ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Češka: Kruna napušta euro

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Češka: Kruna napušta euro - Page 2 Empty Re: Češka: Kruna napušta euro

Post by Guest 10/5/2017, 15:03

max123 wrote:zato jer clanice iste imaju razlicite nekompatibilne ekonomije.

Nisu one nekompatibilne nego prije konkurentske. No, poanta i jste u tome da se sve svede na interes njemačke izvozne ekonomije po principu što je dobro za Njemačku, dobro je za EU i obrnuto i da se EU u konačnici pretvori u jedno veliko tržište njemačkog izvoza, da baš ne kažem u njemačku prćiju.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 15:07

Gnječ wrote:KR Audio

Kad si na ovom području, zaboravio si spomenuti Pro-Ject. Analogni gramofoni i još hrpa drugih lijepih audio stvari.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 15:08

vuksadinare wrote:zato mi nije nikad jasno kako su bosanci sjebali autoindustriju tj proizvodnju golfa..

Sve su, pa zašto ne bi i autoindustriju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/5/2017, 15:13

asilovski wrote:Da ne govorim da je u Češkoj nemoguć Šeks, Vrdoljač, Čačić, Marić itd ili da jedna krim. org. kao HADEZE sa Crkvom napravi simbiotički odnos na štetu naroda i države

Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom koja nema ugovor s Vatikanom, čija je katedrala donedavno bila u vlasništvu države s crkvenom, ali i državnom upravom, čiji građani imaju manje povjerenja u crkvu nego u policiju, vojsku, banke, medije i sindikate – Češka Republika – za mnoge je sinonim ateizma u Europi i svijetu.

http://www.forum.tm/vijesti/ceska-zasto-smo-ateisti-skeptici-i-antiklerikalci-2608
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 15:15

debotoijusto wrote:Jedna od rijetkih europskih zemalja s katoličkom tradicijom

Osim tradicije nije puno toga katoličkog ni ostalo. Tek nešto više od 10% stanovništva se izjašnjava (rimo)katolicima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ 10/5/2017, 15:22

slidingdoorsoperator wrote:

Osim tradicije nije puno toga katoličkog ni ostalo. Tek nešto više od 10% stanovništva se izjašnjava (rimo)katolicima.
Onda je jasno zakaj su uspješni.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/5/2017, 15:25

zato budu gorjeli u paklu vjecnom a mi se spasimo :balloons
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 15:33

Uloga i utjecaj Katoličke crkve u češkom društvu koji, primjerice, postoji u Poljskoj ili Hrvatskoj nezamisliv je u Češkoj.

"Usudio bih se reći da je utjecaj Katoličke crkve u Češkoj minimalan. Većina građana s velikim neodobravanjem gleda na pokušaje crkve da se miješa u stvari koje je se ne tiču, a te stvari su, prema mišljenju Čeha, u osnovi sve što se ne tiče same vjere. S druge strane treba reći da neke osobnosti Katoličke crkve, primjerice sadašnji papa Franjo, uživa veliko poštovanje. To, međutim, nije zbog činjenice da je predstavnik Katoličke crkve, nego zahvaljujući njegovim riječima i djelima koje Česi odobravaju."
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 15:50

Česi pametan narod. Nisu za trpačinu mujagama kao ovi naši političari, nisu veleizdajnici, nisu lopine, nisu korumpirani, za 30ak godina će biti najuspješnija zemlja EU, ali eto nisu mega katolici :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 10/5/2017, 16:14

Pinochet wrote:Česi pametan narod. Nisu za trpačinu mujagama kao ovi naši političari, nisu veleizdajnici, nisu lopine, nisu korumpirani, za 30ak godina će biti najuspješnija zemlja EU, ali eto nisu mega katolici :D
Da baš bilo na nekom portalu kao Česi ne daju mujagama a katolici, kad je ekipa iznijela podatak da je tamo 80% ateista, ali nisu pacovi i ne jebu bilo koju debilnu priču, vrlo inteligetni, složni i imaju zajednički cilj a to sigurno nisu geta ili da imaju Šeksa i Marića blizu državne kase i da svi na kraju odsele u Njemačku kao sirotinja. Što se tiče Crkve ona je štetočinska organizacija blizu Camori, baš mi se jedna žena žalila kako ju je lok. svećenik napao jer je išla svjedočiti u kaznenom postupku protiv muža koji je pokušao ubiti ženu, jednostavno kada se njih pusti da rade što žele imaš masovni odlazak stanovništva, propadanje, korupciju i zaštitu kriminala, kod mene dva najveća kriminalca i njihove obitelji najveći donori u župi, pametnom dosta
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 10/5/2017, 16:15

