Stvarni smisao Europske Unije???
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Stvarni smisao Europske Unije???
bogomdani wrote:nema veze sa vezom..Michael1 wrote:bogomdani wrote:pa pitaj i objasni ti se..Smisao Unije je u stvaranju dovoljno jakog Entiteta,koji će brojnošću radnosposobnih,snažnim ekonomijama,združenom tehnološkom probitačnošću,parirati snažnim ekonomijama,poput Jemerike,Kine,Rusije,jugoistočne azije..Okrupnjavanje kapitala i postizanje veće konkurentnosti je nužno,radi opstanka na brutalnom globalnom tržištu...ako još nešto nije jasno,slobodno pitaj..mortal-joint wrote:Michael1 wrote:bogomdani wrote:Za razumijeti smisao,mora se malo i razmisliti..
Pametno!
ne mislim da sam uskraćena ne zapazivši visokoumni smisao rečenog
papa
A ti to mislis po onom principu jacine, kakav smo vidjeli 2008 godine. Bankrotiraju Amerikanci, bankrotira cijela EU- i ostali!
E tu mi nije bas jasna politicka, a jos manje gospodarstvena jakost.
Pa definitivno 20-30 država koje zajednički nastupaju na tržištu su konkurentnije nego primjer jedna sa resursima 300 puta manjim.. Jemeri su zaebali u kreditnom sektoru,nema veze sa ekonomijom kao takvom i proizvodnim resursima..
Financijski bankrot nema veze sa ekonomijom? Kva je to logika? Ako ne mozes dobit Kredit, a nemas gotova novca, jer je jednostavno nestao, na koji nacin zelis ojacati gospodarstvo? Ako nitko nema novaca da nesto kupi, na koji nacin to jaca gospodarstvo. Nije mi jasno, a tebi?
Michael1- Posts : 1933
2014-04-23
Financijska kriza u EU- nije jos rjesena, jer jos uvjek nije rijesen problem Eura.
2014-04-23
Financijski krah burze uslijed onoga čega je bilo,nema veze sa standardnim EKONOMSKIM I PROIZVODNIM POTENCIJALIMA..kujiš??..Amerika ima ogromne proizvodne potencijale,kao i interesne investicije diljem svijeta..One NE NESTAJU kad se dogodi špekulativni pad burze,u trenu je samo onemogućeno kontinuirano korištenje tih resursa,ali vraćanjem na normalu stanja financija i stanja na burzi(koji su ionako samo puke špekulativne vrijednosti),mašinerija nastavlja dalje..Michael1 wrote:bogomdani wrote:nema veze sa vezom..Michael1 wrote:bogomdani wrote:pa pitaj i objasni ti se..Smisao Unije je u stvaranju dovoljno jakog Entiteta,koji će brojnošću radnosposobnih,snažnim ekonomijama,združenom tehnološkom probitačnošću,parirati snažnim ekonomijama,poput Jemerike,Kine,Rusije,jugoistočne azije..Okrupnjavanje kapitala i postizanje veće konkurentnosti je nužno,radi opstanka na brutalnom globalnom tržištu...ako još nešto nije jasno,slobodno pitaj..mortal-joint wrote:Michael1 wrote:bogomdani wrote:Za razumijeti smisao,mora se malo i razmisliti..
Pametno!
papa
A ti to mislis po onom principu jacine, kakav smo vidjeli 2008 godine. Bankrotiraju Amerikanci, bankrotira cijela EU- i ostali!
Pa definitivno 20-30 država koje zajednički nastupaju na tržištu su konkurentnije nego primjer jedna sa resursima 300 puta manjim.. Jemeri su zaebali u kreditnom sektoru,nema veze sa ekonomijom kao takvom i proizvodnim resursima..
Financijski bankrot nema veze sa ekonomijom? Kva je to logika? Ako ne mozes dobit Kredit, a nemas gotova novca, jer je jednostavno nestao, na koji nacin zelis ojacati gospodarstvo? Ako nitko nema novaca da nesto kupi, na koji nacin to jaca gospodarstvo. Nije mi jasno, a tebi?
