Hrvati na koncertu srpske folk zvezde: "Svi je mi slušamo u tajnosti"
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hrvati na koncertu srpske folk zvezde: "Svi je mi slušamo u tajnosti"
Ja ću sestru.Stanojko wrote:Slazem se! Nabijem i ja mamu (tatu ostavljam tebi)... :)
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Kako bre nije bitna muzika? Pa koji kurac onda slušaš? Nije ni čudo da vam je najveća estradna zvezda čovek koji izvodi reciklirani Bregoviće pastirski rok iz osamdesetih sa primesama naci ideologije.redder4 wrote:dzango wrote:Naime, novinarka „Jutarnjeg“ otputovala je u Ljubljanu kako bi proverila koliko publike u Sloveniji zapravo čine Hrvati. I, iznenadila se.
Kako piše u svom tekstu, isprva niko nije želeo da daje izjavu i da se slika jer ne žele da iko vidi da su bili na Cecinom koncertu.
“Svi mi slušamo Cecu, ali potajno“, rekao je jedan Zagrepčanin u dvadesetim godinama dok je čekao u redu za ulazak na koncert dodajući da ne želi da staje pred objektiv fotoaparata jer slušanje ovakve muzike nije društveno prihvatljiva praksa u njegovoj domovini.
Zanimljivo je da je uprkos društvenom neodobravanju turbofolk u zagrebačkim klubovima jako teško izbeći, a što se više ide prema manjim sredinama gotovo nemoguće. U Sloveniji je pak, situacija obrnuta – “cajke“ su retkost u ruralnim delovima, dok su u Ljubljani svakodnevnica.
U publici se našla i tridesetsedmogodišnja Valentina, frizerka iz Zagreba koja ne vidi u čemu se Cecina muzika razlikuje od strane.
“Mislim da je stereotip da je turbofolk primitivna muzika u potpunosti neistinit. Da nekome pustite muziku s Cecinog posljednjeg albuma, a da ona ne peva na ekavici, ne bi mogao razlikovati radi li se o nekom pop-albumu ili ‘cajki’”, kaže Valentina, a opaskom na tu temu javlja se njena prijateljica Lara: “To je velika istina. Ne znam jeste li čuli pesmu Džejsona Derula ‘Talk Dirty’. Ona ima jako izražen taj orijentalni prizvuk. Ne vidim zašto bi se trebala praviti ikakva razlika između toga i Cecine muzike”
E, Ovako ;
Nabijem mamu i tatu svim HRVATIMA - i HRVATICAMA koji su ovako odgojeni I PRISTAJU NA OVO PONIŽAVANJE - NAŽALOST, KOJEG NISU SVJESNI - NIJE BITNA GLAZBA - BITNO JE TKO JE izvodi !!
2014-04-19
Sto te cese, dzani, hehe
Muska ljubomora.
Tvojom logikom.
;D
Muska ljubomora.
Tvojom logikom.
;D
2014-04-12
Slažem se...dzango wrote:Ajde sada svi javno da priznaju. Dosta je ove mimikrije.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
A gle ovo, Severina naccionale:
Nikakva razlika od četničkih.
Nikakva razlika od četničkih.
crvenkasti-
2014-04-17
Dobro je dok nije naZionale :D
2014-04-12
Ljubomoran sam. Priznajem. Ali na Rundeka.maggie13 wrote:Sto te cese, dzani, hehe
Muska ljubomora.
Tvojom logikom.
;D
Ero se tek sad probudio posle derneka na koncertu. U tim godinama a pravi sranja.Eroo wrote:Slažem se...dzango wrote:Ajde sada svi javno da priznaju. Dosta je ove mimikrije.
2014-04-19
zbog Ene, znam..:Ddzango wrote:Ljubomoran sam. Priznajem. Ali na Rundeka.maggie13 wrote:Sto te cese, dzani, hehe
Muska ljubomora.
Tvojom logikom.
;D
Nemoj jadnika, prebise ga tamo vasi..:-S
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
osmanlijski melos..uzas zivi..
Guest- Guest
Jebiga, njemu bi svaka dala.maggie13 wrote:zbog Ene, znam..:Ddzango wrote:Ljubomoran sam. Priznajem. Ali na Rundeka.maggie13 wrote:Sto te cese, dzani, hehe
Muska ljubomora.
Tvojom logikom.
;D
2014-04-19
dzango wrote:Jebiga, njemu bi svaka dala.maggie13 wrote:zbog Ene, znam..:Ddzango wrote:Ljubomoran sam. Priznajem. Ali na Rundeka.maggie13 wrote:Sto te cese, dzani, hehe
Muska ljubomora.
Tvojom logikom.
;D
Samo masnokose darkerke i hipsterke...
Guest- Guest
Gluposti.
Kakve veze ima tko koga sluša?
Takvim glupostima bavimo se samo mi u Hrvatskoj.
