Komunist pomrsio račune predsjedničkim kandidatima u Francuskoj
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Komunist pomrsio račune predsjedničkim kandidatima u Francuskoj
RayMabus wrote:Izgleda da su im svi kandidati u kurcu.
Ovisi kako gledas na to, nekako meni u kurcu opcenito ta slika. Ispada otprilike da svaki kandidat ima dva-tri polja ono koja su im interesantna a druge strvari uopce ne spominju. Da ih covjek skupi sve na okup nebi imao jednog kompletnog kandidata.
Meni to interesantno promatrati. Jedini kandidati koji se bas usude pricati ali bas o svemu i kazu doslovno sto misle o ovome ili onome su ovaj ludi komunjara i Le Pen. Zabavno je Fillona promatrati tu, to je isto mutikasa i igrac. Dakle on onako fino u rukavicama govori dosta onoga za sto procjeni da bi se moglo omiliti radikalnijim glasacima, ali onda naglo umrtvi izjavu ako zakljuci da bi mu se mediji mogli posrati po glavi zbog toga. Analiticari kazu da ga to medju ostalim kandidatima cini kao najboljim igracem na duge pruge. Ja ne znam, svaka cast svakome tko bi mogao glasati za nekoga tko nema muda u kampanji reci barem ono sto misli. Komunist je kampanju citavu sveo na borbu sa svima koji po njegovim kriterijima zaraduju previse, i na to da je kao Francuska puna siromasnih i obespravljenih te da socijalu treba dignuti masovno. Paradoksalno u citavoj prici je sto pokraj svih navedenih likova Le Pen stvarno ostavlja najbolji dojam. Jedino sta ne ulazi bas u konflikte nesto. Postavila se nekako "svi ste vi nebitni" prema ovima ostalima. Izgleda kao da se ni ne trudi previse da dodje do ovih neutralnih i neodlucnih glasaca.
Francuska je na svijetu mozda najsjebanija zemlja kad je politika u pitanju. Da stavis 10 ljudi u sobu imas 10 ljudi s dijametralno suprotnim misljenjima, kroz pricu stvoris zakljucak da je svaki od njih to to i to, te si poprilicno siguran za koga ce glasati. I onda na dan izbora svi glasaju za nekoga potpuno drugoga od osobe za koju si bio uvjeren da ce glasati. Nevjerojatna zemlja.
Guest- Guest
To zapamti šta si napisao a ja izvukao ...te razlike ce se samo zaoštravati kako vrijeme prolazi , njih u buducnosti a ona nije baš tako daleka ceka neka vrst građanskog rata svak protiv svakoga.MaximusDecimusMiridije wrote:
Francuska je na svijetu mozda najsjebanija zemlja kad je politika u pitanju. Da stavis 10 ljudi u sobu imas 10 ljudi s dijametralno suprotnim misljenjima, kroz pricu stvoris zakljucak da je svaki od njih to to i to
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Uglavnom kad ovo sve proanaliziraš bila bi baza da Melenhon i Le Penn na kraju uđu u drugi krug ...EU u kašeti brokava ...istodobno radikalna desnica izbacila umjerenu desnicu i radikalna lijevica izbacila umjerenu lijevicu sa scene.
2014-04-11
Melenhon je meki euroskeptizam a eto pogleda sam šta je to u osnovi to je kategorija Ruža Tomašić u Hrvatskoj ...doduše oni su drugi smjerovi al stav prema EU je tocno taj.
2014-04-11
Stvar je u tome da je stari Le Pen veliki i glasni židomrzac. I sad Marine nemre ni od jedne banke dobit kredit za vođenje kampanje. Quelle surprise! Čije su ono banke, pitam se, pitam. Tako da je jadna krenila Todorićevim stopama. Al' za javnost veli da se nije vidila s Putinom. Ali ćaća glupan, nije moga sakriti pa za BBC ponosno izjavio: - Pa jasno da se našla s Vladimirom!
A vidli bumo sada. Vladek se nije proslavio s Črampom. Možda mu upali s Vrancuskinjom
A vidli bumo sada. Vladek se nije proslavio s Črampom. Možda mu upali s Vrancuskinjom
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Drugi krug je kurva realno govoreci. Ovisi dosta toga tko ce zavrsiti u istome. Ali mislim da je tu Le Pen sigurna oklada i tu onda sve ovisi o tome tko je protukandidat. Jer ce drugi put pun kurac ljudi glasati na shemu "manjeg zla". Ako joj je protivnik recimo cisti lijevi kandidat ona tu dobiva hladno 90% glasova koji su isli republikancima u prvome krugu. Vrag je s druge strane u detaljima.
Njoj je najveci problem da joj u drugom krugu protukandidat bude recimo republikanac. Onda ljevicari komplet glasaju za njega, jer ga vide kao manje zlo. Ili bojkotiraju drugi krug...u sto nekako ne vjerujem. Ako udju ona i Macron...tesko je prognozirati. Zato mi nije jasno da se ne trudi ona malo sada da pridobije nesto neudlucnih glasova...jer ce o tome joj pun kurac toga ovisiti u drugome krugu. Njeno glasacko tijelo je poprilicno ono....Le Pen nije osoba za koju se odlucis glasati u 5 minuta. Ona je kompleksna osoba koju ne mozes bas voliti ili mrziti na prvu. Njeno glasacko tijelo je duze vremena vec njeno. Ona vec dvije godine tko god da radi istrazivanja ima izmedju 24 i 27 posto. Ona manje od toga nece dobiti. Ali koliko je to kod njih u kurcu svjedoci pojava tog Macrona, za covjeka nitko nije cuo prije godinu-dvije dana. A on sada ima garantiranih 20-25% glasova. Bit ce jebeno jebeno napeti izbori. Ja bi iskreno volio da ona dobije. Ne volim inace radikale. Ali to je prelijepa zemlja koju rastura sustavno ignoriranje problema godinama. Bila bi nevidjena katastrofa da ta zemlja ode u tri picke materine a doslovno bi se to moglo dogoditi. Ona je prakticki jedini kandidat koji otvoreno razgovara i prilazi problemima.
