Predugim kuhanjem vode povećava se njena štetnost i kancerogenost.
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Koja je voda zdravija
Predugim kuhanjem vode povećava se njena štetnost i kancerogenost.
http://net.hr/magazin/zdravlje/iznimno-opasno-evo-zasto-ne-smijete-duplo-prokuhavati-ili-pustiti-vodu-da-dugo-kljuca/
Zdravlje
Odmah to prestanite činiti!
IZNIMNO OPASNO: Evo zašto ne smijete duplo prokuhavati ili pustiti vodu da dugo ključa
Kuhala za vodu su posljednjih godina sastavni dio većine kućanstava. Zasigurno vam se barem jednom dogodilo da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa opet uključite kuhalo…
Premda ste možda mislili kako ćete duplim prokuhavanjem vode uništiti više štetnih tvari, to je zabluda. Naime, umjesto da se riješite štetnih materija, dugim ili višestrukim prokuhavanjem povećavate njihovu koncentraciju!
Čak i zdravi minerali na taj način će postati štetni, poput kalcija koji dovodi do kamenaca u organizmu ukoliko takvu vodu češće konzumirate.
Evo što se u vodi povećava njezinim dugim i duplim prokuhavanjem!
Arsen
Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost vodi za piće upravo arsen, koji dovodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, neuropatijom, kardiovaskularnim bolestima, lezijama kože pa čak i do raka.
Nitrat
Visoka temperatura ih pretvara u nitrosamine, koji su kancerogeni– pogubni za jajnike, crijeva, mjehur, gušteraču, želudac, izaziva leukemiju…
Fluorid
Neka znanstvena istraživanja su potvrdila da fluorid utječe na smanjenje neuroloških i kognitivnih funkcija, smanjenje plodnosti i inteligencije kod djece.
Zdravlje
Odmah to prestanite činiti!
IZNIMNO OPASNO: Evo zašto ne smijete duplo prokuhavati ili pustiti vodu da dugo ključa
Kuhala za vodu su posljednjih godina sastavni dio većine kućanstava. Zasigurno vam se barem jednom dogodilo da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa opet uključite kuhalo…
Premda ste možda mislili kako ćete duplim prokuhavanjem vode uništiti više štetnih tvari, to je zabluda. Naime, umjesto da se riješite štetnih materija, dugim ili višestrukim prokuhavanjem povećavate njihovu koncentraciju!
Čak i zdravi minerali na taj način će postati štetni, poput kalcija koji dovodi do kamenaca u organizmu ukoliko takvu vodu češće konzumirate.
Evo što se u vodi povećava njezinim dugim i duplim prokuhavanjem!
Arsen
Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost vodi za piće upravo arsen, koji dovodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, neuropatijom, kardiovaskularnim bolestima, lezijama kože pa čak i do raka.
Nitrat
Visoka temperatura ih pretvara u nitrosamine, koji su kancerogeni– pogubni za jajnike, crijeva, mjehur, gušteraču, želudac, izaziva leukemiju…
Fluorid
Neka znanstvena istraživanja su potvrdila da fluorid utječe na smanjenje neuroloških i kognitivnih funkcija, smanjenje plodnosti i inteligencije kod djece.
Guest- Guest
Re: Predugim kuhanjem vode povećava se njena štetnost i kancerogenost.
hm, jutros san prokuha vodu, i u nju još ubacia, kažu, 300 otrovnih sastojaka, malo mlika i evo, još sam dobro:)
2014-04-16
kako onda napravit caj, kavu, juhu, ili rucak
2014-04-18
e pa mozda si sad neplodan, idi brzo provjeri sa zenomaben wrote:hm, jutros san prokuha vodu, i u nju još ubacia, kažu, 300 otrovnih sastojaka, malo mlika i evo, još sam dobro:)
prckov- Posts : 34555
2014-04-18
uh, koja ušteda na goldunima, moga bi prodavati kuvanu vodu :)
2014-04-16
Nisi čitao članak? Ako kuhaš vodu u njoj dobiješ arsen, a čak i kalcij postane štetan.kic wrote:pa valjda prokuhana?
Imam jedan drugi u kojem se opisuje kako poništiti negativne efekte sa upotrebom kanabisa i mućkanjem žlice ulja u ustima, potražim ga.
Guest- Guest
kic wrote:ajd u kurac.
Nije ti to dobar stav, trebaš imati otvoren um za nove spoznaje
No složit ćemo se da se ne slažemo. To je ono zašto volim znanost, nema krivih objašnjena, svi smo uvijek u pravu na svoj način.
Guest- Guest
teža debilana besposlenih novinara i kvazi naučnika.ostrakon wrote:Nisi čitao članak? Ako kuhaš vodu u njoj dobiješ arsen, a čak i kalcij postane štetan.kic wrote:pa valjda prokuhana?
