OBLJETNICA OSLOBOĐENJA: Dan kad su domaći antifašisti iz Sirije i Irana oslobodili Kakanj od ubačenih Ustaša
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
OBLJETNICA OSLOBOĐENJA: Dan kad su domaći antifašisti iz Sirije i Irana oslobodili Kakanj od ubačenih Ustaša
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nazočio je danas sramotnom obilježavanju 25. obljetnice “stradanja” Ustaša u općine Kakanj. Rade se zapravo o oslobodilačkoj antifašističkoj akciji. I umjesto da ga bude sram jer predstavlja sve građane FBIH on je tamo išao. Među ustaše.
Čak su za ustaše priredili i svetu misu! A tzv. “sveta misa” za sve poginule ustaše od kojih je oslobođen Kakanj, pred okupljenim članovima tih ustaških obitelji, članovima ustaških udruga proisteklih iz kako ustaše kažu “Domovinskog rata” i političkim ustaškim dužnosnicima, održana je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci. To je bit će onaj Ivan ustaša iz Thompsonove pjesme.
Vijenci za poginule ustaše, da skandal bude gori. položeni su na središnjem spomen obilježju u Kraljevoj Sutjesci. Šta ima radit ustaško obilježje u našoj državi?
U bošnjačko-ustaškom sukobu, župa Ustaška Sutjeska je doživjela svijetlu pobjedu antifašizma, slavniju nego u turska vremena, nego u oba svjetska rata ili za vrijeme komunizma.
U prvoj polovici lipnja 1993. godine iznenada su došli naši saveznici, antifašisti – mudžahedini i bošnjačke trupe iz Bosanske Krajine, istočne Bosne i oslobodile Kakanj i Kraljevu Sutjesku.
Napad je bio strahovit, masovan i brutalan. Kakav pristoji pravim antifašistima. Čitav ustaški narod iz Kraljeve Sutjeske i Kaknja prebjegao je u tada još okupirani ustaški Vareš, oko 15.000 ljudi.
Antifašističke snage Armije RBiH potpomogunte savezničkim snagama Fudbalskog Športskog Kluba El Mudžahid oslobađali su kakanjska sela i sela Kraljeve Sutjeske te ih palili i rušili na perifernim dijelovima kako bi se sela oslobodila od ustaških duhova. A ne zato da se to tek tako spali kako ustaše tvrde.
U selu Stupnice srušili su tada više od 60 ustaških kuća, u Kreševu 65, u zaselku Zajezdi. Kako bi se antifašistička borba nastavila antifašisti Armije BIH te antifašisti iz odreda El Mudžahid ponijeli sve od hrane što se dalo jesti. Videorekordere, radijatore, crijep od kuća, koji se tada koristio kao dvopek itd.
U katoličkoj ustaškoj župi Kraljevoj Sutjeski potukli su više od 76 vjernika. Ustaša. a 84 ustaše su ranjene. Pri posjetu sarajevskog nadbiskupa ustaše Vinka Puljića ustaškoj Kraljevoj Sutjesci, ne dugo nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini, gvardijan franjevačkog samostana , također jedan ustaša mu je rekao: “Oče nadbiskupe, ustaša u Kraljevoj Sutjesci više nema”.
Danas ustaše tvrde da za ovu slavnu oslobodilačku akciju netko treba odgovarati i da nije u redu da samo ustaše odgovaraju na sudovima. To je dokaz da ustaše još ne shvaćaju što je antifašizam.
Poskok.info
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: OBLJETNICA OSLOBOĐENJA: Dan kad su domaći antifašisti iz Sirije i Irana oslobodili Kakanj od ubačenih Ustaša
Neki dan su osnovali i "Udruženje antifašista BiH".
"Udruženje antiisila" još nisu osnovali. Čeka se da se vidi tko će pobijediti.
Re: OBLJETNICA OSLOBOĐENJA: Dan kad su domaći antifašisti iz Sirije i Irana oslobodili Kakanj od ubačenih Ustaša
Kako ovo nije nadahnulo nikakvu predstavu? Film? Kolumnu?
A gle nasa je borba toliko nadahnjujuća i plemenita. Da se režiserima, piscima, umjetnicima malo sere za nju.
Mislim, pretjerujem.
Ali i sam se ti pitas ?.
Mislim, pretjerujem.
Ali i sam se ti pitas ?.
Dobro ili zlo.Eroo wrote:Neki dan su osnovali i "Udruženje antifašista BiH".
Ti se ero odma opredjeli za zlo
Pitanje je retoričko, a i sama si svjesna sustavnoga progona svih hrvatskih sadržajah u čujem zdušno sudjeluješ.Sora wrote:A gle nasa je borba toliko nadahnjujuća i plemenita. Da se režiserima, piscima, umjetnicima malo sere za nju.
Mislim, pretjerujem.
Ali i sam se ti pitas ?.
Regoč wrote:Pitanje je retoričko, a i sama si svjesna sustavnoga progona svih hrvatskih sadržajah u čujem zdušno sudjeluješ.Sora wrote:A gle nasa je borba toliko nadahnjujuća i plemenita. Da se režiserima, piscima, umjetnicima malo sere za nju.
Mislim, pretjerujem.
Ali i sam se ti pitas ?.
Gle
Da ste vi nacionalisti ZNALI STO S TIM HRVATSKIM SADRŽAJIMA , NE BI BILI SAD U KURCU
NISTE imali pojma
Najgora ekipa koja je moguca je vladala hrvatskom i zlorabila povjerenje i naivnost Hrvata
KOGA ONDA TI SAD UCIS I CEMU?