Njoj je najveci problem da joj u drugom krugu protukandidat bude recimo republikanac. Onda ljevicari komplet glasaju za njega, jer ga vide kao manje zlo. Ili bojkotiraju drugi krug...u sto nekako ne vjerujem. Ako udju ona i Macron...tesko je prognozirati. Zato mi nije jasno da se ne trudi ona malo sada da pridobije nesto neudlucnih glasova...jer ce o tome joj pun kurac toga ovisiti u drugome krugu. Njeno glasacko tijelo je poprilicno ono....Le Pen nije osoba za koju se odlucis glasati u 5 minuta. Ona je kompleksna osoba koju ne mozes bas voliti ili mrziti na prvu. Njeno glasacko tijelo je duze vremena vec njeno. Ona vec dvije godine tko god da radi istrazivanja ima izmedju 24 i 27 posto. Ona manje od toga nece dobiti. Ali koliko je to kod njih u kurcu svjedoci pojava tog Macrona, za covjeka nitko nije cuo prije godinu-dvije dana. A on sada ima garantiranih 20-25% glasova. Bit ce jebeno jebeno napeti izbori. Ja bi iskreno volio da ona dobije. Ne volim inace radikale. Ali to je prelijepa zemlja koju rastura sustavno ignoriranje problema godinama. Bila bi nevidjena katastrofa da ta zemlja ode u tri picke materine a doslovno bi se to moglo dogoditi. Ona je prakticki jedini kandidat koji otvoreno razgovara i prilazi problemima.
Guest- Guest
Oh_Femder wrote:Stvar je u tome da je stari Le Pen veliki i glasni židomrzac. I sad Marine nemre ni od jedne banke dobit kredit za vođenje kampanje. Quelle surprise! Čije su ono banke, pitam se, pitam. Tako da je jadna krenila Todorićevim stopama. Al' za javnost veli da se nije vidila s Putinom. Ali ćaća glupan, nije moga sakriti pa za BBC ponosno izjavio: - Pa jasno da se našla s Vladimirom!
Je ali stari je oduvijek bio ludjak. Ne mora znaciti da zemlja nema svoj stil zato jer joj je stari munjen. Ili ne?
Guest- Guest
Znam , a ovi Melenhon je jako dugo u politici a ljudi ga znaju a program je više manje ko i od Macrona kad se gledaju neke stavke ...pa se msilim da nebi ljudi u zadnji cas glasali za poznato lice a ne ovu mlaku vodu koja je nepoznanica.MaximusDecimusMiridije wrote:Ali koliko je to kod njih u kurcu svjedoci pojava tog Macrona, za covjeka nitko nije cuo prije godinu-dvije dana. A on sada ima garantiranih 20-25% glasova.
2014-04-11
Stari je tipična krajnjedesna kretenčuga, al' je bar iskren. Kćerkica je daleko promućurnija i politički vudrenija. Uspjela je u određenoj mjeri sa svojim 'La dédiabolisation du Front national', ali ipak je morala u Rusiju po lovu za kampanju. Možda joj je i onaj alkoholičar Rus, Gerard Depardieu, malo pripomogel :P Samo, pare su tu ipak u pitanju, i to Ruske, ne bu to njoj tako lako ko Črampu s ruskim hakiranjem američkih izbora. Pogotovo sad kad se malo iskupio time što se počeo kurčiti pred Vladimirom Vladimirovičem.MaximusDecimusMiridije wrote:Je ali stari je oduvijek bio ludjak. Ne mora znaciti da zemlja nema svoj stil zato jer joj je stari munjen. Ili ne?Oh_Femder wrote:Stvar je u tome da je stari Le Pen veliki i glasni židomrzac. I sad Marine nemre ni od jedne banke dobit kredit za vođenje kampanje. Quelle surprise! Čije su ono banke, pitam se, pitam. Tako da je jadna krenila Todorićevim stopama. Al' za javnost veli da se nije vidila s Putinom. Ali ćaća glupan, nije moga sakriti pa za BBC ponosno izjavio: - Pa jasno da se našla s Vladimirom!
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Nino:Koja bih pitanja postavio predsjedničkim kandidatima?
» Predsjednik Trump piša po demokratskim kandidatima...
» Drug i komunist....Care, samo pare :)
» Aralica - Kenwood Kenon je ideološki izvorno komunist
» Pavle Vujisić:'Da mi na sprovodu komunist ne održi govor,ali niti jedne reči ne progovori'
» Predsjednik Trump piša po demokratskim kandidatima...
» Drug i komunist....Care, samo pare :)
» Aralica - Kenwood Kenon je ideološki izvorno komunist
» Pavle Vujisić:'Da mi na sprovodu komunist ne održi govor,ali niti jedne reči ne progovori'
Page 2 of 2