Denkverbot
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: Denkverbot
mativka wrote:Koje godine je to bilo? :)aben wrote:ona imo 30,
i ne morin ih gljedati zajeno...meni je nevinost uzela jena ka sumiljo na kim, okriće mi se štumak
Što znači uopće nevinost?
hm, možda 90ta,
nevinost je crta razgraničenja između diteta i čovika. kim je došla i, bila je vrtirepka, sličila je u basingericu pa je moga po skuli činiti ča ju je bilo volja.
i unda me bušnula, ko ona će mene naučiti, jer je bila sedmi a jo šesti. i tribao me je naučiti, ali ona se tila igrati. i unda se dogodilo. jo sun bušnu nju, a ne ona mene, kako i bog zapovido.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
kako to misliš metafora?mativka wrote:Znam da nije vrijeme za ovakva pitanja, no i Marija je bila djevica pa svi mislimo u fizičkom smislu. Zapravo je to samo bila metafora za mladu djevojku...Zbog toga i moje pitanje vezano uz nevinost...
2014-04-16
A, ne znam...zbunjuje me sve to. Za mene su to odvojene stvari, nevinost i fizički kontakt.
Guest- Guest
Pa nevinost se ne može izgubiti fizičkim kontaktom, ili može?aben wrote:kako to misliš metafora?mativka wrote:Znam da nije vrijeme za ovakva pitanja, no i Marija je bila djevica pa svi mislimo u fizičkom smislu. Zapravo je to samo bila metafora za mladu djevojku...Zbog toga i moje pitanje vezano uz nevinost...
Guest- Guest
pa imo svakako dvo aspekta, meni je bitniji ot prvi, svijest o činjeničnom stanju, ali tjelesno također imo smisla.
2014-04-16
:Dkic wrote:
tebi treba kupit leksikon :D
2014-04-16
Hmm, valjda je nevinost osobni doživljaj...aben wrote:pa imo svakako dvo aspekta, meni je bitniji ot prvi, svijest o činjeničnom stanju, ali tjelesno također imo smisla.
Guest- Guest
Evo, i ja umirem od smijeha od izrečene gluposti :Daben wrote::Dkic wrote:
tebi treba kupit leksikon :D
Guest- Guest
Što vrijedi tebi tvoja kada se sva raspala :Dkic wrote:
pa ono, da krasi vitrinu :^^
Guest- Guest
Hahahhaha, u tome si zbilja u pravu :) Pa i preko 60 :)
Jednom davno sam napisala priču koja se tiče mog pokojnog oca koji je živio u Njemačkoj i koji mi je u dobi od svojih 60 godina rekao da se zaljubio :)
Lijepa priča o nevinosti osjećaja. Samo buđenje s mišlju da će susresti taj dan susjedu u svom vrtu, da će sjesti, popričati...Suncem obasjan dan bez obzira na vrijeme :)
Jednom davno sam napisala priču koja se tiče mog pokojnog oca koji je živio u Njemačkoj i koji mi je u dobi od svojih 60 godina rekao da se zaljubio :)
Lijepa priča o nevinosti osjećaja. Samo buđenje s mišlju da će susresti taj dan susjedu u svom vrtu, da će sjesti, popričati...Suncem obasjan dan bez obzira na vrijeme :)
Guest- Guest
Evo, promatram ljude što pišu. Doista ima svakojakih, ne mogu za ikoga išta loše reći, no da nema Abenda, sumnjam da bih bila na forumu. Bez obzira koliko mi je i Kic drag :) Ali netko piše toliko pametno, a opet imaš osjećaj da ništa ne kaže. S druge strane imaš ljude koji pišu kratko, jasno, a opet toliko sirovo.
Što to ljude drži ustrajnim?
Što to ljude drži ustrajnim?
Guest- Guest
Život je itekako raznolik i ne može se izraziti misao samo s rječju-život.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Što to ljude drži ustrajnim?
Život?
Primjer, ti si rječita osoba, što tebe drži ustrajnim u silnim odgovorima na provokacije koje oni koji su te provokacili uputili, ionako neće razumjeti što si rekao, a ti i dalje ustraješ na razbacivanju svoje energije, misli, pisane riječi, koje ionako ne dopiru u svojoj biti do onoga kome se obraćaš?
Guest- Guest
mativka wrote:Život je itekako raznolik i ne može se izraziti misao samo s rječju-život.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Što to ljude drži ustrajnim?
Život?
Primjer, ti si rječita osoba, što tebe drži ustrajnim u silnim odgovorima na provokacije koje oni koji su te provokacili uputili, ionako neće razumjeti što si rekao, a ti i dalje ustraješ na razbacivanju svoje energije, misli, pisane riječi, koje ionako ne dopiru u svojoj biti do onoga kome se obraćaš?
Raspravljam, dakle jesam?
Ma gle, ja jednostavno volim sudjelovati u tematskim raspravama gdje se razmjenjuju neki racionalni argumenti, a ne samo mišljenja u smislu prečesto previše subjektivnih dojmova.
Zašto?
Možda odgovor na to pitanje nađeš u ovom mojem postu, a i u par ranijih neposredno prije.
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t18124-feminizam-jede-svoje-evojke#822766
Život je vrlo općenit odgovor, svakako nedovoljno precizan, neka vrsta zajedničkog nazivnika svih mogućih motiva u tom smislu, ali je ipak odgovor. Neki je puta jako teško precizno odgovoriti pa barem u početku pribjegavamo pojednostavljenjima kako bi lakše mentalno izašli na kraj sa problemima, jer ako ih sebi prikažemo jednostavno, veća je mogućnost da ćemo problem shvatiti i naći neka rješenja ili barem odgovore.
Guest- Guest
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Page 48 of 50