Nema komentiranja ako se ne pročita cijeli članak
Page 1 of 1
Nema komentiranja ako se ne pročita cijeli članak
Medijska tvrtka iz Norveške uvela je na određenim stranicama svoga portala novo pravilo – ne možete napisati komentar dok ne pročitate cijeli tekst.
A kako će se znati da li je posjetitelj stranice zaista i pročitao članak? Uvedeno je obavezno popunjavanje testa!
Nova opcija trenutno se isprobava na malom broju stranica, uglavnom na onima posvećenim tehnologiji, piše BBC.
“Testove znanja“ pišu novinari, a pitanja nisu previše zahtjevna, tek toliko da pokažu da su čitatelji makar bacili pogled na tekst prije no što su pojurili na dno stranice.
“Ako se svi složimo oko toga o čemu govori članak, onda ćemo imati i mnogo bolju osnovu za komentiranje napisanog“, naveo je jedan od novinara Stale Grut prenosi Hrvatska danas.
http://hr.n1info.com/a184278/Sci-Tech/Nema-komentiranja-ako-se-ne-procita-cijeli-clanak.html
A kako će se znati da li je posjetitelj stranice zaista i pročitao članak? Uvedeno je obavezno popunjavanje testa!
Nova opcija trenutno se isprobava na malom broju stranica, uglavnom na onima posvećenim tehnologiji, piše BBC.
“Testove znanja“ pišu novinari, a pitanja nisu previše zahtjevna, tek toliko da pokažu da su čitatelji makar bacili pogled na tekst prije no što su pojurili na dno stranice.
“Ako se svi složimo oko toga o čemu govori članak, onda ćemo imati i mnogo bolju osnovu za komentiranje napisanog“, naveo je jedan od novinara Stale Grut prenosi Hrvatska danas.
http://hr.n1info.com/a184278/Sci-Tech/Nema-komentiranja-ako-se-ne-procita-cijeli-clanak.html
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Nema komentiranja ako se ne pročita cijeli članak
kod nas bi nestalo komentara kao i igre djece na ulici
2014-04-12
Super ideja :D
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Kod nas bi trebalo uvesti pravilo da naslov teksta mora imati neke veze s samim tekstom.debotoijusto wrote:kod nas bi nestalo komentara kao i igre djece na ulici
[size=40]EDO MAAJKA: 'Bio sam nabrijani antikapitalist i đubre, no Židovi su me naučili pameti'[/size]danni1 wrote:Kod nas bi trebalo uvesti pravilo da naslov teksta mora imati neke veze s samim tekstom.debotoijusto wrote:kod nas bi nestalo komentara kao i igre djece na ulici
http://www.jutarnji.hr/spektakli/domace-zvijezde/edo-maajka-bio-sam-nabrijani-antikapitalist-i-dubre-no-zidovi-su-me-naucili-pameti/5744583/
Jutarnji list danas je objavio intervju s Edom Maajkom, pod naslovom „Bio sam nabrijani antikapitalist i đubre, no Židovi su me naučili pameti“. Neobjašnjivo je kako se uredništvo ove tiskovine odlučilo za ovaj naslov, jer o tome da je netko nekoga naučio pameti u samom intervjuu nema nikakvoga traga.
„Naslov nema ama baš nikakve veze s onim o čemu sam razgovarao s novinarom Jutarnjeg, Predragom Žukinom, niti sam takvo što ikada izgovorio. Radi se o idiotizmu izvučenom iz konteksta i prema kojem ja, valjda, ispadam kapitalist i branitelj nečega što ne volim. Kapitalizam je za mene jedna od rijetko smrdljivih pojava koja ubija pravedno društvo. To je ono što je trulo u demokraciji“, iznosi sasvim otvoreno u reagiranju svoj stav o kapitalizmu.
„Podsjećam da je isti taj Jutarnji list dan nakon mog vjenčanja imao naslov u kojem se kaže da sam ja prešao na judaizam. Izgleda da su opsjednuti tim judaizmom“, reagirao je Edo nakon što je objavljen intervjuu, a dijelove intervjua, skupa s naslovom, prenio niz medija u regiji, nanoseći tako nepopravljivu štetu vrlo značajnom glazbeniku na ovim prostorima.
Pojasnio je da se iz teksta u Jutarnjem dobiva dojam da je Izrael zemlja pravednog društva, što je, kaže, daleko od istine, i da je on, naučen pravom ponašanju u Izraelu, sada došao prosvjetljivati ove prostore.
„U Izraelu je mržnja daleko veća nego na našim prostorima, zbog čega sam se tamo sukobljavao s nacionalistima i fanaticima istog mentalnog sklopa kao i kod nas. Ja nisam vjernik i religija, kao i nacionalna pripadnost, meni ne predstavljaju ništa, tako da su mi tekstovi u kojima me prozivaju kao jevreja neshvatljivi, osim ako se s njima ne želi privući pažnja primitivnog dijela društva za ekstra klikove preko mojih leđa i porciju sipanja mržnje u komentarima pod tekst te poziva na linč koji poslije uslijede“, navodi Edo.
http://lupiga.com/vijesti/edo-maajka-reagira-s-jutarnjim-listom-vise-nikad-necu-suradjivati
2014-04-12
I da Asa i Debo zbog bombastičnih naslovah koji nemaju sveze sa stvarnošću dobiju ban.danni1 wrote:Kod nas bi trebalo uvesti pravilo da naslov teksta mora imati neke veze s samim tekstom.debotoijusto wrote:kod nas bi nestalo komentara kao i igre djece na ulici
Similar topics
» Jutarnji izbrisao članak o Todoriću
» Članak o prosvjedu najčitaniji na Reutersu
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Muke mlade ekonomistice iz Split : Nema kurca nema love
» Zimske večernje šetnje gradom su jezive, ajde što nema dućana, ali nema svjetla
» Članak o prosvjedu najčitaniji na Reutersu
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Muke mlade ekonomistice iz Split : Nema kurca nema love
» Zimske večernje šetnje gradom su jezive, ajde što nema dućana, ali nema svjetla
Page 1 of 1