Guest- Guest
Primjer Švabije govori upravo suprotno..iznimni ekonomski i proizvodni potencijali,sa vrhunskim autputom,su poništili najveće efekte financijske krize..Švabija je isto financijski vezana praktično za tržišta,neovisna o zapadnom financijskom sustavu..Michael1 wrote:Financijska kriza u EU- nije jos rjesena, jer jos uvjek nije rijesen problem Eura.
Guest- Guest
bogomdani wrote:Financijski krah burze uslijed onoga čega je bilo,nema veze sa standardnim EKONOMSKIM I PROIZVODNIM POTENCIJALIMA..kujiš??..Amerika ima ogromne proizvodne potencijale,kao i interesne investicije diljem svijeta..One NE NESTAJU kad se dogodi špekulativni pad burze,u trenu je samo onemogućeno kontinuirano korištenje tih resursa,ali vraćanjem na normalu stanja financija i stanja na burzi(koji su ionako samo puke špekulativne vrijednosti),mašinerija nastavlja dalje..Michael1 wrote:bogomdani wrote:nema veze sa vezom..Michael1 wrote:bogomdani wrote:pa pitaj i objasni ti se..Smisao Unije je u stvaranju dovoljno jakog Entiteta,koji će brojnošću radnosposobnih,snažnim ekonomijama,združenom tehnološkom probitačnošću,parirati snažnim ekonomijama,poput Jemerike,Kine,Rusije,jugoistočne azije..Okrupnjavanje kapitala i postizanje veće konkurentnosti je nužno,radi opstanka na brutalnom globalnom tržištu...ako još nešto nije jasno,slobodno pitaj..mortal-joint wrote:Michael1 wrote:bogomdani wrote:Za razumijeti smisao,mora se malo i razmisliti..
Pametno!
papa
Financijski krah, ne Burze, nego jedne drzave!
To su dva para cipela.
Krah bankara u USA u Grckoj je izazvao bankrot drzave i njezina gospodarstva, covjece! Spasili su ju europski poreznici.
I danasnja EU- je unija duznika, koja ce se jednom raspasti, jer ce dozivjeti finacijski krah, a postupno i gospodarsko rasulo.
Od dugova se ne moze vjecno zivjeti. Produkcija je uvjek ovisna o kapitalu koji kupuje proizvode, pa ako nitko nista ne kupuje, uskoro nece nitko nista ni proizvoditi za trziste.
2014-04-23
Eu ne samo što nije idealna, kako ti kažeš, već je crna rupa koja guta naivne poput tebe. Ta tvorevina štiti interese bogatih, a radnike osiromašuje. Jel' nisu stvoritelji Europske Unije obećali med i mlijeko svima nakon osnutka zajedničke zone interesa? I što smo na kraju dobili, delokalizaciju velikih tvrtki i masovnu nezaposlenost... a trend se nastavlja jer velike glave u EU ne uviđaju problem u tomu što radnik iz Rumunije sa svojom plaćom od 300€ parira francuskom radniku od 1200 eura mjesečno.Ero0 wrote:Ne, ništa ja ne dižem u nebesa, već spuštam na tlo one koji bez razloga misle da sve znaju. Razloge i dokaze za to ja ne vidim.Avatar wrote:Dakle, dižeš u nebesa jednu umjetnu EU samo što se možeš nesputano usporediti s nečim što je po tebi ravno tebi, tvom iskustvu i znanju. Je li barem uočavaš mane i nedostatke te umjetne tvorevine i kamo to sve vodi ?
Zanimljivi tvoji primjeri o Albancima, Srbima i Hrvatima, koji se kao smatraju poniženim. Na taj osjećaj poniženosti sam baš ciljao kad sam tebi odgovarao iznad...jer po svemu ličiš na njih.
A tko je spomenuo Njemce, ja nisam...
Znaš, običaj je slavenskih naroda da iz nekih razloga, uglavnom neopravdano, misle da su centar svijeta. Zato je dobro da se u EU susretnu sami sa sobom i pogledaju izravno u oči...U ogledalu, kad već ne može drugačije. Ne bih previše o sebi, osm da sam imao sreću veoma rano se usporediti s onima iz čijih knjiga sam se učio. Saznao sam što mi nedostaje i to ustrajno popravljao, pilio ...i uspio u tome. I još jednom, EU nije idealna, ali je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi. Što je, po tvoje, ono što bi moglo biti bolje od EU? U što bi nas dvojica sad kucali komentare da nema ovih "umjetnih tvorevina" kakva je EU i US? U kamenu ploču, vjerojatno.
