Sinčić ima plan: Svako novorođeno dijete dobilo bi 70 tisuća kuna
Page 7 of 8
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Sinčić ima plan: Svako novorođeno dijete dobilo bi 70 tisuća kuna
Nece , bio bi to simbolican porez od oko 100 kuna mjesecno no samo ako radiš ...jer ako radiš a nemaš djece znaci nekome uzimaš radno mjesto a taj netko bi mogao biti netko tko ima djecu dakle moram te malo oprezovat.melkior wrote:I onda će ta ekipa, pogotovo muški, pobjeć van iz države Ovi ispod 30 godina ili se školuju ili su prekaristi, krpaju kraj s krajem i žive s roditeljimaRayMabus wrote:Druga mjera je recimo porez na samce bez obzira na spol a imaju više od trideset godina.
Kad bi se taj sutra oženio s npr 35 onda mu se te pare vracaju jer sad iz tog fonda njemu ide tj uplacuju ovi koji su ostali samci tj nisu se još poženili/ udali....tako da u suštini negubi pare ....samo ih posuđuje prakticki a poslije kad njemu treba dobije ih nazad kroz ovu mjeru.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
u odnosu
Mislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.RayMabus wrote:Nece , bio bi to simbolican porez od oko 100 kuna mjesecno no samo ako radiš ...jer ako radiš a nemaš djece znaci nekome uzimaš radno mjesto a taj netko bi mogao biti netko tko ima djecu dakle moram te malo oprezovat.melkior wrote:I onda će ta ekipa, pogotovo muški, pobjeć van iz države Ovi ispod 30 godina ili se školuju ili su prekaristi, krpaju kraj s krajem i žive s roditeljimaRayMabus wrote:Druga mjera je recimo porez na samce bez obzira na spol a imaju više od trideset godina.
Kad bi se taj sutra oženio s npr 35 onda mu se te pare vracaju jer sad iz tog fonda njemu ide tj uplacuju ovi koji su ostali samci tj nisu se još poženili/ udali....tako da u suštini negubi pare ....samo ih posuđuje prakticki a poslije kad njemu treba dobije ih nazad kroz ovu mjeru.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
To ti je realno, povećanje plaće, odnosno kupovne moći najširih slojeva stanovništva za 20%.melkior wrote:u odnosuMislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.RayMabus wrote:Nece , bio bi to simbolican porez od oko 100 kuna mjesecno no samo ako radiš ...jer ako radiš a nemaš djece znaci nekome uzimaš radno mjesto a taj netko bi mogao biti netko tko ima djecu dakle moram te malo oprezovat.melkior wrote:I onda će ta ekipa, pogotovo muški, pobjeć van iz države Ovi ispod 30 godina ili se školuju ili su prekaristi, krpaju kraj s krajem i žive s roditeljimaRayMabus wrote:Druga mjera je recimo porez na samce bez obzira na spol a imaju više od trideset godina.
2015-08-09
Istodobno, smanji PDV za 5% i porast će ti index sreće i ukupni optimizam u društvu za 25% ;)melkior wrote:To ti je realno, povećanje plaće, odnosno kupovne moći najširih slojeva stanovništva za 20%.melkior wrote:u odnosuMislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.RayMabus wrote:Nece , bio bi to simbolican porez od oko 100 kuna mjesecno no samo ako radiš ...jer ako radiš a nemaš djece znaci nekome uzimaš radno mjesto a taj netko bi mogao biti netko tko ima djecu dakle moram te malo oprezovat.melkior wrote:I onda će ta ekipa, pogotovo muški, pobjeć van iz države Ovi ispod 30 godina ili se školuju ili su prekaristi, krpaju kraj s krajem i žive s roditeljimaRayMabus wrote:Druga mjera je recimo porez na samce bez obzira na spol a imaju više od trideset godina.
2015-08-09
I to je je jedna od mjera no ti s takvom mjerom neznaš oce li onda ti samci sebi kupovat skuplje aute, cigare , alkohol , šminku , putovanja ....samo si im dao pare al ti neznaš na šta ce oni trošit.melkior wrote: Mislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.
