hrvatska u prvom svjetskom ratu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Re: hrvatska u prvom svjetskom ratu
Obožavam prvi svjetski rat....
prva prava i velika lknjiga koju sam pročitao je Švejk i te su mi se slike urezale
sva sreća, njegova povijesna i satirična strana a ne ona tragična
prva prava i velika lknjiga koju sam pročitao je Švejk i te su mi se slike urezale
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Skracena verzija al ok , nemože sve ni stat u 10 minuta.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epikur37 wrote:Obožavam prvi svjetski rat....
Ernst Junger - Čelične oluje
najbolje knjiga o ww1
kic wrote:epikur37 wrote:Obožavam prvi svjetski rat....
Ernst Junger - Čelične oluje
najbolje knjiga o ww1
Hvala na preporuci, nije mi poznato ali vjerujem da vrijedi a i naslov mi se sviđa...kad uhvatim vremena.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ova tema mora da je neka zajebancija !
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
londonski ugovor iz 1915. je pokopao Hrvatsku za daljnjih 75 godina...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Ovde je sam naslov besmislen... Resto ne vredi ni gledati...
Stanislav Krakov - "Zivot coveka na Balkanu". Ko zeli da zna iz prve ruke sta se desavalo u WWI.
Istoričar priznao: Da nas Srbi nisu 1918. spasili, Hrvatska danas ne bi postojala!
Vodeći hrvatski istoričar, dr Tvrtko Jakovina priznao da su Srbi 1918. spasili Hrvate i da Hrvatska nije ušla u prvu Jugoslaviju da danas ne bi postojala
Vodeći hrvatski istoričar, dr Tvrtko Jakovina priznao da su Srbi 1918. spasili Hrvate i da Hrvatska nije ušla u prvu Jugoslaviju da danas ne bi postojala.
Jakovina kaže da je 1915. Srbima bilo ponuđeno da uzmu Slavoniju, BiH, Liku i deo Dalmacije i stvore srpsku državu. Istra i drugi deo Dalmacije bio je obećan Italiji. Ono malo Hrvatske, tzv. regija Hrvatska (Zagorje i oko Zagreba) trebala je ostati u sklopu Mađarske.
Da je Srbija tada pristala, danas bi tzv. Hrvati iz Zagreba i Zagorja bili Mađarska provincija i relikt prošlosti, a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici rekao je Jakovina u emisiji "Nedeljom u 2" na državnoj televiziji Hrvatske koja je emitovana 12 maja 2013 godine.
bora-corba- Posts : 501
2015-08-20
sve recenobora-corba wrote:dr Tvrtko
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici rekao je Jakovina u emisiji "Nedeljom u 2"
---
Jedini problem je šta mi nikad nismo bili Srbi .....
---
2014-04-11
Ja neznam tko je tom Jakovini dao diplomu iz povijesti al očito ju je dobio preko veze zbog nečega da može pricat gluposti naokolo.
Povjesničar jelte.
Nikad nije cuja za bizantskog cara Heraklija i Srbe i Hrvate koji dolaze pitat za dopuštenje da ostanu unutar bizantskog carstva.
Il možda tvrdi da se to nije desilo jer koliko vidim po njegovome Hrvati nepostoje dole na Jadranu.
Povjesničar jelte.
Nikad nije cuja za bizantskog cara Heraklija i Srbe i Hrvate koji dolaze pitat za dopuštenje da ostanu unutar bizantskog carstva.
Il možda tvrdi da se to nije desilo jer koliko vidim po njegovome Hrvati nepostoje dole na Jadranu.
2014-04-11
RayMabus wrote:a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici rekao je Jakovina u emisiji "Nedeljom u 2"
---
znas ti mnogo sta su bili tvoji pre 150 ili 200 god
uvek ostavi prostor, rezervu, da mozda jesu, bili srbi
2017-05-25
Heraclius entered diplomatic relations with the Croats and Serbs in the Balkans.
