ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 9 of 50 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by veber Sat 20 May - 20:00

kic wrote:
a kaja je tvoja žena?
ne!
kakve to ima veze?

veber

2014-12-30

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Regoč Sat 20 May - 20:00

veber wrote:
kic wrote:
Regoč wrote:
veber wrote:
Regoč wrote:
Kakve sveze ima moja žena s ovim forumom?
žena nikakve, ti s njom očito da imaš.
Ne petljaj moju ženu u forumske raspave i drži se onoga što pišem.

evo potpisujem, veberu daj malo..

a, kaj on kaju upetljava?
Kaja je forumašica koja sudjeluje na ovom forumu! Uostalom, nisam ju ja upetljal, sama se javila.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 20 May - 20:01

veber wrote:
asilovski wrote:
Regoč wrote:Izgleda da se Tre trajno odjavil, nema mi ga popisu prijateljah. Uklanjaju nas kao i 45.
Ulogirao se na Krstaricu
ne laži. čuo sam se s njim prijepodne.
Ironija veberu ironija
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Regoč Sat 20 May - 20:01

veber wrote:
asilovski wrote:
Regoč wrote:Izgleda da se Tre trajno odjavil, nema mi ga popisu prijateljah. Uklanjaju nas kao i 45.
Ulogirao se na Krstaricu
Pa gdje je?

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by veber Sat 20 May - 20:04

Regoč wrote:
veber wrote:
asilovski wrote:
Ulogirao se na Krstaricu
Pa gdje je?
kako ne ogovaram, neću reći.
ok je, veli da ga je jugo i kiša potjerala u luku.

toliko mogu reći.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Regoč Sat 20 May - 20:08

veber wrote:
Regoč wrote:
veber wrote:
asilovski wrote:
Ulogirao se na Krstaricu
Pa gdje je?
kako ne ogovaram, neću reći.
ok je, veli da ga je jugo i kiša potjerala u luku.

toliko mogu reći.
Trea? Kakav jugo, čovjek je iz Vukovara ili tu negdje.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Sat 20 May - 20:11

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 1f602

nemogu vjerovati da postoje ljudi koji ovakve stvari pišu. treba im oduzeti osobnu i dozvolu da su punoljetni i poslati ih u kindergarten.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč Sat 20 May - 20:14

Gnječ wrote:

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 1f602

nemogu vjerovati da postoje ljudi koji ovakve stvari pišu. treba im oduzeti osobnu dozvolu i poslati ih u kindergarten.
Ja ne mogu vjerovati da ljude progoni se po forumu po nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi. A kakva je to osobna dozvola? I po čem razlikuje se od dvosobne?

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by veber Sat 20 May - 20:16

Regoč wrote:Trea? Kakav jugo, čovjek je iz Vukovara ili tu negdje.
I?

znam točno gdje je.

ja sutra idem blizu eskapeda i vratit ću se navečer. ne kužim u čemu je problem?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Regoč Sat 20 May - 20:17

veber wrote:
I?

znam točno gdje je.

ja sutra idem blizu eskapeda i vratit ću se navečer. ne kužim u čemu je problem?
Pa otkud jugo u Vukovaru? Ili nije u Vukovaru?

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by veber Sat 20 May - 20:20

Regoč wrote:
veber wrote:
I?

znam točno gdje je.

isuse!!!!
ako idem blizu eska, gdje bi mogao biti?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sat 20 May - 20:21

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 18486435_534933909963624_1198442863748298089_n

debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by kic Sat 20 May - 20:21

debotoijusto wrote:Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 18486435_534933909963624_1198442863748298089_n

:^0
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Regoč Sat 20 May - 20:28

veber wrote:
Regoč wrote:
veber wrote:
I?

znam točno gdje je.

isuse!!!!
ako idem blizu eska, gdje bi mogao biti?
Gdje si ti rekal da je Tre blizu Zgnječa? Rekal si da znaš gdje je Tre i da sutra ideš blizu Sgnječa. Mogu to povezati, ali to je samo mogućnost, ne nužda. Ali, o-kej, sad kužim gdje je.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by veber Sat 20 May - 20:31

ok?
sve rješili?

ne moram po gun u auto?

sve 5?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Regoč Sat 20 May - 20:43

veber wrote:ok?
sve rješili?

ne moram po gun u auto?

sve 5?
Koji je tebi kurac? Idi, uzmi pištolj, upucaj se, što me briga!!

