Srpski čelnik Albanaca: "Moj predsjednik je Rama, a ne Vučić"
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Srpski čelnik Albanaca: "Moj predsjednik je Rama, a ne Vučić"
A štaš , nece coek četnika za precjednika.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
koji ste vi likovi, nađete tri koske i složite spiku... pa što niste poslikali te stotine i stotine kostiju a ne one tričave tri... :)))pizzon wrote:Pronađene kosti Srba koje su Turci pobili. Misteriozno groblje na brdu Svetinja uteruje strah u kosti (FOTO)elu Čumić, u napuštenom kamenolomu, na površini zemlje leže stotine ljudskih kostiju za koje se veruje da su ostaci Srba koje su Turci ubili u zbegovima.Kostiju je bilo i na seoskim putevima, jer su nasipani šljunkom iz kamenoloma. Meštani Čumića zbog toga žele da napušteni kamenolom najzad obeleže i postave veliki krst u čast nastradalima čiji se grobovi ne znaju.Kamenolom je na jednoj od najviših tačaka u Srbiji, na čuvenom brdu Svetinja, nedaleko od Kragujevca. Kosti su otkrivene još pre nekoliko decenija, kada je počelo nasipanje seoskih puteva.Meštani su našli kamen, radnici počeli kopanje, a onda su provirile kosti iz tla. Otkriveno je neobeleženo groblje.Foto: TelegrafStevica Marković iz Čumića kaže da je mesto tokom kišnih dana nalik močvari, a kada je suvo vreme to je sablasna jaruga usred Svetinje. Najčešći posetioci su psi koji razvlače kosti iz neopojanih grobova.Otkriveno neobeleženo groblje Srba koji su u zbegovima bežali od Turaka– Meni su pričali moji, a njima njihovi stari, da su tu pobijeni Srbi koji su u zbegovima bežali od Turaka. Valjda je to bilo hiljadu četristo i neke godine. Narod se navodno sakrio u tom kraju, a Turci ih sustigli i sve ih pobili. Kako je tu kamenito tle, ni grobovi nisu mogli da budu previše duboki.– Ko su bili ti ubijeni, ko ih je sahranio i da li su uopšte sahranjeni nikada nismo saznali. Pošto je Šumadija kasnije naseljavana, narod je to zaboravio. Sada imamo nameru da obeležimo majdan na Svetinji krstom, mi iz Čumića ili uz pomoć nekih dobrotvora -kaže Marković.Foto: TelegrafZastrašujuće priče o groblju na brdu SvetinjaStariji meštani ovog kraja sećaju se i danas zastrašujućih priča koje su slušali tokom detinjstva, a u vezi s grobljem na brdu Svetinja.Živomir Petrović kaže da ni danas ne sme tuda sam.– Ne smemo da idemo na Svetinju posle prvog mraka, ja ne bih da mi daš ne znam šta. Stari su pričali da se tu svašta priviđa, kao da sija vatra. Išao sam danju, nađoh ljudske kosti, delove vilice, a onda i ceo kostur. Noge su štrčale iz obale. Jezivo je to gledati, greh je – kaže Patrović.Foto: TelegrafSeljaci objašnjavaju da je kamenito brdo postalo majdan sedamdesetih godina prošlog veka, kada su seljaci tražili da im se asfaltiraju blatnjavi putevi.Kako je majdan kopan buldožerima, tako su kosti izlazile iz tla. Neke su stigle i na seoske puteve, među kamenjem kojima su putevi nasipani.Ježili su se meštani, ali je trebalo preko blatnjavih puteva nekako stići do glavnog puta Kragujevac- Beograd, objašnjava Milorad Božinović iz Čumića.Foto: Telegraf– Na putu su se, kada smo izručivali kamen, videle kosti. Lobanje, butne kosti, rebra. Ali, narod je vukao i dalje. U blatu je bio. Morao je iz te bede da se izvlači da bi se dohvatili asfaltnog puta. Niko tada nije ni znao da je pod kamenom bilo groblje – kaže Božinović.Meštani svedoče da je u vreme kopanja kamena u majdanu, jedan čovek skupljao kosti u džakove i nosio ih i zakopavao na lokalnom groblju. Gde i pod kojim imenom, niko ne zna.U Čumiću sada žele da ovo mesto obeleže krstom. Red je da se odužimo našim precima, kažu, i da se zna da tu leže nastradali Srbi.sad da nama turski bašibozluci, šiptari, drze slovo o bilo cemu, nikad !
