Zašto je bivša SFRJ odbila ponudu za brzi ulazak u EU
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zašto je bivša SFRJ odbila ponudu za brzi ulazak u EU
evo malo dokumenata sa tih pregovora 1991..samo dokaze ne pricati svasta
https://www.youtube.com/watch?v=tLEoc3EtNao
https://www.youtube.com/watch?v=tLEoc3EtNao
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
tomica puk'ovuksadinare wrote:e sad ti daj dokaze da je hrvatska bila spremna na rat jos 60-tih da se smijemoPrele wrote:slidingdoorsoperator wrote:
Kiro je lavirao i održao nekakvu stabilnost u državi koja je intrizično nestabilna što se sad jasno pokazuje. Ali dobro, barem je kupio vrijeme Makedoniji da se neke stvari poslože same po sebi.
Tuđman je imao veliki problem sa Slovencima koji su previše žurili u samostalnost uzdajući se u iskrenost one Miloševićeve idite bre što pre.
Hrvatska nije bila spremna, pa je morala navrat nanos juriti za Slovencima što nam nije odgovaralo.
Na predsjedničke pregovora ne treba trošiti riječi jer nije bilo apsolutno nikakve volje za nekim kompromisom kojim bi se harmonizirali odnosi i kako bi popustila napetost. To nije odgovaralo Miloševiću jer je iza njega stajala JNA.
Glupi Marković je poveo rat protiv Slovenije kako bi silom spriječio raspad Jugoslavije, no JNA je to namjerno diletantski odradila kako bi se raspad ubrzao sa svim posljedicama poput rata prvo u Hrvatskoj, pa onda i u BiH i kako bi se silom stvorila velika Srbija u znamo kojim granicama.
greska u koracima.
kiro je mozda najmudrije od svih politicara odigrao raspad jugoslavije. dao je JNA sve sto traze, cak je i predlagao da se kasarne razmontiraju i premeste u Srbiju. nije mu padalo napamet da ih blokira niti da ijednom clanu bivse JNA na teritoriji makedonije fali dlaka s glave, a nijedan metak od strane pripadnika JNA nije ispaljen u makedoniji i odvajanje makedonije je izvrseno najbrze i najbezbolnije. najbolje je igrao sa siptarima, iako mu umalo nisu dosli glave kada su izvrsili atentat na njega, jer im je obecao drzavu ako izadju na popis i dokazu tvrdnju da ih ima 25% u makedoniji, sto su oni naravno odbili.
i druga stvar, nemoj molim te da pricas kako hrvatska nije bila spremna za rat-hrvatska se za rat spremala jos od sredine 60-ih godina.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Sora wrote:Mi smo iz zemlje radnika prešli u zemlju uhljeba kojima je jedini posao nas uvjeravati da nam je u Jugoslaviji bilo lose
Ja nikada nisam rekao da je u Jugoslaviji svima bilo loše, čak niti nekoj većini. Samo da je Jugoslavija zbog unutarnjih kontroverzi i stalnih političkih i ekonomskih sukoba bila neodrživa na dulji rok. Način na koji se raspala je posebna priča, a do toga nije moralo doći ratom. Pogledaj primjer Čehoslovačke.
No, dogodilo se to što se dogodilo i sad to treba objasniti da bi ljudi shvatili uzroke kako im se sličan scenarij ne bi ponovio.
Guest- Guest
..i sto sam rekao iz ovog video priloga..ovo sto sam tu napisao sve stoji..samo se potrudit naci dokaze..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
slidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Mi smo iz zemlje radnika prešli u zemlju uhljeba kojima je jedini posao nas uvjeravati da nam je u Jugoslaviji bilo lose
Ja nikada nisam rekao da je u Jugoslaviji svima bilo loše, čak niti nekoj većini. Samo da je Jugoslavija zbog unutarnjih kontroverzi i stalnih političkih i ekonomskih sukoba bila neodrživa na dulji rok. Način na koji se raspala je posebna priča, a do toga nije moralo doći ratom. Pogledaj primjer Čehoslovačke.
No, dogodilo se to što se dogodilo i sad to treba objasniti da bi ljudi shvatili uzroke kako im se sličan scenarij ne bi ponovio.
Povijest nije nikad nikog naucila
Ponajvise jer je sluškinja politike
Kad se vi koji se tu razmecete okanite politike , onda mozete nesto posteno reci
A niti ti niti mnogi ovdje niste to u stanju
Hrvatska je pod pritiskom laznih mitova i vrijednosti
I takva polako propada
I upravo zato vam smeta jugoslaviha jerniste nista bolje naoravili
kako misliš zbog... koga ili čega... :))).. pa morali smo se razići jer ste bili više nepodnošljivi svima... evo pa i sam kađeš da ste pod zadnje i sami sebi nepodnošljivi... ;)Prele wrote:danni1 wrote:Pa zapravo i je. Dobro da ti pregovori nisu uspjeli.Prele wrote:lepse je imati svoju drzavu, a biti gladan...
Razići smo se morali, loše je što smo se razišli uz rat al ako drugačije ne može onda ni rat nije za odbaciti.
zbog?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:kako misliš zbog... koga ili čega... :))).. pa morali smo se razići jer ste bili više nepodnošljivi svima... evo pa i sam kađeš da ste pod zadnje i sami sebi nepodnošljivi... ;)Prele wrote:danni1 wrote:Pa zapravo i je. Dobro da ti pregovori nisu uspjeli.Prele wrote:lepse je imati svoju drzavu, a biti gladan...
Razići smo se morali, loše je što smo se razišli uz rat al ako drugačije ne može onda ni rat nije za odbaciti.
zbog?
evo SFRJ nema više nema ni srba, vi rvati ste svoji na svome nezavisni i sad tako nezavisni u u totalnim ste govnima i pred bankrotom. kako to objašnjavaš?
zbog?
