
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zašto je Italija pošteđena terorizma?
Ovdje kod nas na moru,u Primorju Talijani su uvijek nekako bili dobro gledani. Išlo se u Trst. Tu je talijanska moda,a i talijanska kuhinja nam je skoro pa ista. Ribe,tjestenina,salse,vino,sirevi,pršute...
Dok se nisu pojavile dominacije prokletih španjolskih klubova ovdje se ludovalo za Interom,Milanom,Juventusom,Napolijem,Romom...
Igraju se briškule i trešete,a i talijanski filmovi i glumci bili su nam ovdje posebno omiljeni.
Dok se nisu pojavile dominacije prokletih španjolskih klubova ovdje se ludovalo za Interom,Milanom,Juventusom,Napolijem,Romom...
Igraju se briškule i trešete,a i talijanski filmovi i glumci bili su nam ovdje posebno omiljeni.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Imaš pogrešnu percepciju o tim Latinima.kaja wrote:cigani i prevaranti.jastreb wrote:Sa Italijom se nije zajebavati. Talijani su u drugim zemljama gdje dolaze kao okupatori veoma loše prolazili.
Pa oni nisu mogli sa najmodernijim naoružanjem izaći na kraj ni sa kopljima i strijelama naoružanim Etiopljanima,a o Jugoslaviji da se i ne govori.
No kod kuće se stvari mijenjaju. Tamo te mrak samo pojede,dođeš li raditi pizdarije.
Talijani su mi jedan od najsimpa naroda. Dosta su nam bliski.
moguće da su nam bliski...
Vrlo simpatični ljudi. Pa jesi li ikada čula za don Ivana Bosca? Svetac i pol.
Zatim Padre Pio. Pa papa Bergoglio. Najveći i narodu najomiljeniji sveci katoličke crkve iz kasnijih godina bili su uglavnom Talijani,ili su djelovali u Italiji i ondje stekli glas svetosti.
Padre Pio,Antun Padovanski,Franjo Asiški,Leopold mandić,don Giovanni Bosco, Josip Cotolengo,Klara Asiška...i nadam se jednog dana papa Franjo.
2014-04-22
Zatim sveti Ivan Kapistran,koji je obranio BG od Turaka.Također Talijan. Pa Toma Akvinski.
A tek slikari!!! Pa najveća imena renesansne umjetnosti to su Talijani. Da Vinči,Ticijano,Rafaelo,Mikelanđelo... A što reći za Dantea?
Talijani su ,ja mislim dali najviše što su mogli europskoj modernoj kulturi. Izuzev fašističke ere.
A tek slikari!!! Pa najveća imena renesansne umjetnosti to su Talijani. Da Vinči,Ticijano,Rafaelo,Mikelanđelo... A što reći za Dantea?
Talijani su ,ja mislim dali najviše što su mogli europskoj modernoj kulturi. Izuzev fašističke ere.
2014-04-22
Španjolci su očuvali katoličanstvo u vrijeme reformacije i to njihovi mistici pokazuju. Latini su bogatstvo Europe i svijeta, a uz Slavene jedini koji stoje na pragu očuvanja katoličanstva i kršćanstva općenito koliko god da je moralna kriza Europu zahvatila.
Nego oni svinjoliki anglofonci su sve skršili što se skršiti dalo, izrabiti i uništiti na ovom planetu i da ne zaboravim... Tri Nijemca, jedan koji je svoj život okončao na smrtnoj postelji tako što je za kraj života potpuno poludio i danas vidi svojeg übermenscha u obliku gender smeća, a druga dva su svojim idejama ostavili iza sebe stotine milijuna mrtvih. Iako s druge strane ima mnoštvo velikih Nijemaca i svetaca koji su itekako ostavili traga na katoličku vjeru.
Sv. Padre Pio, Sv. Antun Padovanski, sv. Franjo Asiški i mnogi drugi, uglavnom Latini.