2014-04-11
Bolja je mjera smanjit porezno opterecenje na privatnike koji zapošljavaju najmanje 10 radnika , tako privlaciš investicije a i ti poslodavci onda mogu malo dignit radniicima place al stvaraju radna mjesta pa sam zakon ponude i potražnje odma diže place malo plus nešto se okrece , radi , troši ...slijeva u državnu blagajnu ukratko receno.
2014-04-11
Kratkoročno će naravno, više trošiti za alkohol i putovanja, ali dugoročno, dugoročno će moći planirati svoju budućnost, a to je ono što je bitno. Lakše će se odlučiti za kredit, lakše će se odlučiti za dijete, lakše će se odlučiti da odu od roditelja i da se osamostale.RayMabus wrote:I to je je jedna od mjera no ti s takvom mjerom neznaš oce li onda ti samci sebi kupovat skuplje aute, cigare , alkohol , šminku , putovanja ....samo si im dao pare al ti neznaš na šta ce oni trošit.melkior wrote: Mislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.
2015-08-09
I s ovom mjerom negubiš ništa jer ako si oprezivao jednog s 20% a smaniš na 10% pa netko odluci zbog manjeg poreza ovako napravljenog otvorit firmu s više od deset radnika onda opet imaš tih 20% jer oprezuješ dvojicu koji placaju 10% dakle to je opet onih 20%.RayMabus wrote:Bolja je mjera smanjit porezno opterecenje na privatnike koji zapošljavaju najmanje 10 radnika , tako privlaciš investicije a i ti poslodavci onda mogu malo dignit radniicima place al stvaraju radna mjesta pa sam zakon ponude i potražnje odma diže place malo plus nešto se okrece , radi , troši ...slijeva u državnu blagajnu ukratko receno.
2014-04-11
Ukini porez na reinvestiranu dobit, i imat ćeš poslodavce koji će biti motivirani razmišljati dugoročno. Kod nas nitko ne razmišlja dugoročno jer se dugoročno ništa ne isplati.RayMabus wrote:Bolja je mjera smanjit porezno opterecenje na privatnike koji zapošljavaju najmanje 10 radnika , tako privlaciš investicije a i ti poslodavci onda mogu malo dignit radniicima place al stvaraju radna mjesta pa sam zakon ponude i potražnje odma diže place malo plus nešto se okrece , radi , troši ...slijeva u državnu blagajnu ukratko receno.
2015-08-09
Hmmm. ...bolje ne ....nevjerujem ljudima ...ljudi su stoka ...treba ih rafinirano usmjeravat ka cilju ...još ti na kraju budu zahvalni.melkior wrote:Kratkoročno će naravno, više trošiti za alkohol i putovanja, ali dugoročno, dugoročno će moći planirati svoju budućnost, a to je ono što je bitno. Lakše će se odlučiti za kredit, lakše će se odlučiti za dijete, lakše će se odlučiti da odu od roditelja i da se osamostale.RayMabus wrote:I to je je jedna od mjera no ti s takvom mjerom neznaš oce li onda ti samci sebi kupovat skuplje aute, cigare , alkohol , šminku , putovanja ....samo si im dao pare al ti neznaš na šta ce oni trošit.melkior wrote: Mislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.
2014-04-11
Ljudi su ovce , nikad nebi na bilo koji nacin podigao primanja samo zato šta netko uvjetuje to da bi dobio nešto.
Napravit cu ja križaljku i doci do toga na taj nacin da znam da ce to biti usmjereno baš tu.
Protok novca.
Napravit cu ja križaljku i doci do toga na taj nacin da znam da ce to biti usmjereno baš tu.
Protok novca.
