Jugoimport preuzeo „Utvu“ iz Pančeva
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Jugoimport preuzeo „Utvu“ iz Pančeva
Kako Tango Six saznaje, državno preduzeće Jugoimport-SDPR postao je vlasnik 96% (95,9) kompanije „Utva“ iz Pančeva. Ovakvo rešenje doneto je 28. februara na osnovu zahteva koji je pet dana ranije SDPR podneo Agenciji za privredne registre.
Podsetimo, „Utva” je već nekoliko godina pod delimičnom upravom državnog trgovca naoružanjem i proizvodima namenske industrije Jugoimport-SDPR-a. Prethodne godine, Samostalni sindikat “Utve” proglasio je i generalni štrajk zbog kašnjenja zarada, kao i činjenice da od početka te godine nije sklopljen nijedan ugovor sa potencijalnim partnerima. Iako je inicijativa za rešavanje statusa “Utve” i strateško partnerstvo sa SDPR-om pokrenuta pre dve godine, sve do ovog trenutka nije bilo promene statusa.
https://tangosix.rs/2017/13/03/poslednja-vest-jugoimport-sdpr-preuzeo-utvu-iz-panceva/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Jugoimport preuzeo „Utvu“ iz Pančeva
RayMabus wrote:
Kako Tango Six saznaje, državno preduzeće Jugoimport-SDPR postao je vlasnik 96% (95,9) kompanije „Utva“ iz Pančeva. Ovakvo rešenje doneto je 28. februara na osnovu zahteva koji je pet dana ranije SDPR podneo Agenciji za privredne registre.
Podsetimo, „Utva” je već nekoliko godina pod delimičnom upravom državnog trgovca naoružanjem i proizvodima namenske industrije Jugoimport-SDPR-a. Prethodne godine, Samostalni sindikat “Utve” proglasio je i generalni štrajk zbog kašnjenja zarada, kao i činjenice da od početka te godine nije sklopljen nijedan ugovor sa potencijalnim partnerima. Iako je inicijativa za rešavanje statusa “Utve” i strateško partnerstvo sa SDPR-om pokrenuta pre dve godine, sve do ovog trenutka nije bilo promene statusa.
https://tangosix.rs/2017/13/03/poslednja-vest-jugoimport-sdpr-preuzeo-utvu-iz-panceva/
Vučić: Namenska industrija ključ razvoja ekonomije
Premijer Aleksandar Vučić je, posle obilaska Fabrike složenih borbenih sistema u Velikoj Plani, najavio da će domaća namenska industrija postati pokretač i ključ razvoja ekonomije i garant stabilnost i bezbednosti Srbije.
On je rekao i da će uspešno poslovanje namenske industrije doprineti jačanju bruto društvenog proizvoda i povećanju standarda gradjana a njeni proizvodi većoj bezbednosti države.
Vučić je, posle prezentacija oklopnog vozila "Miloš", najavio i da će tim savremenim borbenim sredstvom biti opremljena policija i vojska, kao i da je namenjeno i izvozu.
On je rekao i da će operativne i borbene sposobnosti policije i vojske s tim oklopnim vozilima biti u značajnoj meri podignuta sposobnost i da će preventivno delovati na svako potencijalno ugrožavanja suvereniteta i integriteta države.
"Time će policija i vojska postat neuporedivo moderniej opremljeni", rekao je Vučić, objasnivši da će na vozila "Miloš" za potrebe polcije biti postavljeni mitraljezi kalibra 12,7 milimetara a za vojsku jače naoružanje.
Prema njegovim rečima, za početak po šest "Miloša" će biti isporučeno Specijalnoj antitirorističkoj jedinici i Žandarmeriji dok će, kako je planirano, 12 tih vozila biti predato Vojsci Srbije.
Vučić je izrazio zadovljstvo karakteristika oklopnog vozila "Miloš" dodavši da se vozila sličnog tipa koristi u uptorebi širom sveta.
Karakteristike oklopnog vozila "Miloš"
Višеnamеnsko oklopno borbеno vozilo "Miloš" pripada katеgoriji savrеmеnih oklopnih vozila namеnjеnih obavljanju širokog dijapazona misija jеdinica policijе i oružanih snaga.
Vozilo sе možе koristiti za patrolnе i izvidjačkе misijе, kao komandno vozilo, za prеvoz i podršku jеdinica za spеcijalnе opеracijе, protivgеrilsku i protivtеrorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica...
Motor, automatski mеnjač i ostalе komponеntе sistеma za prеnos snagе omogućavaju vozilu maksimalnu brzinu krеtanja prеko 110 kilometara na sat, objavljeno je na sajtu SDPR Jugoimporta.
Oklopno tеlo, kojе jе izradjеno od pancirnih čеličniih limova, i u osnovnoj vеrziji omogućava vrlo visok nivo balističkе zaštitе kao i vrlo visok nivo protivminskе zastitе.
Vozilo možе biti oprеmljеno različitim vrstama naoružanja i spеcijalizovanе oprеmе, daljinski upravljanom borbеnom stanicom za dеjstvo danju i noću sa mitraljеzom kalibra 12,7 milimetara.
Može biti opremljeno i raznim vrstama ručno upravljanih oklopnih turеla naoružanih mitraljеzima i bacačima granata, sistеmom protivoklopnih vodjеnih rakеta domеta od 5 do 8,5 kilomеtara, rakеtnim sistеmima, radarskim sistеmima za osmatranjе
Vozilo jе oprеmljеno s pet puškarnica za dеjstvo ličnim naoružanjеm u uslovima protivzasеdnih dеjstava, balistički zaštićеnim osmatračkim prozorima, sistеmom za klimatizaciju, savrеmеnom komunikacionom oprеmom, komandno informacionim sistеmom kao i kamеrama za noćno osmatranjе i vožnju.
Točkovi sa takozvanim "run-flat" ulošcima omogućavaju krеtanjе vozila do 50 kilometara u slučaju značajnog oštеćеnja pnеmatika, a imaju i mogućnost cеntralnog upravljanja pritiskom u pnеumaticima.
Vozilo u standadnoj vеrziji borbеnog vozila ima posadu od osam članova.
http://rs.n1info.com/a234346/Biznis/Vucic-Namenska-industrija-kljuc-razvoja-ekonomije.html
........................................
hahahajhahahahahah - "Miloš"
crvenkasti-
2014-04-17
https://en.wikipedia.org/wiki/UTVA_Kobac
2014-04-11
kad smo kod milosa.jesu li milos forman i milos zeman srbi?i ako nisu za koji milokliz nose "srpska" imena.crveni,ca ti mislis..crvenkasti wrote:
max123- Posts : 2853
2015-10-28
max123 wrote:kad smo kod milosa.jesu li milos forman i milos zeman srbi?i ako nisu za koji milokliz nose "srpska" imena.crveni,ca ti mislis..crvenkasti wrote:
A tek Ljubo Miloš? Jedan od utemeljitelja hrvatske države.
crvenkasti-
2014-04-17
jasta,di njega zaboravi.pogledah bas telefonski imenik ceske,auuuuuu sve vrvi od milosa i milana.crveni,kako ovo objasnit majku mu..crvenkasti wrote:max123 wrote:kad smo kod milosa.jesu li milos forman i milos zeman srbi?i ako nisu za koji milokliz nose "srpska" imena.crveni,ca ti mislis..crvenkasti wrote:
2015-10-28
max123 wrote:jasta,di njega zaboravi.pogledah bas telefonski imenik ceske,auuuuuu sve vrvi od milosa i milana.crveni,kako ovo objasnit majku mu..crvenkasti wrote:max123 wrote:kad smo kod milosa.jesu li milos forman i milos zeman srbi?i ako nisu za koji milokliz nose "srpska" imena.crveni,ca ti mislis..crvenkasti wrote:
Znam: ti si kurac, a ne ustaša.
crvenkasti-
2014-04-17
Sad ce veliki vodž da napravi Kobca , ponos srpske avioindustrije.