Nego oni svinjoliki anglofonci su sve skršili što se skršiti dalo, izrabiti i uništiti na ovom planetu i da ne zaboravim... Tri Nijemca, jedan koji je svoj život okončao na smrtnoj postelji tako što je za kraj života potpuno poludio i danas vidi svojeg übermenscha u obliku gender smeća, a druga dva su svojim idejama ostavili iza sebe stotine milijuna mrtvih. Iako s druge strane ima mnoštvo velikih Nijemaca i svetaca koji su itekako ostavili traga na katoličku vjeru.
Sv. Padre Pio, Sv. Antun Padovanski, sv. Franjo Asiški i mnogi drugi, uglavnom Latini.
Guest- Guest
Ovo kao da si od mene prepisao.Fénix wrote:Španjolci su očuvali katoličanstvo u vrijeme reformacije i to njihovi mistici pokazuju. Latini su bogatstvo Europe i svijeta, a uz Slavene jedini koji stoje na pragu očuvanja katoličanstva i kršćanstva općenito koliko god da je moralna kriza Europu zahvatila.
2014-04-22
kaja wrote:cigani i prevaranti.jastreb wrote:Sa Italijom se nije zajebavati. Talijani su u drugim zemljama gdje dolaze kao okupatori veoma loše prolazili.
Pa oni nisu mogli sa najmodernijim naoružanjem izaći na kraj ni sa kopljima i strijelama naoružanim Etiopljanima,a o Jugoslaviji da se i ne govori.
No kod kuće se stvari mijenjaju. Tamo te mrak samo pojede,dođeš li raditi pizdarije.
nažalost kao i Hrvati, Talijani pa i ostali Latino Američki narodi imaju sličan mentalitet.. šibicarski, žicaroški, prevarantski, uhljebi se i mazni..
Guest- Guest
Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...
More,sunce,ribe,gradele,vino,gitare,buzuki,kamen,maslina,smukva,janjetina,karneval,nogomet,boćanje...
Najbolje je takav mentalitet u filmu oslikao Federico Fellini,a kod nas Miljenko Smoje.
More,sunce,ribe,gradele,vino,gitare,buzuki,kamen,maslina,smukva,janjetina,karneval,nogomet,boćanje...
Najbolje je takav mentalitet u filmu oslikao Federico Fellini,a kod nas Miljenko Smoje.
2014-04-22
Preočito je. Ja razumijem španjolski i vrlo brzo sam savladao osnove jezika, sad već radim na višem nivou da čim prije počnem pričati što više i bolje. Čak i brazilski portugalski sam prošao osnove. Talijanski iako ne razumijem skoro ništa, sviđa mi se njihova glazba, kultura, hrana, a imam i nešto talijanskih gena u sebi. I na duhovnoj i na kulturnoj bazi se osjeti veza, dok s anglofoncima nemam ništa osim totalnu odbojnost prema njihovom sve većem i većem moralnom, kulturnom i ideološkom teškom smeću kojeg izvoze i zarazuju iz pravca USA i UK. Zapadnjak sam samo kad se gleda taj katolički dio svijeta, Južna Europa i Latinska Amerika, a s druge strane poznat mi je Istok, ponajviše u svemu onom negativnom što nosi sa sobom kada dolaziš i mjesta koje je raskrižje civilizacijâ. Nije Istok loš i danas se od njega može jako puno toga naučiti kad je Zapad posrnuo, ali on jednostavno nije moj bez obzira što je kršćanski/pravoslavni i što su slavenski jezici poput ruskog i ukrajinskog bliski, no to nije to.jastreb wrote:Ovo kao da si od mene prepisao.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Sa tri strane okruženo morem je : poluotok. Saudijska Arabija je poluotok. Bit ce tada rođen neki covjek koji ce slaviti cetvrtak kao praznik. Saudijska Arabija je jedina zemlja u svijetu u kojoj je cetvrtak dio vikenda.From the three water signs will be born a man who will celbrate Thursday as his holiday.
