ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 13 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 22/5/2017, 18:29

Gnječ wrote:
metilda wrote:
Regoč wrote:
Sora wrote:Znaci REGOC ti nisi ustasa ?

E to je steta
Mora bit netko ustasa ovdje na forumu
Ova MUTILDA nemre posto je prestara za tu ulogu . Mozes ti ?
Nitko ne mora biti ustaša, to je stvar izbora, kao što si ti izabrala biti titoistica, nitko nije tjeral te. A ja sam skoro stogodišnjak, Metka je prikladnija.

i ja sam izabrala ne biti ustaša.. što će sad sora raditi na forumu na kojem nema ustaša.. mislim da smo joj upravo oduzeli smisao života...  B-)

ajde de znači Bleiburg je storia finita konačno.

tebi je ostao smisao života - negirati istinu...  afro

Guest
Guest

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 13 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by debotoijusto 22/5/2017, 18:50

Na lokalnim izborima se glasalo na četiri lista, bijelom, žutom, plavom i crvenom, koje je valjalo ubaciti u četiri kutije. Bijeli u kutiju zbog nečega označenu bijelo, žuti u kutiju označenu, za ne vjerovati, žuto, plavi u kutiju iz tajanstvenog razloga označenu plavo, a crveni u kutiju označenu, nemojte se smijati, crveno, piše Ante Tomić za Jutarnji list.
Ovaj složeni, kriptični, zamumuljeni raspored nešto je zbunio splitskog gradonačelničkog kandidata Željka Keruma. Da nije s njim bilo supruge Fani Horvat, koja ima dragocjeno iskustvo u slaganju boja, dugi niz godina uspješno usklađuje torbice, cipele i šminku, Kerum ne bi možda ni ispunio građansku dužnost.
Ovako su ipak nekako ugurali papire u odgovarajuće kutije i udaljili se u nepoznatom pravcu sivim Mercedesom registracije ST 9000 ZK, gdje ST, naravno, znači Split, ZK je valjda Zeljko Kerum, a 9000, nemam pojma, možda broj ljudi kojima gradonačelnički kandidat duguje pare.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 22/5/2017, 18:50

Bilo je to u nedjelju ujutro iza mise, a navečer, oko dnevnika smo saznali da on vodi u utrci, ima zrele izglede upravljati naseljem koje u hrvatskim mjerilima i nije malo, a kojim je jednom već kolosalno loše upravljao.
Kako putniku namjerniku, neupućenom u okolnosti, objasniti političku zagonetku da su splitski glasači u relativnoj većini zaokružili Željka Keruma?
Najbolje bi mu, po mome sudu, bilo pokazati Kerumov mračni, prašnjavi i pusti hotel Marjan jer to žalosno zdanje ima mnogo sličnosti s Kerumovim glasačima. Konkretno, s mrakom u njihovim prašnjavim, praznim tikvama.

Ali, tu je i mnogo drugih pokazatelja. Pogledate li, na primjer, Žnjan, vjetrovitu pustopoljinu načičkanu bespravnim kafićima i narodnjačkim klubovima, pogledate li mržnju koja se besramno krevelji sa splitskih zidova, osvrnete li se po ovoj žalosnoj, od Boga zaboravljenoj zabiti bez knjižare, gdje će procijepljenost djece uskoro biti na razini Rumunjske, pa kako biste, zaboga, i očekivali da će tu vladati nekakvi prosvijećeni i pristojni ljudi, koji čitaju knjige, plaćaju poreze, vraćaju dugove i poštuju prometne propise?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 18:51

Referentna točka svih lokalnih izbora u Hrvatskoj na kojoj se zrcali pobjeda ili poraz političkih takmaca u pravilu je uvijek grad Zagreb i još tri najveća grada, koji po zajedničkom zbroju čine gotovo polovicu ukupnog stanovništva u Republici Hrvatskoj. Percepcija je neumoljiva, jer tko osvoji vlast u najvećim gradovima uvijek se u pravilu mogao proglasiti pobjednikom lokalnih izbora.

