Ustaše obranile Sarajevo a sad ih tuže
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Ustaše obranile Sarajevo a sad ih tuže
Nije samo Vikić tako prošao. I u Tuzli je Željko Knez vodio obranu a čim su muslimani uspostavili svoje strukture, Knez je smijenjen po kratkom postupku.
Isti slučaj sa Ivanom Mijačevićem i njegovom 107. HVO brigadom iz Gradačca. Ima takvih slučajeva koliko hoćete.
I muslimani koji su bili za suradnju sa Hrvatima su uklanjani smjesta. Jasmin Jaganjac, pa bivši šef SDA za Hercegovinu Ismet Hadžiosmanović, pa Armin Pohara iz B. Posavine, kasnije i Jusuf Juka Prazina, Nijaz Batlak Daidža skoro da je glavom platio kod Konjica jer je u ljeto 1¸992 išao organizirati deblokadu Sarajeva po Tudjmanovoj naredbi ...
Stav SDA ekipe sa ratnim zločincem Alijom I. na čelu je od početka bila politika EKVIDISTANCE. U prijevodu - Srbi i Hrvati su nam jednaki neprijatelji.
Paralelno s time politički cilj od kojeg se ne odustaje do danas je BiH kao muslimanska država, unitarna i centralizirana sa Hrvatima i Srbima u statusu nac. manjine.
Zvanična muslimanska politika je spram Hrvata izrazito neprijateljski nastrojena ali to je našoj braći u Rep. Pereciji nemoguće objasniti.
Isti slučaj sa Ivanom Mijačevićem i njegovom 107. HVO brigadom iz Gradačca. Ima takvih slučajeva koliko hoćete.
I muslimani koji su bili za suradnju sa Hrvatima su uklanjani smjesta. Jasmin Jaganjac, pa bivši šef SDA za Hercegovinu Ismet Hadžiosmanović, pa Armin Pohara iz B. Posavine, kasnije i Jusuf Juka Prazina, Nijaz Batlak Daidža skoro da je glavom platio kod Konjica jer je u ljeto 1¸992 išao organizirati deblokadu Sarajeva po Tudjmanovoj naredbi ...
Stav SDA ekipe sa ratnim zločincem Alijom I. na čelu je od početka bila politika EKVIDISTANCE. U prijevodu - Srbi i Hrvati su nam jednaki neprijatelji.
Paralelno s time politički cilj od kojeg se ne odustaje do danas je BiH kao muslimanska država, unitarna i centralizirana sa Hrvatima i Srbima u statusu nac. manjine.
Zvanična muslimanska politika je spram Hrvata izrazito neprijateljski nastrojena ali to je našoj braći u Rep. Pereciji nemoguće objasniti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
....problem je sto je nesto kasnije u armiju bh-a na mjesto smjenjenih ubacivani bivsi casnici jna muslimani od koji je bar 80% strukturno bilo povezano sa KOS-om...nedavno sam cuo jednu verziju ne znam jel istinita ali gdje ima dima ima i vatre...kad je onomad izetbegovic bio zarobljen..od strane jna...vrsen je od srpske strane a i dijela međun.zajednice pritisak na izetbegovica da se smjene ili uklone prvi organizatori i zapovjednici obrane sarajeva,mostara,tuzle bilo hrvati bilo muslimani koji su bili za zajednicki otpor srbima...i koji su u ono prvo vrijeme prakticno spasili bh-a...da skroz ne padne u ruke srbe..nesto o tome je pricao slicno i prije nekoliko godina muhamed filipovic ...sad ima li u tome istine kako rekoh jer je politika kurva..ali pustanjem izetbegovica koji je srbima i jna bio itekakva lovina..desilo se to da su se odmah poceli uklanjati ili marginalizirati prvi ljudi koji su organizirali obranu sarajeva i drugih vecih gradova u bh-a...i to bas u vrijeme kad se na jednom pravcu preko igmana moglo deblokirat sarajevo...ali od tad prakticno se smjenjuju.marginaliziraju ili kako rekoh cak i fizicki uklanjaju prvi nositelji obrane sarajeva i bh-a....a na njihova mjesta uskacu netom pristigli oficiri jna muslimani,srbi pa i hrvati..siber,halilovic,divjak koji postaju i glavni zapovjednici armije bh-a...
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Ringo10 wrote:Nije samo Vikić tako prošao. I u Tuzli je Željko Knez vodio obranu a čim su muslimani uspostavili svoje strukture, Knez je smijenjen po kratkom postupku.
Bome si dobro upućen.
