Denkverbot
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Denkverbot
To je zezanje, više poput igre asocijacije. U poeziju se zbilja ne razumijem, osim što mogu reći dal osjećam ili ne :) Ali lijepo se ponekad zaigrati, pa se i nasmijati. To je poezija u 5 koraka, nakon čitanja, čovjek padne u komu :D
Svestrani smo, nismo ograničeni niti uniformirani. Jedino me malo zabrinjava činjenica što sve ženske brzo pobjegnu od nas :)
Svestrani smo, nismo ograničeni niti uniformirani. Jedino me malo zabrinjava činjenica što sve ženske brzo pobjegnu od nas :)
Guest- Guest
i ti bi neku djevu ha..
ma poeziju i ne treba razumjeti, gledala si film Alphavile od Godarda i kako završi recimo..
nadopuniti dašta..
noir sf film u crno-bijeloj boji, iako u stvari nema puno tog sf ali neki lik traži jednog znanstvenika na jednoj planeti.. i tako, Godard jel..
ne moru vuder žinske opstati
puno je testosterona
puno je testosterona
2014-04-16
ženami tribo laž,
tu i tamo ja ti ja slažen, preventivno:)
tu i tamo ja ti ja slažen, preventivno:)
2014-04-16
al, bez zajebancije,
riječ je o slučajnosti. kicu je tribo odmor od previše podforuma, meni je tribo samo jedun podforum, a ti pišeš samo na opskurnim mestima jer te srun da te iko čito.
riječ je o slučajnosti. kicu je tribo odmor od previše podforuma, meni je tribo samo jedun podforum, a ti pišeš samo na opskurnim mestima jer te srun da te iko čito.
2014-04-16
Ovdje se osjećam najslobodnije. Teme se nižu same od sebe, a i ne moram biti ozbiljna jer to mi od svega najteže pada :)
Guest- Guest
Evo Abende nešto za tebe :) :
http://www.liberal.hr/clanak.php?id=46
Linkovi imaju prijevod pa ću valjda bolje razumijeti.
http://www.liberal.hr/clanak.php?id=46
Linkovi imaju prijevod pa ću valjda bolje razumijeti.
Guest- Guest
uči dušo, uči,
ka projdeš njegova predavanja, zbog blage naravi, humora i jednostavnosti kojon objašnjava, postat ćeš velika mrziteljica socijalizma!
ka projdeš njegova predavanja, zbog blage naravi, humora i jednostavnosti kojon objašnjava, postat ćeš velika mrziteljica socijalizma!
2014-04-16
Evo, malo sam ovo preslušala, nešto si zapisala u bilješkama (pokušavam biti ozbiljna:)), no, sve što on kaže je istina, ali mi djeluje tako neizvedivo u našem društvu. Ono što sam uvijek govorila za Jameriku, to je mlado društvo. Mlado s obzirom na nas, naš mentalitet.
1. Odgovornost države prema siromašnima
- ljudi imaju odgovornost, ne država. Zgrada u kojoj se ljudi nalaze nema odgovornost, ljudi imaju
- socijalni programi su zlo i uzrok siromaštva
- bi li dozvolili da vas liječi doktor koji i sam nije obolio od karcinoma?
Toga je svjesna većina, a opet se ništa neće poduzeti jer lakše je biti bez kičme.
Socijalni programi uvelike pomažu neodgovornom načinu života
Nada umire zadnja :)
2. Društvo koje teži jednakosti i slobodi neće postići niti jedno
Ima onaj citat od Goethe-a: "Zakonodavci i revolucionari koji obećavaju u isto vrijeme slobodu i jednakost su ili psihopate ili šarlatani".
- kada država želi postići jednakost tada dobijemo ovo: A i B odlučuju što će osoba C morati napraviti za osobu D... i usput uzeti dio za sebe.
U takvoj državi na žalost živimo, i svjedoci smo zbivanja u najvišoj zakonodavnoj instanci. Samo bih dodala na citat ..ili lopovi...
3. Kapitalizam i pohlepa
- da li je politički interes plemenitiji od ekonomskog interesa?
Rekla bih: ruka ruku mije..
4. Znanstvenici i gospodarstvenici kao najveći protivnici slobodnog tržišta
- intelektualac je za slobodu samoga sebe, a potpuno je protiv nje za sve druge
- gotovo svaki biznismen je za slobodno poduzetništvo za sve ostale ali za posebne privilegije i posebnu zaštitu države samo za sebe
I to je vidljivo u našoj državi s obzirom na ministre obrazovanja.
Imamo i osjećamo posljedice zbivanja tvrtke koja broji na tisuće zaposlenih s neizvjesnom sudbinom
5. Tko štiti radnika
- stvarna zaštita koju radnik dobiva je postojanje više od jednog mogućeg poslodavca. To je konkurencija, slobodno tržište, tj. postojanje raznovrsnosti i alternative.
Na žalost, mi to nemamo, ma koliko to željeli..
Ono bitno od svega iščitanog za mene je citat:
"moramo pokušati sačuvati slobodu za alternative"
S obzirom na naše podneblje, rekla bih: moramo stvoriti uvjete slobodnog djelovanja kroz alternative..