Zagreb, hrvatska metropola, centar svih gospodarskih, društveno političkih i kulturnih zbivanja primarno je svakoj političkoj opciji prioritet svih prioriteta. Premijer Andrej Plenković s puno optimizma, po svom vlastitom izboru u utrku za grad Zagreb poslao je Dragu Prgometa kao paradigmu svoje nove centrističke politike, atakirajući na onaj dio biračkog tijela građanske opcije, na one birače koji su u principu neodlučni i na one birače kojima svjetonazorska pitanja nisu bitna ili su potpuno u drugom planu. Mogući vrlo dobar rezultat Drage Prgometa na ovim važnim izborima koji je Plenković najavljivao i priželjkivao zapravo bi bila potvrda ispravnosti njegovog loma HDZ-ovih politika nakon dekapitacije Tomislava Karamarka čije politike je Plenković proglasio štetnima za Hrvatsku. Mogući dobar rezultat Drage Prgometa, priželjkivani ulazak u drugi krug zagrebačkih izbora, Plenkoviću bi bio dokaz za ispravnost poteza kojima je u stranci potpuno marginalizirao konzervativnu desnicu.

Plenković i njegov kandidat Prgomet doživjeli su pravi brodolom, osobni i politički poraz, a još više od toga doživjeli su poraz svojih bezličnih centrističkih politika koje su rezultirale povijesno, gotovo najnižim postotkom osvojenih glasova u utrci za Zagreb. Ovaj poraz dokaz je da se u politici koja se uvijek identitetski temelji na svjetonazoru i ideologiji kao skupu vrijednosnih ideja ne može sjediti istovremeno na i ljevoj i desnoj stolici.

Desnu stolicu, ovaj puta Plenkoviću su izmaknuli Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. Sjajnim rezultatom od gotovo 11% (10,98%) potvrdili su ispravnost svojih kristalno jasno artikuliranih političkih polazišta, temeljenih na suverenizmu i domoljublju, a te politike su zapravo bile samo nastavak politika Tomislava Karamarka kojima je ostvario sjajan niz pobjeda bacivši na koljena SDP kao sljednike SKH. I doista taj SDP danas izgleda kao prava šaka bijede, a Plenković to nije znao kapitalizirati.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/poraz-plenkovicevog-centrizma-u-zagrebu-1027444/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 18:54

debotoijusto wrote:
Kako putniku namjerniku, neupućenom u okolnosti, objasniti političku zagonetku da su splitski glasači u relativnoj većini zaokružili Željka Keruma?

ja na tvom mjestu ne bih potcjenjivala splitski dišpet... očito im je dosadio bezlični i neinventivni Baldasar i politika sdp-a.. smiješno je kad komentatori kažu da je hdz izgubio split - pa izgubio ga je sdp..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 22/5/2017, 19:00

metilda wrote:
debotoijusto wrote:

ja na tvom mjestu ne bih potcjenjivala splitski dišpet... očito im je dosadio bezlični i neinventivni Baldasar i politika sdp-a.. smiješno je kad komentatori kažu da je hdz izgubio split - pa izgubio ga je sdp..
moguce
isto mislim da im svraka popila pamet
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 19:03

debotoijusto wrote:
metilda wrote:
debotoijusto wrote:

moguce

dijete mi već 8 godina živi u splitu i kaže da je zapadna obala nešto najbolje što je za to vrijeme split dobio..
a promaklo mi - ono je tekst ante tomića - njemu je osobito toplo po glavi pri spomenu na split  afro
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 19:27

metilda wrote:
Gnječ wrote:
metilda wrote:
Regoč wrote:
Sora wrote:Znaci REGOC ti nisi ustasa ?

E to je steta
Mora bit netko ustasa ovdje na forumu
Ova MUTILDA nemre posto je prestara za tu ulogu . Mozes ti ?
Nitko ne mora biti ustaša, to je stvar izbora, kao što si ti izabrala biti titoistica, nitko nije tjeral te. A ja sam skoro stogodišnjak, Metka je prikladnija.

i ja sam izabrala ne biti ustaša.. što će sad sora raditi na forumu na kojem nema ustaša.. mislim da smo joj upravo oduzeli smisao života...  B-)

je tebi ću vjerovat. ti si malo ovo pa malo ono skroz onako kako se kaže shape-shifter.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 19:51

