Medijska hajka na Orbana
Page 1 of 1
Medijska hajka na Orbana
POLITIKA & KRIMINAL
0 PREPORUKA 0 KOMENTARA
[size=46]Kako će Europa, usred izbjegličke krize, riješiti problem koji se zove Viktor Orban
Osim negodovanja europski čelnici nisu učinili ništa drugo
ZADNJA IZMJENA: ruj. 9, 2015
Frederick Florin/AFP
[/size]
FILIP RAUNIĆ
@filipraunic
Anti-imigrantski stav mađarskog premijera Viktora Orbana prilično je neugodan ostalim europskim čelnicima, ali čini se da oni i ne mogu učiniti previše da bi Orban promijenio svoje ponašanje, piše britanski Guardian.
Neobično je za europske lidere, saveznike u EU i NATO-u da se međusobno javno kritiziraju, pogotovo kada stoje jedan pored drugoga. No, kada je mađarski premijer prošlog tjedna stigao u Bruxelles, tri europska predsjednika držali su ga na distanci.
Darovit govornik
Obranov poželjan politički diskurs je sukob. On negira da postoji izbjeglička kriza, unatoč jasnim brojkama. Otvoreno tvrdi da muslimani nisu dobrodošli u Mađarsku, te da on, kao kršćanin, brani vanjsku granicu Europe od muslimanske invazije. Guardian piše kako je Orban darovit govornik koji koristi pretjerivanja i lažne uzbune kako bi postigao veliki učinak vođen popularnim predrasudama. Deseci milijuna migranata dolaze, tvrdi on, te će na Starom kontinentu starosjedioci završiti kao manjina.Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk kaže kako se Orban ne ponaša kršćanski u poticanju sukoba civilizacija između Zapada i Islama. Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, često izražavaju neslaganje sa liderom koji uživa svoju popularnost kao vodećeg europskog “lošeg dečka”.[/size]
Kermit-
2014-04-17
Re: Medijska hajka na Orbana
Na njega je hajka otkad je došao, napose od strane angloameričkog bloka i njihove kujice merkel :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Medijska hajka na Orbana
...i naših snishodljivih prišipetlji koji ne bi znali pronaći Siriju na mapi, ali no...epikur37 wrote:Na njega je hajka otkad je došao, napose od strane angloameričkog bloka i njihove kujice merkel :)
Kermit-
2014-04-17
Similar topics
» Medijska hajka na Zadarske iznajmljivače što su odbili smještaj gej turistima
» Medijska cenzura nikako da prestane
» izbori Italija, medijska blokada
» Obuljen o optužbama: Čim se spomenulo da bih mogla zamijeniti Hasanbegovića, krenula je hajka
» Davor Bernardic:Hajka na mene je pocela kad sam spomenuo oca branitelja i Domovinski rat
» Medijska cenzura nikako da prestane
» izbori Italija, medijska blokada
» Obuljen o optužbama: Čim se spomenulo da bih mogla zamijeniti Hasanbegovića, krenula je hajka
» Davor Bernardic:Hajka na mene je pocela kad sam spomenuo oca branitelja i Domovinski rat
Page 1 of 1