One of the most important legacies of Heraclius was changing the official language of the Empire from Latin to Greek in 620.[46] The Croats and Serbs of Byzantine Dalmatia initiated diplomatic relations and dependencies with Heraclius.[47] The Serbs, who briefly lived in Macedonia, became foederati and were baptized at the request of Heraclius (before 626).[47][48] At his request, Pope John IV (640–642) sent Christian teachers and missionaries to Duke Porga and his Croats, who practiced Slavic paganism.[49] He also created the office of sakellarios, a comptroller of the treasury
https://en.wikipedia.org/wiki/Heraclius
Toliko o tom diplomiranom povjesničaru ......očito je moj kuraz diplomiraniji od njega jer ovaj s tom tvrdnjom koju je izrekao sad bi trebao tvrdit i da Heraklije nije postojao pošto po njegovome postoje samo Srbi dole.
One of the most important legacies of Heraclius was changing the official language of the Empire from Latin to Greek in 620.[46] The Croats and Serbs of Byzantine Dalmatia initiated diplomatic relations and dependencies with Heraclius.[47] The Serbs, who briefly lived in Macedonia, became foederati and were baptized at the request of Heraclius (before 626).[47][48] At his request, Pope John IV (640–642) sent Christian teachers and missionaries to Duke Porga and his Croats, who practiced Slavic paganism.[49] He also created the office of sakellarios, a comptroller of the treasury
https://en.wikipedia.org/wiki/Heraclius
Toliko o tom diplomiranom povjesničaru ......očito je moj kuraz diplomiraniji od njega jer ovaj s tom tvrdnjom koju je izrekao sad bi trebao tvrdit i da Heraklije nije postojao pošto po njegovome postoje samo Srbi dole.
2014-04-11
Znam , imam porodicno stablo unazad 200 godina.notum wrote:RayMabus wrote:a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici rekao je Jakovina u emisiji "Nedeljom u 2"
---
Nikad nisu bili Srbi.
2014-04-11
postoje i postojali su,RayMabus wrote:Ja neznam tko je tom Jakovini dao diplomu iz povijesti al očito ju je dobio preko veze zbog nečega da može pricat gluposti naokolo.
Povjesničar jelte.
ali na prostoru nekadasnje hrvatske,
i nekadsanje srbije,
pre turske okupacije,
nisu se brojala
krvna zrnca, ni medju srbima ni medju hrvatima.
to je postalo moderno dosta kasnije.
2017-05-25
Kako ce sebe netko smatrat je njegova privatna stvar i ono ok al poprilično je degutantno da se netko zove diplomirani povijesnuičar a nezna povijest.
2014-04-11
Ma ok al ovaj Jakovina ti je diplomirani povijesničar isto koliko i netko tko kaže da su stanovnici Niša pravoslavni Hrvati.notum wrote:postoje i postojali su,RayMabus wrote:Ja neznam tko je tom Jakovini dao diplomu iz povijesti al očito ju je dobio preko veze zbog nečega da može pricat gluposti naokolo.
Povjesničar jelte.
ali na prostoru nekadasnje hrvatske,
i nekadsanje srbije,
pre turske okupacije,
nisu se brojala
krvna zrnca, ni medju srbima ni medju hrvatima.
to je postalo moderno dosta kasnije.
2014-04-11
Nema nikakve rezerve , prije Turaka moji su živjeli OVDJE :notum wrote:RayMabus wrote:a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici rekao je Jakovina u emisiji "Nedeljom u 2"
---
Ozemlje nad kojim je gospodario Hrvoje Vukčić Hrvatinić u ranom 15. stoljeću.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvoje_Vuk%C4%8Di%C4%87_Hrvatini%C4%87
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Srbi su oslobodili Split u prvom svjetskom ratu
» SLOVENCI TRAŽE ODŠTETU: U Drugom svjetskom ratu su izgubili sve, a sad traže da im Njemačka plati
» Grupa Sabaton o Srbiji u prvom svjetskom ratu
» Tko je pobijedio u 2. svjetskom ratu?
» Drug Tito u prvom svetskom ratu - obavezno pogledati
» SLOVENCI TRAŽE ODŠTETU: U Drugom svjetskom ratu su izgubili sve, a sad traže da im Njemačka plati
» Grupa Sabaton o Srbiji u prvom svjetskom ratu
» Tko je pobijedio u 2. svjetskom ratu?
» Drug Tito u prvom svetskom ratu - obavezno pogledati
Page 1 of 2