1. Odgovornost države prema siromašnima
- ljudi imaju odgovornost, ne država. Zgrada u kojoj se ljudi nalaze nema odgovornost, ljudi imaju
- socijalni programi su zlo i uzrok siromaštva
- bi li dozvolili da vas liječi doktor koji i sam nije obolio od karcinoma?
Toga je svjesna većina, a opet se ništa neće poduzeti jer lakše je biti bez kičme.
Socijalni programi uvelike pomažu neodgovornom načinu života
Nada umire zadnja :)
2. Društvo koje teži jednakosti i slobodi neće postići niti jedno
Ima onaj citat od Goethe-a: "Zakonodavci i revolucionari koji obećavaju u isto vrijeme slobodu i jednakost su ili psihopate ili šarlatani".
- kada država želi postići jednakost tada dobijemo ovo: A i B odlučuju što će osoba C morati napraviti za osobu D... i usput uzeti dio za sebe.
U takvoj državi na žalost živimo, i svjedoci smo zbivanja u najvišoj zakonodavnoj instanci. Samo bih dodala na citat ..ili lopovi...
3. Kapitalizam i pohlepa
- da li je politički interes plemenitiji od ekonomskog interesa?
Rekla bih: ruka ruku mije..
4. Znanstvenici i gospodarstvenici kao najveći protivnici slobodnog tržišta
- intelektualac je za slobodu samoga sebe, a potpuno je protiv nje za sve druge
- gotovo svaki biznismen je za slobodno poduzetništvo za sve ostale ali za posebne privilegije i posebnu zaštitu države samo za sebe
I to je vidljivo u našoj državi s obzirom na ministre obrazovanja.
Imamo i osjećamo posljedice zbivanja tvrtke koja broji na tisuće zaposlenih s neizvjesnom sudbinom
5. Tko štiti radnika
- stvarna zaštita koju radnik dobiva je postojanje više od jednog mogućeg poslodavca. To je konkurencija, slobodno tržište, tj. postojanje raznovrsnosti i alternative.
Na žalost, mi to nemamo, ma koliko to željeli..
Ono bitno od svega iščitanog za mene je citat:
"moramo pokušati sačuvati slobodu za alternative"
S obzirom na naše podneblje, rekla bih: moramo stvoriti uvjete slobodnog djelovanja kroz alternative..
Guest- Guest
reci ti meni ovo, sad nakon nastave,
treba li se država brinuti za bolesnu dječicu?
2014-04-16
Zbog čega uvijek uzimaš bolesnu dječicu za primjer?aben wrote:reci ti meni ovo, sad nakon nastave,
Evo ti odgovora:
ljudi imaju odgovornost, ne država, zgrada nema odgovornost već ljudi u zgradi.
A što čini ili bi trebalo činiti državu?
Guest- Guest
zoto ča je to nojgori, nojtežji slučaj za odjebati. jednon ka na nastavi uočiš činjenicu da država tribo ukrasti nevinomu čoviku da bi spasila bolesno dite, i kad svatiš da se na kradji ne more temeljiti dobro društvo, i kad prihvatiš činjenicu da se odricanjen od prisilnog dobročinstva oslobadja golema energija dobrovoljnog dobročiniteljstva, unda moreš sretno kliknuti: ne, država ne bi tribala pomagati bolesnoj dječici!mate wrote:Zbog čega uvijek uzimaš bolesnu dječicu za primjer?aben wrote:reci ti meni ovo, sad nakon nastave,
Evo ti odgovora:
ljudi imaju odgovornost, ne država, zgrada nema odgovornost već ljudi u zgradi.
A što čini ili bi trebalo činiti državu?
a taj tvoj odgovor uopće ne razumin
2014-04-16
Postojanje države je nužno. Kakva će ona biti i društvo unutar nje, je pitanje svakog za nas ponaosob. Država su samo zidovi, unutar kojih se nalazimo. Zidovi, koje ćemo braniti u slučaju ugroze. Unutar zidova smo mi, društvo kojem pripadamo. Na kojim vrijednostima društvo želi počivati, odabire demokratskim putem (ahhh, koja prekrasna varka).
S obzirom da se ne razumijemo, pojednostavniti ću, društvo bi trebalo pomagati bolesnoj dječici...
Ali društvo danas potiče pohlepu, društvo je toliko sebično...tako da mi država s svojim hladnim zidovima djeluje poput, poput..poput....kemijskog WC-a...
S obzirom da se ne razumijemo, pojednostavniti ću, društvo bi trebalo pomagati bolesnoj dječici...
Ali društvo danas potiče pohlepu, društvo je toliko sebično...tako da mi država s svojim hladnim zidovima djeluje poput, poput..poput....kemijskog WC-a...
Guest- Guest
društvo bi tribalo pomagati dici?
stani, ko je to društvo i kojin metodama bi ti natirala društvo da pomože ako ono to ne želi?
stani, ko je to društvo i kojin metodama bi ti natirala društvo da pomože ako ono to ne želi?
2014-04-16
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Page 47 of 50