Fiskalizacija čeka i paušaliste: Ovo morate znati od 1. srpnja
Page 1 of 1
Fiskalizacija čeka i paušaliste: Ovo morate znati od 1. srpnja
Izmjenama Zakona o fiskalizaciji brisan je pojam "mali obveznik fiskalizacije" te su i ti obveznici ili tzv. paušalisti od 1. srpnja 2017. obvezni izdavati račune putem elektroničkih naplatnih uređaja, pa ih je Porezna uprava pozvala da o tome vode računa i prilagode se.
Porezna uprava je, naime, na svojim mrežnim stranicama objavila obavijest za "male obveznike fiskalizacije" - paušaliste po osnovi samostalne djelatnosti, o izdavanju računa nakon 1. srpnja 2017. godine.
U toj obavijesti podsjećaju kako je od 1. siječnja 2017. godine podignut prag za porezne obveznike kojima se dohodak od samostalne djelatnosti obrta i poljoprivrede i šumarstva, odnosno porez na dohodak po toj osnovi može utvrđivati u paušalnom iznosu. Isto tako je proširen krug obveznika koji mogu utvrđivati dohodak i porez na dohodak u paušalnom iznosu na one koji obavljaju samostalnu djelatnost ugostiteljstva i/ili trgovine te obveznike koji imaju izdvojenu poslovnu jedinicu ili proizvodni pogon, uz ostale propisane uvjete.
Naime, obrtnici mogu odabrati paušalno oporezivanje dohotka ako ispunjavaju neke uvjete - nisu u sustavu PDV-a i ukupni im godišnji primici ne prelaze prag za obvezni ulazak u sustav PDV-a, a taj prag za 2017. iznosi 230.000 kuna. Uz to, paušalno oporezivanje od ove godine mogu koristiti i trgovci i ugostitelji, ali uz knjige prometa oni moraju voditi i druge knjige i evidencije koje su propisane za njihovu djelatnost.
http://www.24sata.hr/news/fiskalizacija-ceka-i-pausaliste-ovo-morate-znati-od-1-srpnja-521313
Porezna uprava je, naime, na svojim mrežnim stranicama objavila obavijest za "male obveznike fiskalizacije" - paušaliste po osnovi samostalne djelatnosti, o izdavanju računa nakon 1. srpnja 2017. godine.
U toj obavijesti podsjećaju kako je od 1. siječnja 2017. godine podignut prag za porezne obveznike kojima se dohodak od samostalne djelatnosti obrta i poljoprivrede i šumarstva, odnosno porez na dohodak po toj osnovi može utvrđivati u paušalnom iznosu. Isto tako je proširen krug obveznika koji mogu utvrđivati dohodak i porez na dohodak u paušalnom iznosu na one koji obavljaju samostalnu djelatnost ugostiteljstva i/ili trgovine te obveznike koji imaju izdvojenu poslovnu jedinicu ili proizvodni pogon, uz ostale propisane uvjete.
Naime, obrtnici mogu odabrati paušalno oporezivanje dohotka ako ispunjavaju neke uvjete - nisu u sustavu PDV-a i ukupni im godišnji primici ne prelaze prag za obvezni ulazak u sustav PDV-a, a taj prag za 2017. iznosi 230.000 kuna. Uz to, paušalno oporezivanje od ove godine mogu koristiti i trgovci i ugostitelji, ali uz knjige prometa oni moraju voditi i druge knjige i evidencije koje su propisane za njihovu djelatnost.
http://www.24sata.hr/news/fiskalizacija-ceka-i-pausaliste-ovo-morate-znati-od-1-srpnja-521313
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Fiskalizacija čeka i paušaliste: Ovo morate znati od 1. srpnja
u 4 g. SDP mi smanjio davanja par stotina kn. i pizdio sam da je sporo , ovi domoljubi mi nabili 20 000kn. troskova jednom uredbom a sad udar na sve ostale
milanovicu vrati se , sve ti oprosteno
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ne znam jesu li oni koji naplaćuju ležaljke na plaži mali obveznici fiskalizacije, ali već godinama mi za iznajmljenu ležaljku izdaju račun na licu mjesta.
Guest- Guest
ocito ne znas poslovat i imas loseg knjigovođu.debotoijusto wrote:u 4 g. SDP mi smanjio davanja par stotina kn. i pizdio sam da je sporo , ovi domoljubi mi nabili 20 000kn. troskova jednom uredbom a sad udar na sve ostale
2014-12-30
zna, al pod pultom :Dveber wrote:ocito ne znas poslovat i imas loseg knjigovođu.debotoijusto wrote:u 4 g. SDP mi smanjio davanja par stotina kn. i pizdio sam da je sporo , ovi domoljubi mi nabili 20 000kn. troskova jednom uredbom a sad udar na sve ostale
Guest- Guest
da li,
lekari, zubari, stomatolozi i advokati izdaju fiskalne racune u hrvatskoj ??
