U Hrvatskoj je 330 tisuća blokiranih ljudi, a vlada spašava tajkuna koji živi u dvorcu
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: U Hrvatskoj je 330 tisuća blokiranih ljudi, a vlada spašava tajkuna koji živi u dvorcu
RayMabus wrote:smanjit ce privatni dug da bi mogli povecat državni.
Javni dug nam je u posljednje vrijeme još i ponajmanji problem koji imamo.
Guest- Guest
Re: U Hrvatskoj je 330 tisuća blokiranih ljudi, a vlada spašava tajkuna koji živi u dvorcu
Nemogu sad nac onu stranicu tocno al u biti to ovako kod nas izgleda :
Sad kad smanje ovaj unutarnji ili privatni dug povecava se potencijal da se država više zaduži.
Sad kad smanje ovaj unutarnji ili privatni dug povecava se potencijal da se država više zaduži.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Stvar je u tome šta ovi pod ovrhom nisu dobri privatni dugovi tj netko uzeo kredit tj zajam pa vraca to nego ono nema vracanja , banka traži pare ovi niks i eto ti sad ovi pa se s njima nateži.
Privatni dug koji je zadužen da bi oplodio kapital pa vraca zajam je ok a ovo ja kupio auto na kredit pa sad nemam para pa vam necu vracat ....doboro je pajdo ...ajmo ovrha.
Privatni dug koji je zadužen da bi oplodio kapital pa vraca zajam je ok a ovo ja kupio auto na kredit pa sad nemam para pa vam necu vracat ....doboro je pajdo ...ajmo ovrha.
2014-04-11
Mi se idemo uspoređivat s Ircima a taj Irac nikad mu nebi palo na pamet da pozove dva susjeda ko jamac samo da može uzet u banke kredite koji njemu trebaju da kupi neko auto ...mi smo narod lopova , mi odemo u banku pa kao ono nece mi dat pare ako nemam to to i to , onda mučkamo kako da nađemo jamce i to i onda uzmemo pare a kad dođe naplata onda šta ja ?
Irac uzima kredit samo kad mu treba tj za unapređivanje nekog posla i dobro sto puta izracuna jel može iz toga i vratit dug ....a ovo ovdje samo gleda kako bi na šalteru u banci uzeo kredit jer eto njemu pare trebaju pa ono ....nek ih ovrši sve , tako im i treba.
Irac uzima kredit samo kad mu treba tj za unapređivanje nekog posla i dobro sto puta izracuna jel može iz toga i vratit dug ....a ovo ovdje samo gleda kako bi na šalteru u banci uzeo kredit jer eto njemu pare trebaju pa ono ....nek ih ovrši sve , tako im i treba.
2014-04-11
longi,pomiješao si nešto.I druge zemlje imaju mehanizme da dužnik vrati pare koje je dužan ali samo u Hrvatskoj imamo takav ovršni zakon koji se iživljava na dužniku da bi se pojedinci enormno bogatili na račun onih koji iz nekog razloga(gubitak posla ili bilo što drugo)ne mogu odmah platiti pa su onda dužni tri puta više nego prije.
To sve je na kraju i dovelo državu i narod u situaciju da tonemo sve dublje.
vili40-
2015-08-02
Svugdje imaš takve zakone ...to šta je tebi to nešto novo neznaci da vani to nepostoji al postoji konstatno pa raja pazi kako i koliki kredit uzima i za šta jer znaju šta slijedi ako ga nemoš vratit.vili40 wrote:longi,pomiješao si nešto.I druge zemlje imaju mehanizme da dužnik vrati pare koje je dužan ali samo u Hrvatskoj imamo takav ovršni zakon koji se iživljava na dužniku da bi se pojedinci enormno bogatili na račun onih koji iz nekog razloga(gubitak posla ili bilo što drugo)ne mogu odmah platiti pa su onda dužni tri puta više nego prije.
Provaj u Italiji dignit kredit pa nevratit pare pa provjeri jel imaju ovršni zakon.
2014-04-11
ma opet ti po starom.Radi se o tome da je na temelju našeg ovršnog zakona taj dug utostručen i onemogućava dužnicima da te dugove podmire.RayMabus wrote:Svugdje imaš takve zakone ...to šta je tebi to nešto novo neznaci da vani to nepostoji al postoji konstatno pa raja pazi kako i koliki kredit uzima i za šta jer znaju šta slijedi ako ga nemoš vratit.vili40 wrote:longi,pomiješao si nešto.I druge zemlje imaju mehanizme da dužnik vrati pare koje je dužan ali samo u Hrvatskoj imamo takav ovršni zakon koji se iživljava na dužniku da bi se pojedinci enormno bogatili na račun onih koji iz nekog razloga(gubitak posla ili bilo što drugo)ne mogu odmah platiti pa su onda dužni tri puta više nego prije.
Provaj u Italiji dignit kredit pa nevratit pare pa provjeri jel imaju ovršni zakon.