Kod Slovenaca takvih stvari nećeš čuti. Iako su više naklonjeni zapadnoj tradiciji od Hrvata,mnogi Slovenci slušaju istočnjačku balkansku glazbu,ali tamo nitko od toga ne pravi probleme.
Kakve veze ima tko koga sluša?
Takvim glupostima bavimo se samo mi u Hrvatskoj.
Kod Slovenaca takvih stvari nećeš čuti. Iako su više naklonjeni zapadnoj tradiciji od Hrvata,mnogi Slovenci slušaju istočnjačku balkansku glazbu,ali tamo nitko od toga ne pravi probleme.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ne mogu govoriti za druge gradove, ali u mom se 90tih nije slušala cajka i posprdno bi se govorilo o nekim vukojebinama gdje se slušaju... najseljačkije što se slušalo bio je mišo kovač.
ja ću svoju dicu tuči ako budem čuo da slušaju to smeće. u biti neću ih tući, ali ću biti nesretan jer bi ispao loš roditelj. ono, bolje bi podnio da se drogiraju ili da su pederi nego da slušaju to smeće...
ja ću svoju dicu tuči ako budem čuo da slušaju to smeće. u biti neću ih tući, ali ću biti nesretan jer bi ispao loš roditelj. ono, bolje bi podnio da se drogiraju ili da su pederi nego da slušaju to smeće...
Ajde i to. Ali ne daj Bože da sede ne ladan beton.mutava baštarda wrote:ne mogu govoriti za druge gradove, ali u mom se 90tih nije slušala cajka i posprdno bi se govorilo o nekim vukojebinama gdje se slušaju... najseljačkije što se slušalo bio je mišo kovač.
2014-04-19
...ovo ej djelomicno tocno..sa cajkama u sinju ako gledamo samo gard pocelo ej vec tamo nedgej u drugoj polovici devedesetih..u vrlickoj u nekoliko kafica vec su se tada dobrano pustale cajke...a u jednom kaficu onom tamo kod slasticarne u vrlickoj i osamdesetih su se ponekad kojim danom pustale cajke...ali amsovniji dolasci cajkaskih pjevaca odrzavati koncerte u sinju nastaje nakon 2000-temutava baštarda wrote:ne mogu govoriti za druge gradove, ali u mom se 90tih nije slušala cajka i posprdno bi se govorilo o nekim vukojebinama gdje se slušaju... najseljačkije što se slušalo bio je mišo kovač.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
i bi'će pederi, najbolje pičke su na cajkamamutava baštarda wrote:ne mogu govoriti za druge gradove, ali u mom se 90tih nije slušala cajka i posprdno bi se govorilo o nekim vukojebinama gdje se slušaju... najseljačkije što se slušalo bio je mišo kovač.
2014-04-15
Pederi, ali domoljubni.n_razbojnik wrote:i bi'će pederi, najbolje pičke su na cajkamamutava baštarda wrote:ne mogu govoriti za druge gradove, ali u mom se 90tih nije slušala cajka i posprdno bi se govorilo o nekim vukojebinama gdje se slušaju... najseljačkije što se slušalo bio je mišo kovač.
2014-04-19
jebat glupaču mogu i bez odlaska na koncertn_razbojnik wrote:i bi'će pederi, najbolje pičke su na cajkamamutava baštarda wrote:ne mogu govoriti za druge gradove, ali u mom se 90tih nije slušala cajka i posprdno bi se govorilo o nekim vukojebinama gdje se slušaju... najseljačkije što se slušalo bio je mišo kovač.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Dobra Ceca je uvijek bolja od lošeg jazza. Ili loše izvedene klasične glazbe. Možeš biti siguran da se oni koji su došli Cecu gledati, nisu dosađivali, jer to vole. Dok isto tako možeš biti siguran da na koncertima klasične glazbe dobar dio publike potajno zijeva
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
ja bi uvijek radije poslušala VOODOO CHILEOh_Femder wrote:Dobra Ceca je uvijek bolja od lošeg jazza. Ili loše izvedene klasične glazbe. Možeš biti siguran da se oni koji su došli Cecu gledati, nisu dosađivali, jer to vole. Dok isto tako možeš biti siguran da na koncertima klasične glazbe dobar dio publike potajno zijeva
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Panika, srpske tajne dokumente iz Haga će dobiti Hrvati :-)
» Panika:Hrvati u BiH hoće i deo Republike Srpske
» Hrvati u Splitu napali srpske reprezentativce
» Hrvati tajno iskopavaju kosti srpske dece!
» Hrvati prihvatili poziv Srpske za razgovor o budućnosti BiH
» Panika:Hrvati u BiH hoće i deo Republike Srpske
» Hrvati u Splitu napali srpske reprezentativce
» Hrvati tajno iskopavaju kosti srpske dece!
» Hrvati prihvatili poziv Srpske za razgovor o budućnosti BiH
Page 3 of 4