Gnječ wrote:
metilda wrote:
Gnječ wrote:
metilda wrote:
Regoč wrote:

je tebi ću vjerovat. ti si malo ovo pa malo ono skroz onako kako se kaže  shape-shifter.

ja sam točno ono što ispisujem kroz kolumne i tekstove na ovom topicu - ali bojim se da ti to ne razumiješ
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 22/5/2017, 19:52

metilda wrote:
debotoijusto wrote:
metilda wrote:
debotoijusto wrote:

moguce

dijete mi već 8 godina živi u splitu i kaže da je zapadna obala nešto najbolje što je za to vrijeme split dobio..
a promaklo mi - ono je tekst ante tomića - njemu je osobito toplo po glavi pri spomenu na split  afro
ne vjeruj djeci uvijek.
zapadna obala izgeda zakuac.
cijeli je split neuredan. osim palace sve drugo je uzas.
kada ides na bace popikavas se po trotoaru.
okolo sl. situacija.

btw hotel na zap obali i dalje nedovrsen.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 19:54

metilda wrote:
Gnječ wrote:
metilda wrote:
Gnječ wrote:
metilda wrote:

je tebi ću vjerovat. ti si malo ovo pa malo ono skroz onako kako se kaže  shape-shifter.

ja sam točno ono što ispisujem kroz kolumne i tekstove na ovom topicu - ali bojim se da ti to ne razumiješ

ti si točno što sam napisao: shape-shifter.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 21:32

Gnječ wrote:
metilda wrote:
Gnječ wrote:
metilda wrote:
Gnječ wrote:

ti si točno što sam napisao: shape-shifter.

zbog čega? jer kritiziram Most i Plenkovića? most je možda skupina dobrih ljudi ali političkih diletanata i neznalica, a plenković je napravio budalu od stranke stavljajući prgometa kao svog kandidata u zagrebu - odrekao se tri svoja glasa - Hasanbegovića, Esih i Glasnovića da bi dobio dva Bandićeva.. to je tako očito da je ne moguće ne komentirati.. ajmo sad malo o meni - nismo odavno  B-)  zar sam zbog toga shape shifter?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 21:33

veber wrote:
metilda wrote:
debotoijusto wrote:
metilda wrote:
debotoijusto wrote:

moguce

ne vjeruj djeci uvijek.
okolo sl. situacija.

onda mogu zamisliti koliko su razočarani Baldasarom kad su glasovali za Keruma...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 22/5/2017, 21:59

došlo mi nešto da sam četnik...
kako da to spriječim?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 22:03

zovi Mihu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Painkiller 22/5/2017, 22:07

veber wrote:
ne vjeruj djeci uvijek.
okolo sl. situacija.

To je živ grad, nije bolnica.
Po meni, dobar grad mora izgledati rabljeno i bar malo ofucano.

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by Guest 23/5/2017, 07:54

Javio se jednom dubinskom analizom Bojan Glavašević koji je svojom željeznom logikom “zakucao“ jadnog Thompsona. “Što bi bilo od Njemačke da je nastavila na crnokošuljačkim i smeđekošuljačkim tradicijama i s hakenkreuzerzskim oznakama?“ 

Ne znam što bi bilo s Njemačkom, ali znam što bi bilo sa Hrvatskom da su Thompson i HOS-ovci devedeset i prve krenuli u rat sa “druže Tito mi ti se kunemo“ na usnama umjesto za dom spremni. 

U svakom slučaju mlađi Glavašević je konzekventan. Navodno je nedavno zatražio da i table na minskim poljima budu dvojezične! 

Slovenija i Hrvatska se razumiju. I te kako. Zajedno su prošle krvavi trodnevni odnosno četverogodišnji rat. Zajedno su nastradale k’o i onaj igrač Hamburga iz priče mog prijatelja Ike Buljana, legende Hajduka. Igrao Iko svojevremeno u Hamburgu, u to vrijeme jednom od najboljih europskih klubova. Na desnom beku igrao je jedan čvršći domaći igrač imenom Franz. Uskoro se počelo šuškati da Franz nije baš progresivan nego više reakcionaran tj. nazadan. Da Franz, jednostavno rečeno, simpatizira nacizam. I jednog dana uprava pozove našeg Franza na razgovor o tim neugodnim glasinama. Kad su Franzu priopćili da se priča da je on simpatizer mariborskih gostiju Hitlera i Borman njemu je, blago rečeno, skočio tlak na 300 i uzviknuo je: ”To nije istina!” Uostalom, i moj je otac nastradao u koncentracionom logoru! Uprava se odmah povukla u zonsku obranu i zamolila Franza da ispriča kako je tata nastradao. “Napio se pa je pao sa stražarskog tornja“ objasni Franz.

