Fešta u splitskom škveru: porinut prvi obalni ophodni brod za MORH
Page 1 of 1
Fešta u splitskom škveru: porinut prvi obalni ophodni brod za MORH
Ukupno je na brod ugrađeno 67 tona čelika, te 7 tona aluminija. Kapacitet broda je 17 ljudi uz autonomiju plovidbe od 10 dana. Opremljen je i desalinizatorima za filtriranje morske u vitku vodu.
http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/489682/festa-u-splitskom-skveru-porinut-prvi-obalni-ophodni-brod-za-morh
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Fešta u splitskom škveru: porinut prvi obalni ophodni brod za MORH
lijepo izgleda
2014-12-30
ima jak V profil, što če reći da može i glisirat. no nema podataka o motorima.
2014-12-30
Četvrta velika modifikacija jest promjena krmene forme kako bi se u brod mogao ugraditi veći brodski vijak, odnosno propeler, što mu omogućava dostignuće zadane brzine od 28 čvorova. To mora biti minimalna brzina ovog broda pri 90 posto ukupne snage motora. U punoj brzini od Splita do Visa trebat će mu oko jedan sat.
Postolje za automatski top promjera 30 mm već je postavljeno. Osim topom, brod će biti naoružan sa dvije ručno upravljive strojnice 12,7 mm te četiri ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava. Vlasnik brodogradilišta kao kvalitetu broda ističe optimiranje potrošnje goriva. S jednim tankom goriva brod će moći ploviti 1000 nautičkih milja. “Uštedama na gorivu brod će u 30 godina sam sebe isplatiti”, naglašava Debeljak. Kapacitet broda je 17 ljudi, a moći će autonomno ploviti, bez dodatne opskrbe, deset dana. Bit će opremljen i desalinizatorima za filtriranje morske vode u pitku.
http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-biznis/ekskluzivno-u-globusu-ovo-je-novi-hrvatski-vojni-superbrod/4582229/
Postolje za automatski top promjera 30 mm već je postavljeno. Osim topom, brod će biti naoružan sa dvije ručno upravljive strojnice 12,7 mm te četiri ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava. Vlasnik brodogradilišta kao kvalitetu broda ističe optimiranje potrošnje goriva. S jednim tankom goriva brod će moći ploviti 1000 nautičkih milja. “Uštedama na gorivu brod će u 30 godina sam sebe isplatiti”, naglašava Debeljak. Kapacitet broda je 17 ljudi, a moći će autonomno ploviti, bez dodatne opskrbe, deset dana. Bit će opremljen i desalinizatorima za filtriranje morske vode u pitku.
http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-biznis/ekskluzivno-u-globusu-ovo-je-novi-hrvatski-vojni-superbrod/4582229/
2014-04-11
Caterpillarov je motor mislim. Barem je tako pisalo svojevremeno ako nisu i to promjenili.
Guest- Guest
jedan?MaximusDecimusMiridije wrote:Caterpillarov je motor mislim. Barem je tako pisalo svojevremeno ako nisu i to promjenili.
to bez 2000ks nemre nikam.
pogledaj moj av 3×350
2014-12-30
jel ti to sa slike? koliko stopa ima?veber wrote:jedan?MaximusDecimusMiridije wrote:Caterpillarov je motor mislim. Barem je tako pisalo svojevremeno ako nisu i to promjenili.
pogledaj moj av 3×350
Guest- Guest
slikao u splitskoj luci. po mojoj procjeni je 40tka, možda 35ka.Pinochet wrote:jel ti to sa slike? koliko stopa ima?veber wrote:jedan?MaximusDecimusMiridije wrote:Caterpillarov je motor mislim. Barem je tako pisalo svojevremeno ako nisu i to promjenili.
pogledaj moj av 3×350
kada ga je frajer zapeljao prema šolti....
...jebote petar hektorović je igračka.
kasnije sam našao podatak da s ta tri motora može do 90nm
2014-12-30
btw ima mercury four strok 350ks pa puta tri.