2014-04-11
Ljudi su stoka ako ih tretiraš kao stoku. Ne možeš razmišljati dugoročno ako ne gradiš uzajamno povjerenje i ako ne osiguraš da to uzajamno povjerenje nagradiš, a svaku zloupotrebu oštro kazniš. Ljudi moraju imati slobodu i moraju preuzeti odgovornost za svoje živote, ali to podrazumijeva dugoročnu i kompletnu promjenu mentaliteta: umjesto mentaliteta krda graditi zrele, odgovorne ličnosti koji se ne boje odgovornosti i rizika.RayMabus wrote:Hmmm. ...bolje ne ....nevjerujem ljudima ...ljudi su stoka ...treba ih rafinirano usmjeravat ka cilju ...još ti na kraju budu zahvalni.melkior wrote:Kratkoročno će naravno, više trošiti za alkohol i putovanja, ali dugoročno, dugoročno će moći planirati svoju budućnost, a to je ono što je bitno. Lakše će se odlučiti za kredit, lakše će se odlučiti za dijete, lakše će se odlučiti da odu od roditelja i da se osamostale.RayMabus wrote:I to je je jedna od mjera no ti s takvom mjerom neznaš oce li onda ti samci sebi kupovat skuplje aute, cigare , alkohol , šminku , putovanja ....samo si im dao pare al ti neznaš na šta ce oni trošit.melkior wrote: Mislim da bi puno efikasnija mjera bila smanjenje poreznog opterećenja neto plaće svima za 20%.
2015-08-09
Hmmmm ....pa i ne baš ....evo ti primjer : ja ti omogucim da za sve zemlje svijeta ti netreba viza tj svugdje možeš samo s osobnom.melkior wrote: Ljudi moraju imati slobodu
Nakon nekog vremena kad se navikneš : Kako ceš znati da si slobodan da putuješ slobodno kad nema nigdje primjera kako izgleda barijera ( nesloboda ) ?
2014-04-11
Ljudima netreba sloboda nego barijere. Nema slobode od nicega. Tako nešto ne postoji. Barijere su dakle bitnije od slobode. Ali koje barijere ? Zar ove ? Ili možda kad se malo podigne stvar i pojaca natalitet onda ce barijera biti : kako promijeniti pelenu ?
Kreiraš im barijere al barijere koje su ok.
Tako postaju slobodni.
Tako postaju slobodni.
2014-04-11
Sloboda je precijenjen pojam. Zar nebi bilo lijepo da Crna Gora naplacuje ulaz u državu 100 eura. Joj meni je to skupo , koja barijera. Onda ti odluciš zaraditi tih 100 eura i uđeš u Crnu Goru i sretan si jer si savladao barijeru.
To je sloboda .....prelaženje preko barijera.
2014-04-11
Količina slobode proporcionalna je odgovornosti koju su ljudi sposobni preuzeti za sebe. Nema slobode bez odgovornosti ni prava bez obveza. Stoga ni sloboda ne može biti apsolutna i neograničena, jer potpuno slobodan može biti samo Bog. Ne treba meni sloboda da putujem u sve zemlje svijeta bez vize, niti bih apsolutno svima omogućio da uđu u moju zemlju bez vize. To je nerealno. Ali povezivanje na osnovnu sličnosti i kompatibilnosti je potrebna. Meni ne treba apsolutno slobodna globalna trgovina jer ona nije realna. Ali omogućiti slobodnu trgovinu između SAD-a EU-a i Rusije na ravnopravnim osnovama za sva tri faktora jest temelj i zalog budućnosti koju se može zajednički graditi. Ne možeš stvoriti čitav svijet miran i slobodan, ali ako to uspiješ ostvariti na 40% zemljine površine, već si puno učinio.RayMabus wrote:Hmmmm ....pa i ne baš ....evo ti primjer : ja ti omogucim da za sve zemlje svijeta ti netreba viza tj svugdje možeš samo s osobnom.melkior wrote: Ljudi moraju imati slobodu
Nakon nekog vremena kad se navikneš : Kako ceš znati da si slobodan da putuješ slobodno kad nema nigdje primjera kako izgleda barijera ( nesloboda ) ?
2015-08-09
E, ali postoji razlika jesu li barijere savladive ili nisu ;)RayMabus wrote:Ljudima netreba sloboda nego barijere. Nema slobode od nicega. Tako nešto ne postoji. Barijere su dakle bitnije od slobode. Ali koje barijere ? Zar ove ? Ili možda kad se malo podigne stvar i pojaca natalitet onda ce barijera biti : kako promijeniti pelenu ?
Tako postaju slobodni.