A Italija?Italija ima mafiju ali takve mafijoze ko mi ne mogu dostići nikad.Još malo pa će im naši organizirati seminare da ih malo poškolaju i da i dalje slijede trend.
vili40-
2015-08-02
Pa nemoj se zaduživat , jednostavno zar ne ?
2014-04-11
Nemoj jesti kolače jedi zelje , nemoj pravit djecu djeca su skupa , niks luksuz ...znaci nek krahira natalitet.
SAMO GAZI ...STOKU.
SAMO GAZI ...STOKU.
2014-04-11
Stoka je htjela demokraciju pa je istu i dobila ...nemate se šta žalit to ste htjeli to ste i dobili.
GAZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
GAZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
2014-04-11
gle,ja sam prebrodio jednu ovrhu.Iscipelarili me malo i ok,nešto fini,nešto javnom bilježniku,nešto odvjetničkoj kući,nešto kamata(lihvarskih)i tako to.Pomogao sam sirotinji i da se očuvaju njihova dobro plaćena radna mjesta a ima ih ko rusa.Ovršili me bez ijedne opomene,onako na vrat na nos.I dobro,ja nisam bitan.Ali jel ti znaš koliko ljudi danas živi od danas do sutra sa malim plaćama koje im nisu dosta za podmirenje osnovnog.I što kad ti izgube posao ili ne primaju plaću par mjeseci?Za pišljivi račun od 200 kuna kojeg zakasne platiti odmah lešinari i hijene pa im automatski onemoguće da taj dug vrate.Ali kad taj ne primi plaću nikom ništa.RayMabus wrote:Pa nemoj se zaduživat , jednostavno zar ne ?
vili40-
2015-08-02
NEK SE UBIJU,vili40 wrote:gle,ja sam prebrodio jednu ovrhu.Iscipelarili me malo i ok,nešto fini,nešto javnom bilježniku,nešto odvjetničkoj kući,nešto kamata(lihvarskih)i tako to.Pomogao sam sirotinji i da se očuvaju njihova dobro plaćena radna mjesta a ima ih ko rusa.Ovršili me bez ijedne opomene,onako na vrat na nos.I dobro,ja nisam bitan.Ali jel ti znaš koliko ljudi danas živi od danas do sutra sa malim plaćama koje im nisu dosta za podmirenje osnovnog.I što kad ti izgube posao ili ne primaju plaću par mjeseci?Za pišljivi račun od 200 kuna kojeg zakasne platiti odmah lešinari i hijene pa im automatski onemoguće da taj dug vrate.Ali kad taj ne primi plaću nikom ništa.RayMabus wrote:Pa nemoj se zaduživat , jednostavno zar ne ?
2014-04-11
Nek se ubiju.vili40 wrote:Ali jel ti znaš koliko ljudi danas živi od danas do sutra sa malim plaćama koje im nisu dosta za podmirenje osnovnog.I što kad ti izgube posao ili ne primaju plaću par mjeseci?Za pišljivi račun od 200 kuna kojeg zakasne platiti odmah lešinari i hijene pa im automatski onemoguće da taj dug vrate.Ali kad taj ne primi plaću nikom ništa.
Osnovna razlika između mene i ovih šta ih uništavaju je šta sam ja otvoren pa im lijepo kažem da nitko nece ratovati za njih a ako neželiš da te bankari i kapitalizam ubije UBIJ TI NJIH.
Pobijte bankare ...neznam u cemu je problem ?
Uđeš u banku i pobiješ cuvara i sve službenice jer su dio kotaca bankarskog sustava.
2014-04-11
Vi ste obicne ovce , zato vam i je tako i treba da vam je tako zato ja stalno i govorim GAZI STOKU.
STOKA znaci ....to gazi.
Nek nalete na vuka pa nek mu to naprave , vuk zna da je i ona šalterska službenica dio tog sistema i kad cu ja dole ideš i ti tvoja obitelj dole jer neceš ti opstat a ja crknit.
STOKA znaci ....to gazi.
Nek nalete na vuka pa nek mu to naprave , vuk zna da je i ona šalterska službenica dio tog sistema i kad cu ja dole ideš i ti tvoja obitelj dole jer neceš ti opstat a ja crknit.
2014-04-11
pa ubijaju se samo ne pratiš a i mediji takve stvari ne prenose jer ih drže hanžekovići ili su neki izbori pa da ne isplivavaju govna.Neće se valjda ubijati bankari koji unatoč teškoj situaciji u zemlji posluju bolje nego u Švicarskoj ili javni bilježnik koji godišnje zaradi i zamrači da može kupiti poslovni prostor od 300 kvadrata u centru ili odvjetnička kuća da trpaju pare po otočjima za koje nikad nisi čuo.RayMabus wrote:NEK SE UBIJU,vili40 wrote:gle,ja sam prebrodio jednu ovrhu.Iscipelarili me malo i ok,nešto fini,nešto javnom bilježniku,nešto odvjetničkoj kući,nešto kamata(lihvarskih)i tako to.Pomogao sam sirotinji i da se očuvaju njihova dobro plaćena radna mjesta a ima ih ko rusa.Ovršili me bez ijedne opomene,onako na vrat na nos.I dobro,ja nisam bitan.Ali jel ti znaš koliko ljudi danas živi od danas do sutra sa malim plaćama koje im nisu dosta za podmirenje osnovnog.I što kad ti izgube posao ili ne primaju plaću par mjeseci?Za pišljivi račun od 200 kuna kojeg zakasne platiti odmah lešinari i hijene pa im automatski onemoguće da taj dug vrate.Ali kad taj ne primi plaću nikom ništa.RayMabus wrote:Pa nemoj se zaduživat , jednostavno zar ne ?