Guest- Guest
dobro pitanje,kolko ja znam u prvotnom prijedlogu trebali su i oni izdavati fiskalne račune ali su očigledno vrlo jaki pa su njih sirotinju izuzeli.Oni su ko i crkva,ne smije ih se dirati i čačkati mečku.pizzon wrote:da li,
Inače kod ovih koje si ti naveo se zamrači love kolko se ne zamrači kod svih drugih ostalih.A državi fali pa fali ali jebi ga,ove ne smiju dirati.
vili40-
2015-08-02
meni odvjetnik uvijek da račun u kojem je točno navedeno koliko je uzeo kao proviziju, jedan od jačih OU u zg.vili40 wrote:dobro pitanje,kolko ja znam u prvotnom prijedlogu trebali su i oni izdavati fiskalne račune ali su očigledno vrlo jaki pa su njih sirotinju izuzeli.Oni su ko i crkva,ne smije ih se dirati i čačkati mečku.pizzon wrote:da li,
Inače kod ovih koje si ti naveo se zamrači love kolko se ne zamrači kod svih drugih ostalih.A državi fali pa fali ali jebi ga,ove ne smiju dirati.
zubar mi isto tako da račun. kada sam usađivao dva implanta oštetio je državni proračun jer je izdao račune na ženu, njenu baku, našu djecu i na mene.
2014-12-30
izdati racun je jedno, a izdati fiskalni racun sasvim drugo.
sirotinju yebu za nefiskllizovanu bananu, kaficu ili pivo,
a ovi legalno gomilaju lovu.
uzimaju lovu na radnom mestu, mito i korupcija, dok " lece " ljude
a popodne ne kucaju fiskalne racune, za pruzene usluge,
sve po zakonu.
sirotinju yebu za nefiskllizovanu bananu, kaficu ili pivo,
a ovi legalno gomilaju lovu.
uzimaju lovu na radnom mestu, mito i korupcija, dok " lece " ljude
a popodne ne kucaju fiskalne racune, za pruzene usluge,
sve po zakonu.
Guest- Guest
a neka ti.. podržavaš plenkija kada uvodi nove poreze, samo zato jer se "eto ti porezi tebe netiču".. ali onda kreće uvođenje reda nad tobom..debotoijusto wrote:u 4 g. SDP mi smanjio davanja par stotina kn. i pizdio sam da je sporo , ovi domoljubi mi nabili 20 000kn. troskova jednom uredbom a sad udar na sve ostale
ovako kako pričaš, podstanar- nevoziš auto, država ti diže poreze, živiš u ZGu, gdje posluješ sa državom.. prdne prva turistička sezona, neka Slovenci blokiraju granicu, ideš nazad u Split :D
i tamo te čeka porez na nekretnine
Guest- Guest
Weberu..Imas sa Zenom i njenom bakom djecu???!!!veber wrote:meni odvjetnik uvijek da račun u kojem je točno navedeno koliko je uzeo kao proviziju, jedan od jačih OU u zg.vili40 wrote:dobro pitanje,kolko ja znam u prvotnom prijedlogu trebali su i oni izdavati fiskalne račune ali su očigledno vrlo jaki pa su njih sirotinju izuzeli.Oni su ko i crkva,ne smije ih se dirati i čačkati mečku.pizzon wrote:da li,
zubar mi isto tako da račun. kada sam usađivao dva implanta oštetio je državni proračun jer je izdao račune na ženu, njenu baku, našu djecu i na mene.
Guest- Guest
nije tebi lako.pismejker wrote:Weberu..Imas sa Zenom i njenom bakom djecu???!!!veber wrote:meni odvjetnik uvijek da račun u kojem je točno navedeno koliko je uzeo kao proviziju, jedan od jačih OU u zg.vili40 wrote:dobro pitanje,kolko ja znam u prvotnom prijedlogu trebali su i oni izdavati fiskalne račune ali su očigledno vrlo jaki pa su njih sirotinju izuzeli.Oni su ko i crkva,ne smije ih se dirati i čačkati mečku.pizzon wrote:da li,
2014-12-30
ihhh,bas mi sve ide po planu...nes si pokocen,razveseli se malo..veber wrote:nije tebi lako.pismejker wrote:Weberu..Imas sa Zenom i njenom bakom djecu???!!!veber wrote:meni odvjetnik uvijek da račun u kojem je točno navedeno koliko je uzeo kao proviziju, jedan od jačih OU u zg.vili40 wrote:dobro pitanje,kolko ja znam u prvotnom prijedlogu trebali su i oni izdavati fiskalne račune ali su očigledno vrlo jaki pa su njih sirotinju izuzeli.Oni su ko i crkva,ne smije ih se dirati i čačkati mečku.pizzon wrote:da li,
Guest- Guest
Similar topics
» američka veleposlanica objasnila sve što morate znati o Agrokoru
» Pelješac: Sve što morate znati o kineskom Pelješkom mostu
» ANALIZA Reakcija HDZ-a na premlaćivanje žene govori vam sve što morate znati o toj stranci
» Čović Naše zalaganje za EU ima cijenu, ako treba da čeka NEKA DUGO ČEKA
» Zapišavanje liberala na 4 srpnja
» Pelješac: Sve što morate znati o kineskom Pelješkom mostu
» ANALIZA Reakcija HDZ-a na premlaćivanje žene govori vam sve što morate znati o toj stranci
» Čović Naše zalaganje za EU ima cijenu, ako treba da čeka NEKA DUGO ČEKA
» Zapišavanje liberala na 4 srpnja
Page 1 of 1