Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
Jasno. Iako ja Crkvu nikad ne držim ZA, jer Crkva je kroz povijest uvijek bila fleksibilna oko svega. Biskupska konferencija će pričati o pomoći i sl. To i ja pričam, ali to ne znači kako bih pričao priče o integraciji i sl. Gluposti... Svi moji prijatelji, poznanici, rođaci su 95% vjernici i svi oni koji su ispod 35 god. starosti su protiv njih i za njihovo raseljavanje u USA, Saudijsku, UAE, Katar, Bahrein... Uglavnom roditelji i stariji će pričati o tome, ali mlađi u startu odbijaju svaku pomisao o njima u HR. Ili tranzit u navedene zemlje ili natrag u njihove zemlje. To je legitimno.neoliberalni_placenik wrote:Fénix wrote:To doista ne mogu znati. Osobno mogu nagađati ili uzeti u obzir određene Facebook stranice koje su s punim imenom i prezimenom potpisani Nijemci ispalili tzv. govore mržnje, ksenofobiju i sl. S obzirom kako piromani uspješno operiraju u BRD-u a ne samo u DDR-u, mislim kako je javnost na strani 'solidarnosti' i takvih priča. S druge strane, jedan moj rođak je znao na Facebooku objavljivati članke s njemačkih portala zadnjih god. i pol gdje se protiv imigranata i potomaka istoimenih dosta loše govorilo.neoliberalni_placenik wrote:kakvo je mišljenje njemaca o svemu.. gle ja se družim sa ljudima i čitam komentare po fejsbooku i ispod članak u indexu, jutarnjem, itd,.. velika većina je Hrvata protivFénix wrote:Frankfurt Schule 68' i US Freedom school class eternity. Briga njih za sve to, čekaju oni winter urlaub.neoliberalni_placenik wrote:koji debili su ovi njemci, i na videu se vidi jasno 80% imigranata muškaci 18-40godina, ovi njemci su stvarno degeneriraniFénix wrote:Stigla ekipa u München - pljesak pri dolasku
Komentari na BBC-u su prejaki.
kakvo je mišljenje švaba o svemu tome?
Za očekivati je s vremenom porast negativne nastrojenosti prema strancima izvan Europe jer njemački ministri šalju Facebooku zahtjeve o brisanju negativnih komentara s Facebooka. Krajnje bolesno bi ispalo kad bi Nijemci nakon 6 milijuna ljudi u narednih 5 godina ostali i dalje u slici onog slabog konja s cvjetićem dok mu onaj tamni tip s turbanom i oštricom ulazi u zemlju.
Po mom skromnom mišljenju kod njih će sve ovisiti o količini nasilja i kriminala u kojem su uključeni stranci. Dok god oni budu red održavali i kontrolirali sve situacije, bit će dobro. Kad to naglo skoči, obrnuto proporcionalno će padati ova atmosfera oko izbjeglica.
u hrvatskoj
1)političke strane su umjereno za imigrante - od lijevih do desnih, dok jedino ŽZ je otvoreno protiv. čak i ona ruža je ZA.
2)medijska elita , svi odreda ZA.
3)crkva naravno ZA
ostale se ne pita.. međutim stanovništvo je većinom protiv i dalje
Narode se nikad ništa ne pita i narodi daju političarima miran san dok sve ovo rade. O propagandi neću ni govoriti, već sam se umorio godinama biti papiga i kakvu ulogu ti vampiri imaju ulogu u zapadnom svijetu zadnjih 40 godina.
Guest- Guest
Re: Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
[quote="neoliberalni_placenik"]
po tome je za očekivati da će u Hrvatskoj kroz sljedećih 10ak godina naseliti 100.000 stranaca ili više
da će se smanjiti ulaganja u obrazovanje i razvoj kako bi se tim novim građanima pomoglo
Fénix wrote:
u hrvatskoj
1)političke strane su umjereno za imigrante - od lijevih do desnih, dok jedino ŽZ je otvoreno protiv. čak i ona ruža je ZA.
2)medijska elita , svi odreda ZA.
