Kad bi svi ljudi na svijetu
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kad bi svi ljudi na svijetu
Sinoc je u HNK u Splitu održana predstava prije predstave Olivera Frljica.
Sve skupa pokazalo nivo kulture, tolerancije i sloge među Hrvatima, ljubiteljima kazališne umjetnosti.
Osobno, drzim da svatko ima pravo izraziti neslaganje s umjetničkim dosezima predstave , no nema pravo druge ometati na taj nacin kako su cinili prosvjednici. Nesto je bilo divlje, primitivno i životinjsko u zraku ispred teatra u Splitu.
Sve skupa pokazalo nivo kulture, tolerancije i sloge među Hrvatima, ljubiteljima kazališne umjetnosti.
Osobno, drzim da svatko ima pravo izraziti neslaganje s umjetničkim dosezima predstave , no nema pravo druge ometati na taj nacin kako su cinili prosvjednici. Nesto je bilo divlje, primitivno i životinjsko u zraku ispred teatra u Splitu.
Re: Kad bi svi ljudi na svijetu
jebiga, prosvjednici su vlasnici teatra i imaju say.
privatizirati teatar, pa unda pozvati privatno osiguranje da izboci prosvjednike s privatnog posjeda.
privatizirati teatar, pa unda pozvati privatno osiguranje da izboci prosvjednike s privatnog posjeda.
2014-04-16
Svi su vlasnici teatra
To je vlasnistvo hrvatskog naroda
Prosvjednici su dio kpji ne moze ZAPRIJEČITI DRUGOM DIJELU da ide i konzumira vlasništvo
Prosvjednici su dio kpji ne moze ZAPRIJEČITI DRUGOM DIJELU da ide i konzumira vlasništvo
NAKON prosvjeda protiv predstave "Naše nasilje i vaše nasilje" Olivera Frljića , koja je u splitskom HNK u ponedjeljak navečer počela s pola sata zakašnjenja, policija je protiv 18 osoba podnijela optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
...dakle on moze meni recimo sve po spisku pa i predstavom i to je demokratski a kad ja njemu uzvratim istom mjerom e to je onda fasisticki...extremno...hm..zanimljivo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
policija korektno odradila posao , orepic + biljezim
2014-04-12
Sora wrote:Svi su vlasnici teatra
pa prosvjednici su hrvatski norod.
ča ne misliš da bi bilo dobro da samo katolici ploćaju crikvu, samo antifašisti frljića, a samo nacisti sedlara?
2014-04-16
Je l' bila neka ćirilica da se razbije? Ne znam kako će ovi naši da usaglase kulturnu politiku sa EU ako se tamo razbijaju ploče zbog drugog pisma i prave neredi zbopg pozorišnih predstava. Ja bi da mi ipak ostanemo van krugu takvog shvatanja kulture.
aben wrote:Sora wrote:Svi su vlasnici teatra
ča ne misliš da bi bilo dobro da samo katolici ploćaju crikvu, samo antifašisti frljića, a samo nacisti sedlara?
njega placaju zidovi iz tko zna kojih razloga
2014-04-12
[quote="aben"]
Gle , teoretski je to posve ok. L
U praksi dovelo bi do jos vecih podjela . Zatim, ne vidim razloga da se oni koji nesto ne vole UPOZNAJU S TIM .
ZNAS. IMAM PUNO IDKUSTVA O TIM IDEOLOSKIM I KULTUROLOŠKIM RAZLIKAMA.
PA LJUDI SE MRZE SVE DOK SE NE UPOZNAJU.
znam da su vjernici postajali nevjernici, svećenici skidali haljine, casne otišle , znam da su mjenjali stranke i strane mnogi politicari.
Velim ti ABENE , ljudi se mrze dok se ne upoznaju . Zapamti to prije nego počneš mrziti.
I na koncu konca veli se NEPRIJATELJA TTEBA POZNATI.
Sora wrote:Svi su vlasnici teatra
Prosvjednici su dio kpji ne moze ZAPRIJEČITI DRUGOM DIJELU da ide i
U praksi dovelo bi do jos vecih podjela . Zatim, ne vidim razloga da se oni koji nesto ne vole UPOZNAJU S TIM .
znam da su vjernici postajali nevjernici, svećenici skidali haljine, casne otišle , znam da su mjenjali stranke i strane mnogi politicari.
Velim ti ABENE , ljudi se mrze dok se ne upoznaju . Zapamti to prije nego počneš mrziti.
sloboda mišljenja i izražavanja nije apsolutna i neograničena, stoga Frljiću treba stisnut kaznenu prijavu, zbog povrede članka 148. i 148.a, KZ RH.
Guest- Guest
but the point remainsdebotoijusto wrote:aben wrote:Sora wrote:Svi su vlasnici teatra
2014-04-16
Noor wrote:sloboda mišljenja i izražavanja nije apsolutna i neograničena, stoga Frljiću treba stisnut kaznenu prijavu, zbog povrede članka 148.a, KZ RH.
Zbog cega tocno?
Kladim se nemas pojma o predstavi i ciljaš na povredu nacionalnih i vjerskih osjecaja
Cime tocno ?
Navodno ima jedan prozor povezivanja spolovila i zastave, sto ne?
Pa?
Nije li to s osjecajima labav razlog? Kak se moze povrijediti tocno ZASTAVA?
I jos nesto, zasto se ne bunite protiv zastave s prvim poljem BIJELIM?
To je tek povreda zastave, nase drzavne zastave , a takvu zastavu nose prosvjednici
S kpjim pravom ?
