Croexit
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Croexit
RayMabus wrote:kad bi mi za nekih sedam godina i skupili 51% koji su za croexit ta eu ce vec bit u debelom poluraspadu
Kao što sam već ranije rekao, mi smo ti koji će ugasiti svjetlo.
Poput onog vica o Honeckeru i bivšem DDR-u.
Nakupilo se tu desetljaća i desetljeća propagande i ljudima je sad teško prihvatiti realnost da su vjerovali u nešto što evidentno nema blistavu budućnost, barem ne u onom obliku i obimu kako smo to mi vjerovali.
Guest- Guest
Plenki te danas upisao u bilježnicu već nekoliko putaRayMabus wrote:I inace još jedna stvar : zbivanja u Evropi po Nostradamusu su takva da kad bi mi za nekih sedam godina i skupili 51% koji su za croexit ta eu ce vec bit u debelom poluraspadu ....al bez obzira na to takva politicka opcija mora postojat u Hr da pritišce ove gore na vlasti.
Croexit.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:jebi ga,izgleda da nam je to grintanje jedino preostalo,još kad budemo prestali i to,gotovo je pa bijela zastava...
Grintanje ili smrt?
Ima nešto i u tome, makar se ja ipak nadam da stvari nisu baš tako crne.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote: na nivou srbije sto bi objektivno bili bez EU
Nismo, to nikada nismo bili, a bome nikada niti nećemo biti. A sad slobodno nastavi pisati tek toliko da nešto napišeš.
pusti te epske price , trebao si poznavati te iste cehe/madjare/... prije 30g. , imali smo karamarka nedavno , to bila srbija da srecom nismo u zajednici drzava zapadnog civilizacijskog kruga
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
A cuj generalno ja bi se i detaljnije raspricao o ovoj temi no tek smo ušli , prije ce se oni na zapadu Evrope pokoškat nego mi ovdje i udarit neki novi smjer zajednice ...moja poanta je da se sad s ovim neželim zamarati al da sam za croexit baš zato šta znam da bi to bilo nekih najviše 25% i da bi to politicki pritiskalo ove na vlasti koji god da jesu jer je i SDP i HDZ za EU ....i to je uglavnom cijela ta poanta , zato i neželim pisat duge postove nego sam se samo ukljucijo da kažem da bi trebalo to podržat da se takva politicka opcija nađe na stolu i kod stranaka u Hr.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:kad bi mi za nekih sedam godina i skupili 51% koji su za croexit ta eu ce vec bit u debelom poluraspadu
Kao što sam već ranije rekao, mi smo ti koji će ugasiti svjetlo.
Poput onog vica o Honeckeru i bivšem DDR-u.
Nakupilo se tu desetljaća i desetljeća propagande i ljudima je sad teško prihvatiti realnost da su vjerovali u nešto što evidentno nema blistavu budućnost, barem ne u onom obliku i obimu kako smo to mi vjerovali.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kakav cro-exit
Ulaskom u EU
1) pokrivenost uvoza izvoza, skočila sa 45% na 65%
2)turizam skočio
3)Hrvati više nemoraju raditi za KraDeZeovce i služiti KraDeZeovcima nego mogu otići vanka, lagano. U konačnici to je dobro jer će prdnuti KraDeZe -RH u fenjer brzo
EU je zakon
Ulaskom u EU
2)turizam skočio
3)Hrvati više nemoraju raditi za KraDeZeovce i služiti KraDeZeovcima nego mogu otići vanka, lagano. U konačnici to je dobro jer će prdnuti KraDeZe -RH u fenjer brzo
EU je zakon
Guest- Guest
debotoijusto wrote:pusti te epske price , trebao si poznavati te iste cehe/madjare/... prije 30g. , imali smo karamarka nedavno , to bila srbija da srecom nismo u zajednici drzava zapadnog civilizacijskog kruga
O dobro sam poznavao Čehe i posebno Poljake. Mađare puno manje jer su oni totalni antitalenti za poznavanje stranih jezika, a ja nisam imao jakih razloga učiti mađarski. Ionako su njihovi trgovci u mađarskim pograničnim gradovima u koje se išlo u špeceraj solidno poznavali neke od jugoslavenskih jezika.
Tvoji osobni animoziteti prema Karamarku nisu bitni za raspravu nego samo činjenice, a neke od kojih sam naveo i demantiraju teze o Hrvatskoj na razini Srbije u bilo kojem državnom i političkom okviru odnosno civilizacijskom krugu.
