Teška drama u Saboru, Solinjanka oplela po kolegici iz HDZ-a: Šokirana sam da žena u vašim godinama može tako lagati
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Teška drama u Saboru, Solinjanka oplela po kolegici iz HDZ-a: Šokirana sam da žena u vašim godinama može tako lagati
ne pratim ovu banku jer to nije banka za gradjane drugog reda tj. mene , provjerih , 100% vlasnistvo drzave , nategnuto bi prihvatio teoriju da nije nas novac jer ga fizicki nismo drzali u rukama , ono , kao dobru zajebancijuglas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
banka u vlasnistvu drzave dakle nas novac , zena dobro govori
niti je vaš novac, niti se krediti izdvajaju iz proračuna, to je novostvoreni kreditni novac
očito ili MOSTovka laže, ili je glupa i nema pojma, a ti nemaš znanje da bi to mogao vidjeti
https://en.wikipedia.org/wiki/Credit_theory_of_moneykaja wrote:
ta banka je u vlasništvu države i financira se iz proračunskog novca , a proračunski novac je onaj koji uzimaju svima, da bi kako vidimo dali todoriću i sebi , prema tome ne seri...
kajo, kako je tebi išla matematika dok si se školovala?
sad tko zna znanje ne znam
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Teška drama u Saboru, Solinjanka oplela po kolegici iz HDZ-a: Šokirana sam da žena u vašim godinama može tako lagati
debotoijusto wrote:sad tko zna znanje ne znam
A to već odavno znamo.
Guest- Guest
je, ja mislim da agrokor u biti super stoji i da su svi glupi koji to ne vide..jedino naš premijer koalicije koja ne postoji sa podrškom glasova koji isto ne postoje pa on u biti i nije premijer i nema vladu to vidi.glas uhljeba wrote:ja bih se prije kladio da je MOSTovka glupa i nema pojma o čemu priča, u toj stranci nema niti jedne inteligentnije i racijonalne osobe
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
glas uhljeba wrote:ja bih se prije kladio da je MOSTovka glupa i nema pojma o čemu priča, u toj stranci nema niti jedne inteligentnije i racijonalne osobe
mozda su pismeni , ni to nije malo
2014-04-12
slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:sad tko zna znanje ne znam
A to već odavno znamo.
2014-04-12
debotoijusto wrote:
ne pratim ovu banku jer to nije banka za gradjane drugog reda tj. mene , provjerih , 100% vlasnistvo drzave , nategnuto bi prihvatio teoriju da nije nas novac jer ga fizicki nismo drzali u rukama , ono , kao dobru zajebanciju
poslovne banke plasiraju kredite preko HBORa, tj. rizik je na HBORu, bilanca poslovnih banaka neće biti opterećena u slučaju propasti gospodarskog subjekta pa su onda banke sklonije financirati proizvodnju u što se inače ne bi upuštale
HBORov kredit možeš dobiti i u svojoj banci
Guest- Guest
glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
ne pratim ovu banku jer to nije banka za gradjane drugog reda tj. mene , provjerih , 100% vlasnistvo drzave , nategnuto bi prihvatio teoriju da nije nas novac jer ga fizicki nismo drzali u rukama , ono , kao dobru zajebanciju
poslovne banke plasiraju kredite preko HBORa, tj. rizik je na HBORu, bilanca poslovnih banaka neće biti opterećena u slučaju propasti gospodarskog subjekta pa su onda banke sklonije financirati proizvodnju u što se inače ne bi upuštale
koje poslovne banke ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
koje poslovne banke ?
sve
https://www.hnb.hr/-/novca-ima-za-sve
Od početka krize HNB je nekoliko puta pokušavao poticati gospodarski rast. Na čemu temeljite uvjerenje da će novi plan biti uspješniji? Zašto ste u najnovijem modelu isključili HBOR i koncept podjele rizika? Kako se činjenica o 5,5 milijardi kuna viška likvidnosti uklapa u odluku o smanjenju obvezne rezerve?