3)crkva naravno ZA
ostale se ne pita.. međutim stanovništvo je većinom protiv i dalje
po tome je za očekivati da će u Hrvatskoj kroz sljedećih 10ak godina naseliti 100.000 stranaca ili više
da će se smanjiti ulaganja u obrazovanje i razvoj kako bi se tim novim građanima pomoglo
Guest- Guest
How convenient..vec se zapocelo s tim trendovima,ovo ce samo bit izlika.
Pravi razlozi ocito leze negdje drugdje.
Pravi razlozi ocito leze negdje drugdje.
2014-04-12
Dobro, vidim da pričam s osobom koja nema ni 2 grama mozga u glavi. Samo vrti tu svoju mantru kako je država zla, i izvor sveg zla. Očito nemaš kapaciteta da shvatiš kako ekonomija funkcionira.aben wrote:"ustvari, državno trošenje samo odvlači rijetke resurse od privatnog sektora, gdje bi oni bili alocirani u skladu sa stvarnim preferencijama potrošača. Prema tome, državna potrošnja je po definiciji misalokacija resursa i izravno smanjuje kupovnu moć stanovništva (naravno, ne i svakog pojedinca; raznorazni uhljebi i politički aparatčiki itekako profitiraju od državnog trošenja i zaduživanja)."ostrakon wrote:
država treba voditi kontracikličku ulogu u ekonomiji, kad privatni sektor raste, država treba štedjeti* (razduživati se) (ovisno o brzini rasta ppotrošnje u privatnom sektoru) i na taj način kontrolira i pojavu inflacije
Guest- Guest
Neznam baš od cega ce tih 100 tisuca imigranata u Hrvatskoj živit.
Malo sporo kapcate.
Germani kad zatvore granice prema Italiji ista pada u kaos a treca je ekonomija eurozone.
Hr ekonomija je ovisna o eu ekonomiji.
NEMAJU ONI GDJE RADIT U HR.
Malo sporo kapcate.
Germani kad zatvore granice prema Italiji ista pada u kaos a treca je ekonomija eurozone.
Hr ekonomija je ovisna o eu ekonomiji.
NEMAJU ONI GDJE RADIT U HR.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kojem modelu? Možda su super za rezanje troškova nekoj tvrtci i povećanje profita nauštrb cijene rada. No za državu smanjenje dohotka znači pad u potrošnji, što rezultira sa manjom ekonomskom aktivnošću i manjim rastom BDPa. što su građani siromašniji to više troše na osnovne potrebe poput hrane, struje, najma, nema novca za naprednije usluge i robe, a tako ni za te sektore u gospodarstvu.neoliberalni_placenik wrote:Imigranti u teorijskom modelu su super za ekonomiju.
Guest- Guest
Cijela logika kapitalizma sastoji se na slijedecem modelu : nama treba radna snaga.
Imaš dvije opcije onda : neblokirat granice sa Italijom i puštat Afriku da dolazi u NJemacku.
i druga je : blokirat granice sa Italijom i onda selektivno puštat te imigrante kao radna snaga na zapad Evrope.
Jedini problem je šta je u tom filmu Italiji ostavljen šljam koji se samo povecava.
Treca ekonomija eurozone.
Kolaps iste nemože proc tako da nece bit gigantskih poremecaja u eu ekonomiji.
Imaš dvije opcije onda : neblokirat granice sa Italijom i puštat Afriku da dolazi u NJemacku.
i druga je : blokirat granice sa Italijom i onda selektivno puštat te imigrante kao radna snaga na zapad Evrope.
Jedini problem je šta je u tom filmu Italiji ostavljen šljam koji se samo povecava.
Treca ekonomija eurozone.
Kolaps iste nemože proc tako da nece bit gigantskih poremecaja u eu ekonomiji.
2014-04-11
da bar vi sa dvadeset kila mozga niste svi kenejzijanci, puno bi nam bolje bilo:(ostrakon wrote:Dobro, vidim da pričam s osobom koja nema ni 2 grama mozga u glavi. Samo vrti tu svoju mantru kako je država zla, i izvor sveg zla. Očito nemaš kapaciteta da shvatiš kako ekonomija funkcionira.aben wrote:"ustvari, državno trošenje samo odvlači rijetke resurse od privatnog sektora, gdje bi oni bili alocirani u skladu sa stvarnim preferencijama potrošača. Prema tome, državna potrošnja je po definiciji misalokacija resursa i izravno smanjuje kupovnu moć stanovništva (naravno, ne i svakog pojedinca; raznorazni uhljebi i politički aparatčiki itekako profitiraju od državnog trošenja i zaduživanja)."ostrakon wrote:
država treba voditi kontracikličku ulogu u ekonomiji, kad privatni sektor raste, država treba štedjeti* (razduživati se) (ovisno o brzini rasta ppotrošnje u privatnom sektoru) i na taj način kontrolira i pojavu inflacije
2014-04-16
Ja neznam jeste li vi ikad bili u sjevernoj Italiji al ako niste opisat cu vam ja kako to ide ....ovi blokiraju Alpe a dole je nizina rijeke Po ....dok receš keks u roku tri godine dva miljona crnaca i arapa ce šetat zarobljeno u tom podrucju koje je inace ekonomski najrazvijeniji dio Italije i napravit ce kaos tamo jer oce ici gore ......nitko tu više nece ulagat ....italija pada tj njena ekonomija ....treca ekonomija eurozone.
2014-04-11
pa mogu ih izgurati prema sloveniji i hrvatskoj, ovdje zimi ima puno praznih hotela...RayMabus wrote:Ja neznam jeste li vi ikad bili u sjevernoj Italiji al ako niste opisat cu vam ja kako to ide ....ovi blokiraju Alpe a dole je nizina rijeke Po ....dok receš keks u roku tri godine dva miljona crnaca i arapa ce šetat zarobljeno u tom podrucju koje je inace ekonomski najrazvijeniji dio Italije i napravit ce kaos tamo jer oce ici gore ......nitko tu više nece ulagat ....italija pada tj njena ekonomija ....treca ekonomija eurozone.
2014-04-16
da se manje baviš etiketiranjem ljudi, a više pažnje posvećuješ sadržaju, manje bi gluposti pričaoaben wrote:
da bar vi sa dvadeset kila mozga niste svi kenejzijanci, puno bi nam bolje bilo:(
meni osobno nije bitno tko nešto tvrdi, da li Keyens, Friedman, Hayek, Fischer, Varoufakis, Šonje ili tko već, bitno mi je samo drži li to vodu ili ne
npr. ako ti netko danas savjetuje kupnju zlata odmah znaš ili da je budala, ili te želi prevariti jer mu je u interesu riješiti se svog ulaganja dok je još u plusu, pa traži naivne
Guest- Guest
Da se javim s kratkog makijata na kalelargi.Znaci samo trpaj, posebno njemackoj :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
preskočia si šta san na ovoj temi napisa o zlatu.ostrakon wrote:da se manje baviš etiketiranjem ljudi, a više pažnje posvećuješ sadržaju, manje bi gluposti pričaoaben wrote:
da bar vi sa dvadeset kila mozga niste svi kenejzijanci, puno bi nam bolje bilo:(
meni osobno nije bitno tko nešto tvrdi, da li Keyens, Friedman, Hayek, Fischer, Varoufakis, Šonje ili tko već, bitno mi je samo drži li to vodu ili ne
npr. ako ti netko danas savjetuje kupnju zlata odmah znaš ili da je budala, ili te želi prevariti jer mu je u interesu riješiti se svog ulaganja dok je još u plusu, pa traži naivne
zaista nije bitno jesi li kejnez ili post kejnez, bitno je da potičeš državnu potrošnju u hrvatskoj. odi ti komotno mogu vratiti ka hilius meni- da nije isto kad uvoziš radišne meksikance ili ratoborne arape-da daješ vrijednost koji smo mi stvorili našim poilitičarima u ruke, šta je drukčije kad ih japanci ili njemci daju svojin političarima.
no, čak i da su političari od boga, zaboga, nek snize poreze ako misle poticati ekonomiju, ja ću sam opiturat svoj tunel.