Guest- Guest
Yoda opameti se i prouci šta znaci rijec BLEF.Pinochet wrote:kakav cro-exit
Ulaskom u EU
2)turizam skočio
EU je zakon
Treba nam corexit da bi pritiskali ove gore i dobili još više povlastica.
2014-04-11
kakve povlastice, ionako te povlastice pokupe KraDeZeovci a Hrvati se iseljavaju. Dabogda slovenci blokirali granicu na ljeto, i još ako se koji đihadist detonira..
kradeze bolješvička RH država mora da bankrotira i krepa. Tek onda gradimo bolju državu
kradeze bolješvička RH država mora da bankrotira i krepa. Tek onda gradimo bolju državu
Guest- Guest
Više dobiješ ako blefiraš nego ako ne.Pinochet wrote:kakve povlastice, ionako te povlastice pokupe KraDeZeovci a Hrvati se iseljavaju. Dabogda slovenci blokirali granicu na ljeto, i još ako se koji đihadist detonira..
2014-04-11
Foto:
Autor:
Frano Vukoja
U kartaškim igrama, posebno pokeru, ima blefiranja na pretek. No blefiranja ima previše i u igrama oko zemljopisnih i političkih karata te u političkim igrama uopće.
U običnom razgovoru blef je, kako stoji u Hrvatskom enciklopedijskom rječniku, obmana koju obmanjivač provodi tako da sebe ili što drugo prikazuje boljim, vrednijim nego što jest, opsjena, obmana, varka, prijevara. Ovaj rječnik navodi primjer: pridobiti nekoga na blef. Mora se priznati da ovoga u BiH ima jako puno, ali srećom ne upali svaki put. U žargonu blef znači pridobiti koga na brzinu, dok se nije snašao. Jer poslije može biti prekasno.
Prema Hrvatskoj općoj enciklopediji blef je varka, prijevara, obmana, zasljepljivanje, plašenje protivnika drskošću i hvalisanjem o snazi i sredstvima koja ne postoje. Blefirati, odnosno blefati, znači zavaravati, prevariti, obmanuti, dovesti u zabludu, nastojati drugoga uvjeriti u svoje samopouzdanje, prikazati se jakim bez pokrića. E, ovo nam je više nego poznato. U žargonu blefirati znači zaprijetiti praznom prijetnjom, boljom kartom, boljim poslovnim izgledima bez osnove.
Prema Klaiću blefirati je i zabliještiti, zapanjiti i tako prevariti Blefer je onaj koji blefira.
Pojam u engleski (bluff), prema nekim izvorima, stigao je iz Nizozemske i raširio se po svijetu, a u BiH posebno uspijeva.
Autor:
Frano Vukoja
U kartaškim igrama, posebno pokeru, ima blefiranja na pretek. No blefiranja ima previše i u igrama oko zemljopisnih i političkih karata te u političkim igrama uopće.
U običnom razgovoru blef je, kako stoji u Hrvatskom enciklopedijskom rječniku, obmana koju obmanjivač provodi tako da sebe ili što drugo prikazuje boljim, vrednijim nego što jest, opsjena, obmana, varka, prijevara. Ovaj rječnik navodi primjer: pridobiti nekoga na blef. Mora se priznati da ovoga u BiH ima jako puno, ali srećom ne upali svaki put. U žargonu blef znači pridobiti koga na brzinu, dok se nije snašao. Jer poslije može biti prekasno.
Prema Hrvatskoj općoj enciklopediji blef je varka, prijevara, obmana, zasljepljivanje, plašenje protivnika drskošću i hvalisanjem o snazi i sredstvima koja ne postoje. Blefirati, odnosno blefati, znači zavaravati, prevariti, obmanuti, dovesti u zabludu, nastojati drugoga uvjeriti u svoje samopouzdanje, prikazati se jakim bez pokrića. E, ovo nam je više nego poznato. U žargonu blefirati znači zaprijetiti praznom prijetnjom, boljom kartom, boljim poslovnim izgledima bez osnove.
Prema Klaiću blefirati je i zabliještiti, zapanjiti i tako prevariti Blefer je onaj koji blefira.
Pojam u engleski (bluff), prema nekim izvorima, stigao je iz Nizozemske i raširio se po svijetu, a u BiH posebno uspijeva.
2014-04-11
veber wrote:a, tko je vjerovao?
Manje više cijela nacija. Pa sjeti se samo onih ratnih tv reklama po kojima smo jedne godine u Jugoslaviji, slijedeće je rat, a onda odmah 1992. nam slijedi ulazak u EU. Primitivno, ali ljudi su stvarno vjerovali u to, makar ne na baš tako infantilnoj razini i mediji su bili puni takvih najava.