Thanksgiving is a holiday celebrated once a year. It is a day to give thanks. It is always on the fourth Thursday of November.
https://simple.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving_(United_States)
Kakav crni četvrtak kao dio vikenda u Saudijskoj Arabiji, kakva crna Saudijska Arabija, riječ je o jasnoj asocijaciji na Thanksgiving Day koji u SAD-u uvijek dolazi u točno određeni četvrtak.
Jasno da jasnije ne kože biti.
Guest- Guest
da, a nakon toga prevari, zajebi, žicaj, laži, lezi-lebe-da-te-jebe., uhljebi se itd..jastreb wrote:Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...
Guest- Guest
Mislim da su tome više skloni Vlasi. Dakle ovi iz zaleđa.Pinochet wrote:da, a nakon toga prevari, zajebi, žicaj, laži, lezi-lebe-da-te-jebe., uhljebi se itd..jastreb wrote:Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...
2014-04-22
Fénix wrote:Preočito je. Ja razumijem španjolski i vrlo brzo sam savladao osnove jezika, sad već radim na višem nivou da čim prije počnem pričati što više i bolje. Čak i brazilski portugalski sam prošao osnove. Talijanski iako ne razumijem skoro ništa, sviđa mi se njihova glazba, kultura, hrana, a imam i nešto talijanskih gena u sebi. I na duhovnoj i na kulturnoj bazi se osjeti veza, dok s anglofoncima nemam ništa osim totalnu odbojnost prema njihovom sve većem i većem moralnom, kulturnom i ideološkom teškom smeću kojeg izvoze i zarazuju iz pravca USA i UK. Zapadnjak sam samo kad se gleda taj katolički dio svijeta, Južna Europa i Latinska Amerika, a s druge strane poznat mi je Istok, ponajviše u svemu onom negativnom što nosi sa sobom kada dolaziš i mjesta koje je raskrižje civilizacijâ. Nije Istok loš i danas se od njega može jako puno toga naučiti kad je Zapad posrnuo, ali on jednostavno nije moj bez obzira što je kršćanski/pravoslavni i što su slavenski jezici poput ruskog i ukrajinskog bliski, no to nije to.jastreb wrote:Ovo kao da si od mene prepisao.
ja sam radio dosta u uslužnom sektoru, i najbolji ljudi su mi zapadnjaci. kada ekipa skuži da si iskren, da nisi neki tipični južno-istočno-europski prevarant, ekipa te grli, časti, zabavlja se , iskreni su.. nema šanse da ako ti nešto njemac/skandinavac/britanac nešto kaže.. nema šanse da će te ovaj prevarit. e da i poslovao sam i prodavao neke stvari online, najbolji kupci ti germanski narodi. nikakada jebenog problema sa njima. i za kupit i za prodat. latino europljani prevaranti. slaveni isto tako. iako ima iskrenih slavena. srbi su mi zanimljivi. ti bi zajebali sve, međutim hrvate neče :D isto tako na jadranu su najgori gosti talijani i francuzi.. škrti, bučni, odbijaju pričati engleski, šibicari.. skandinavci, švabe su najdraži.. britanci iako se ubijaju od alkohola su isto kao švabe i britanci.. kada sam radio u hostelu, britanci mortus pijani ali nikada ništa se nije razbilo ili ukralo..
dođe španjolska grupa gostiju i onda uteknu da ne plate smještaj.. mrš
Last edited by Pinochet on 25/6/2017, 17:35; edited 1 time in total
Guest- Guest
kaže se vlaji. ne vlasi. tome su skloni svi hrvati, iako doduše najviše svi dalmatinci i hercegovci. najpošteniji su istrijani i čisti purgeri sa krajnjeg sjevera hrvatskejastreb wrote:Mislim da su tome više skloni Vlasi. Dakle ovi iz zaleđa.Pinochet wrote:da, a nakon toga prevari, zajebi, žicaj, laži, lezi-lebe-da-te-jebe., uhljebi se itd..jastreb wrote:Ne znam,ali meni se taj mediteranski mentalitet jako sviđa. Italija,Francuska,Portugal,Španjolska, Hrvatska,Grčka...