Pinochet wrote:Česi pametan narod. Nisu za trpačinu mujagama kao ovi naši političari, nisu veleizdajnici, nisu lopine, nisu korumpirani, za 30ak godina će biti najuspješnija zemlja EU, ali eto nisu mega katolici :D
Kupili pola Bugarske i Rumunjske bokte sad sam se sjetio cijeli energo. sustav hehehe pošte i svašta nešto mi poslije agrkora nećemo imati za mirovine, ono nacija kelnera i kurvi sa svećeničkom i branitesljkom kastom, te kastom mafije na vrhu
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 10/5/2017, 16:17

Šta je najbolje Hrvati još uvijek ismijavaju Čehe ono glupi i ružni, a oni pametni i propali, ako Gagi prije neki dan kad je rekao da su irci glupi a hrvati pametni, a sreće služi irce pa svi kao i on idu tamo ono, samo takva misao zaslužuje šamar
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 16:40

Eva_ wrote:

Onda je jasno zakaj su uspješni.

Onda je posebno jasno zašto su Albanci bili tako uspješni u razdoblju kada je Albanija bila ustavno određena kao ateistička država.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 16:44

asilovski wrote:Šta je najbolje Hrvati još uvijek ismijavaju Čehe

Ako ovdje ciljaš na mene, debelo se varaš. Česi su mi izrazito simpatični kao narod a Češka kao država. Ja nisam na temi omalovažavao njihove gospodarske uspjehe, a pogotovo ne njih kao ljude odnosno narod, samo sam konstatirao kako bi se Škoda mogla slikati da joj nema VW-a. Dobro, svakako bi opstala na tržištu, ali uspjehu kakav danas ima ne bi bilo ni traga ni glasa. I to je samo obična konstatacija i ništa više.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 10/5/2017, 16:45

asilovski wrote:Šta je najbolje Hrvati još uvijek ismijavaju Čehe

Ako ovdje ciljaš na mene, debelo se varaš. Česi su mi izrazito simpatični kao narod a Češka kao država. Ja nisam na temi omalovažavao njihove gospodarske uspjehe, a pogotovo ne njih kao ljude odnosno narod, samo sam konstatirao kako bi se Škoda mogla slikati da joj nema VW-a. Dobro, svakako bi opstala na tržištu, ali uspjehu kakav danas ima ne bi bilo ni traga ni glasa. I to je samo obična konstatacija i ništa više.
Nisam na tebe mislio, pa nisi ti budala
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 17:02

debotoijusto wrote:

Po službenom nauku Katoličke Crkve, formalni katolici nisu jedini koji će se spasiti, zadobiti život vječni odnosno ako baš hoćeš, završiti u raju. Dapače.
Očito ti nije poznat pojam aninimni vjernici.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/5/2017, 17:09

debotoijusto wrote:

Po službenom nauku Katoličke Crkve, formalni katolici nisu jedini koji će se spasiti, zadobiti život vječni odnosno ako baš hoćeš, završiti u raju. Dapače.

raj je ustvari alternativni naziv za zagrobni komunizam.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 10/5/2017, 17:23

"Pravi prirodnjak kad god pronikne u tajne tvorevine svojim saznanjem, neizbježno svuda u njima vidi prst Božiji" Robert Boyle
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti 10/5/2017, 17:24

"Prvi gutljaj iz čaše zvane "prirodna znanost" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekat će te Bog".
Werner Heisenberg
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by debotoijusto 10/5/2017, 17:24

debotoijusto wrote:

uzbudljivo  

Češka: Kruna napušta euro - Page 2 Ezgif_com-optimize_5
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by crvenkasti 10/5/2017, 17:26

"Poslije višegodišnjeg istraživanja događaja u prirodi moram priznati da postoji veća inteligencija."
Thomas Edison

"Želim znati kako je Bog stvorio ovaj svijet, hoću znati njegove misli..."
Albert Einstein

"Dolazim do zaključka da se u prirodnim zakonima svemira nalazi jedan duh - koji je od ljudskog bića mnogo nadmoćniji i prema kome se moramo dosta bijedno osjećati kada se uzme u obzir naša snaga."
Albert Einstein
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top