Hrvatska i Slovenija postaće pustinje, ljudi će bežati u Srbiju?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Hrvatska i Slovenija postaće pustinje, ljudi će bežati u Srbiju?
Jedan od vodećih svetskih klimatologa Parag Kan, viši naučni saradnik u Centru za Aziju i globalizaciju na Univerzitetu u Singapuru, upozorava da bi Evropa mogla ozbiljno da bude pogođena klimatskim promenama.
Ako temperatura bude viša za četiri stepena, doći će do povećanja nivoa svetskih mora za čak dva metra.
To znači da će obalna područja biti poplavljena, a reč je o prostorima na kojima žive stotine miliona ljudi.
Evropa će se tada polako pretvoriti u pustinju, dok bi severna Kanada, Skandinavija i Sibir mogli postati svetske žitnice, te novi dom za stotine miliona izbeglica, navode naučni portali.
Prema tom scenariju, Hrvatska, Slovenija i BiH postaće pustinje u kojima život više neće biti moguć. Istra će završiti pod morem, a jedino će Srbija imati potencijal kao izvor geotermalne energije.
U slučaju porasta temperature, azil za većinu stanovništva postaće Novi Zeland, Velika Britanija, Skandinavija, Grenland i severna Rusija. To će praktično biti jedina naseljiva područja na svetu.
Ako temperatura bude viša za četiri stepena, doći će do povećanja nivoa svetskih mora za čak dva metra.
To znači da će obalna područja biti poplavljena, a reč je o prostorima na kojima žive stotine miliona ljudi.
Evropa će se tada polako pretvoriti u pustinju, dok bi severna Kanada, Skandinavija i Sibir mogli postati svetske žitnice, te novi dom za stotine miliona izbeglica, navode naučni portali.
Prema tom scenariju, Hrvatska, Slovenija i BiH postaće pustinje u kojima život više neće biti moguć. Istra će završiti pod morem, a jedino će Srbija imati potencijal kao izvor geotermalne energije.
U slučaju porasta temperature, azil za većinu stanovništva postaće Novi Zeland, Velika Britanija, Skandinavija, Grenland i severna Rusija. To će praktično biti jedina naseljiva područja na svetu.
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
Re: Hrvatska i Slovenija postaće pustinje, ljudi će bežati u Srbiju?
U slucaju porasta temperature topit ce ti se snijeg sa Alpa i Srbija ce biti poplavljena.
Da tocno je i to da se Mediteran zagrijava al sumnjam da ce bježat u Srbiju odavde , prije u Njemačku.
Da tocno je i to da se Mediteran zagrijava al sumnjam da ce bježat u Srbiju odavde , prije u Njemačku.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dacmo dole jug, jugo-istok,
da naprave tampon zonu prema siptarima i bugarima ;);)
2017-05-25
beograd, vojvodina, sumadija, pomoravlje,
sve do nisa ne racunajte kao moguce )
pravac dole kod siptara i bugara )
sve do nisa ne racunajte kao moguce )
pravac dole kod siptara i bugara )
Last edited by notum on 30/5/2017, 00:55; edited 2 times in total
2017-05-25
U Srbiju pod sljivu.
omni-
2014-04-12
Imaju okolici Livna dovoljno ledina za napravit montažne kuce kome bude vruce liti uz more.
Nebrini se ti za nas.
Nismo mi od jučer na Mediteranu.
Konoba je bila spremište alata za vinograd i samog vina. Povijest konoba nije vezana samo za Primorje i Dalmaciju, već se taj izraz koristio za podrume i na kontinentu. Mjesto Petrovsko u Hrvatskom zagorju spominje se 1334. godine pod nazivom Konoba, a naziv je došao od konobe, odnosno podruma na obližnjem vlastelstvu.
U novije doba, 19. st. konoba je bila pomoćni objekt u gostionicama, predviđena za čuvanje vina i namirnica.
Misliš da se vina drže di je vruce ili di je ladno ?
Ja imam dole konobu u kuči , vanka može bit 100 stupnjeva u njoj je uvik 15 stupnjeva.