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Sat 20 May - 21:40

da provjerimo je li se forumski jezik unormalio:

Profesorica povijesti na mariborskom sveučilištu, dr. Jera (Jerce) Vodušek Starič, u svojoj je knjizi «Kako su komunisti osvojili vlast 1944. – 1946.», koja je u Zagrebu objavljena 2006. godine, jasno označila ciljeve jugoslavenskih komunista u Sloveniji, koji su oružanu borbu u Drugom svjetskom ratu maskirali lažnim imenom pokreta Osvobodilna fronta , i iste takve ciljeve hrvatskih i srpskih komunista u Hrvatskoj, koji su oružanu borbu maskirali identičnim lažnim imenom tako zvanog «Narodno-oslobodilačkog pokreta» (NOB). 

Povjesničarka Vodušek Starič je na izvornim dokumentima iz domaćih i stranih pismohrana jezikom znanosti i čvrstim argumentima objasnila i opisala kako su jugokomunisti svoje ciljeve ostvarili na kraju Drugog svjetskog rata, kada su revolucionarnim terorom osvojili vlast i obranili svoj totalitarni režim vlasti.

Prevara se ticala Titovih obećanja danih zapadnim saveznicima glede pluralizma u Jugoslaviji, kao i domaćih ljudi koji su podupirali pokret otpora protiv njemačkog nacizma ili talijanskog fašizma. Umjesto pluralizma, Tito je uveo krvavu diktaturu nadmašivši u okrutnosti čak i svog uzora Staljina.

Gospođa J. Vodušek Starič sve je samo ne pristrana povjesničarka. Otac joj je bio aktivni pripadnik komunističke «Osvobodilne fronte» u Sloveniji, odnosno autorica potječe iz partizanske familije, ali je unatoč tome, a možda i upravo zbog te činjenice, skinula krinku sa zločinačke politike Komunističke partije Jugoslavije pod «rukovodstvom» maršala Tita, te njeno djelo spada u uradak slovenske historiografije, a ne ideologizirane jugoslavenske marksističke (titoističke) historiografije kakva skoro pa prevladava u Republici Hrvatskoj.

U knjizi se posebno detaljno analizira (najviše na osnovi građe iz Slovenije, ali i iz drugih jugoslavenskih republika, osobito Hrvatske) način na koji je borba za oslobođenje od fašizma, u vrijeme preuzimanja vlasti na kraju rata, pretvorena u borbu Komunističke partije za vlast. Osobito se analizira prevara kojom su komunisti prevarili zapadne saveznike o uvođenju slobodnih izbora i sudjelovanju svih slojeva društva koji su bili protiv nacista i na strani Saveznika.

Osnova je bila u tome: tko se partijskom cilju suprotstavio, bio je uklonjen i surovo ubijen, bez obzira na kojoj se strani prije toga borio. Riječ je o dokumentarnoj anatomiji “revolucije odozgo”, koja otkriva mračne izvore jugoslavenskog komunističkog poretka.

Dvije su ideologije, dva totalitarizma, dva režima, dva malja za odstranjivanje razlika zauvijek obilježili dvadeseto stoljeće: nacizam (u kojeg se istoznačno stavlja i fašizam) i komunizam. Bilo je u tom stoljeću mnogo nasilnih smrti, više od sto milijuna, ali ih je bilo malo koje korijen nisu imale u tim dvjema nesrećama. No, dok je nacizam u znanosti i umjetnosti, dakako, i u politici, prikazan kao nedvosmisleno zlo, u osudi komunizma nije bilo i nema suglasja. Iako su se i fašizam i komunizam održavali na stalnom brutalnom obračunu s neprijateljem, bilo rasnim, bilo klasnim, komunizmu su se neprekidno pronalazile olakotne okolnosti. Alibi za komunizam najčešće se zasniva na tvrdnji da je proklamirani cilj fašizma bilo zlo, a praksa zločinačka, dok je proklamirani cilj komunizma bilo dobro, a praksa ponekad zločinačka. Svakako je i to lažna tvrdnja koja je više puta razotkrivena dokazima da komunizam u svojim teoretskim temeljima ima revolucionarni progon i eliminiranje (ubijanje, logori, mučenje prijetnje) svih koji se ne slažu sa samoproklamiranom revolucijom.

Sažeto bi se moglo reći da su jugokomunisti prevarom (zapadnih saveznika, ljudi koji su bili dio pokreta otpora protiv nacizma i drugih) osvojili vlast. Prvi i posljednji višestranački izbori u Titovoj Jugoslaviji bili su od strane Komunističke partije, pod smokvinim listom tako zvane „Narodne fronte“ krivotvoreni i strogo nadzirani, nakon čega je počela jednopartijska diktatura titoista koja je trajala sve dok jugoslavenski komunisti, nisu vlastitim megalomanskim kriminalnim radnjama i sustavnim gušenjem pluralizma upropastili Jugoslaviju, doveli je do bankrota i na rub krvavog rata. Zapravo agresije jugoslavenske vojske JNA na goloruki hrvatski narod. Bio je to samo posljednji čin krvave diktature koja je počela Titovom prevarom, a završila genocidom u kojem vojska jedne države ubija, muči i progoni narod(e) države kojima pripada otvoreno se stajući na stranu samo jednog naroda – Srba.

I to govori više nego dovoljno o Titovoj Jugoslaviji.

Otvaranje arhiva u Hrvatskoj znatno bi pridonijelo rasvjetljavanju ovog mračnog dijela prošlosti u kojem su stradale desetine tisuća nevinih ljudi, a samo iz jednog razloga – da bi Tito i njegovi komunisti mogli uvesti revolucionarni teror i diktaturu koja je gazila sva prava čovjeka, na istovjetan način kao i nacizam.

https://narod.hr/hrvatska/prof-dr-jera-vodusek-staric-tito-prevarom-dosao-vlast-1944-1946-godine
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 20 May - 21:48

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 9 Cr1_A8jWEAAIX8a
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 20 May - 21:49

bila sam mršavija u tim godinama :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 20 May - 21:50

metilda wrote:da provjerimo je li se forumski jezik unormalio:

Profesorica povijesti na mariborskom sveučilištu, dr. Jera (Jerce) Vodušek Starič, u svojoj je knjizi «Kako su komunisti osvojili vlast 1944. – 1946.», koja je u Zagrebu objavljena 2006. godine, jasno označila ciljeve jugoslavenskih komunista u Sloveniji, koji su oružanu borbu u Drugom svjetskom ratu maskirali lažnim imenom pokreta Osvobodilna fronta , i iste takve ciljeve hrvatskih i srpskih komunista u Hrvatskoj, koji su oružanu borbu maskirali identičnim lažnim imenom tako zvanog «Narodno-oslobodilačkog pokreta» (NOB). 

Povjesničarka Vodušek Starič je na izvornim dokumentima iz domaćih i stranih pismohrana jezikom znanosti i čvrstim argumentima objasnila i opisala kako su jugokomunisti svoje ciljeve ostvarili na kraju Drugog svjetskog rata, kada su revolucionarnim terorom osvojili vlast i obranili svoj totalitarni režim vlasti.

Prevara se ticala Titovih obećanja danih zapadnim saveznicima glede pluralizma u Jugoslaviji, kao i domaćih ljudi koji su podupirali pokret otpora protiv njemačkog nacizma ili talijanskog fašizma. Umjesto pluralizma, Tito je uveo krvavu diktaturu nadmašivši u okrutnosti čak i svog uzora Staljina.

Gospođa J. Vodušek Starič sve je samo ne pristrana povjesničarka. Otac joj je bio aktivni pripadnik komunističke «Osvobodilne fronte» u Sloveniji, odnosno autorica potječe iz partizanske familije, ali je unatoč tome, a možda i upravo zbog te činjenice, skinula krinku sa zločinačke politike Komunističke partije Jugoslavije pod «rukovodstvom» maršala Tita, te njeno djelo spada u uradak slovenske historiografije, a ne ideologizirane jugoslavenske marksističke (titoističke) historiografije kakva skoro pa prevladava u Republici Hrvatskoj.

U knjizi se posebno detaljno analizira (najviše na osnovi građe iz Slovenije, ali i iz drugih jugoslavenskih republika, osobito Hrvatske) način na koji je borba za oslobođenje od fašizma, u vrijeme preuzimanja vlasti na kraju rata, pretvorena u borbu Komunističke partije za vlast. Osobito se analizira prevara kojom su komunisti prevarili zapadne saveznike o uvođenju slobodnih izbora i sudjelovanju svih slojeva društva koji su bili protiv nacista i na strani Saveznika.

Osnova je bila u tome: tko se partijskom cilju suprotstavio, bio je uklonjen i surovo ubijen, bez obzira na kojoj se strani prije toga borio. Riječ je o dokumentarnoj anatomiji “revolucije odozgo”, koja otkriva mračne izvore jugoslavenskog komunističkog poretka.

Dvije su ideologije, dva totalitarizma, dva režima, dva malja za odstranjivanje razlika zauvijek obilježili dvadeseto stoljeće: nacizam (u kojeg se istoznačno stavlja i fašizam) i komunizam. Bilo je u tom stoljeću mnogo nasilnih smrti, više od sto milijuna, ali ih je bilo malo koje korijen nisu imale u tim dvjema nesrećama. No, dok je nacizam u znanosti i umjetnosti, dakako, i u politici, prikazan kao nedvosmisleno zlo, u osudi komunizma nije bilo i nema suglasja. Iako su se i fašizam i komunizam održavali na stalnom brutalnom obračunu s neprijateljem, bilo rasnim, bilo klasnim, komunizmu su se neprekidno pronalazile olakotne okolnosti. Alibi za komunizam najčešće se zasniva na tvrdnji da je proklamirani cilj fašizma bilo zlo, a praksa zločinačka, dok je proklamirani cilj komunizma bilo dobro, a praksa ponekad zločinačka. Svakako je i to lažna tvrdnja koja je više puta razotkrivena dokazima da komunizam u svojim teoretskim temeljima ima revolucionarni progon i eliminiranje (ubijanje, logori, mučenje prijetnje) svih koji se ne slažu sa samoproklamiranom revolucijom.

Sažeto bi se moglo reći da su jugokomunisti prevarom (zapadnih saveznika, ljudi koji su bili dio pokreta otpora protiv nacizma i drugih) osvojili vlast. Prvi i posljednji višestranački izbori u Titovoj Jugoslaviji bili su od strane Komunističke partije, pod smokvinim listom tako zvane „Narodne fronte“ krivotvoreni i strogo nadzirani, nakon čega je počela jednopartijska diktatura titoista koja je trajala sve dok jugoslavenski komunisti, nisu vlastitim megalomanskim kriminalnim radnjama i sustavnim gušenjem pluralizma upropastili Jugoslaviju, doveli je do bankrota i na rub krvavog rata. Zapravo agresije jugoslavenske vojske JNA na goloruki hrvatski narod. Bio je to samo posljednji čin krvave diktature koja je počela Titovom prevarom, a završila genocidom u kojem vojska jedne države ubija, muči i progoni narod(e) države kojima pripada otvoreno se stajući na stranu samo jednog naroda – Srba.

I to govori više nego dovoljno o Titovoj Jugoslaviji.

Otvaranje arhiva u Hrvatskoj znatno bi pridonijelo rasvjetljavanju ovog mračnog dijela prošlosti u kojem su stradale desetine tisuća nevinih ljudi, a samo iz jednog razloga – da bi Tito i njegovi komunisti mogli uvesti revolucionarni teror i diktaturu koja je gazila sva prava čovjeka, na istovjetan način kao i nacizam.

https://narod.hr/bantustan/prof-dr-jera-vodusek-staric-tito-prevarom-dosao-vlast-1944-1946-godine

ok link malo jebe. ali otvara jeeeeeeee...čak je i server sajta narod.hr skužio da je hrvatska bantustan.

Last edited by Gnječ on Sat 20 May - 21:52; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 20 May - 21:52

metilda wrote:bila sam mršavija u tim godinama :P
amh..aludiram na haljine,suknje,sve u cemu zena izgleda kao zena..nei da nvidio jednu mladu zenu,about 30 u haljini,bijeloj,ali boja lapskog mlijeka,a motiv povrh je neko livadsko cvijece..setala sa deckom..prelijep prizor,naspram onih u đins i tajica hoznama :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 50 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics