Oporba traži povećanje minimalca na 50 posto prosječne plaće
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Oporba traži povećanje minimalca na 50 posto prosječne plaće
OPORBENI klubovi u Hrvatskome saboru poduprli su u četvrtak SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o minimalnoj plaći da se od sljedeće godine minimalna plaća poveća na 50 posto prosječne plaće, no vladajući su ocijenili da on u trenutačnim uvjetima nije realan.
"To je relativno dobar prijedlog jer je Hrvatska među nižim, među onim državama u Europi koje imaju najniži postotak minimalne plaće i on trenutačno iznosi oko 36 posto prosječne plaće", rekao je Branimir Bunjac iz Živog zida.
Hrvatska gora i od Grčke
"U eurima je minimalna plaća u Grčkoj, koju opisuju kao najgoru članicu Europske unije, viša za 60 posto nego u Hrvatskoj. I sada nama govore, pazite Hrvati da ne doživite grčki scenarij, a Grci imaju 60 posto veći minimalac nego Hrvatska. Pa daj Bože da doživimo grčki scenarij da imaju naši građani 750 eura minimalnu plaću", rekao je Bunjac.
Povećanje minimalne plaće podupro je i Klub HSS-a, u čije je ime Ana-Marija Petin ustvrdila da se ne može dostojno živjeti s 3276 kuna bruto plaće na mjesec, što je 2300 kuna neto. "Iako Vlada i ministar rada tvrde da nema prostora povećanju minimalne plaće do 50 posto, mi smatramo da prostor postoji i da ga se mora pronaći", ocijenila je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/oporba-trazi-povecanje-minimalca-na-50-posto-prosjecne-place/960394.aspx
Sada je minimalna plaća 2.300 kuna neto ...36% prosjecne
"To je relativno dobar prijedlog jer je Hrvatska među nižim, među onim državama u Europi koje imaju najniži postotak minimalne plaće i on trenutačno iznosi oko 36 posto prosječne plaće", rekao je Branimir Bunjac iz Živog zida.
Hrvatska gora i od Grčke
"U eurima je minimalna plaća u Grčkoj, koju opisuju kao najgoru članicu Europske unije, viša za 60 posto nego u Hrvatskoj. I sada nama govore, pazite Hrvati da ne doživite grčki scenarij, a Grci imaju 60 posto veći minimalac nego Hrvatska. Pa daj Bože da doživimo grčki scenarij da imaju naši građani 750 eura minimalnu plaću", rekao je Bunjac.
Povećanje minimalne plaće podupro je i Klub HSS-a, u čije je ime Ana-Marija Petin ustvrdila da se ne može dostojno živjeti s 3276 kuna bruto plaće na mjesec, što je 2300 kuna neto. "Iako Vlada i ministar rada tvrde da nema prostora povećanju minimalne plaće do 50 posto, mi smatramo da prostor postoji i da ga se mora pronaći", ocijenila je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/oporba-trazi-povecanje-minimalca-na-50-posto-prosjecne-place/960394.aspx
Sada je minimalna plaća 2.300 kuna neto ...36% prosjecne
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Oporba traži povećanje minimalca na 50 posto prosječne plaće
Mirovinski sustav se puni iz placa a znamo da je velika laž da tu netko nekoga prijavljuje na 2300 kuna tj to je varanje države jer mu barem 500 kuna da na ruke najmanje ....tako da dižite to za 500 kuna ako mislite mirovinski sustav održat na životu.
---
Eto da ih i ja malo dodatno potopim al ovo šta sam rekao je istina.
---
Eto da ih i ja malo dodatno potopim al ovo šta sam rekao je istina.
2014-04-11
onda se sadašnji BDP mora povećati za nekih 25%
treba upumpati u ekonomiju 80ak milijardi kuna novih kredita
treba upumpati u ekonomiju 80ak milijardi kuna novih kredita
Guest- Guest
A pa nek pumpaju ....to mene nezanima.
Mene zanima dio kad oni ljepo ovo dignu pa se onda mora dignit i ostalima ...a ako nedignu ode raja u Njemacku pa tko ih hebe a mirovinski sustav ce se slabije punit jer su manji i doprinosi za place.
