Zašto je HDZ ostao sam?
Page 1 of 1
Zašto je HDZ ostao sam?
Politicki analiticar Anđelko Milardovic pjasnjava zasto je HDZ izgubio koalicijski potencijal i zasto se ne mogu tjesiti utjesnom nagradom pojedinacno najjace stranke.'Vec nekoliko godina HDZ ne moze pronaci kvalitetnog koalicijskog partnera ili partnera koji bi cvrsto stao uz njih,to pitanje vec duze vrijeme visi u zraku ne samo u politickom prostoru vec i u samoj stranci.Ocito se radi o tome da unutar stranke ima mnogo onih koji misle da je stranka sama sebi dovoljna i da imaju jacinu cak da sastave sami vlast ili da im je dovoljan bilo kakakv pouzdan partner sto je ocito pomalo naivno i egoisticno politicko razmisljanje.U toj stranci ocito ne rade kvalitetne analize na osnovu istrazivanja i mogucnosti koalicijskog potencijala nego se vise ravnaju po onoj idemo probati pa ako uspije uspije ako ne necemo se okrivljavati.HDZ-u nije dovoljno da promjeni celnika stranke nego moraju provesti ozbiljne strukturne reforme unutar stranke da bi opet postali pozeljniji koalicijski partner.Mnogi celnici drugih stranaka upravo to naglasavaju kao krimen HDZ-a i da unutar stranke postoji grupa ljudi koja je raspoređena na vise duznosti i oni slabe koalicijski potencijal stranke.Premijer Plenkovic to ili ne vidi ili ne zeli vidjeti da si jos vise ne oslabi poziciju unutar stranke koja je ionako slabi pa mu to ne ide kao voda na mlin.Ne promjeni li nesto premijer Plenkovic unutar same stranke u vremenu do vjerojatno novih prijevremenih izbora i ne pozicionira ljude unutar stranke koji mogu privuci moguce koalicijske partnere bez obzira sto su najjaca pojedinacno stranka na sljedecim izborima ne smjesi im se obnasanje vlasti bar ne onako kako oni racunaju ili kako si slazu kombinacije'.(Izvor Pixell)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Zašto Milanović neče dobiti izbore i zašto je propustio matirati HDZ?
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» Zašto se u svijetu zna za aušvic a ne za jasenovac? Evo zašto.
» ..Zasto Kinu treba unistiti?..evo zasto..
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» Zašto se u svijetu zna za aušvic a ne za jasenovac? Evo zašto.
» ..Zasto Kinu treba unistiti?..evo zasto..
Page 1 of 1