William Shakespeare je napisao:“ Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ Kao da je William poznavao Marka Perkovića…

Zvonimir Hodak
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/5/2017, 09:22

U Rijeci, SDP naoko ima razloga za slavlje – tamo je pobjedu po šesti put odnio Vojko Obersnel. No Obersnelov je slučaj specifičan, i zapravo neovisan o SDP-u. 
Obersnel je u Rijeci institucija za sebe, s klijentelističkom mrežom koja pokriva sve u gradu, i pitanje je samo hoće li prije vlast izgubiti dinastija Kim u Sjevernoj Koreji, dinastija Castro na Kubi, ili Obersnel u Rijeci. Kako stvari stoje, vjerojatno će i jednima i drugima Obersnel doći na sprovod na obnovljenom Titovom Galebu, kao jedini preostali svjetionik realnog socijalizma na planeti. 

On i Bandić su jednako dugo gradonačelnici, i obojica će to kako stvari stoje i ostati, s tom razlikom što je Bandić ipak kompetentan i uspio je razviti Zagreb iz socrealističke spavaonice za radničku i neradničku klasu u moderan srednjeeuropski grad, meku za turiste, dok je Rijeka ista onakva kakvom je pamtim iz šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih, i tako dalje godina prošlog stoljeća. Muzej industrijske arhitekture iz austro-ugarskog perioda i ujedno muzej realnog socijalizma, skupa s rafinerijom koja nije obnovljena od Franje Josipa koji ju je i sagradio i otvorio i podrtinom Galeba. Usto, izlaznost je u Rijeci bila nikakva – najslabija u Hrvatskoj, uz Požegu i Osijek. Niti trećina birača do 16:30. Obersnelu je u takvim uvjetima dovoljno da za njega glasa Pehlin. Budimo realni, Obersnel ni na koji način ne ovisi o SDP-u niti njegov uspjeh reflektira uspjeh SDP-a, on bi izbore dobio i da je izašao neovisno na njih. On je jednostavno lokalni šerif u Rijeci, slično kao Bandić u Zagrebu, on ima svoju klijentelističku mrežu u gradu, i previše ljudi ovisi o njemu da bi ga rušili.

Marcel Holjevac
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/5/2017, 11:02

U UN-u njegova slika stoji na samom ulazu, a hrvatske vlasti ga se stide

JEDNA od najpoznatijih slika iz Drugog svjetskog rata stoji na ulazu u zgradu Ujedinjenih naroda u New Yorku, a na njoj se nalazi - Hrvat. Riječ je o čuvenoj slici Stjepana Steve Filipovića, Hrvata i antifašista iz Opuzena, napravljenoj nekoliko trenutaka prije nego što će biti obješen u Valjevu na jučerašnji dan, 22. svibnja 1942., prije točno 75 godina.

Na čuvenoj slici vidi se Filipović s konopcem oko vrata kako prkosno diže ruke u zrak. Fotografiju je najvjerojatnije napravio službeni fotograf njemačke vojske koja ga je i poslala na vješala. Filipović se rodio 26. siječnja 1916. godine u Opuzenu, a zbog očevog posla preselio je u Valjevo. Tamo su ga zvali Stevan pa su ga tijekom kratkog života i tako zvali, a od tu i česta zabuna oko njegovog pravog imena. Kao aktivni član Komunističke partije on je u valjevskom kraju organizirao ustanak protiv Nijemaca. Na Badnjak 1941. godine zarobili su ga četnici i nakon mučenja izručili Gestapou.

Slavna je fotografija snimljena 22. svibnja 1942. godine, nekoliko trenutaka prije nego će biti obješen.