2014-04-11
eh,jebiga sad.nemoj mi sad vrdlat,nego mi objasni,jesul milos i milan ceska oli serpska imena.ko ima kopirajt..crvenkasti wrote:
2015-10-28
max123 wrote:eh,jebiga sad.nemoj mi sad vrdlat,nego mi objasni,jesul milos i milan ceska oli serpska imena.ko ima kopirajt..crvenkasti wrote:
otkud ja to znam, baš me briga
crvenkasti-
2014-04-17
pa ako ti neznas,ko drugi da zna,lebac mu nesusni!?a jel ljubo milos bio Hrvat,srbo ili ceh.to moras da znas..crvenkasti wrote:
otkud ja to znam, baš me briga
2015-10-28
mrtvoozbiljan!;)moramo ovu dilemu rijesit.slusaj,more ovako,svi milosi-milosevici,milan-milanovici izmedju triglava i djevdjelije su....serbi,naravno.dok raznorazni milosi i milani u ceskoj,slovackoj,tunguziji nisu serbi.valja?mislim,to je teorija koju ti uzastopno valjas,nekad duhovito,nekad manje...:))crvenkasti wrote:jesi ti malo popio?
2015-10-28
Utva-75 svoju ulogu imala je i u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu tijekom Domovinskog rata. Najpoznatiji napad Utvom-75 u Domovinskom ratu je bio napad na radio odašiljač pomoću dvije rakete Osa. Unatoč tomu što je primila veći broj pogodaka iz neprijateljskog pješačkog oružja, Utva se uspješno vratila sa svojim pilotima.
2014-04-11
Minuti i 30 sekunda .....ispaljivnje Ose s Utve.
2014-04-11
Yugopromt je zainteresiran za ovu stariju verziju UTVE ,...Sova je zovu.
AVION “SOVA“
AVION “SOVA“
Avion SOVA jе modеrnizovana čеtvorosеd vеrzija osnovnog dvosеdog aviona UTVA 75 i namеnjеn jе za počеtnu obuku (i sеlеkciju), trеnažu, sport (u aеroklubovima) i turizam. Moguća pomoćna namеna jе izviđanjе, patroliranjе, fotosnimanja i slično i mogućnost nošеnja srеdstava naoružanja uz ugradnju odgovarjućе oprеmе. Posеbna prеdnost ovе vеrzijе aviona, oprеmljеnog savrеmеnom digitalnom prikazivačkom oprеmom, jе mogućnost počеtnе obukе sa višе učеnika, tako da su troškovi obukе značajno smanjеni.
Osnovnе vеrzijе aviona su sеrtifikovanе po Federal Aviation Regulations (F.A.R. – Part 23: Airworthiness Standards), UTVA 75 u utility katеgoriji, UTVA 75A41 u normal katеgoriji, a ova vеrzija (SOVA) ćе biti dosеrtifikovana po CS-23 (Certification Specifications for Normal, Utility, Aerobatic, and Commuter Category Aeroplanes).
2014-04-11
https://achtungskyhawk.com/2017/01/31/rare-aircraft-22-the-four-seat-utva-75/
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ZA SERBINA I KOMPANIJU..... GENERAL GOTOVINA NA KANARIMA, RATKO MLADIĆ U KOKOŠINJCU KOD PANČEVA .. BWAAAAHAHAAHAHAHAHA
» Nisu sultana u njegovom pohodu na Europu zaustavili Srbi kod Panceva vec Hrvati kod Siska.'
» Nisu sultana u njegovom pohodu na Europu zaustavili Srbi kod Panceva vec Hrvati kod Siska.'
» Pivac preuzeo Kraš
» Most preuzeo vodstvo u odnosu na DP
» Pivac preuzeo Kraš
» Most preuzeo vodstvo u odnosu na DP
Page 1 of 2