Ali ima tu jedna kvaka,požar se širi i prema onima koji to podržavaju pa i njima manje plaće i upitne mirovine.Pljačkaš narod ok,ali bez dobrostojećeg naroda nema ni dobrostojeće države,na kraju će i oni morat bježat van.
vili40-
2015-08-02
Vili pa i treba da se ubiju kad su stoka.
NEKA , NEKA SE UBIJAJU DA IH ŠTA MANJE IMA.
NEKA , NEKA SE UBIJAJU DA IH ŠTA MANJE IMA.
2014-04-11
Stoka se ubija , vuk nece ...vuk jednostavno rezonira : ak ja moram dole ideš i ti jer neceš ti opstat a ja crknit.
Et ti njega u banku , prvo čuvar popije metak u glavu a onda sve službenice popiju sačmu u prsi ...sve pobije i onda čeka policiju.
ETO.
Et ti njega u banku , prvo čuvar popije metak u glavu a onda sve službenice popiju sačmu u prsi ...sve pobije i onda čeka policiju.
ETO.
2014-04-11
a gdje se to stoka ubija?Stoka inače bježi...RayMabus wrote:Stoka se ubija , vuk nece ...vuk jednostavno rezonira : ak ja moram dole ideš i ti jer neceš ti opstat a ja crknit.
ETO.
vili40-
2015-08-02
Vi ste obicne ovce , vas netko gazi i šta vi radite ?
Šutite i trpite ...onda kad dođete do ruba onda se ubijete.
PA TKO VAS HEBE ...šta vas manje ima to bolje.
Dođi vuku pa da vidiš kako taj rezonira.
Šutite i trpite ...onda kad dođete do ruba onda se ubijete.
PA TKO VAS HEBE ...šta vas manje ima to bolje.
Dođi vuku pa da vidiš kako taj rezonira.
2014-04-11
ne spasava rvacka todorica.rvacka spasava na iljade uposlenih.dalje,agrokor je dionicko drustvo,znaci todo odgovora licno i osobno sa nekih 100 iljada evra(tako je barem kod nas u danke dojclandu).znaci sve sto je todo nakupio dosad (dvorci,bazeni,otoci,kurcipalci)je njegovo.sem dugova,to je problem rvacke,tj.njezinih poreznika.jer je todo stvorio sistem relevantnu tvrtku(tako nekako).trece,kao sto i evropska zajednica niti u jednom trenutku nije spasavala bijedu u grckoj ,nego samo i uvik milijarde evra, mahom njemackih stedisa, s kojim se je financirao nerad heleniziranih turaka.valjda ja sad nisam otkrio toplu vodu.ili jesam..
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Sokratova je poanta da je glasanje na izborima stvar vještine, a ne slučajne intuicije. I kao i svaku vještinu, ljudi bi ju trebali sustavno učiti. Pustiti ljude na glasovanje bez obrazovanja je isto tako neodgovorno kao zadužiti ih za jedrenje na Samosu u oluji. Sokrat je imao i iz prve ruke katastrofalno iskustvo o ludosti birača. U 399 godini prije Krista, nekom filozofu se sudilo prema izmišljenoj optužbi da kvari omladinu u Ateni. Skupljen je žiri od 500 Atenjana i pozvan odvagnuti slučaj. Na kraju su tijesno odlučili da je filozof bio kriv i bio je pogubljen. Slično kao što i smo i mi kršćani osudili Isusa.
Last edited by crvenkasti on Tue 11 Apr - 10:29; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» U Hrvatskoj čak 35 tisuća ljudi neposredno živi samo od politike!
» Od korone je u Hrvatskoj umrlo 203 ljudi, a od raka 6 tisuća
» ''Govor koji su pogledale stotine tisuća ljudi: Povjesničar se u Davosu obrušio na bogataše''
» Ovo su ljudi koji glasali protiv europske pomoći Hrvatskoj nakon potresa
» Ovako Vlada spašava Slavoniju
» Od korone je u Hrvatskoj umrlo 203 ljudi, a od raka 6 tisuća
» ''Govor koji su pogledale stotine tisuća ljudi: Povjesničar se u Davosu obrušio na bogataše''
» Ovo su ljudi koji glasali protiv europske pomoći Hrvatskoj nakon potresa
» Ovako Vlada spašava Slavoniju
Page 3 of 4