Do 1991. godine Filipović je imao i spomenik u Opuzenu. No, isti je srušen po nečijoj zapovijedi.

Iako je Filipovićev prkosni stav jedna od prvih stvari koje političari i brojni svjetski uglednici vide kad uđu u zgradu UN-a, u Hrvatskoj o njemu nećete puno čuti. Nema političara, nema govora ni polaganja vijenaca i sličnih stvari.
UN-u se njime ponosi jer predstavlja jednu od najupečatljivijih uspomena na antifašizam. Hrvatske vlasti ga se stide, vjerojatno iz istog razloga.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 13 Stjepanfwiki
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/5/2017, 12:35

Gnječ wrote: UN

25. rujna 1991. embargo UN Hrvatskoj – sramotna uloga Velike Britanije i Budimira Lončara

Dana 25. rujna 1991. Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je rezolucijom 113. sramotnu odluku o embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u Jugoslaviju. Ta silno nepravedna i nehumana odluka dogodila se u jeku najžešće agresije JNA i Srbije na Hrvatsku.

S obzirom na silnu količinu svih vrsta lakog i teškog naoružanja, od minobacača do aviona, a kojom je agresor raspolagao u odnosu na gotovo goloruke branitelje, to je značilo samo jedno – međunarodna zajednica dopušta Srbiji i JNA da pokori i osvoji Hrvatsku i Hrvate.
Bio je to drugi težak udarac Hrvatima nakon što je vlast SKH-SDP predala naoružanje Teritorijalne obrane JNA 1990. Između dva izborna kruga prvih demokratskih izbora. To oružje koje je pripadalo hrvatskom narodu, JNA je podijelila kasnije četnicima i srpskim pobunjenicima.

Tako je Hrvatska izgubila svaku mogućnost da nabavi oružje legalnim putem i našla se pred slomom uslijed opće ofenzive postrojbi zločinačke i komunističke JNA, te raznih srpskih dobrovoljačkih i lokalnih postrojbi.

Sramotna igra Velike Britanije i izdajnička uloga Budimira Lončara

Takvu odluku je gurala Velika Britanija, a Kina je namjeravala uložiti veto. U UN-u je nastalo komešanje – bio bi presedan ovako uvesti embargo. Britanska diplomacija nalazi rješenje i obraća se Budimiru Lončaru, ministru vanjskih poslova agresorske Jugoslavije. Pored Ante Markovića, tadašnjeg premijera, Lončar je bio političar na kojega je Zapad računao u očuvanju kakve-takve Jugoslavije.

Lončar nalaže Vladislavu Jovanoviću, Miloševićevu čovjeku u UN, da pošalje pismo Vijeću sigurnosti, a potom i sam daje izjavu pred Vijećem sigurnosti UN, tražeći uvođenje embarga.

Budimir Lončar je od 2000.-2014. bio ključni čovjek administracije i savjetnik za vanjsku politiku dvojice predsjednika Hrvatske – Stjepana Mesića i Ive Josipovića. Predsjednici Mesić i Josipović su očito smatrali da je Lončar izvrstan u vanjskoj i međunarodnoj politici kad je uspio ishoditi da Hrvatska dobije embargo na uvoz oružja uslijed opće agresije na nju.

Taj pojedinačni primjer, iz najviše predsjedničke strukture vlasti, ukazuje nužno na dvije stvari:

1. Uključenost visoko i nisko pozicioniranih ljudi iz doba komunizma, te bivših komunističkih i jugoslavenskih diplomata, kao i suradnika komunističkih tajnih službi u sve strukture hrvatskog društva od predsjedničkih nivoa naniže

2. Nužnost lustracije komunističkih kadrova od unaprijed određene razine prema naviše, te potpuno isključenje doušnika i djelatnika komunističkih tajnih službi iz javnog i političkog života

https://narod.hr/kultura/25-rujna-1991-embargo-un-hrvatskoj-sramotna-uloga-velike-britanije-i-budimira-loncara
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 23/5/2017, 13:01

Nikome ništa, svjetski igrači su uvijek zaštićeni.
Viđam ga zbigecanog po posljednoj modi, u jednom gornjogradskom shoping centru, kao da nema zilion godina.
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics