Češka: Kruna napušta euro
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Češka: Kruna napušta euro
max123 wrote:zato jer clanice iste imaju razlicite nekompatibilne ekonomije.
Nisu one nekompatibilne nego prije konkurentske. No, poanta i jste u tome da se sve svede na interes njemačke izvozne ekonomije po principu što je dobro za Njemačku, dobro je za EU i obrnuto i da se EU u konačnici pretvori u jedno veliko tržište njemačkog izvoza, da baš ne kažem u njemačku prćiju.
Guest- Guest
Gnječ wrote:KR Audio
Kad si na ovom području, zaboravio si spomenuti Pro-Ject. Analogni gramofoni i još hrpa drugih lijepih audio stvari.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:zato mi nije nikad jasno kako su bosanci sjebali autoindustriju tj proizvodnju golfa..
Sve su, pa zašto ne bi i autoindustriju.
Guest- Guest
asilovski wrote:Da ne govorim da je u Češkoj nemoguć Šeks, Vrdoljač, Čačić, Marić itd ili da jedna krim. org. kao HADEZE sa Crkvom napravi simbiotički odnos na štetu naroda i države
Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom koja nema ugovor s Vatikanom, čija je katedrala donedavno bila u vlasništvu države s crkvenom, ali i državnom upravom, čiji građani imaju manje povjerenja u crkvu nego u policiju, vojsku, banke, medije i sindikate – Češka Republika – za mnoge je sinonim ateizma u Europi i svijetu.
http://www.forum.tm/vijesti/ceska-zasto-smo-ateisti-skeptici-i-antiklerikalci-2608
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
Osim tradicije nije puno toga katoličkog ni ostalo. Tek nešto više od 10% stanovništva se izjašnjava (rimo)katolicima.
Guest- Guest
Onda je jasno zakaj su uspješni.slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
Osim tradicije nije puno toga katoličkog ni ostalo. Tek nešto više od 10% stanovništva se izjašnjava (rimo)katolicima.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
zato budu gorjeli u paklu vjecnom a mi se spasimo
2014-04-12
Uloga i utjecaj Katoličke crkve u češkom društvu koji, primjerice, postoji u Poljskoj ili Hrvatskoj nezamisliv je u Češkoj.
"Usudio bih se reći da je utjecaj Katoličke crkve u Češkoj minimalan. Većina građana s velikim neodobravanjem gleda na pokušaje crkve da se miješa u stvari koje je se ne tiču, a te stvari su, prema mišljenju Čeha, u osnovi sve što se ne tiče same vjere. S druge strane treba reći da neke osobnosti Katoličke crkve, primjerice sadašnji papa Franjo, uživa veliko poštovanje. To, međutim, nije zbog činjenice da je predstavnik Katoličke crkve, nego zahvaljujući njegovim riječima i djelima koje Česi odobravaju."
"Usudio bih se reći da je utjecaj Katoličke crkve u Češkoj minimalan. Većina građana s velikim neodobravanjem gleda na pokušaje crkve da se miješa u stvari koje je se ne tiču, a te stvari su, prema mišljenju Čeha, u osnovi sve što se ne tiče same vjere. S druge strane treba reći da neke osobnosti Katoličke crkve, primjerice sadašnji papa Franjo, uživa veliko poštovanje. To, međutim, nije zbog činjenice da je predstavnik Katoličke crkve, nego zahvaljujući njegovim riječima i djelima koje Česi odobravaju."
Guest- Guest
Česi pametan narod. Nisu za trpačinu mujagama kao ovi naši političari, nisu veleizdajnici, nisu lopine, nisu korumpirani, za 30ak godina će biti najuspješnija zemlja EU, ali eto nisu mega katolici :D
Guest- Guest
Da baš bilo na nekom portalu kao Česi ne daju mujagama a katolici, kad je ekipa iznijela podatak da je tamo 80% ateista, ali nisu pacovi i ne jebu bilo koju debilnu priču, vrlo inteligetni, složni i imaju zajednički cilj a to sigurno nisu geta ili da imaju Šeksa i Marića blizu državne kase i da svi na kraju odsele u Njemačku kao sirotinja. Što se tiče Crkve ona je štetočinska organizacija blizu Camori, baš mi se jedna žena žalila kako ju je lok. svećenik napao jer je išla svjedočiti u kaznenom postupku protiv muža koji je pokušao ubiti ženu, jednostavno kada se njih pusti da rade što žele imaš masovni odlazak stanovništva, propadanje, korupciju i zaštitu kriminala, kod mene dva najveća kriminalca i njihove obitelji najveći donori u župi, pametnom dostaPinochet wrote:Česi pametan narod. Nisu za trpačinu mujagama kao ovi naši političari, nisu veleizdajnici, nisu lopine, nisu korumpirani, za 30ak godina će biti najuspješnija zemlja EU, ali eto nisu mega katolici :D
Kermit-
2014-04-17
Kupili pola Bugarske i Rumunjske bokte sad sam se sjetio cijeli energo. sustav hehehe pošte i svašta nešto mi poslije agrkora nećemo imati za mirovine, ono nacija kelnera i kurvi sa svećeničkom i branitesljkom kastom, te kastom mafije na vrhuPinochet wrote:Česi pametan narod. Nisu za trpačinu mujagama kao ovi naši političari, nisu veleizdajnici, nisu lopine, nisu korumpirani, za 30ak godina će biti najuspješnija zemlja EU, ali eto nisu mega katolici :D
Kermit-
2014-04-17
Šta je najbolje Hrvati još uvijek ismijavaju Čehe ono glupi i ružni, a oni pametni i propali, ako Gagi prije neki dan kad je rekao da su irci glupi a hrvati pametni, a sreće služi irce pa svi kao i on idu tamo ono, samo takva misao zaslužuje šamar
Kermit-
2014-04-17
Eva_ wrote:Onda je jasno zakaj su uspješni.slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
Onda je posebno jasno zašto su Albanci bili tako uspješni u razdoblju kada je Albanija bila ustavno određena kao ateistička država.
Guest- Guest
asilovski wrote:Šta je najbolje Hrvati još uvijek ismijavaju Čehe
Ako ovdje ciljaš na mene, debelo se varaš. Česi su mi izrazito simpatični kao narod a Češka kao država. Ja nisam na temi omalovažavao njihove gospodarske uspjehe, a pogotovo ne njih kao ljude odnosno narod, samo sam konstatirao kako bi se Škoda mogla slikati da joj nema VW-a. Dobro, svakako bi opstala na tržištu, ali uspjehu kakav danas ima ne bi bilo ni traga ni glasa. I to je samo obična konstatacija i ništa više.
Guest- Guest
Nisam na tebe mislio, pa nisi ti budalaslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Šta je najbolje Hrvati još uvijek ismijavaju Čehe
Ako ovdje ciljaš na mene, debelo se varaš. Česi su mi izrazito simpatični kao narod a Češka kao država. Ja nisam na temi omalovažavao njihove gospodarske uspjehe, a pogotovo ne njih kao ljude odnosno narod, samo sam konstatirao kako bi se Škoda mogla slikati da joj nema VW-a. Dobro, svakako bi opstala na tržištu, ali uspjehu kakav danas ima ne bi bilo ni traga ni glasa. I to je samo obična konstatacija i ništa više.
Kermit-
2014-04-17
debotoijusto wrote:slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
Po službenom nauku Katoličke Crkve, formalni katolici nisu jedini koji će se spasiti, zadobiti život vječni odnosno ako baš hoćeš, završiti u raju. Dapače.
Očito ti nije poznat pojam aninimni vjernici.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
Po službenom nauku Katoličke Crkve, formalni katolici nisu jedini koji će se spasiti, zadobiti život vječni odnosno ako baš hoćeš, završiti u raju. Dapače.
raj je ustvari alternativni naziv za zagrobni komunizam.
Guest- Guest
"Pravi prirodnjak kad god pronikne u tajne tvorevine svojim saznanjem, neizbježno svuda u njima vidi prst Božiji" Robert Boyle
crvenkasti-
2014-04-17
"Prvi gutljaj iz čaše zvane "prirodna znanost" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekat će te Bog".
Werner Heisenberg
Werner Heisenberg
crvenkasti-
2014-04-17
slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom
uzbudljivo
2014-04-12
"Poslije višegodišnjeg istraživanja događaja u prirodi moram priznati da postoji veća inteligencija."
Thomas Edison
"Želim znati kako je Bog stvorio ovaj svijet, hoću znati njegove misli..."
Albert Einstein
"Dolazim do zaključka da se u prirodnim zakonima svemira nalazi jedan duh - koji je od ljudskog bića mnogo nadmoćniji i prema kome se moramo dosta bijedno osjećati kada se uzme u obzir naša snaga."
Albert Einstein
Thomas Edison
"Želim znati kako je Bog stvorio ovaj svijet, hoću znati njegove misli..."
Albert Einstein
"Dolazim do zaključka da se u prirodnim zakonima svemira nalazi jedan duh - koji je od ljudskog bića mnogo nadmoćniji i prema kome se moramo dosta bijedno osjećati kada se uzme u obzir naša snaga."
Albert Einstein
crvenkasti-
2014-04-17
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Bravo Češka. Češka vodi 1:0. Nizozemska crveni karton. Česi igraju s igračem više pred punim stadionom u Budimpešti.
» Češka je pala
» Hrvatska vs Češka
» SAD napušta UN?
» Češka ukida pdv za struju i gas od 01.11.21
» Češka je pala
» Hrvatska vs Češka
» SAD napušta UN?
» Češka ukida pdv za struju i gas od 01.11.21
Page 2 of 4