U francuski parlament izabran rekordan broj žena, njih 233
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
U francuski parlament izabran rekordan broj žena, njih 233
FRANCUZI su izabrali rekordan broj žena u parlament, pokazuju izborni rezultati nakon što je stranka predsjednika Emmanuela Macrona Republika u pokretu (LREM) predstavila po spolovima izjednačene kandidacijske liste.
Od 577 izabranih zastupnika, 233 su žene, čime je premašen prethodni rekord od 155 na prošlim izborima.
To pomiče Francusku sa 64. mjesta na 17. u svjetskom poretku po broju parlamentarnih zastupnica, čime je pretekla Britaniju i Njemačku, prema podacima međuparlamentarne unije skupljenim na početku lipnja. U Europi je izbila na šesto mjesto.
U parlamentu 38,6 posto žena
Od izbora 2002., kada ih je bilo 12,3 posto, raste udio žena u francuskom parlamentu i na ovim izborima dosegnuo je 38,6 posto.
Macron je odlučio napraviti iskorak i na ovim izborima žene je kandidirao u utrke u kojima su imale izglede pobijediti dok je ranija praksa bila da stranke stavljaju žene u unaprijed izgubljene utrke u kojima su favoriti kandidati drugih stranaka.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-francuski-parlament-izabran-rekordan-broj-zena-njih-233/977729.aspx
Od 577 izabranih zastupnika, 233 su žene, čime je premašen prethodni rekord od 155 na prošlim izborima.
To pomiče Francusku sa 64. mjesta na 17. u svjetskom poretku po broju parlamentarnih zastupnica, čime je pretekla Britaniju i Njemačku, prema podacima međuparlamentarne unije skupljenim na početku lipnja. U Europi je izbila na šesto mjesto.
U parlamentu 38,6 posto žena
Od izbora 2002., kada ih je bilo 12,3 posto, raste udio žena u francuskom parlamentu i na ovim izborima dosegnuo je 38,6 posto.
Macron je odlučio napraviti iskorak i na ovim izborima žene je kandidirao u utrke u kojima su imale izglede pobijediti dok je ranija praksa bila da stranke stavljaju žene u unaprijed izgubljene utrke u kojima su favoriti kandidati drugih stranaka.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-francuski-parlament-izabran-rekordan-broj-zena-njih-233/977729.aspx
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: U francuski parlament izabran rekordan broj žena, njih 233
72
The inhabitants of Marseilles completely changed,
fleeing and pursued as far as Lyons.
Narbonne, Toulouse angered by Bordeaux;
the killed and captive are almost one million.
http://www.crystalinks.com/quatrainscentury1.html
Žene vole kuraz , trpaj još kurčeva.
2014-04-11
Odlično, babojebac-peder na vlasti...
Pun parlament feministica
a kozojebi nadiru :D
Kokice i pivo
Kokice i pivo
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
Guest- Guest
u biti,Francuzi drze da nije im mjesto definitivno u kuhinji,jer lose kuhaju..konfekcioniraju hranu,dok su pravi kuhari u biti muski..Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
mjesto im je u krevetu za jebanje,2x2 metra..namjerno ne kazem bracnom,jer vise nisu niti za brak..
Guest- Guest
jel im se sad parlament zove javna kuca :Dpismejker wrote:u biti,Francuzi drze da nije im mjesto definitivno u kuhinji,jer lose kuhaju..konfekcioniraju hranu,dok su pravi kuhari u biti muski..Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
mjesto im je u krevetu za jebanje,2x2 metra..namjerno ne kazem bracnom,jer vise nisu niti za brak..
pismejker wrote:u biti,Francuzi drze da nije im mjesto definitivno u kuhinji,jer lose kuhaju..konfekcioniraju hranu,dok su pravi kuhari u biti muski..Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
ma da. ovdje svakim danom sve veća psihijatrija. jel to od vrućine ili nejebice?
Guest- Guest
nejebicaGnječ wrote:pismejker wrote:u biti,Francuzi drze da nije im mjesto definitivno u kuhinji,jer lose kuhaju..konfekcioniraju hranu,dok su pravi kuhari u biti muski..Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
ma da. ovdje svakim danom sve veća psihijatrija. let to od vrućine ili nejebice?