To se posebno dobro vidjelo po rezultatima prvih izbora nakon Tuđmanove smrti kada je narod povjerovao da se eto samo trebamo riješiti tamo nekih ustaša na vlasti, dovesti naprednu šesteroglavu koaliciju na vlast, pa će nas odmah prihvatiti u EU kao sebi ravne.
Da nije bilo američke akcije zavrtanja ruku Slovencima iza leđa, i dalje bi čamili u redu skupa sa Srbijom. BiH neću ni spominjati, oni ionako nikada neće ući, barem ne kao jedinstvena država.
Guest- Guest
Yoda umij se ...moramo podržavat CROEXIT ...to je blef da dobijemo šta više moguce
BEZ HRVATSKE NEMA NI OSTATKA EKS JUGE U EU A TO JE VELIKI ULOG
MORAMO TO UNOVCIT
CROEXIT.
BEZ HRVATSKE NEMA NI OSTATKA EKS JUGE U EU A TO JE VELIKI ULOG
MORAMO TO UNOVCIT
CROEXIT.
2014-04-11
slidingdoorsoperator wrote:debotoijusto wrote:pusti te epske price , trebao si poznavati te iste cehe/madjare/... prije 30g. , imali smo karamarka nedavno , to bila srbija da srecom nismo u zajednici drzava zapadnog civilizacijskog kruga
O dobro sam poznavao Čehe i posebno Poljake. Mađare puno manje jer su oni totalni antitalenti za poznavanje stranih jezika, a ja nisam imao jakih razloga učiti mađarski. Ionako su njihovi trgovci u mađarskim pograničnim gradovima u koje se išlo u špeceraj solidno poznavali neke od jugoslavenskih jezika.
Tvoji osobni animoziteti prema Karamarku nisu bitni za raspravu nego samo činjenice, a neke od kojih sam naveo i demantiraju teze o Hrvatskoj na razini Srbije u bilo kojem državnom i političkom okviru odnosno civilizacijskom krugu.
ako si dobro poznavao onda ti jasno da YU/HR bila drugi svijet za iste iza zavjese a danas oni bolji...i bugarska nas stigne skoro
a karamarko-srbija ista stvar samo druge zastave , nema kruha od toga
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:ako si dobro poznavao onda ti jasno da YU/HR bila drugi svijet za iste iza zavjese a danas oni bolji...i bugarska nas stigne skoro
a karamarko-srbija ista stvar samo druge zastave , nema kruha od toga
Da, zaista je bio. Za Bugarsku ćemo vidjeti, makar ne vjerujem u to, ali Srbija nas nikada neće stići, kao što nas nije stigla niti u Jugoslaviji gdje im je manje više sve išlo na ruku.
Karamarko je bio nesposoban odgovoriti na pitanja ekonomskog razvoja kao i manje više kompletna politički organizirana desnica u Hrvata, ali na toliko niskoj razini objektivno ipak nije bio. Dakle, tu je samo riječ o tvojim osobnim animozitetima.
Guest- Guest
HDZ u Jugi vam obecavao Svajcarske plate i standard ako oni pobede i izvlace vas iz Juge da ne finansirate ostale, zbog kojih niste imali Svica standard.
Sada kriva EU sto nemate Svajcarski standard i stara prica kao mi se otcepljujemo.
EU da nema, stotine hiljada pobegulja se vracaju nazad a i oni koji su lenji a bez posla ili sa mizernim standardom, uskoro pravac Nemacka.
Sada kriva EU sto nemate Svajcarski standard i stara prica kao mi se otcepljujemo.
EU da nema, stotine hiljada pobegulja se vracaju nazad a i oni koji su lenji a bez posla ili sa mizernim standardom, uskoro pravac Nemacka.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Croexit.
Briselu se mora dati do znanja i da tako šta je na stolu kao opcija ...sad nakon Brexita nisu voljni riskirati jer izlazak Hr iz EU za njih znaci pad Balkana.
Moramo to dobro unovčit.
CROEXIT.
Briselu se mora dati do znanja i da tako šta je na stolu kao opcija ...sad nakon Brexita nisu voljni riskirati jer izlazak Hr iz EU za njih znaci pad Balkana.
Moramo to dobro unovčit.
CROEXIT.
2014-04-11
Ja nisam ....ja sam za croexit ...blef kojim se iz Brisela izvlaci maksimalno da im Balkan ne padne.Sora wrote:Ja sam za jugoslavensku konfederaciju
2014-04-11
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Page 3 of 5