Nebrini se ti za nas.
Nismo mi od jučer na Mediteranu.
Konoba je bila spremište alata za vinograd i samog vina. Povijest konoba nije vezana samo za Primorje i Dalmaciju, već se taj izraz koristio za podrume i na kontinentu. Mjesto Petrovsko u Hrvatskom zagorju spominje se 1334. godine pod nazivom Konoba, a naziv je došao od konobe, odnosno podruma na obližnjem vlastelstvu.
U novije doba, 19. st. konoba je bila pomoćni objekt u gostionicama, predviđena za čuvanje vina i namirnica.
Misliš da se vina drže di je vruce ili di je ladno ?
Ja imam dole konobu u kuči , vanka može bit 100 stupnjeva u njoj je uvik 15 stupnjeva.
2014-04-11
Ima neke istine u tim klimatskim promejnama samo se Srbija nema cemu tu radovat jer panonska nizina su poplave dakle i Slavonija isto itd itd itd a dole Italija i Grčka su južnije i njima ce baš bit hebeno , bit ce svugdje al ipak ovo je još južnije tako da je to baš pušiona.
2014-04-11
na kojim su drogama ovi u srbiji..izgleda sve jacim i jacim
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
notum wrote:a jedino će Srbija imati potencijal
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
navodno ih krokodil droga poharalamutava baštarda wrote:notum wrote:a jedino će Srbija imati potencijal
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
ti navijas za globalno zatopljenje i podizanje nivoa mora od nekih pedesetak do dvista metara a?dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
omni-
2014-04-12
Kreni s gradnjom apartmana.dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Eva_ wrote:Kreni s gradnjom apartmana.dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
a čime se ti baviš.. goldberryjavanjem i gledanjem u kristalnu kuglu...
Guest- Guest
dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
samo trebaš sačekat jedno 20 000 godina za to. A Zemun će i prije toga postat novi Rovinj. Prepun šiptara...
Ne, kreditima.metilda wrote:Eva_ wrote:Kreni s gradnjom apartmana.dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
a čime se ti baviš.. goldberryjavanjem i gledanjem u kristalnu kuglu...
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
70-ih su prognozirali za kraj 20.stoljeca i pocetak 21. veliko zahladjenje - jedno novo ledeno doba...danas su im puna usta globalnog zatopljenja. a grota na mojoj plazi i dalje za vrijeme oseke stoji na suhom, a kod plime bude pol pod vodom ko i prije 40 godina...jebali vas klimatolozi. ne znaju hoce li jutra dazjit, a znaju da ce se more podic za dva metra za tisucu godina.notum wrote:Jedan od vodećih svetskih klimatologa Parag Kan,
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Oćeš kod mene na more?omni wrote:ti navijas za globalno zatopljenje i podizanje nivoa mora od nekih pedesetak do dvista metara a?dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Još 2 sprata na proleće.Eva_ wrote:Kreni s gradnjom apartmana.dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
2014-04-19
Imam ja vremena. Neće. Ako ih tepaš na vreme. Kada se zapate, kasno je.marcellus wrote:dzango wrote:Srbija konačno izlazi na more. Moj Zemun će biti novi Rovinj.
samo trebaš sačekat jedno 20 000 godina za to. A Zemun će i prije toga postat novi Rovinj. Prepun šiptara...
2014-04-19
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Slovenija-Hrvatska; Arbitraža
» Hrvatska i Slovenija postale članice EU Mediteran grupe
» Hrvatska, Italija i Slovenija za potpisivanje sporazuma Frontexa i BiH
» Slovenija : Hrvatska u Schengen tek kad prihvati arbitražni sporazum
» Predsjednik EK : Hrvatska i Slovenija same moraju riješit spor
» Hrvatska i Slovenija postale članice EU Mediteran grupe
» Hrvatska, Italija i Slovenija za potpisivanje sporazuma Frontexa i BiH
» Slovenija : Hrvatska u Schengen tek kad prihvati arbitražni sporazum