2014-04-16
snize poreze i povećaju deficit pa ako treba i na 10% dok se privatni sektor ne razduži i dok se ne poveća potrošnjaaben wrote:
no, čak i da su političari od boga, zaboga, nek snize poreze ako misle poticati ekonomiju
no mi smo digli poreze na potrošnju, uveli nove namete, i počeli rezati ulaganja, i onda ne da je hrvatska u recesiji, mi smo zapravo već u dugogodišnjoj depresiji
a sve zbog krive monetarne i fiskalne politike, tj. idijota koji nemjaju pojma što rade, kao što će sad napraviti novo sranje sa švicarcima teško 6 milijardi kuna da bi s time kupili izbore
vrijedi li novi mandat SDPa 6 milijardi kuna?
tako da Hrvatski problem nije državna potrošnja nego nizak prosječlni IQ, kako nam je projsek IQ 90, to znači da 50% visoko obrazovanih ima IQ koji je 1 standardnu devijaciju iznad toga, tj. većina visoko obrazovanih ima IQ koji je negdje 105, to nisu stručnjaci koji znaju rješavati probleme, te osobe su po svojim intelektualnim sposobnostima prosječne
za visoko obrazovane želiš da ti imaju IQ veći od bar 115, tako da većina naših stručnjaka sa diplomom i titulom nema mentalnih kapaciteta razumjeti što se oko njih događa a kamoli da imaju spospbnost rješavanja problema
Guest- Guest
Mogu .....al šta im to vrijedi kad dolaze novi ....talijanska katolicka mornarica na njih pucat nece ......aben wrote:pa mogu ih izgurati prema sloveniji i hrvatskoj, ovdje zimi ima puno praznih hotela...RayMabus wrote:Ja neznam jeste li vi ikad bili u sjevernoj Italiji al ako niste opisat cu vam ja kako to ide ....ovi blokiraju Alpe a dole je nizina rijeke Po ....dok receš keks u roku tri godine dva miljona crnaca i arapa ce šetat zarobljeno u tom podrucju koje je inace ekonomski najrazvijeniji dio Italije i napravit ce kaos tamo jer oce ici gore ......nitko tu više nece ulagat ....italija pada tj njena ekonomija ....treca ekonomija eurozone.
2014-04-11
komentirat ću samo ovaj dio oko kojeg se ne slažemo,ostrakon wrote:snize poreze i povećaju deficit pa ako treba i na 10% dok se privatni sektor ne razduži i dok se ne poveća potrošnjaaben wrote:
no, čak i da su političari od boga, zaboga, nek snize poreze ako misle poticati ekonomiju
no mi smo digli poreze na potrošnju, uveli nove namete, i počeli rezati ulaganja, i onda ne da je hrvatska u recesiji, mi smo zapravo već u dugogodišnjoj depresiji
a sve zbog krive monetarne i fiskalne politike, tj. idijota koji nemjaju pojma što rade,
ja znan da rješenja koja ja pozdravaljan uključuju dulji rok oporavka. deficit bi ja stavia van zakona i tako stvoria vojsku siromašniji građana (bivših uhljeba). al to je jedini način. sve ostalo podrazumjeva moju lovu nekome drugome. ako nešto ne valja, treba ga humano pustit da umre.
fiskalna politika nam je katastrofa,
monetarna...stvarno ne znam, samo da ne počnu printati.
mislin da iq nije presudan, pametni ljudi nije jednako benevolentni ljudi. bi li hrvati odbacili socijalizam da imaju 15 poena više? nisan siguran.
2014-04-16
možda se mafija organizira :)RayMabus wrote:Mogu .....al šta im to vrijedi kad dolaze novi ....talijanska katolicka mornarica na njih pucat nece ......aben wrote:pa mogu ih izgurati prema sloveniji i hrvatskoj, ovdje zimi ima puno praznih hotela...RayMabus wrote:Ja neznam jeste li vi ikad bili u sjevernoj Italiji al ako niste opisat cu vam ja kako to ide ....ovi blokiraju Alpe a dole je nizina rijeke Po ....dok receš keks u roku tri godine dva miljona crnaca i arapa ce šetat zarobljeno u tom podrucju koje je inace ekonomski najrazvijeniji dio Italije i napravit ce kaos tamo jer oce ici gore ......nitko tu više nece ulagat ....italija pada tj njena ekonomija ....treca ekonomija eurozone.