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
nisi ti normalan...kakve veze ima tile sa tim sto su turci pobili srbe prije 500 godina...tile bas mislio o svakim seoskim pricama...pizzon wrote:[size=42] Ne smemo da idemo na Svetinju posle prvog mraka, ja ne bih da mi daš ne znam šta. Stari su pričali da se tu svašta priviđa, kao da sija vatra. Išao sam danju, nađoh ljudske kosti, delove vilice, a onda i ceo kostur. Noge su štrčale iz obale. Jezivo je to gledati, greh je – kaže Patrović.[/size]
zato se brdo i zove Svetinjatito ionako 70tih nije zeleo da se o tome pise i obelezava.prodali beoko turcima, da se ponisti !
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kakve ste vi budaletine to svet nije vido...
2015-08-08
ma šta bi ih pobili, pa bili su si svojta u to doba...vuksadinare wrote:nisi ti normalan...kakve veze ima tile sa tim sto su turci pobili srbe prije 500 godina...tile bas mislio o svakim seoskim pricama...pizzon wrote:[size=42] Ne smemo da idemo na Svetinju posle prvog mraka, ja ne bih da mi daš ne znam šta. Stari su pričali da se tu svašta priviđa, kao da sija vatra. Išao sam danju, nađoh ljudske kosti, delove vilice, a onda i ceo kostur. Noge su štrčale iz obale. Jezivo je to gledati, greh je – kaže Patrović.[/size]
zato se brdo i zove Svetinjatito ionako 70tih nije zeleo da se o tome pise i obelezava.prodali beoko turcima, da se ponisti !
2015-08-08
a ti posebno pizdiću... :)michaellcmacha wrote:kakve ste vi budaletine to svet nije vido...
2015-08-08
Povece ...Vucic uz svu govornicko lažovsku kvalitetu nije uspio to da kapitalizira i sad ide pad.michaellcmacha wrote:kakve ste vi budaletine to svet nije vido...
2014-04-11
....jebote lik prodaje jeftine fore...a najzalosnije sto oni briselski ocajnici i kuraba merkel puseRayMabus wrote:Povece ...Vucic uz svu govornicko lažovsku kvalitetu nije uspio to da kapitalizira i sad ide pad.michaellcmacha wrote:kakve ste vi budaletine to svet nije vido...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Merkel je isto šta i Vučić , floksula vladar ...i ona prodaje jeftine fore ...a nije u stanju Njemačku vodit a kamo li EU ili vodit racuna o Balkanu.
2014-04-11
Pokušao je , nije prošlo ...pokušala je i Merkel al neprolazi ...ništa od lidera regiona.
Razotkrio se . on je taj master mind koji stoji iza pravoslavnog vlaka za sjevernu Mitrovicu , iza pokušaja skidanja DJukanovica u CG iza deklaracije o genocidu NDHa iz 2011 godine.
Procitali su ga svi i on nemože biti lider REGIONA.
Razotkrio se . on je taj master mind koji stoji iza pravoslavnog vlaka za sjevernu Mitrovicu , iza pokušaja skidanja DJukanovica u CG iza deklaracije o genocidu NDHa iz 2011 godine.
Procitali su ga svi i on nemože biti lider REGIONA.