Guest- Guest
Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...
2016-11-17
Al Kapone, Laki Lučiano i oni gurbeti iz Rome...jastreb wrote:Imaš pogrešnu percepciju o tim Latinima.kaja wrote:cigani i prevaranti.jastreb wrote:Sa Italijom se nije zajebavati. Talijani su u drugim zemljama gdje dolaze kao okupatori veoma loše prolazili.
Vrlo simpatični ljudi. Pa jesi li ikada čula za don Ivana Bosca? Svetac i pol.
Zatim Padre Pio. Pa papa Bergoglio. Najveći i narodu najomiljeniji sveci katoličke crkve iz kasnijih godina bili su uglavnom Talijani,ili su djelovali u Italiji i ondje stekli glas svetosti.
Padre Pio,Antun Padovanski,Franjo Asiški,Leopold mandić,don Giovanni Bosco, Josip Cotolengo,Klara Asiška...i nadam se jednog dana papa Franjo.
2016-11-17
prije je stvar IQa.. većina imigranat su afrikanci, doduše većina su muslimana, ali očito da afrikanci muslimani nisu zainteresirani za terorizam, kao arapi, afganistanci, pakistanci(ti tkz "bijelci") .. u ostalom za izvest teroristički napad treba i nešto veći IQ itd, onda to rade ovi "bijelci"govinda wrote:Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...
Guest- Guest
A jes ti potreban IQ da se sa macetom ili autom zaletis u ljude...ti stvarno vjerujes da je zeleno svjetlo za ove dosadasnej napade po evropi dao ISIL?Pinochet wrote:prije je stvar IQa.. većina imigranat su afrikanci, doduše većina su muslimana, ali očito da afrikanci muslimani nisu zainteresirani za terorizam, kao arapi, afganistanci, pakistanci(ti tkz "bijelci") .. u ostalom za izvest teroristički napad treba i nešto veći IQ itd, onda to rade ovi "bijelci"govinda wrote:Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...
2016-11-17
Definitivno. Još su gori, prodat će i vlastitu mater.Pinochet wrote:kaja wrote:cigani i prevaranti.jastreb wrote:Sa Italijom se nije zajebavati. Talijani su u drugim zemljama gdje dolaze kao okupatori veoma loše prolazili.
nažalost kao i Hrvati, Talijani pa i ostali Latino Američki narodi imaju sličan mentalitet.. šibicarski, žicaroški, prevarantski, uhljebi se i mazni..
Trinity-
2014-04-17
Meta su Britanija, Njemacka, Svedska i Francuska, svaka iz odredjenih razloga, Italija, Spanija, Grcka i ove istocne kuplerajske drzave nisu nikome bitne..
2016-11-17
Baš...osim toga, to sve ispod 30...izmanipulirano od onih s više godina i višeg IQ...govinda wrote:A jes ti potreban IQ da se sa macetom ili autom zaletis u ljude...ti stvarno vjerujes da je zeleno svjetlo za ove dosadasnej napade po evropi dao ISIL?Pinochet wrote:prije je stvar IQa.. većina imigranat su afrikanci, doduše većina su muslimana, ali očito da afrikanci muslimani nisu zainteresirani za terorizam, kao arapi, afganistanci, pakistanci(ti tkz "bijelci") .. u ostalom za izvest teroristički napad treba i nešto veći IQ itd, onda to rade ovi "bijelci"govinda wrote:Italija se ne gura u medjunarodne odnose i nije nikome bitna u ovom momentu..kad bude bitna, gruvace bombe kao i sedamdesetih i osamdesetih...
Trinity-
2014-04-17
talijani su ok ljudi, najvece picke su bivsi jugosloveni
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» Zašto se u svijetu zna za aušvic a ne za jasenovac? Evo zašto.
» ..Zasto Kinu treba unistiti?..evo zasto..
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» Zašto se u svijetu zna za aušvic a ne za jasenovac? Evo zašto.
» ..Zasto Kinu treba unistiti?..evo zasto..
Page 2 of 3