Mene zanima dio kad oni ljepo ovo dignu pa se onda mora dignit i ostalima ...a ako nedignu ode raja u Njemacku pa tko ih hebe a mirovinski sustav ce se slabije punit jer su manji i doprinosi za place.
2014-04-11
sigh
2014-04-16
Povecali su kvote za strane radnike ...iduce ce još više ...zato sam reagirao s ovim mojim postom ...on nije takav bezveze ....ja kad reagiram znam tocno šta ocu ...cak sam tražio i manje nego oporba ....no poanta je u biti da nece meni rvatski kapitalista dovlacit masovno radnu snagu da mi radi ovdje a držat ih na minimalcu od 2300 kuna nego ceš ti to dignit bard 200 do 300 kuna ( zato sam stavio 500 jer ce se cjenkat ).
E pa ljepo ti po Bosancu isplati državi 250 kuna njemu više plus 250 kuna državi više za doprinose pa smo mi ljepo digli cjjenu robovima koje bi vi uvozili iz inostranstva preko kvota.
Svaki rob 500 kuna više.
E pa ljepo ti po Bosancu isplati državi 250 kuna njemu više plus 250 kuna državi više za doprinose pa smo mi ljepo digli cjjenu robovima koje bi vi uvozili iz inostranstva preko kvota.
Svaki rob 500 kuna više.
2014-04-11
RayMabus wrote:Mirovinski sustav se puni iz placa
ne svima, npr. djelatnici MUPa, vojske (MORHa), saborski zastupnici i još neke skupine ne primaju mirovine iz mirovinskog sustava nego direktno iz državnog proračuna, oni nemaju problema pri isplati mirovine jer država iz proračuna može isplatiti iznos koji god želi neovisno o plaćama i porezima
Guest- Guest
Ti nisi shvatio da sam ja pokvaren ...kad nešto hocu ...a jako sam intelignetan.Srećko wrote:RayMabus wrote:Mirovinski sustav se puni iz placa
ne svima, npr. djelatnici MUPa, vojske (MORHa), saborski zastupnici i još neke skupine ne primaju mirovine iz mirovinskog sustava nego direktno iz državnog proračuna, oni nemaju problema pri isplati mirovine jer država iz proračuna može isplatiti iznos koji god želi neovisno o plaćama i porezima
Dobro pronaliziraj ovaj tekst :
Mirovinski sustav se puni iz placa a znamo da je velika laž da tu netko nekoga prijavljuje na 2300 kuna tj to je varanje države jer mu barem 500 kuna da na ruke najmanje ....tako da dižite to za 500 kuna ako mislite mirovinski sustav održat na životu.
...
Piše ti : Kapitalisti stavljaju 500 kuna u đep jer je jasno da 30 dana u ovoj državi nemoš preživjeti s 2300 kuna ( šta je i idiotu jasno ) a da nam je mirovinski sustav pred pucanjem ( šta je , sad jušim i penzionere jer shvacaju da je ovo tocno ) .....i .....imam kriticnu masu koja je iza mene.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Ti nisi shvatio da sam ja pokvaren
novac je zlo, iskvari svakog čovjeka
Guest- Guest
zasto da minimalne plaće budu 3000kn... glupost.. ili 3500.. stavi odmah 15 000kn i riješen problem
ili kao švicarska i ddruge zemlje(njemačka dok prije godinu-dvije) ukineš minimalac... i adio.
ili kao švicarska i ddruge zemlje(njemačka dok prije godinu-dvije) ukineš minimalac... i adio.
Guest- Guest
Zato da ti nebi Debeljak i ostala ekipa tipa hoteli po Jadranu uvozila preko kvota radnu snagu iz susjedstva koji nisu u EU , prijavljivala ih na 2300 kuna a placala više i onda normalno da si ti skup.Pinochet wrote:zasto da minimalne plaće budu 3000kn... glupost.. ili 3500..
Ovako ce ih stavit na 500 kuna više il 250 kuna ...plus doprinosi ....pa ce manje grabit kvote a više domacu radnu snagu.
I usput punit proracun i mirovinski sustav.
2014-04-11
KVOTA RADNIH DOZVOLA ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA U 2017. GODINI
Ukupna godišnja kvota radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Republici Hrvatskoj za kalendarsku godinu 2017. iznosi 7.026 radnih dozvola.