2014-04-11
vuksadinare wrote:nisi ti normalan...kakve veze ima tile sa tim sto su turci pobili srbe prije 500 godina...tile bas mislio o svakim seoskim pricama...pizzon wrote:[size=42] Ne smemo da idemo na Svetinju posle prvog mraka, ja ne bih da mi daš ne znam šta. Stari su pričali da se tu svašta priviđa, kao da sija vatra. Išao sam danju, nađoh ljudske kosti, delove vilice, a onda i ceo kostur. Noge su štrčale iz obale. Jezivo je to gledati, greh je – kaže Patrović.[/size]
normalno da nema veze,
ali ima veze sa potiskivanjem svega srpskog,
od stradanja nad trucima do stradanja od endehazije,
do prihvatanja svih siptara koji su za vreme okupacije
naselili kosovo, nista vise. ma gde on, najveci sin nasih
naroda i naordnosti, niko nije sjebo srbiju i srbe ko on,
junak. cim je doso u srbiju nabio je srbe na sremski front,
a znao je da ne vrsi mobilizacije na prosotru hrvatske,
tokom 45. sem sto je dobrovljno bilo u partizane ili
pobeglo od ustasa i domobrana.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:....jebote lik prodaje jeftine fore...a najzalosnije sto oni briselski ocajnici i kuraba merkel puseRayMabus wrote:Povece ...Vucic uz svu govornicko lažovsku kvalitetu nije uspio to da kapitalizira i sad ide pad.michaellcmacha wrote:kakve ste vi budaletine to svet nije vido...
samo neka sipci nastave po najnovijem modelu,
a vi ih hrabrite, sve super
Guest- Guest
...što su sami sebepizzon wrote:vuksadinare wrote:nisi ti normalan...kakve veze ima tile sa tim sto su turci pobili srbe prije 500 godina...tile bas mislio o svakim seoskim pricama...pizzon wrote:[size=42] Ne smemo da idemo na Svetinju posle prvog mraka, ja ne bih da mi daš ne znam šta. Stari su pričali da se tu svašta priviđa, kao da sija vatra. Išao sam danju, nađoh ljudske kosti, delove vilice, a onda i ceo kostur. Noge su štrčale iz obale. Jezivo je to gledati, greh je – kaže Patrović.[/size]
niko nije sjebo srbiju i srbe ko....
Guest- Guest
KOPNENA ZONA BEZBEDNOSTI Srpska vojska na granici sa Kosovom!
Autor: Alo.rs | 26.04.2017. 18:43
Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević i pomoćnik komandanta Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris obišli su danas pripadnike Vojske Srbije i KFOR-a angažovane u jednovremenoj patroli u Kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.
Vojska Srbije i KFOR, Foto: mod.gov.rs
Prema rečima generala Herisa, zajedničke patrole ukazuju na to koliko je bitno izgraditi poverenje, a poznato je da Ohajo i Srbija već dugi niz godina imaju izuzetno partnerstvo.
– Patrole duž administrativne linije održavaju se, između ostalog, kako bi bile uklonjene bilo kakve kriminalne radnje i kako bi saradnja između KFOR-a i Vojske Srbije bila podignuta na još viši nivo – rekao je general Heris.
General Janićijević ukazao je na to da Vojska Srbije pridaje izuzetan značaj saradnji sa međunarodnim bezbednosnim snagama na prostoru Kosova i Metohije, posebno sa pripadnicima KFOR-a, i da je ta saradnja veoma značajna.
- Ona je sadržajna, odlikuju je poverenje i unapređenje u svakom pogledu, pre svega opšte bezbednosne situacije duž administrativne linije, odnosno u zonama odgovornosti i međunarodnih bezbednosnih snaga i Vojske Srbije – izjavio je general Janićijević.
Današnja aktivnost je, prema rečima zamenika komandanta Združene operativne komande, jedna u nizu oblika saradnje između KFOR-a i Vojske Srbije i usmerena je pre svega na realizaciju zajedničke namere sagledavanja bezbednosnih izazova koji mogu da se registruju u ovom rejonu.
– Ključni bezbednosni izazov u ovom delu svakako su ilegalne aktivnosti , a ono što predstavlja posebnu pretnju duž administrativne linije za pripadnike Vojske Srbije je bespravna seča šuma u kojima učestvuju naoružana lica sa prostora Kosova i Metohije –pojasnio je general Janićijević.