I ne zaboravljam da je ta ista EU progonila, uz pomoć domaćih izdajnika poput Mesića, sve naše slavne branitelje i uvela sankcije zbog toga što se jedna mala Hrvatska usudila obraniti od velikosrpske agresije.
Nikog ti ne spuštaš na tlo već, bez razloga, ponižavaš svoje i na kraju sam sebe. Jer oni koji se misle centar svijeta nisu slaveni već Francuzi! To i sam jako dobro znaš...
2014-04-13
Francuska ce po pisanju njemackih listova, koji se pozivaju na njemacke bankare biti ta EU clanica, koja ce inicirati raspad EU.
Francuska je bankrot. Dugovi su visi nego Eiffelov toranj. Nezaposlenost je dosegla visinu 12%, a od Toga je nezaposlenost kod mladih ljudi porasla 27%.
Nemiri u Francuskoj su vec u toku i ceka se kolaps, jer francusko je gospodarstvo preveliko, kako bi se moglo uzeti pod EU-banko-kisobran.
Da li ce se EU raspasti kao i Austro-Ugarska -Monarhija, u krvi ili miru, veliko je pitanje?
Francuska je bankrot. Dugovi su visi nego Eiffelov toranj. Nezaposlenost je dosegla visinu 12%, a od Toga je nezaposlenost kod mladih ljudi porasla 27%.
Nemiri u Francuskoj su vec u toku i ceka se kolaps, jer francusko je gospodarstvo preveliko, kako bi se moglo uzeti pod EU-banko-kisobran.
Da li ce se EU raspasti kao i Austro-Ugarska -Monarhija, u krvi ili miru, veliko je pitanje?
2014-04-23
bogomdani wrote:Krivo smo se razumijeli..pucao sam na neš drugo..
Nema problema!
2014-04-23
Inače je francuska tehnološko-industrijsko-poljoprivredno,izuzetno jaka zemlja,sa puno resursa..Krivim za situaciju financijsku nedisciplinu,jer eto,Švabija stoji super,još da se jedno ponovim,u prvom kvartalu,samo od ubiranja poreza,je prikupljeno 55 milijardi Ojra,dok je DNEVNI promet u visini 300 milijardi Ojra..da su svi tako disciplirani,prema svojim ekonomskim mogućnostima,ne vjerujem da bi unija bila u kriziMichael1 wrote:Francuska ce po pisanju njemackih listova, koji se pozivaju na njemacke bankare biti ta EU clanica, koja ce inicirati raspad EU.
Guest- Guest
Nije Francuska problem. Evo sad idu i na rezove u proracunu. Italija je problem ( cetvrta ekonomija EU a treca ekonomija eurozone ).
Duboki budžetski rezovi u Francuskoj
Proračunski rezovi bez presedana, u visini gotovo 70 milijardi dolara, uskoro će se osjetiti u Francuskoj ako premijer te zemlje Manuel Valls bude "istjerao svoje" u Parlamentu.
Vlada Francuske planira iduće godine smanjiti svoj proračunski deficit na tri posto, prema uputama iz Bruxellesa, i to je optimistično ako se zna da trenutačno iznosi 4,3 posto.
Premijer Valls, koji vodi Vladu te zemlje manje od mjesec, dao je detaljan opis planova.
"Više od 40 godina Francuska je trošila više nego što je zarađivala. Svi znamo da, kada živimo izvan svojih mogućnosti, ne možemo na budućnost gledati smireno. To svi znaju. I Francuzima je to jasno već neko vrijeme. Izgubili smo vjeru u našu zemlju", smatra Valls.
Prema njegovom prijedlogu, državni proračun bit će manji za 25 milijardi dolara - lokalne uprave ostat će bez 15 milijardi, socijalne službe bez istog iznosa, a zdravstveni sustav za milijardu manje.