2015-08-09
Znam da ovo zvuci ocrtano jer eto ispada da bolje da ima puno baarijera koje moramo riješavat.RayMabus wrote:Sloboda je precijenjen pojam. Zar nebi bilo lijepo da Crna Gora naplacuje ulaz u državu 100 eura. Joj meni je to skupo , koja barijera. Onda ti odluciš zaraditi tih 100 eura i uđeš u Crnu Goru i sretan si jer si savladao barijeru.
Tocno ....zato i postoji :
Svemir je čitav svijet što nas okružuje.
Grane znanosti koje proučavaju svemir su astronomija (znanost o zvijezdama), zatim kozmogonija i kozmologija. Dio svemira koji čine Sunce i 8 planeta koji kruže oko njega (uključujući i Zemlju) zove se Sunčev sustav.
Pretpostavlja se da je svemir star oko 13,8 milijarda godina, te da je nastao u Velikom Prasku (Big Bang). Svemir se ugrubo sastoji od galaktika (nakupina milijuna zvijezda), praznog prostora, te međuzvjezdane tvari. Galaktike su organizirane u galaktička jata i superjata.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Svemir
To je jedna prekrasna ....hrpa prepreka.
2014-04-11
Nisam megaloman :)RayMabus wrote:Znam da ovo zvuci ocrtano jer eto ispada da bolje da ima puno baarijera koje moramo riješavat.RayMabus wrote:Sloboda je precijenjen pojam. Zar nebi bilo lijepo da Crna Gora naplacuje ulaz u državu 100 eura. Joj meni je to skupo , koja barijera. Onda ti odluciš zaraditi tih 100 eura i uđeš u Crnu Goru i sretan si jer si savladao barijeru.
Grane znanosti koje proučavaju svemir su astronomija (znanost o zvijezdama), zatim kozmogonija i kozmologija. Dio svemira koji čine Sunce i 8 planeta koji kruže oko njega (uključujući i Zemlju) zove se Sunčev sustav.
Pretpostavlja se da je svemir star oko 13,8 milijarda godina, te da je nastao u Velikom Prasku (Big Bang). Svemir se ugrubo sastoji od galaktika (nakupina milijuna zvijezda), praznog prostora, te međuzvjezdane tvari. Galaktike su organizirane u galaktička jata i superjata.
2015-08-09
Ali ima jedna cura u Americi koja mi se sviđamelkior wrote:Nisam megaloman :)RayMabus wrote:Znam da ovo zvuci ocrtano jer eto ispada da bolje da ima puno baarijera koje moramo riješavat.RayMabus wrote:Sloboda je precijenjen pojam. Zar nebi bilo lijepo da Crna Gora naplacuje ulaz u državu 100 eura. Joj meni je to skupo , koja barijera. Onda ti odluciš zaraditi tih 100 eura i uđeš u Crnu Goru i sretan si jer si savladao barijeru.
2015-08-09
Ja jesam. Ovdje želim cijeli planetu.melkior wrote:Nisam megaloman :)RayMabus wrote:Znam da ovo zvuci ocrtano jer eto ispada da bolje da ima puno baarijera koje moramo riješavat.RayMabus wrote:Sloboda je precijenjen pojam. Zar nebi bilo lijepo da Crna Gora naplacuje ulaz u državu 100 eura. Joj meni je to skupo , koja barijera. Onda ti odluciš zaraditi tih 100 eura i uđeš u Crnu Goru i sretan si jer si savladao barijeru.
Kad to obavim idem na iducu.
I tako cijeli svemir sve dok se posao nepozavrši.
Kreiram visoko duhovno razvijene planete.
2014-04-11
Page 7 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri zatražilo i dobilo pomoć od 416 tisuća kuna!
» Poljska uvodi zakon po kojem svako dijete do svoje 18-te godine prima oko 850 kuna mjesečno
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Vlada nudi veće mirovine za svako rodeno dijete
» Svako peto dijete u Njemackoj zivi u trajnom siromastvu
» Poljska uvodi zakon po kojem svako dijete do svoje 18-te godine prima oko 850 kuna mjesečno
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Vlada nudi veće mirovine za svako rodeno dijete
» Svako peto dijete u Njemackoj zivi u trajnom siromastvu
Page 7 of 8