Zajedničke jednovremene patrole Vojske Srbije i KFOR-a u Kopnenoj zoni bezbednosti realizuju se od 2005. godine.
vucko, nemoj da se prijavis kod siptara u " dragovoljce "
nije dobra ideja
Autor: Alo.rs | 26.04.2017. 18:43
Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević i pomoćnik komandanta Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris obišli su danas pripadnike Vojske Srbije i KFOR-a angažovane u jednovremenoj patroli u Kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.
Prema rečima generala Herisa, zajedničke patrole ukazuju na to koliko je bitno izgraditi poverenje, a poznato je da Ohajo i Srbija već dugi niz godina imaju izuzetno partnerstvo.
– Patrole duž administrativne linije održavaju se, između ostalog, kako bi bile uklonjene bilo kakve kriminalne radnje i kako bi saradnja između KFOR-a i Vojske Srbije bila podignuta na još viši nivo – rekao je general Heris.
General Janićijević ukazao je na to da Vojska Srbije pridaje izuzetan značaj saradnji sa međunarodnim bezbednosnim snagama na prostoru Kosova i Metohije, posebno sa pripadnicima KFOR-a, i da je ta saradnja veoma značajna.
- Ona je sadržajna, odlikuju je poverenje i unapređenje u svakom pogledu, pre svega opšte bezbednosne situacije duž administrativne linije, odnosno u zonama odgovornosti i međunarodnih bezbednosnih snaga i Vojske Srbije – izjavio je general Janićijević.
Današnja aktivnost je, prema rečima zamenika komandanta Združene operativne komande, jedna u nizu oblika saradnje između KFOR-a i Vojske Srbije i usmerena je pre svega na realizaciju zajedničke namere sagledavanja bezbednosnih izazova koji mogu da se registruju u ovom rejonu.
– Ključni bezbednosni izazov u ovom delu svakako su ilegalne aktivnosti , a ono što predstavlja posebnu pretnju duž administrativne linije za pripadnike Vojske Srbije je bespravna seča šuma u kojima učestvuju naoružana lica sa prostora Kosova i Metohije –pojasnio je general Janićijević.
Zajedničke jednovremene patrole Vojske Srbije i KFOR-a u Kopnenoj zoni bezbednosti realizuju se od 2005. godine.
vucko, nemoj da se prijavis kod siptara u " dragovoljce "
nije dobra ideja
Guest- Guest
Ahtisari: Ne gubite vreme, nastavite dijalog sa Srbijom
Ne gubiti vreme i nastaviti dijalog sa Srbijom, to je jedini način da se uspostavi stabilnost u zemlji. Dijalog ne treba zanemariti", rekao je Ahtisari putem video poruke na seminaru u organizaciji ambasade Finske, na stogodišnjicu postojanja Finske, prenosi Klan Kosova, pozivajući se na pisanje prištinskog Zerija.
Ne gubiti vreme i nastaviti dijalog sa Srbijom, to je jedini način da se uspostavi stabilnost u zemlji. Dijalog ne treba zanemariti", rekao je Ahtisari putem video poruke na seminaru u organizaciji ambasade Finske, na stogodišnjicu postojanja Finske, prenosi Klan Kosova, pozivajući se na pisanje prištinskog Zerija.
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vučić: Želimo više Albanaca u centralnoj Srbiji
» Palma : Vučic, Zaev i Rama kao Tito, Naser i Nahru
» '' RASTU NAPETOSTI IZMEĐU HDZ-A I MOSTA 'Milijan Brkić nije nikakav šef, predsjednik ili bilo kakav čelnik Vijeća. To je uzurpacija nepostojeće funkcije!' ''
» Srpski premijer Vučić prihvatio ispriku Plenkovića
» Šešelj će postati predsjednik Srbije,ako Vučić ne predloži dobrog kandidata.
» Palma : Vučic, Zaev i Rama kao Tito, Naser i Nahru
» '' RASTU NAPETOSTI IZMEĐU HDZ-A I MOSTA 'Milijan Brkić nije nikakav šef, predsjednik ili bilo kakav čelnik Vijeća. To je uzurpacija nepostojeće funkcije!' ''
» Srpski premijer Vučić prihvatio ispriku Plenkovića
» Šešelj će postati predsjednik Srbije,ako Vučić ne predloži dobrog kandidata.
Page 2 of 2