Hrvatici nakon 50 godina prijeti deportacija iz Australije: "Šalju me u smrt"
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Hrvatici nakon 50 godina prijeti deportacija iz Australije: "Šalju me u smrt"
HRVATICI iz Brisbanea, koja u Australiji živi posljednjih 50 godina, prijeti deportacija nakon što joj je pomoćnik ministra za imigraciju Alex Hawke poništio vizu.
Kako piše ABC, 52-godišnja Mirjana Carić nije napustila Australiju otkad se s roditeljima doselila prije 50 godina. Hrvatski jezik uopće ne govori niti razumije.
Viza joj je poništena zbog presude za dilanje droge i nekoliko višegodišnjih zatvorskih kazni. Viza joj je poništena nakon što je odslužila posljednju kaznu, a kao rezultat strožih zakona koji su nedavno stupili na snagu u Australiji. Naime, nakon promjene Zakona o useljavanju drastično je povećan broj poništenih viza u toj zemlji, a samo u zadnje dvije godine deportirano je preko 2000 osoba.
U razgovoru za ABC Carić je kazala da u Hrvatskoj nema nikakvih veza niti poznanika te da je cijela njezina obitelj u Australiji. Kako tvrdi njezina obitelj, nema niti hrvatsko državljanstvo.
"Nisam ponosna na svoju prošlost. Moram istaknuti da nikada nisam provaljivala u tuđe kuće i nikada nisam bila osuđivana za nasilje. Ne tražim da me itko žali", rekla je za ABC radio.
"Šalju me u stranu zemlju gdje ne poznajem nikoga. Ne znam čitati ni pisati taj jezik. Što da radim? Što ću biti? Prosjak? Poslati me u Hrvatsku znači poslati me u smrt", dodaje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatici-nakon-50-godina-prijeti-deportacija-iz-australije-salju-me-u-smrt/957902.aspx
Kako piše ABC, 52-godišnja Mirjana Carić nije napustila Australiju otkad se s roditeljima doselila prije 50 godina. Hrvatski jezik uopće ne govori niti razumije.
Viza joj je poništena zbog presude za dilanje droge i nekoliko višegodišnjih zatvorskih kazni. Viza joj je poništena nakon što je odslužila posljednju kaznu, a kao rezultat strožih zakona koji su nedavno stupili na snagu u Australiji. Naime, nakon promjene Zakona o useljavanju drastično je povećan broj poništenih viza u toj zemlji, a samo u zadnje dvije godine deportirano je preko 2000 osoba.
U razgovoru za ABC Carić je kazala da u Hrvatskoj nema nikakvih veza niti poznanika te da je cijela njezina obitelj u Australiji. Kako tvrdi njezina obitelj, nema niti hrvatsko državljanstvo.
"Nisam ponosna na svoju prošlost. Moram istaknuti da nikada nisam provaljivala u tuđe kuće i nikada nisam bila osuđivana za nasilje. Ne tražim da me itko žali", rekla je za ABC radio.
"Šalju me u stranu zemlju gdje ne poznajem nikoga. Ne znam čitati ni pisati taj jezik. Što da radim? Što ću biti? Prosjak? Poslati me u Hrvatsku znači poslati me u smrt", dodaje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatici-nakon-50-godina-prijeti-deportacija-iz-australije-salju-me-u-smrt/957902.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Hrvatici nakon 50 godina prijeti deportacija iz Australije: "Šalju me u smrt"
Poslati me u Hrvatsku znači poslati me u smrt
mirjana come out to play
dobro se ona snadje ovdje evo ti nje za par godina na listi HDZ za dijasporu
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Hrvatici nakon 50 godina prijeti deportacija iz Australije: "Šalju me u smrt"
tako treba, čisti ološ iz države
Guest- Guest
Zašto ju vraćaju nama kad nema naše državljanstvo? Odbiti primitak i vratiti pošiljatelju!
Migrante ne mogu poslati nazad, jer nece da ih prime svoje zemlje.
Ova nema ni drzavljanstvo, tako da na osnovu cega misle da je salju...