Imali smo mi tu jednog forumaša iz Sa, Hrvata koji je sada u SAD-u, pisao je tu prije desetak godina. Mindphaser mu je bio nik. Bio u HVO u SA za vrijeme rata. MArc zna i kako se zove vjeroajtno.
Manje viđše isto je pisao o pokvarenoj bošnjačkoj politici u Sarajevu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ima jedan transkrupt razgovora na youtube izmeđi karađica i boriava jovica u jednom dijelu..gdje karađic kaze a bio je to 5 mjesec 1992...neposredno prije samog zarobljavanja alije..gdje karađic veli jovicu...da je fanatican otpor muslimana i hrvata u sarajevu i u određenim dijelovima bh-a..da srpske snage imaju znatne gubitke...i da cak un sarajevu postoji mogucnost da ovi iz sarajeva uspiju probiti blokadu jer je kriticno u pofalicima,stupu i jos nekim mjestima za srpske snage...i kako karađic kaze...'oni mangupi(sa jukom prazinom na celu9 zadaju nam ozbiljne glavobolje da treba naci nacin kako ih neutralizirati jer postoji ozbiljna prijetnja da probiju blokadu i spoje se sa hvo-om iz konjica...'..jovic na to odgovara..'poduzmite ozbiljne mjere a najbolje bi bilo kad bi politicki ili bilo kojim nacinom maknuli takve jer bi time stabilizirali srpske linije oko sarajeva i u dijelu grada a bilo bi moguce tad i nesto vise napraviti'
2015-09-08
mozda lezi objasnjenje sto ovi prvi nositelji obrane sarajeva i bh-a..nisu previse brijali na vjeru,politiku..bila obicna raja iz kvartova...i kao takvi su smetali politici jer su u njima vidjeli opasnost za svoje ciljeve..njima su trebali konvertiti koje je lako preodgojiti da sa druge strane budu radikalni..te da ih mogu lako ucjenjivati..a to sa ovim prvim gotovo ej bilo nemoguce...
2015-09-08
Naravno.govinda wrote:Tuziteljstvo dize optuznice i vodi istrage i protiv Bosnjaka i Srba pa sta sad? To samo Hrvati trebaju da budu povlasteni i izuzeti od bilo kakvih istraga?
,,recimo juka prazina...bio ej prije rata lokalni mangup...ali kad nitko nije smio stati prvi na crtu on je sa svojima stao..prakticno 6.4.1992 on je spqasio sa svojom malobrojnom skupinom da srbi ne zauzmu centar sarajeva..kad su bili masovni prosvjedi..gdje je juka prazina rekao hrvatskim medijima 1992 godine..da je te demonstracije kos organizirao i ljudi su bili namjerno izlozeni srpskim snajperima...on i njegovi ljudi su vikali na ljude da se maknu...ali u onom kaosu malo ej tko slusao...postoji prica da je aliji nakon toga rekao da makne te kosovce i jugoslavencine iz vrha vlasti...jer nece biti dobro..alija mu to nikad nije zaboravio pa je kasnije organitzirao atentat na njega i njegove ljude a oni su se nekako uspjeli prebaciti na stranu hvo-a..
2015-09-08
Mi smo ustaše ....vi i cete i onako pricat da jesmo pa onda cemu igranje ....nešto ko filozofija iz ovog kadra : ionako ce pricat da smo je klali.govinda wrote:Vikic je Sarajlija i nije ustasa....a Tuziteljstvo BiH voli dizati optuznice, na kraju krajeva to im je i posao. Vjerujem da ce Vikic dokazati svoju nevinost.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Ringo znamo mi to.Ringo10 wrote:Nije samo Vikić tako prošao. I u Tuzli je Željko Knez vodio obranu a čim su muslimani uspostavili svoje strukture, Knez je smijenjen po kratkom postupku.
2014-04-11
Ja ti imam psihologiju u malom prstu , davno sam ja vidija njihovo razmišljanje ( SDA i ekipe ) ...oni kad meni kažu ustaša si ja odma kažem JESAM I TO 200% I ŠTA CEMO SAD ?Ringo10 wrote:
Sa SDA i ekipom nema u rukavicama ....odma na glavu skači ...TKO IM HEBE MALTER.
2014-04-11
Regoč-
2015-08-21
dan prije ovih događaja u sarajevu dosao sam u bosansku posavinu..u bosanski brod..i na tv smo gledali ove prizore iz sarajeva..i nismo vjerovali te komentirali koji ludjaci salju ove ljude na snajpere...
https://www.youtube.com/watch?v=KpeEplCVzGE
https://www.youtube.com/watch?v=KpeEplCVzGE
2015-09-08
Iz pizdhe malterine ...ko i svi ostali ...samo imam psihologiju u malom prstu ...SDA je ...ima tu puno i muteža , uhljeba ...svašta nešto al im je ovaj politicki pravac da su Hrvati i Srbi neprijatelji od pocetka ....jedna od politika je da su svi Hrvati ustaše ( osim onih koji su uz SDA jel ) .....moj odgovr na takvu politiku je : JESAM 200%Regoč wrote:Ti si iz Imockoga?