HBOR nije isključen, nego je pušteno bankama i HBOR-u da dogovore eventualnu želju za programom dijeljenja rizika. Bude li takva želja postojala, rekao sam bankarima i ministru financija, HNB će je, kao i do sada, podržati. No u siječnju će HBOR vratiti bankama neiskorištenih 1,6 milijardi kuna iz posljednjeg programa
Guest- Guest
krediti HBORa nisu javni novac
članovi MOSTa su debili
članovi MOSTa su debili
Guest- Guest
glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
koje poslovne banke ?
sve
https://www.hnb.hr/-/novca-ima-za-sve
Od početka krize HNB je nekoliko puta pokušavao poticati gospodarski rast. Na čemu temeljite uvjerenje da će novi plan biti uspješniji? Zašto ste u najnovijem modelu isključili HBOR i koncept podjele rizika? Kako se činjenica o 5,5 milijardi kuna viška likvidnosti uklapa u odluku o smanjenju obvezne rezerve?
HBOR nije isključen, nego je pušteno bankama i HBOR-u da dogovore eventualnu želju za programom dijeljenja rizika. Bude li takva želja postojala, rekao sam bankarima i ministru financija, HNB će je, kao i do sada, podržati. No u siječnju će HBOR vratiti bankama neiskorištenih 1,6 milijardi kuna iz posljednjeg programa
moram priznat da si u pravu , isprika za podsmijeh
2014-04-12
Četiri tvrtke iz sastava koncerna Agrokora dobile su 48,3 milijuna eura kredita od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) radi pripreme izvoza
http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/agrokorovim-tvrtkama-kredit-hbor-a-od-483-milijuna-eura-322986
Program kreditiranja pripreme izvoza
1. KRAJNJI KORISNICI KREDITA
-trgovačka društva, obrtnici, zadruge
3. NAČIN KREDITIRANJA
-putem poslovnih banaka
-model podjele rizika
4. Iznos kredita
-nije ograničen
https://www.hbor.hr/kreditni_program/priprema-izvoza/
Guest- Guest
Svaka budala zna da HBOR samo kreditira ekipu koja ljudi vlast, tipa ako je HDZ na vlasti onda moraš imati člansku iskaznicu HDZa inače nema kredita.
probaj dok je HDZ na vlasti dobiti kredit od HBORa pa mi javi :D (a da nisi HDZovac ili povezan sa njima)=
probaj dok je HDZ na vlasti dobiti kredit od HBORa pa mi javi :D (a da nisi HDZovac ili povezan sa njima)=
Guest- Guest
Ti o tome ko Maxim po kanti. Jebote, a tko će morati vraćati taj minus kad se kredit ne bude mogao otplatiti? Banke koje su taj kreditni novac izmislile? Moš' mislit.glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
niti je vaš novac, niti se krediti izdvajaju iz proračuna, to je novostvoreni kreditni novac
Odi jednom nešto korisno radit u životu, umjesto da si tu attention whore.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Oh_Femder wrote:Ti o tome ko Maxim po kanti. Jebote, a tko će morati vraćati taj minus kad se kredit ne bude mogao otplatiti?glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
ako tvrtka propadne i ne vrati kredit banka ostvaruje gubitak u poslovanju, a gubitak sanira iz poreznih olakšica koje ostvaruje po zakonu
slično kao što je bilo sad nedavno sa konverzijom CHF kredita na koje je Milanovićeva vlada prislilila banke uz gubitak od 8 milijardi Kuna, koje će nadoknaditi negativnim porezima
Guest- Guest
šta ako tvrtka ode skroz ukurac, tipa ideš dat porezne olakšice tvrtki koja se zove Partizanka Alati a ona više ne postoji?glas uhljeba wrote:Oh_Femder wrote:Ti o tome ko Maxim po kanti. Jebote, a tko će morati vraćati taj minus kad se kredit ne bude mogao otplatiti?glas uhljeba wrote:debotoijusto wrote:
ako tvrtka propadne i ne vrati kredit banka ostvaruje gubitak u poslovanju, a gubitak sanira iz poreznih olakšica koje ostvaruje po zakonu
slično kao što je bilo sad nedavno sa konverzijom CHF kredita na koje je Milanovićeva vlada prislilila banke uz gubitak od 8 milijardi Kuna, koje će nadoknaditi negativnim porezima
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Engleskinja šokirana Hrvatskom i Hrvatima: "Žena može sama noću hodati ulicama"
» breaking news drama u saboru
» Vulin: Ne moze bre to tako!
» EU Srbiji: Ne moze BRE to tako
» Vuciqi:Ne moze bre to tako
» breaking news drama u saboru
» Vulin: Ne moze bre to tako!
» EU Srbiji: Ne moze BRE to tako
» Vuciqi:Ne moze bre to tako
Page 2 of 2