2014-04-16
aben wrote:deficit bi ja stavia van zakona i tako stvoria vojsku siromašniji građana (bivših uhljeba). al to je jedini način. sve ostalo podrazumjeva moju lovu nekome drugome. ako nešto ne valja, treba ga humano pustit da umre.
uhljebi se financiraju iz poreza, njima neće zafaliti, porezi se ubiru iz privatnog sektora, ako država ne vodi deficit, novac (kune kojima plaćaš porez) onda mora doći od kredita koji će ovi iz privatnog sektora uzeti kod privatnih banaka, nakon što se privatni sektor ne bi više mogao zaduživati imao bi potpuni gospodarski slom,
možda ti te utopijske ideje izgledaju savršeno i pravedno, ali u praksi ne funkcioniraju
Kako nije, vidi Japance i njihov dug od 250% BDPa. No kod njih prosječna visoko obrazovana osoba ima IQ 120. Kod nas 105. Ili Kina koja je imala rast od 7%, i kojoj se dug udvostručavao svakih 10 godina, kojim su financirali svoju ekspanziju i napredak. kod njih je isto, prosječni IQ vidoko obrazovane osobe 120.aben wrote:
mislin da iq nije presudan, pametni ljudi nije jednako benevolentni ljudi
Last edited by ostrakon on 5/9/2015, 18:11; edited 1 time in total
Guest- Guest
Nema dovoljno ljudi u Europi..pjuu..!!!...Sracunato se rusi cijena rada...nek dojde neki islamac ili Nigga sa nekom pištolj-diplomom,taj ce prihvatiti raditi za kikiriki,automatski rusi cijenu i onima koji su iznojavali diplomu do krvi..mtrmsnjbm
Guest- Guest
Mafija zarađuje pare na prevozu imigranata i njihovom iskorištavanju kasnije ....nisu blesavi sami sebi uzet profit.aben wrote:možda se mafija organizira :)RayMabus wrote:Mogu .....al šta im to vrijedi kad dolaze novi ....talijanska katolicka mornarica na njih pucat nece ......aben wrote:pa mogu ih izgurati prema sloveniji i hrvatskoj, ovdje zimi ima puno praznih hotela...RayMabus wrote:Ja neznam jeste li vi ikad bili u sjevernoj Italiji al ako niste opisat cu vam ja kako to ide ....ovi blokiraju Alpe a dole je nizina rijeke Po ....dok receš keks u roku tri godine dva miljona crnaca i arapa ce šetat zarobljeno u tom podrucju koje je inace ekonomski najrazvijeniji dio Italije i napravit ce kaos tamo jer oce ici gore ......nitko tu više nece ulagat ....italija pada tj njena ekonomija ....treca ekonomija eurozone.
Uostalom mafija drži jug a tu se imigranti ne zadržavaju nego odlaze kako sam prije rekao na sjever Italije.
2014-04-11
Ne znam kako ciscenje ulica,objekata,cuvanje kojekakvih objekatapomaze europskom razvoju..da,nisam spomenuo niti isplacivanje socijale
Guest- Guest
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Hrvati su na prvom mjestu u Europskoj Uniji po...
» Hrvatska ima najveći pad zaposlenosti u Europskoj uniji
» Bruxelles: BiH je daleko od članstva u Europskoj uniji
» Rusko cjepivo moglo bi se proizvoditi u Europskoj uniji
» Zaposlenost u Hrvatskoj pada, a u Europskoj uniji je na rekordnoj razini
» Hrvatska ima najveći pad zaposlenosti u Europskoj uniji
» Bruxelles: BiH je daleko od članstva u Europskoj uniji
» Rusko cjepivo moglo bi se proizvoditi u Europskoj uniji
» Zaposlenost u Hrvatskoj pada, a u Europskoj uniji je na rekordnoj razini
Page 6 of 7