Godišnja kvota radnih dozvola za novo zapošljavanje stranaca u Republici Hrvatskoj iznosi 5.211 radnih dozvola.
2014-04-11
Za 10 sektora
KVOTA ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA Povećana je na 7000, a poslodavci tražili tri puta više
Odobrena kvota je gotovo tri put manja od 23.707 stranih radnika čije su zapošljavanje tražili poslodavci, ali i više nego dvostruko veća od ovogodišnje, koja je iznosila 3.115.
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/kvota-za-zaposljavanje-stranaca-povecana-je-na-7000-a-poslodavci-trazili-tri-puta-vise/5391391/
Pa ceš ti lijepo umjesto 2300 kuna plus na ruke to placat 2700 kuna plus i doprinosi koji idu uz to povecanje.
KVOTA ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA Povećana je na 7000, a poslodavci tražili tri puta više
Odobrena kvota je gotovo tri put manja od 23.707 stranih radnika čije su zapošljavanje tražili poslodavci, ali i više nego dvostruko veća od ovogodišnje, koja je iznosila 3.115.
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/kvota-za-zaposljavanje-stranaca-povecana-je-na-7000-a-poslodavci-trazili-tri-puta-vise/5391391/
Pa ceš ti lijepo umjesto 2300 kuna plus na ruke to placat 2700 kuna plus i doprinosi koji idu uz to povecanje.
2014-04-11
RayMabus wrote:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-otkriva-obitelj-debeljak-upisala-hipoteku-na-ratni-brod-koji-grade-za-vojsku/959206.aspx
Guest- Guest
Tvrtka DIV, u vlasništvu Tomislava Debeljaka, aktualnog čelnog čovjeka "Brodosplita", ispostavila je splitskom brodogradilištu 50 milijuna kuna vrijedan račun za intelektualne usluge
http://www.057info.hr/vijesti/2013-06-05/debeljak-od-skvera-zeli-naplatiti-50-milijuna-kuna
http://www.057info.hr/vijesti/2013-06-05/debeljak-od-skvera-zeli-naplatiti-50-milijuna-kuna
Guest- Guest
a naplatio je i 2 milijuna kuna intelektualnih usluga za idejni projekt platformi od leda
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/203359/debeljak-najavio-tehnolosku-revoluciju-moje-ce-platforme-omoguciti-cestu-od-leda-split--ancona
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/debeljak-do-italije-preko-vjetrenjaca-na-platformama-leda-565983
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/203359/debeljak-najavio-tehnolosku-revoluciju-moje-ce-platforme-omoguciti-cestu-od-leda-split--ancona
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/debeljak-do-italije-preko-vjetrenjaca-na-platformama-leda-565983
Guest- Guest
privatnik spasio škver od nesposobne države, zato treba ukinuti minimalac, da nevidljiva ruka može još bolje preraspodjeliti
Guest- Guest
samo u dvije stvari na ovom svijetu možeš biti siguran, a to je u postojanje Boga i postojanje nevidljive ruke tržišta
Guest- Guest
Zaboravio si nešto ...Srećko wrote:samo u dvije stvari na ovom svijetu možeš biti siguran, a to je u postojanje Boga i postojanje nevidljive ruke tržišta
Princ Prestolnika je Cafkiel čije ime znači "Anđeo Noci". Još jedna denominacija je Auriel, ovaj anđeo pomaže utjelovljena bića kako bi pronašla svoj duhovni put.
2014-04-11
No s obzirom da su anđeli glasnici Bogova možda i nisi ( zaboravio na nešto ).Srećko wrote:samo u dvije stvari na ovom svijetu možeš biti siguran, a to je u postojanje Boga i postojanje nevidljive ruke tržišta
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Boeing ponudio svojim uposlenicima povećanje plaće za 35 posto
» Potpišite peticiju za povećanje minimalca na 28.000 kn
» Prosječne plaće u HR, svibanj 2019
» Prosječne plaće u dražavama nastalih iz bivše Juge
» U RS najavili povećanje minimalne plaće na 1895 kuna
» Potpišite peticiju za povećanje minimalca na 28.000 kn
» Prosječne plaće u HR, svibanj 2019
» Prosječne plaće u dražavama nastalih iz bivše Juge