ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Previous accumulation

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Previous accumulation - Page 2 Empty Re: Previous accumulation

Post by Eva_ Tue 9 May - 13:13

Nevidljiva ruke dela svoje.

AGROKOR Objavljeno: 09.05.2017
S&P snizio rejting Agrokora zbog nepodmirenog kupona na obveznicu
Agencija Standard&Poor′s (S&P) snizila je u ponedjeljak kreditni rejting Agrokora sa CC/negativno/C na SD/--/SD, zbog tog što koncern 1. svibnja ove godine nije platio kupon na svoju 300 milijuna eura vrijednu obveznicu, koja dospijeva 2019. godine.
Ta rejting agencija navela je da je 6. travnja Hrvatska donijela Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, koji ograničava Agrokoru plaćanje kamata ili glavnice po njegovim dugovima tijekom idućih 12 mjeseci. Ističe i da je, prema standstill sporazumu koji je Agrokor potpisao s najvećim kreditorima, plaćanje bankovnih dugova trenutno zamrznuto.
"Prema našim kriterijima, smatramo da je sve ovo gore navedeno jednako stečaju, jer ne očekujemo da će Agrokor biti u stanju podmirivati svoja dugovanja unutar razdoblja počeka od 30 dana", kaže se u priopćenju S&P-ja.
Vezano za 300 milijuna dolara vrijednu obveznicu koncerna koja stiže na naplatu 2020. te za 325 milijuna eura vrijednu obveznicu s dospijećem 2020., u toj agenciji napominju da nepodmirivanje višeg duga iznad 20 milijuna eura za Agrokor predstavlja događaj neizvršavanja novčanih obveza. Dodaju da s obzirom na novi zakon u Hrvatskoj, ne očekuju da će koncern biti u stanju provesti plaćanja temeljem tih obveznica u idućih 12 mjeseci.
U S&P-ju pojašnjavaju da su rejting Agrokora snizili na ′SD′ umjesto na ′D′ jer slovenski Mercator (čija je imovina izvan imovine grupe) i dalje podmiruje svoje financijske obveze.
Agencija, koja je već 5. travnja ove godine snizila rejting Agrokora na ′CC′, navodi i da će trenutno važeći rejting ′SD′ ostati na snazi sve dok se financijske obveze koncerna ne restrukturiraju.
′SD′ rejting označava nemogućnost podmirivanja dugova u nekim područjima, i još je jedan korak dublje u neinvesticijski rejting Agrokora. U odnosu na Moody′s, S&P sada drži Agrokorov rejting još niže.
Agencija Moody′s snizila je 11. travnja kreditni rejting Agrokora za jedan stupanj, sa Caa1 na Caa2 te podigla vjerojatnost njegova stečaja sa Caa1-PD na CA-PD, zadržavši negativne izglede. sa Caa1 na Caa2 te podigla vjerojatnost njegova stečaja sa Caa1-PD na CA-PD, zadržavši negativne izglede.
https://www.hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/s-p-snizio-rejting-agrokora-zbog-nepodmirenog-kupona-na-obveznicu-46901

Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest Tue 9 May - 13:15

glas uhljeba wrote:
Gnječ wrote:
hahaha gdje si to pročitao na Wikipediji?

piše ti gore u tekstu debilu,
kakav kreten moraš biti da ti je teško razumjeti par rečenica?

lol!

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/76044/kuponi-su-stvorili-tajkune-i-sirotinju
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 9 May - 13:21

Molim Vas da sve ovo prebrišite, a ja ću krenut iz početka.

Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 9 May - 13:23

glas uhljeba wrote:
Eva_ wrote:...izvješća koja su se koristila službeno, koja su išla revizorima, revizorskim tvrtkama i dalje u državu, državnim organima

dakle, nema nikakvog kriminala, službena izvješća su javno dostupna na stranicama FINAe, ništa nije bilo skriveno, niti je itko prevaren

Eva i Gnječ se natječu tko će ispasti gluplji
Hehehe, a tko je onda ispal pametan pa sjebal Agrokor i HR? Slovo iže ali sirca niže.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by crvenkasti Tue 9 May - 13:32

samo se sjebalo nismo mi ništa
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 9 May - 13:47

Izgleda da je to kraj. Agrokoru fali cca 230 milja € za plaćanje sam dospjelih kamata.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by crvenkasti Tue 9 May - 13:52

Eva_ wrote:Izgleda da je to kraj. Agrokoru fali cca 230 milja € za plaćanje sam dospjelih kamata.

ja bih dao koji euro, ali kad nemam
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 9 May - 13:58

Prodat će Marić rolex.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest Tue 9 May - 13:59

eo ja prilažem 20 Pula

Previous accumulation - Page 2 Botsvana1
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 9 May - 14:00

Ipak je i njegova pamet u određenom trenutku generirala dio gubitka.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top