Sto on iz HSP A ima nametati svima takvu nepropisnu zastavu izvučenu iz ormara s kosturima
podjela?Sora wrote:aben wrote:Sora wrote:Svi su vlasnici teatra
Prosvjednici su dio kpji ne moze ZAPRIJEČITI DRUGOM DIJELU da ide i
pa pase i maške i tribo podiliti.
i nemun nišće protiv da, nakon lipe podjele, bivši protivnici iskazuju zanimanje jeni za druge. za verovati je da bi više takovog interesa kaživali kad bi in se odvojili računi.
2014-04-16
aben wrote:but the point remainsdebotoijusto wrote:aben wrote:Sora wrote:Svi su vlasnici teatra
tako nekako , izrael radi sve ono sto su neki drugi radili zidovima
2014-04-12
e
Bogati jos odredi ulicu kpjom ce ici u crkvu i u birtiju
Ma ne kuzis ti kurca Abene
Drustvo mora biti nehomogeno i TOLERANTNO
To ne ovisi o tome hocu li ja platiti pet lipa vise za frljicevu predstavu
ili cemo se podijeliti u grupe i sfere interesa a ona je takvi kak o je danas
Bez međusobne komunikacije i interesa za druge
Bogati jos odredi ulicu kpjom ce ici u crkvu i u birtiju
Ma ne kuzis ti kurca Abene
Drustvo mora biti nehomogeno i TOLERANTNO
To ne ovisi o tome hocu li ja platiti pet lipa vise za frljicevu predstavu
ili cemo se podijeliti u grupe i sfere interesa a ona je takvi kak o je danas
Bez međusobne komunikacije i interesa za druge
zbog uvrede i teškog sramoćenja!Sora wrote:Noor wrote:sloboda mišljenja i izražavanja nije apsolutna i neograničena, stoga Frljiću treba stisnut kaznenu prijavu, zbog povrede članka 148.a, KZ RH.
Zbog cega tocno?
Kladim se nemas pojma o predstavi i ciljaš na povredu nacionalnih i vjerskih osjecaja
Cime tocno ?
Navodno ima jedan prozor povezivanja spolovila i zastave, sto ne?
Pa?
o predstavi imam pojma točno toliko koliko sam imala prilike pročitati u medijima, a tu gadost stvarno mi ni na pamet ne pada ići pogledati.
dakle, izvlačenje hrvatske zastave iz pizde tebi ne predstavlja čin povrede i bljutavog gađenja iste, ali bijelo polje je prestrašan problem...pa daj se zamisli sama nad sobom, ženo!!
osim toga, u predstavi je scena u kojoj Isus silazi s križa i siluje muslimanku, što je uz ono prvo više nego zgražajući način kojim bolesna debilčina vrijeđa ljudska, nacionalna i vjerska obilježja.
kaznena je ionako već otišla
Guest- Guest
Ljudi bi trebali prosvjedovati zbog sramote u hrvatskom nogometu,a ne zbog neke predstave.
Koga još zanimaju predstave?
A,osim toga Frljiću tako samo dižu cijenu. I on je sretan zbog toga.
Koga još zanimaju predstave?
A,osim toga Frljiću tako samo dižu cijenu. I on je sretan zbog toga.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ovo nisu 'Marulićevu dani', ovo čemu svjedočimo i što ćemo nekoliko dana biti prisiljeni gledati u našem nacionalnom kazalištu u Splitu je gruba zloupotreba Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani' - poručio je splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.
Cilj ovoga Festivala, sukladno Pravilniku, naveo je, treba biti promocija hrvatske dramske književnosti u kazalištu, a ne grubo vrijeđanje vjerskih i nacionalnih osjećaja.
- Predložene predstave, među kojima se nalazi i predstava Olivera Frljića koja na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje, su njihovi autorski projekti, a ne kazališne predstave nastale na hrvatskoj dramskoj književnosti. Zbog toga je predstavnik Splitsko-dalmatinske županije glasao protiv izbora predstava i zbog toga će Županija uskratiti financiranje ovakvih - navodnih - 'Marulićevih dana'.
http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zevrnja--zupanija-ce-uskratiti-financiranje-ovakvih--marulicevih-dana-/20771
Cilj ovoga Festivala, sukladno Pravilniku, naveo je, treba biti promocija hrvatske dramske književnosti u kazalištu, a ne grubo vrijeđanje vjerskih i nacionalnih osjećaja.
- Predložene predstave, među kojima se nalazi i predstava Olivera Frljića koja na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje, su njihovi autorski projekti, a ne kazališne predstave nastale na hrvatskoj dramskoj književnosti. Zbog toga je predstavnik Splitsko-dalmatinske županije glasao protiv izbora predstava i zbog toga će Županija uskratiti financiranje ovakvih - navodnih - 'Marulićevih dana'.
http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zevrnja--zupanija-ce-uskratiti-financiranje-ovakvih--marulicevih-dana-/20771
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» '' REPRIZA RAČANOVA POTEZA IZ 2003. TKO SU LJUDI KOJI BI U SLUČAJU POBJEDE SDP-a MOGLI VODITI DRŽAVU Bernardić formirao vladu u sjeni: Potencijalni ministri novi su ljudi u politici''
» Prskanje Asile i Gnječa:Tri Hrvata među trideset najinteligentnijih ljudi na svijetu
» PLENKOVIĆ U DAVOSU S JEDNIM OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SVIJETU BIZNISA, ŠEFOM APPLEA TIMOM COOKOM Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati
» Ljudi, odoše nam ljudi" - od 24.000 ljudi iselilo se 10.000
» PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
» Prskanje Asile i Gnječa:Tri Hrvata među trideset najinteligentnijih ljudi na svijetu
» PLENKOVIĆ U DAVOSU S JEDNIM OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SVIJETU BIZNISA, ŠEFOM APPLEA TIMOM COOKOM Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati
» Ljudi, odoše nam ljudi" - od 24.000 ljudi iselilo se 10.000
» PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
Page 1 of 5