ŠAH MAT.
2014-04-11
De, Ray, smiri se. Referiram se na stih iz pjesme koju si stavil.RayMabus wrote:Iz pizdhe malterine ...ko i svi ostali ...samo imam psihologiju u malom prstu ...SDA je ...ima tu puno i muteža , uhljeba ...svašta nešto al im je ovaj politicki pravac da su Hrvati i Srbi neprijatelji od pocetka ....jedna od politika je da su svi Hrvati ustaše ( osim onih koji su uz SDA jel ) .....moj odgovr na takvu politiku je : JESAM 200%Regoč wrote:Ti si iz Imockoga?
ŠAH MAT.
...a gle ovih vicu ajde majku vam jebem..izađite...a ovi vec zbrisali iz kuce davno...jer su ih jukini vec prakticno poluopkolili...inace na ove je pucano...iz pravca vraca...a u toj zutoj kuci su bila dvojica snajperista...koji su ispalili dva hica..ali koliko su bili 'profesionalci' brzo su otkriveni.....no kad su ovi dosli do kuce..iz pravca zidovskog groblja je otvorena prava vatra..pa ih je tu izginulo sigurno desetak...sto sluzbene vlasti tad nisu rekle nego spomenuli dvije zene...kao poginule...tu je juka bio s pravom ljut...jer su vodili upravo okrsaj sa srpskim snajperistima...a ovi su husklai ljude da idu prema ovima i time im ometali planove....kosovci su dobro tad odrađivali posao..
2015-09-08
stanojko u akciji...
https://www.youtube.com/watch?v=i9OjmjJ25v4
2015-09-08
Ta pjesma je na Youtubeo ...vec smo par puta pricali o tome i rekao sam da bih ja prvi sve pjesme u kojima se velica ubijanje ( doduše u ovoj mislim nema takvih stihova mada nisam siguran ) zabranio ....dakle koji je moj zločin ako to vec postoji zakonski na youtubeu ?Regoč wrote:De, Ray, smiri se. Referiram se na stih iz pjesme koju si stavil.RayMabus wrote:Iz pizdhe malterine ...ko i svi ostali ...samo imam psihologiju u malom prstu ...SDA je ...ima tu puno i muteža , uhljeba ...svašta nešto al im je ovaj politicki pravac da su Hrvati i Srbi neprijatelji od pocetka ....jedna od politika je da su svi Hrvati ustaše ( osim onih koji su uz SDA jel ) .....moj odgovr na takvu politiku je : JESAM 200%Regoč wrote:Ti si iz Imockoga?
ŠAH MAT.
2014-04-11
STANOJKO ?' LEP KAO GREH?vuksadinare wrote:stanojko u akciji...
2015-09-08
ovaj clanak iz vecernjeg je smece,pisao ga je netko tko nema pojma o pocetku opsade Sarajeva, branitelji;Patriotska Liga ,MUP BiH,Teritorijalna Obrana,naoruzani civili,mahalske/kvartovske straze.... sarajlije;muslimani,hrvati i nesto malo srba(ipak vecina je bila na strani napadaca)svi su oni zajedno obranili i branili Sarajevo ...
do raslojavanja i transformacije iz jedne sekularne multinacionalne zajednice domoljuba i branitelja Sarajeva dolazi pocetkom ljeta 92' kad se sarajevo pocinje transformirati u muslimanski orijentalni grad po mentalitetu a nakon 95' i po vizuelnom izgledu
do raslojavanja i transformacije iz jedne sekularne multinacionalne zajednice domoljuba i branitelja Sarajeva dolazi pocetkom ljeta 92' kad se sarajevo pocinje transformirati u muslimanski orijentalni grad po mentalitetu a nakon 95' i po vizuelnom izgledu
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ..a i Sarajevo drhti:'Zenički rudari najavili odlazak u Sarajevo ako im ne isplate regres'
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Senfov savjetnik placa odvjetnicu majkama koje tuze Senfa
» HDZ-ovci tuže Grad Vrgorac za neisplaćene naknade dok su bili na vlasti
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Senfov savjetnik placa odvjetnicu majkama koje tuze Senfa
» HDZ-ovci tuže Grad Vrgorac za neisplaćene naknade dok su bili na vlasti
Page 2 of 2