Ova nema ni drzavljanstvo, tako da na osnovu cega misle da je salju...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Guest- Guest
elem kokos nije uzela ni drzavljanstvo koje se dijeli svake godine dzaba nego citav zivot u australiji zivi na vizi,
bacite to u kanalizaciju kad stigne tamo
bacite to u kanalizaciju kad stigne tamo
2014-04-19
ima 52 godine, a otkad se prije 50 godina s roditeljima doselila u AU, nije je napuštala.
pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
Guest- Guest
Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
Očito ga nije ni tražila i ne želi.
Guest- Guest
naravno da ima, a ako nema sredice joj to australci na osnovu rodnog lista. Jedno je sta ona prica a drugo je realnost I istinaNoor wrote:ima 52 godine, a otkad se prije 50 godina s roditeljima doselila u AU, nije je napuštala.
tako su prije par godina vratili jednog u srbiju, isto ne zna jezik, a uskoro ce jednog mafiozu talijana
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Paaaa...bilo bi posla za nju u HR. Neka se za početak javi Debotu.
PS: Sličan zakon bi trebali donijeti i u EU, pa tako i u HR...Ne poštuješ li naše zakone i običaje onda kupi prnje...
za početak može se učlanit u HDZ
Guest- Guest
speare_shaker wrote:Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
ako je rođena u HR, dobila ga je automatski, rođenjem. ili sam u krivu?
Guest- Guest
Kad su Račanovi došli na vlast prestala je svaka automatika. Mogao si mrtvog oca i majku donijeti na ambasadu ne bi dobio državljanstva, odnosno domovnice. Imam dokaze za to...imena, funkcije....No, to je prošlost, treba se okreniti budućnosti.Noor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:Kad su Račanovi došli na vlast prestala je svaka automatika. Mogao si mrtvog oca i majku donijeti na ambasadu ne bi dobio državljanstva, odnosno domovnice. Imam dokaze za to...imena, funkcije....No, to je prošlost, treba se okreniti budućnosti.Noor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
eh, drugo je dokazivanje državljanstva (podrijetlom, prirođenjem ili po međunarodnim ugovorima)
ali Ero, osobe koje su hrvatsko državljanstvo stekle rođenjem na području Hrvatske, u evidenciju o državljanstvu upisuju se prilikom upisa u maticu rođenih. pa jel ima netko da djecu ne upisuje u maticu rođenih? nije li to zakonska obveza? ja se sjećam da sam ime klinaca i sve ostale podatke morala dati još u rodilištu i da je upis kretao od te točke automatski...
Guest- Guest
nije mogla niti doc u australiju bez dokumenata, tj drzavljanstva i putovniceNoor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
osim ako nije rodena u australiji ali onda je drzavljanka a ne da zivi na boravisnoj vizi
2014-04-19
naravno, znači - laže!prckov wrote:nije mogla niti doc u australiju bez dokumenata, tj drzavljanstva i putovniceNoor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
osim ako nije rodena u australiji ali onda je drzavljanka a ne da zivi na boravisnoj vizi
Guest- Guest
pa da, vjerojatno je bila na putovnici od roditelja kad je dolazila jer mislim da se kod nas nisu izdavale putovnice za djecuNoor wrote:naravno, znači - laže!prckov wrote:nije mogla niti doc u australiju bez dokumenata, tj drzavljanstva i putovniceNoor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:pa, gdje je živjela prve 2 godine života? u HR? kako to da onda nema državljanstvo?
a da, rodenjem ima pravo na HR drzavljanstvo ako ga nije do sad vadila a vjerojatno nije cim nije ni australsko trazila citavih ovih godina
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Merkelica odbila primiti izbjeglice iz Ukrajine, te istima prijeti masovna deportacija
» MOJ ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA: NEĆE SE VRATITI U HDZ, A URED ĆE JOJ BITI U VISOKOJ Oproštajni razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović nakon 5 godina mandata
» Index: nakon Trumpa dolazi Crna smrt
» Berluskoniju prijeti 8 godina teške robije...
» HALMED provjerava još jednu smrt nakon cijepljenja AstraZenecom, riječ je o 33-godišnjoj osobi
» MOJ ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA: NEĆE SE VRATITI U HDZ, A URED ĆE JOJ BITI U VISOKOJ Oproštajni razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović nakon 5 godina mandata
» Index: nakon Trumpa dolazi Crna smrt
» Berluskoniju prijeti 8 godina teške robije...
» HALMED provjerava još jednu smrt nakon cijepljenja AstraZenecom, riječ je o 33-godišnjoj osobi
Page 1 of 2