Bandić: kao istinski hrvatski antifašist ime trga nije tema
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Bandić: kao istinski hrvatski antifašist ime trga nije tema
http://hr.n1info.com/a213871/Vijesti/Da-se-digne-predsjednik-Tudjman-od-tuge-bi-opet-legao-u-grob.html
Kermit-
2014-04-17
Re: Bandić: kao istinski hrvatski antifašist ime trga nije tema
ost Novog dana bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Očekuje nas buran dan, najavljeni su razni skupovi i prosvjedi, između ostalog i onaj da Trg maršala Tita zadrži to ime. Koja je vaša poruka za Dan antifašističke borbe?
"Poruka je, da ako je to tema, a očito nekima jest iako ja mislim da to nije tema. Ako jest, onda je toliko ispolitizirana, kontroverzna da jedini pravorijek mogu dati građani Zagreba. Govorim isto što i prije. Mislim da totalnitarni sustavi dižu spomenike i daju imena ulica i trgova živim ljudima. To nigdje u demokratskom svijetu nije tako. Ako se to mijenja neka građani odluče o tome i daju ime."
Ipak, što mislite o današnjem danu? Postoje li zbog antifašizma podjele u društvu?
"Sretan sam zbog današnjeg dana kao istinski hrvatski antifašist, socijaldemokrat, čovjek koji okuplja sve na čemu se temelji hrvatska država - hrvatske ljevice, nauka Stjepana Radića, ideja Ante Starčevića... Sve se može spojiti. Svatko u Hrvatskoj, bez obzira kako se zvao, tko dovodi u pitanje dobrinos antifašizma nije prijatelj Hrvatske - ili ne razumije ili to radi namjerno. Onaj tko dovodi u pitanje "točku na i" - hrvatske branitelje i prvog predsjednika doktora Franju Tuđmana, nije prijatelj Hrvatske. Ili to radi namjerno ili ne razumije. To su dvije ishodišne točke stvaranja Hrvatske. Da nije bilo ZAVNOH-a i antifašista ne bi bilo ustava 1974., a mi se 1990. ne bismo imali od koga razdružiti. Oko toga nema mucanja i mora se biti precizan do bola. Danas sam tužan, vidio sam sedam, osam vjienaca na grobu prvog predsjednika, a na grobnici Narodnih heroja samo dva.
Očekuje nas buran dan, najavljeni su razni skupovi i prosvjedi, između ostalog i onaj da Trg maršala Tita zadrži to ime. Koja je vaša poruka za Dan antifašističke borbe?
"Poruka je, da ako je to tema, a očito nekima jest iako ja mislim da to nije tema. Ako jest, onda je toliko ispolitizirana, kontroverzna da jedini pravorijek mogu dati građani Zagreba. Govorim isto što i prije. Mislim da totalnitarni sustavi dižu spomenike i daju imena ulica i trgova živim ljudima. To nigdje u demokratskom svijetu nije tako. Ako se to mijenja neka građani odluče o tome i daju ime."
Ipak, što mislite o današnjem danu? Postoje li zbog antifašizma podjele u društvu?
"Sretan sam zbog današnjeg dana kao istinski hrvatski antifašist, socijaldemokrat, čovjek koji okuplja sve na čemu se temelji hrvatska država - hrvatske ljevice, nauka Stjepana Radića, ideja Ante Starčevića... Sve se može spojiti. Svatko u Hrvatskoj, bez obzira kako se zvao, tko dovodi u pitanje dobrinos antifašizma nije prijatelj Hrvatske - ili ne razumije ili to radi namjerno. Onaj tko dovodi u pitanje "točku na i" - hrvatske branitelje i prvog predsjednika doktora Franju Tuđmana, nije prijatelj Hrvatske. Ili to radi namjerno ili ne razumije. To su dvije ishodišne točke stvaranja Hrvatske. Da nije bilo ZAVNOH-a i antifašista ne bi bilo ustava 1974., a mi se 1990. ne bismo imali od koga razdružiti. Oko toga nema mucanja i mora se biti precizan do bola. Danas sam tužan, vidio sam sedam, osam vjienaca na grobu prvog predsjednika, a na grobnici Narodnih heroja samo dva.
Kermit-
2014-04-17
Prije nego nastaviš "titrat", pročitaj moj zadnji komentar na temi ispod, jer sam te izrijekom spomenuo.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Da ponovim prigodnu pesmicu koju sam "skladao" na tu temu:
Druze Stari, plujuju tebe cesce
a zamalo da najebu zesce!
Ne zna hrvat da si heroj pravi
htede Truman rezervat da pravi,
Da dudeke stavi u ogradu
jer za bolje oni i ne znadu,
I umesto da dizu ti biste
kenjaju bre kao kisne gliste,
Ti hrvatski dicni sine
nezahvalne to su sline...