"Da stvar bude kompliciranija, francuski predsjednik Francois Hollande obećao je da će smanjiti porez za poslovne akvizicije kako bi se ohrabrilo stvaranje radnih mesta. Zato je Vlada rastrzana između rezanja poreza i rezanja deficita i teško da će isto uraditi za obje stvari", javlja Al Jazeerina reporterka Jacky Rowland.
Premijer ne koristi riječ 'štednja'
Sindikati su čvrsto protiv promjena, za koje strahuju da će urušiti francuski sustav socijalnih davanja, poput planova za zamrzavanje nekih mirovina i beneficija.
Premijer zato ulaže velike napore da ne koristi riječ "štednja".
"Sve ostale zemlje uspjele su, u prosjeku, smanjiti svoje deficite, čak i one koje su se stvarno mučile tijekom krize. Francuska postaje autsajder, zemlja koja nije uradila dovoljno", konstatira Sophie Pedder iz časopisa The Economist.
Premijer Valls je pod pristiskom lijevog krila svoje stranke, koje tvrdi da ih nisu izabrali kako bi osiromašili milijune obitelji, a kritizira ga i oporba zbog, kako smatraju, manjka ideja.
Francuska je do sada oklijevala da provede bolne rezove, ali se čini da je akcija sada neizbježna.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vlada-francuske-sprema-rezove-bez-presedana
Duboki budžetski rezovi u Francuskoj
Proračunski rezovi bez presedana, u visini gotovo 70 milijardi dolara, uskoro će se osjetiti u Francuskoj ako premijer te zemlje Manuel Valls bude "istjerao svoje" u Parlamentu.
Vlada Francuske planira iduće godine smanjiti svoj proračunski deficit na tri posto, prema uputama iz Bruxellesa, i to je optimistično ako se zna da trenutačno iznosi 4,3 posto.
Premijer Valls, koji vodi Vladu te zemlje manje od mjesec, dao je detaljan opis planova.
"Više od 40 godina Francuska je trošila više nego što je zarađivala. Svi znamo da, kada živimo izvan svojih mogućnosti, ne možemo na budućnost gledati smireno. To svi znaju. I Francuzima je to jasno već neko vrijeme. Izgubili smo vjeru u našu zemlju", smatra Valls.
Prema njegovom prijedlogu, državni proračun bit će manji za 25 milijardi dolara - lokalne uprave ostat će bez 15 milijardi, socijalne službe bez istog iznosa, a zdravstveni sustav za milijardu manje.
"Da stvar bude kompliciranija, francuski predsjednik Francois Hollande obećao je da će smanjiti porez za poslovne akvizicije kako bi se ohrabrilo stvaranje radnih mesta. Zato je Vlada rastrzana između rezanja poreza i rezanja deficita i teško da će isto uraditi za obje stvari", javlja Al Jazeerina reporterka Jacky Rowland.
Premijer ne koristi riječ 'štednja'
Sindikati su čvrsto protiv promjena, za koje strahuju da će urušiti francuski sustav socijalnih davanja, poput planova za zamrzavanje nekih mirovina i beneficija.
Premijer zato ulaže velike napore da ne koristi riječ "štednja".
"Sve ostale zemlje uspjele su, u prosjeku, smanjiti svoje deficite, čak i one koje su se stvarno mučile tijekom krize. Francuska postaje autsajder, zemlja koja nije uradila dovoljno", konstatira Sophie Pedder iz časopisa The Economist.
Premijer Valls je pod pristiskom lijevog krila svoje stranke, koje tvrdi da ih nisu izabrali kako bi osiromašili milijune obitelji, a kritizira ga i oporba zbog, kako smatraju, manjka ideja.
Francuska je do sada oklijevala da provede bolne rezove, ali se čini da je akcija sada neizbježna.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vlada-francuske-sprema-rezove-bez-presedana
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Uzaludni su to pokusaji, ako Njemacka ne bude u stanju podrzati Francusku ekonomiju, a ni Njemacka to nece moci, jer i Njemacka ce se iscrpiti, buduci da je i Njemacka zaduzena do usiju. Ako kolabira francusko gospodarstvo, onda dolazi do raspada EU-. Ni Njemacka to ne moze vise zaustaviti.