2014-12-30
A to onaj u Puli sta su napravili desantni kao? Za 2.5 sata od Pule do Splita brz za popizdit.
Guest- Guest
90čvorova brzina.. pa jel to avion ili brod ?: D koliko to sisa goriva?veber wrote:slikao u splitskoj luci. po mojoj procjeni je 40tka, možda 35ka.Pinochet wrote:jel ti to sa slike? koliko stopa ima?veber wrote:jedan?MaximusDecimusMiridije wrote:Caterpillarov je motor mislim. Barem je tako pisalo svojevremeno ako nisu i to promjenili.
pogledaj moj av 3×350
kada ga je frajer zapeljao prema šolti....
...jebote petar hektorović je igračka.
kasnije sam našao podatak da s ta tri motora može d
Guest- Guest
90 litara na 100km :D
Guest- Guest
ne jurca stalno 90, ali ovako troši ziher 100 na sat. to je gliser za intervencije, nije jahta.Pinochet wrote:90čvorova brzina.. pa jel to avion ili brod ?: D koliko to sisa goriva?
mada znam da sam jednom iznajmio sunsekera i taj je u slowmotion vožnji gutao 30-50l
imao je oko 500ks
2014-12-30
uzmeš jedrilicu, od 40 i nešto stopa, i trošli 4-5l na h. bez jedara. ali vozi 8-9nm maximalno.veber wrote:ne jurca stalno 90, ali ovako troši ziher 100 na sat. to je gliser za intervencije, nije jahta.Pinochet wrote:90čvorova brzina.. pa jel to avion ili brod ?: D koliko to sisa goriva?
mada znam da sam jednom iznajmio sunsekera i taj je u slowmotion vožnji gutao 30-50l
imao je oko 500ks
razapneš jedra, i troši 0 L :D
Guest- Guest
brodovi troše na vuru, ne na kilometre ;)MaximusDecimusMiridije wrote:90 litara na 100km :D
ali tu si.
2014-12-30
to je za pedere.Pinochet wrote:uzmeš jedrilicu, od 40 i nešto stopa, i trošli 4-5l na h. bez jedara. ali vozi 8-9nm maximalno.veber wrote:ne jurca stalno 90, ali ovako troši ziher 100 na sat. to je gliser za intervencije, nije jahta.Pinochet wrote:90čvorova brzina.. pa jel to avion ili brod ?: D koliko to sisa goriva?
imao je oko 500ks
mada foil bi htio isprobat. one idu i u kontra vjetar 30 čvorova
2014-12-30
kako koja i ovisi kako koji vjetar i kako natriamš jedraveber wrote:to je za pedere.Pinochet wrote:uzmeš jedrilicu, od 40 i nešto stopa, i trošli 4-5l na h. bez jedara. ali vozi 8-9nm maximalno.veber wrote:ne jurca stalno 90, ali ovako troši ziher 100 na sat. to je gliser za intervencije, nije jahta.Pinochet wrote:90čvorova brzina.. pa jel to avion ili brod ?: D koliko to sisa goriva?
imao je oko 500ks
mada foil bi htio isprobat. one idu i u kontra vjetar 30 čvorova
Guest- Guest
ima li izračun koliko može stati izbjeglica
foil leti, čim je vjetar jači od nekog čvora izdigne se nad vodu i samo na krilima leti.
2014-12-30
2014-04-11
Similar topics
» Premijera u gradskoj luci: prvi brod na novom splitskom gatu za kruzere
» projektanti u splitskom škveru ujutro projektiraju najveći jedrenjak na svijetu, a popodne - nose limove
» štakori prvi napuštaju brod koji tone...
» Slavonski Brod uskoro dobiva svoj prvi McDonald's
» Porinut novi britanski nosač aviona
» projektanti u splitskom škveru ujutro projektiraju najveći jedrenjak na svijetu, a popodne - nose limove
» štakori prvi napuštaju brod koji tone...
» Slavonski Brod uskoro dobiva svoj prvi McDonald's
» Porinut novi britanski nosač aviona
Page 1 of 1