Guest- Guest
Ne primjecuju to pripadnici Povlastene Kaste,sa debelim mirovinama..Lupas kojesta..kakav bankrupt???Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:kako misliš zbog... koga ili čega... :))).. pa morali smo se razići jer ste bili više nepodnošljivi svima... evo pa i sam kađeš da ste pod zadnje i sami sebi nepodnošljivi... ;)Prele wrote:danni1 wrote:Pa zapravo i je. Dobro da ti pregovori nisu uspjeli.Prele wrote:lepse je imati svoju drzavu, a biti gladan...
zbog?
evo SFRJ nema više nema ni srba, vi rvati ste svoji na svome nezavisni i sad tako nezavisni u u totalnim ste govnima i pred bankrotom. kako to objašnjavaš?
zbog?
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:kako misliš zbog... koga ili čega... :))).. pa morali smo se razići jer ste bili više nepodnošljivi svima... evo pa i sam kađeš da ste pod zadnje i sami sebi nepodnošljivi... ;)Prele wrote:danni1 wrote:Pa zapravo i je. Dobro da ti pregovori nisu uspjeli.Prele wrote:lepse je imati svoju drzavu, a biti gladan...
zbog?
nepodnosljivi zbog?
Guest- Guest
pismejker wrote:Ne primjecuju to pripadnici Povlastene Kaste,sa debelim mirovinama..Lupas kojesta..kakav bankrupt???Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:kako misliš zbog... koga ili čega... :))).. pa morali smo se razići jer ste bili više nepodnošljivi svima... evo pa i sam kađeš da ste pod zadnje i sami sebi nepodnošljivi... ;)Prele wrote:danni1 wrote:
Pa zapravo i je. Dobro da ti pregovori nisu uspjeli.
zbog?
zbog?
kakvo samaranje undeada...
Guest- Guest
vuksadinare wrote:grupa..koja nije imala ni podloge ni snage..i vecinom su ih bas napadali hrvati iz tog dijela bosne i hercegovine jer su tu bili vecinaPrele wrote:slidingdoorsoperator wrote:Prele wrote:i druga stvar, nemoj molim te da pricas kako hrvatska nije bila spremna za rat-hrvatska se za rat spremala jos od sredine 60-ih godina.
Pizzone, jes' to ti? Ovo nije greška u koracima, ovo je prvorazredna glupost.
Jedini u Hrvatskoj koji su se spremali za rat i to od šezdesetih godina su bili Srbi prečani i JNA. Pogledaj samo granice Pete vojne oblasti. Virovitica-Karlovac-Karlobag.
Da o ostalim mjerama i ne govorim, a neke sam od njih poput vojnih vježbi osamdesetih u kojima je bio simuliran napad JNA na hrvatske secesioniste i sam iskusio u životu. Ti su se planovi kasnije tijekom rata u Hrvatskoj pokušali praktično realizirati ono baš do posljednjeg detalja. Mi koji smo to prošli smo jako dobro svjesni te činjenice.
zbog ratovanja hrvatskih i sprskih struktura kako u tajnim sluzbama, tako i u partiji. jedino je vojska do kraja bila rigidna i gajila kult bratstva i jedinstva.
naravno da je JNA vezbala napade na hrvatske secesioniste jer su pocetkom 70-ih osetili u praksi kako je to sa onom grupom feniks koja je ubacena na prostore hercegovine da povede ustanak.
ali je defacto postojala, i delovala i to godinu dana nakon hrvatskog proleca. hoces reci da je to kao bilo slucajno?
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:
Kada je raspadom SSSR-a klirinško tržište umrlo, umro je i taj transfer tehnologija zbog čega je kompletno gospodarstvo oslonjeno na klirinško tržište praktički ne kihnulo nego dobilo upalu pluća. I priča je bila završena jer su se menadžeri pokazali potpuno nesposobnima pokrenuti novu proizvodnju i naći nova tržišta.
To se u Hrvatskoj u većoj mjeri događa tek posljednjih godina, naročito od ulaska u EU.
deo se dogadja i zbog toga sto u hrvatskim maloprodajama dominira roba iz uvoza, kao i u srbiji. nema prelevmana koji stite domacu, barem prehrambenu, industriju-za razliku od grcke gde samo odredjene proizvode mozes naci iz uvoza, ostalo sve domace.
Guest- Guest
Uvozna mafija kontrolise politicare.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Uvozna mafija kontrolise politicare.
ne samo to, vec EU i MMF te ucenjeju sa uvozom strane robe, a da ne govorim koliko stranci dampinguju cene ovde....
Guest- Guest
Sto bi bilo da je bilo, gledanje u rikverc kad brzine unaprijed nema. Da je Hitlera ubio gas ne bi bilo drugog svjetskog....trla baba lan.
omni-
2014-04-12
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Švaljek: Odbila sam ponudu Mosta da postanem hrvatska premijerka!
» EU nudi Britaniji ekstra brzi ulazak u Uniju
» Kakva prijevara:Hrvatska uopce ne treba EU,ona je samo posluzila kao most za sto brzi ulazak Srbije u tu zajednicu
» Kina američkom nosaču zrakoplova odbila dati dozvolu za ulazak u Hong Kong
» Vreme je da konačno saznate zašto je SFRJ morala da bude uništena!
» EU nudi Britaniji ekstra brzi ulazak u Uniju
» Kakva prijevara:Hrvatska uopce ne treba EU,ona je samo posluzila kao most za sto brzi ulazak Srbije u tu zajednicu
» Kina američkom nosaču zrakoplova odbila dati dozvolu za ulazak u Hong Kong
» Vreme je da konačno saznate zašto je SFRJ morala da bude uništena!
Page 3 of 3