2014-04-23
Dobro to stoji al evo Francuzi ipak krecu u bolne rezove itd itd itd al Italija .... ne znam baš.
2014-04-11
RayMabus wrote:Dobro to stoji al evo Francuzi ipak krecu u bolne rezove itd itd itd al Italija .... ne znam baš.
Koliko ce im to uspjeti, pokazat ce periferija gradova, kada bude gorila zivom vatrom, kao i do sada. Ako dodje do nereda sumnjam da ce uspjeti, jer islamske siromasne mase ce eksplodirati..
2014-04-23
U Francuskoj zdravstveni sustav se ruši poput kule od karata jer hrpa stranaca iz Magreba i istočne Europe dolazi u Francusku na besplatno liječenje, o tome se počelo javno govoriti nakon što su se pojedini liječnici i kirurzi usudili posvjedočiti. Liječnici nemaju pravo odbiti liječiti bilo koga tako svaki bradonja koji se pojavi u bolnici dobije sve što mu treba i to besplatno a nikad nije pridonio zdravstvenom fondu, i onda se dudeki u foteljima čude kako to da se zdravstveni sustav dalje urušava unatoč neprestanom krpanju...
2014-04-13
Misle smanjit proracun za zdravstvo za oko 14 miljardi eura.
Imaš ovdje na videu sve od tridesete sekunde ti pocima :
2014-04-11
Avatar wrote:U Francuskoj zdravstveni sustav se ruši poput kule od karata jer hrpa stranaca iz Magreba i istočne Europe dolazi u Francusku na besplatno liječenje, o tome se počelo javno govoriti nakon što su se pojedini liječnici i kirurzi usudili posvjedočiti. Liječnici nemaju pravo odbiti liječiti bilo koga tako svaki bradonja koji se pojavi u bolnici dobije sve što mu treba i to besplatno a nikad nije pridonio zdravstvenom fondu, i onda se dudeki u foteljima čude kako to da se zdravstveni sustav dalje urušava unatoč neprestanom krpanju...
Odlicno! To je i u Njemackoj slucaj, kao i u svim Skandinavskim zemljama.
2014-04-23
RayMabus wrote:Misle smanjit proracun za zdravstvo za oko 14 miljardi eura.
To sve lijepo zvuči, ali bojim se da će najprije osiromašiti francuske familije a poštedit strance koji dobivaju sve besplatno. No, ukoliko se vlada zbilja drzne taknuti povlastice namijenjene isključivo strancima tad će doći do nereda, a možda i sukoba..nisu ljevičari bedasti, znaju što ih čeka pa zato odgađaju neophodne drastične mjere...
2014-04-13
Avatar wrote:RayMabus wrote:Misle smanjit proracun za zdravstvo za oko 14 miljardi eura.
To sve lijepo zvuči, ali bojim se da će najprije osiromašiti francuske familije a poštedit strance koji dobivaju sve besplatno. No, ukoliko se vlada zbilja drzne taknuti povlastice namijenjene isključivo strancima tad će doći do nereda, a možda i sukoba..nisu ljevičari bedasti, znaju što ih čeka pa zato odgađaju neophodne drastične mjere...
Kratko ali istinito. Transferasi idu odmah na barikade, jer ode im socijala!
2014-04-23
Pa socijala ce im otic prije ili kasnije jer ovo nemože ovako vijecno trajat.
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa socijala ce im otic prije ili kasnije jer ovo nemože ovako vijecno trajat.
To mi znamo! Ali daj ti to objasni transferasima. Ne akceptiraju oni nista bez vatre i nemira. Ponovno ce gorjeti predgradja velikih gradova kao i do sada.
2014-04-23
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» LGBTIQzacija Europske unije
» Izaći iz Europske unije?Zašto ne!
» AfD želi izlazak Njemačke iz Europske unije
» Hrvatska pri dnu Europske unije po zaposlenosti stanovništva
» FINA ne postoji ni u jednoj zemlji Europske unije!
» Izaći iz Europske unije?Zašto ne!
» AfD želi izlazak Njemačke iz Europske unije
» Hrvatska pri dnu Europske unije po zaposlenosti stanovništva
» FINA ne postoji ni u jednoj zemlji Europske unije!
Page 6 of 8