LIDO Theatar...bilo u Parisu 70tih,ne znam jel jos uvijek postoji...ulaz je bio 400 DM-ova do 1985.Leviathan2 wrote:jel im se sad parlament zove javna kuca :Dpismejker wrote:u biti,Francuzi drze da nije im mjesto definitivno u kuhinji,jer lose kuhaju..konfekcioniraju hranu,dok su pravi kuhari u biti muski..Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
Guest- Guest
nedovoljna jebica...Pocela Rujka posustajati,a mene opicilo Proljece...Leviathan2 wrote:nejebicaGnječ wrote:pismejker wrote:u biti,Francuzi drze da nije im mjesto definitivno u kuhinji,jer lose kuhaju..konfekcioniraju hranu,dok su pravi kuhari u biti muski..Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
ma da. ovdje svakim danom sve veća psihijatrija. let to od vrućine ili nejebice?
Guest- Guest
Briga njega što drugi govore.epikur37 wrote:Odlično, babojebac-peder na vlasti...
Kokice i pivo
Uporan i strpljiv.
Trinity-
2014-04-17
Između ostalog i to u onoj koju si same kupe.Pinochet wrote:ženama je mjesto u kuhinji(nisam sarkastičan)
Jer muškarci nisu sposobni steći kuhinju. Između ostalog.
Trinity-
2014-04-17
Kome je misto u kuhinji neznam , nije da se nekome uvik kuva za nekoga , sve dopizdi pa ako oš skladan brak malo promini uloge.
Nebitna je kuhinja.
Nebitna je kuhinja.
2014-04-11
Na kraju krajeva ratnik mora znat sam sebi kuvat tako da mu to nebi trebao biti problem.
Treba preživit u divljini.
Treba preživit u divljini.
2014-04-11
Ženska energija se vraća na zasluženo mjesto...
red wolf-
2016-02-10
Ja vjerujem da je njegova žena ljepša od tvoje...epikur37 wrote:Odlično, babojebac-peder na vlasti...
Kokice i pivo
red wolf-
2016-02-10
2017 je godina ....nemam baš volje ni vremena za pricanje o kuhanju.
Ratnici znaju kuhat jer inace nisu ratnici.
Veci je problem tko ce oprati pijate ?
Zna se : nanjiži po cinu.
Ratnici znaju kuhat jer inace nisu ratnici.
Veci je problem tko ce oprati pijate ?
Zna se : nanjiži po cinu.
2014-04-11
Teže je prat pijate nego kuvat no ja imam trik : uhvatim miša pa ga pustim u prostoriju.
Ratniku nesmije smetati šporak prostor , nekad plivaju i kroz kanalizaciju , nesmije biti gadljiv.
Inace nabavio sam macu , mačka tocnije , mali je skroz , tigrica.
Ratniku nesmije smetati šporak prostor , nekad plivaju i kroz kanalizaciju , nesmije biti gadljiv.
Inace nabavio sam macu , mačka tocnije , mali je skroz , tigrica.
2014-04-11
Nemorate vi ništa kuvat no ja necu prat pijate pa ako nenaucite djecu il ih nemate onda nece nitko ništa.
Meni nesmeta , mogu ja i iz zdjele.
Meni nesmeta , mogu ja i iz zdjele.
2014-04-11
Baš sam dao maci malo mlika i paštete.
Jeste li vi svijesni da ja mogu jesti iz njene zdjelice a da se nezgadim ?
Jesam li vam rekao da sam ja jednom ovo stavio u usta i pojeo i to živo ...u komadu ?
Jeste li vi svijesni da ja mogu jesti iz njene zdjelice a da se nezgadim ?
Jesam li vam rekao da sam ja jednom ovo stavio u usta i pojeo i to živo ...u komadu ?
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Rekordan broj migranata stigao u Njemačku
» Prošle godine rekordan broj Europljana odlučio se na eutanaziju
» Šok u Njemačkoj:Rekordan broj vjernika napušta katoličku crkvu
» Njemačke kršćanske crkve napustio rekordan broj vjernika
» Sulljo:'Rekordan broj agenata za docek nove godine u Beogradu'
» Prošle godine rekordan broj Europljana odlučio se na eutanaziju
» Šok u Njemačkoj:Rekordan broj vjernika napušta katoličku crkvu
» Njemačke kršćanske crkve napustio rekordan broj vjernika