Imam jedan drugi u kojem se opisuje kako poništiti negativne efekte sa upotrebom kanabisa i mućkanjem žlice ulja u ustima, potražim ga.
arsen je stalno prisutan. i ne luči se grijanjem. svejedno ti je piješ li hladnu, toplu ili prokuhanu vodu. što će reći da ga ne "dobiješ".
tijelo će "pobrati" svoju dozu arsena, natrija, olova, kalija, fe2, feo2, alo2, s, so2, cl i sl. pizdarija.
2014-12-30
najzdravije je blagosloviti ili zuriti u sunce nakon što se popije štetna voda...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
veber_1 wrote:teža debilana besposlenih novinara i kvazi naučnika.ostrakon wrote:Nisi čitao članak? Ako kuhaš vodu u njoj dobiješ arsen, a čak i kalcij postane štetan.kic wrote:pa valjda prokuhana?
arsen je stalno prisutan. i ne luči se grijanjem. svejedno ti je piješ li hladnu, toplu ili prokuhanu vodu. što će reći da ga ne "dobiješ".
tijelo će "pobrati" svoju dozu arsena, natrija, olova, kalija, fe2, feo2, alo2, s, so2, cl i sl. pizdarija.
ti se nešto razumiješ u tu znanost
evo ako nekomu nije jasno, bit će nakon što pogleda ovaj dijagram arsenovih vrsta u vodenim otopinama kroz cijeli pH spektar
Guest- Guest
naravno da se kužim. radim u prehrambenoj industriji.ostrakon wrote:
ti se nešto razumiješ u tu znanost
evo ako nekomu nije jasno, bit će nakon što pogleda ovaj dijagram arsenovih vrsta u vodenim otopinama kroz cijeli pH spektar
meni, osobno, zabrinjujavajući je mononatrijevglutaminat, a ne arsen u tragovima na koje tijelo ima rezistenciju.
ne lupetaj bez veze.
veber-
2014-12-30
veber_1 wrote:
naravno da se kužim. radim u prehrambenoj industriji.
meni, osobno, zabrinjujavajući je mononatrijevglutaminat, a ne arsen u tragovima na koje tijelo ima rezistenciju.
ne lupetaj bez veze.
Ako se hoćeš s nekim svađati oko činjenica imaš znanstvenike sa net.hr-a.
Guest- Guest
wow, ovo sam slučajno preskočio, zabrnjava te sol glutaminske kiseline?veber_1 wrote:
meni, osobno, zabrinjujavajući je mononatrijevglutaminat
postaje sve bolje i bolje
:yuno:
Guest- Guest
hahahahaha. vrlo povjerljiv i nadasve istinit izvor informacija.ostrakon wrote:Ako se hoćeš s nekim svađati oko činjenica imaš znanstvenike sa net.hr-a.
ljudsko tijelo razvija rezistenciju na arsen.
arsen se normalno koristi u medicini.
ne postoji rezistencija na mononatrijevglutaminat, koji je daleko opasniji od arsena jer blokira receptore gladi.
a, sada na net.hr i podučavaj se :P
2014-12-30
gugl nije uvijek prijatelj.pogotovo ako ne znaš procesuirati podatke.ostrakon wrote:wow, ovo sam slučajno preskočio, zabrnjava te sol glutaminske kiseline?
veber-
2014-12-30
receptore gladi???veber_1 wrote:
ne postoji rezistencija na mononatrijevglutaminat, koji je daleko opasniji od arsena jer blokira receptore gladi.
a, sada na net.hr i podučavaj se :P
mislim da bih trebao prestati čitati knjige, život bi mi bio ljepši
Guest- Guest
imaš pravo, nemam više snage za ovakve razgovore, krivit ću školski sustav i medijeveber_1 wrote:gugl nije uvijek prijatelj.pogotovo ako ne znaš procesuirati podatke.ostrakon wrote:wow, ovo sam slučajno preskočio, zabrnjava te sol glutaminske kiseline?
Guest- Guest
prestani koristiti gugl kao referencu. za početak.ostrakon wrote:receptore gladi???
mislim da bih trebao prestati čitati knjige, život bi mi bio ljepši
mononatrijevglutaminat "šalje" mozgu informaciju da je tijelo gladno, bez obzira što si požderao kiluipol mekšita.
veber-
2014-12-30
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» štetnost spolnih odnosa s osobama s kojima niste u bračnoj zajednici koju je blagoslovio Bog
» Angela Merkel postavlja ultimatum Srbiji!Ovo je njena poslednja ponuda
» Na Floridi kroz vrata upucala crnu susjedu: "Njena djeca samo vrište, odvratna su"
» Most traži Inu, HEP, Janaf, Vode, Hrvatske šume i vode!
» štetnost spolnih odnosa s osobama s kojima niste u bračnoj zajednici koju je blagoslovio Bog
» Angela Merkel postavlja ultimatum Srbiji!Ovo je njena poslednja ponuda
» Na Floridi kroz vrata upucala crnu susjedu: "Njena djeca samo vrište, odvratna su"
Page 1 of 2