Druze Stari, plujuju tebe cesce
a zamalo da najebu zesce!
Ne zna hrvat da si heroj pravi
htede Truman rezervat da pravi,
Da dudeke stavi u ogradu
jer za bolje oni i ne znadu,
I umesto da dizu ti biste
kenjaju bre kao kisne gliste,
Ti hrvatski dicni sine
nezahvalne to su sline...
Da ni bilo Tita ne bi bilo Hrvata a ni Hrvatske.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Bingo!Eva_ wrote:Da ni bilo Tita ne bi bilo Hrvata a ni Hrvatske.
jebo mu tito mater glupu
što onda po staljinu ne nazove trg, on je bar nešto od hrvatske i oslobodio a nije nikog dao strijeljat bar od hrvata
malo veći antifašist od pohlepnog zagorca
što onda po staljinu ne nazove trg, on je bar nešto od hrvatske i oslobodio a nije nikog dao strijeljat bar od hrvata
I hrvatskih partizana, među kojima i Židova značajan broj.
2017-03-21
Do 1943. hrvata samo u tragovima. Zidova bilo u cetnicima dosta.Eva_ wrote:I hrvatskih partizana, među kojima i Židova značajan broj.
I ti bi Titu trebal bistu glancat. Vašu stančinu od 300 m2 na Jelačić placu ni diral. Tak da druže Marčelo, ne glumataj sad ustašu kad si bili komunjara do 1989,marcellus wrote:jebo mu tito mater glupu
2017-03-21
Stanojko wrote:Do 1943. hrvata samo u tragovima. Zidova bilo u cetnicima dosta.Eva_ wrote:I hrvatskih partizana, među kojima i Židova značajan broj.
Iz Zagreb ih je 17 koji su nosioci Partizanske spomenice, a od toga 4 narodna heroja.
Robert Domani, Ilija Engel Andžić, Pavle Pap i Adolf Steinberger.
2017-03-21
Sta pise ispod slike, bas me zanima?Eva_ wrote:Stanojko wrote:Do 1943. hrvata samo u tragovima. Zidova bilo u cetnicima dosta.Eva_ wrote:I hrvatskih partizana, među kojima i Židova značajan broj.
Iz Zagreb ih je 17 koji su nosioci Partizanske spomenice, a od toga 4 narodna heroja.Robert Domani, Ilija Engel Andžić, Pavle Pap i Adolf Steinberger.
ne nebi, pretvorila bi se u dim.Eva_ wrote:Da ni bilo Tita ne bi bilo Hrvata a ni Hrvatske.
o jebote..
ova ko oni u sjevernoj koreji, i sunce je zašlo zauvijek kad je kim il sung umro..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kako je bilo hrvatske 700 godina prije tita i sto poslje
2015-08-15
i sad ih ima u četnicima, pogle evu na primjer.Stanojko wrote:Do 1943. hrvata samo u tragovima. Zidova bilo u cetnicima dosta.Eva_ wrote:I hrvatskih partizana, među kojima i Židova značajan broj.
2015-08-15
A ono Tudjman bjese Titov general? Ili Pavelicev? Hahahahmarcellus wrote:jebo mu tito mater glupu
2016-11-17
Sad bi bio red da vratite stanove, Istru i Dalmaciju...mislim, to je Tito omogucio pa red bi bio da se vrati nazad..
2016-11-17
Khm, khm... samo kao geografski pojam...kaja wrote:kako je bilo hrvatske 700 godina prije tita i sto poslje
hahahah jes smiješno...a tvoj babo isto sigurno bio partizan jel da?govinda wrote:A ono Tudjman bjese Titov general? Ili Pavelicev? Hahahahmarcellus wrote:jebo mu tito mater glupu
2015-08-15
pa i ako drzavno pravni, u ovoj ili onoj asocijaciji, nebitno.Stanojko wrote:Khm, khm... samo kao geografski pojam...kaja wrote:kako je bilo hrvatske 700 godina prije tita i sto poslje
bilo ju je, biti će je. ne može se vezati uz 50 godina i životom jednog čovjeka..
2015-08-15
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Izgleda kao ,Bandic,govori kao Bandic,ponasa se kao Bandic a govori da nije Bandic..
» Karamarko: Hase je iskreni antifašist, ja sam antifašist, osnovao nas je antifašist
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» to nije tema
» Karamarko: Hase je iskreni antifašist, ja sam antifašist, osnovao nas je antifašist
» 'TAMO GDJE NIJE BILO HERCEG-BOSNE I HVO-A Hrvatski narod nije opstao'
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» to nije tema
Page 1 of 2