Mene koja sam tu rođena, rodila Hrvata, radila s 40 generacija hrvatske djece ?
I prestanite kritiku vlasti i vladajućih
Ideja proglašavati ..nedomoljublje i radom protiv hrvatske .
Fuck off
Fuck off
dok je alpskih pašnjaka biti će i živih ustaša
Rodila Hrvata, pretvorila ga u Irca! Tko zna koliko si generacijah pretvorila u jugoslovene i titofiličare!!Sora wrote:Regoč wrote:Pitanje je retoričko, a i sama si svjesna sustavnoga progona svih hrvatskih sadržajah u čujem zdušno sudjeluješ.Sora wrote:A gle nasa je borba toliko nadahnjujuća i plemenita. Da se režiserima, piscima, umjetnicima malo sere za nju.
Mislim, pretjerujem.
Ali i sam se ti pitas ?.
Gle
Da ste vi nacionalisti ZNALI STO S TIM HRVATSKIM SADRŽAJIMA , NE BI BILI SAD U KURCU
NISTE imali pojma
Najgora ekipa koja je moguca je vladala hrvatskom i zlorabila povjerenje i naivnost Hrvata
Tko to proglašava nedomoljubljem? Pa i ja kritiziram Plenkovića, ne bih samoga sebe proglasil nedomoljubom i radnikom protiv Hrvatske.Sora wrote:I prestanite kritiku vlasti i vladajućih
Fuck off
Tekst je totalno bezveze. Zašto u jedan vjerski sukob,tj.u ovom slučaju sraz militantnih islamista i kršćana uvlačiti partizane i ustaše???
Pa više je elemenata radikalnog islamizma bilo u ustaštvu,nego u partizanskom pokretu,tako da je tekst totalni promašaj.
Pa više je elemenata radikalnog islamizma bilo u ustaštvu,nego u partizanskom pokretu,tako da je tekst totalni promašaj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
U partizanskom pokretu postojala je dodušpe muslimanska brigada u Cazinskoj kraini,a muslimanske jedinice postojale su i na tuzlansko-majevičkom području i još ponegdje,ali nisu imale nikakvog obilježja radikalnog islamizma.
Dok su ustaše primjerice halačući i tekbirujući išli u krvave pohode u srpska sela po Hercegovini čineći isto ono što danas čine pripadnici Isl.države.
Dok su ustaše primjerice halačući i tekbirujući išli u krvave pohode u srpska sela po Hercegovini čineći isto ono što danas čine pripadnici Isl.države.
2014-04-22
sora, a šta si ti to tak pametnog naučila svih 40 generacija hrvatske djece, kad tu na forumu nisi kadra dvije suvisle i pametne rečenice skalupiti?Sora wrote:Regoč wrote:Pitanje je retoričko, a i sama si svjesna sustavnoga progona svih hrvatskih sadržajah u čujem zdušno sudjeluješ.Sora wrote:A gle nasa je borba toliko nadahnjujuća i plemenita. Da se režiserima, piscima, umjetnicima malo sere za nju.
Mislim, pretjerujem.
Ali i sam se ti pitas ?.
Gle
NISTE imali pojma
bit će da si im ispirala mozgiće ko što je i tvoj ispran i popeglan u srbo-yugo stilu
Guest- Guest
Zato što si Bošnjaci prisvajaju stečevine antifašizma.jastreb wrote:Tekst je totalno bezveze. Zašto u jedan vjerski sukob,tj.u ovom slučaju sraz militantnih islamista i kršćana uvlačiti partizane i ustaše???
Ma vidi ti nogicah što se namaču!
Pa pametni ljudi. Iako ih je u postotku više bilo u ustašama nego Hrvata,oni ustaštvo danas potpuno odbacuju(osim par usamljenih ridikula poput Hasanbegovića).Regoč wrote:Zato što si Bošnjaci prisvajaju stečevine antifašizma.jastreb wrote:Tekst je totalno bezveze. Zašto u jedan vjerski sukob,tj.u ovom slučaju sraz militantnih islamista i kršćana uvlačiti partizane i ustaše???
S druge strane Hrvati su jedini nariod koji se od pobjednika u 2.svj.ratu trudi prebaciti se na stranu poraženih. To je samo jedan fragment totalne autodestrukcije u kojem se nalazi hrvatsko društvo.
Jedni Nijemci se hvataju za svaku slamčicu antifašističkog djelovanja u 2.svj.ratu(atentat na Hitlera) i od tih rijetkih pojedinaca prave nacionalne heroje. Francuzi slave pokret otpora i komunistički i degolistički,a jedino se Hrvati svim silama trude razbiti svaki spomen na svoj antifašizam,iako je bio jedan od najjačih u Europi.
2014-04-22
Regoč wrote:
Ma vidi ti nogicah što se namaču!
ae, kako izdržat ne namočiti ih, i ne samo njih
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zagreb slavi 71.g.oslobođenja od ustaša i nacista trnjanskim kresovima
» Rusija traži povlačenje Irana i Hizbi iz Sirije
» Uskoro bitka između Irana i SAD-a na jugu Sirije
» Obljetnica:27 obljetnica zaustavljanja tenkova JNA u Pologu kod Širokog Brijega
» MESIĆ U JASENOVCU 'Ako netko govori kao ustaša, onda je on ustaša
» Rusija traži povlačenje Irana i Hizbi iz Sirije
» Uskoro bitka između Irana i SAD-a na jugu Sirije
» Obljetnica:27 obljetnica zaustavljanja tenkova JNA u Pologu kod Širokog Brijega
» MESIĆ U JASENOVCU 'Ako netko govori kao ustaša, onda je on ustaša
Page 1 of 2