TAČI PRIZNAO PORAZ
Page 1 of 11
Page 1 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
TAČI PRIZNAO PORAZ
TAČI PRIZNAO PORAZ: Nemamo međunarodnu podršku za formiranje vojske, partneri da ubede Srbe
Imali smo podršku SAD i NATO, ali je sada postalo nemoguće, naročito posle otvorenih, jasnih i odlučnih izjava Srpske liste i Beograda da to ne dozvoljavaju, a Srpskoj listi se preti da ne glasa o zakonu - rekao je Tači
Foto: Profimedia/Abaca
Kosovski predsednik Hašim Tači priznao je da Kosovo nema međunarodnu podršku, naročito od SAD, za izmenu zakona kojim bi se Kosovskim bezbednosnim snagama dale nadležnosti vojske, prenosi Koha ditore. SAD i međunarodna zajednica, kako je rekao za Glas Amerike, podržavaju transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga kroz ustavne amandmane.
ŠAMAR TAČIJU! NATO protiv formiranja “Vojske Kosova”: Vučić razgovarao sa Stoltenbergom
TAČI NA OVO NIJE RAČUNAO: NATO i SAD oštro reagovali zbog formiranja “Vojske Kosova”
– Radio sam, sada već tri godine, da se ovo pitanje reši kroz ustavne amandmane i veoma bih voleo da se to dogodi. Imali smo podršku SAD i NATO, ali je sada postalo nemoguće, naročito posle otvorenih, jasnih i odlučnih izjava Srpske liste i Beograda da to ne dozvoljavaju, a Srpskoj listi se preti da ne glasa o zakonu – rekao je Tači.
Foto: Tanjug/AP
Zato, kako kaže, preostaje ili da Kosovo nema vojsku ili da pređe na neki drugi plan.
Tači tvrdi da je odluka o uspostavljanju vojske u nadležnosti kosovskih instutucija i da su svi međunarodni akteri obavešteni o procesu.
Foto: Tanjug/AP
– Svi želimo ustavne promene i radićemo da se to dogodi. Proces transformacije je institucionalan, ustavan i legalan i on spada u vrednosti i naš ervoatlanski okvir. Stoga, u potpunosti sam uveren da će međunarodna zajednica imati razumevanje za iskreno angažovanje kosovskih institucija – očekuje Tači.
On tvrdi da se kosovska vojska neće angažovati ni protiv koga i da niko ne bi trebalo da se oseća ugroženo.
Tači smatra i da formiranje kosovske vojske neće imati za posledicu okončanje pregovora sa Beogradom.
Govoreći o tome da Srpska lista neće glasati za zakon, Tači je rekao da taj problem postoji već nekoliko godina i da je zatražio od “kosovskih pratnera” da ubede poslanike sa te liste da budu za, kako tvrdi, ustavne i zakonske promene.
– Kosovo ne pravi nikakve nagle korake, ne pravi nikakva iznenađenja. Nije nikakva jednostrana ili nekoordinisana akcija, niti nelegalni ili neustavni postupak. Nema nikakve akcije koja bi se smatrala opašnoću za mir na Kosovu ili u regionu – kaže Tači.
Foto: mksf-ks.org
Kako kaže, radi se o tome da su kosovske institucije odlučile da KBS daju zaduženja profesionalne vojske a da je to izazvalo samo “jednu zemlju i to Srbiju”.
Kako tvrdi Tači, trenutno jedina pretnja miru u regionu povećanje uticaja Rusije i broja njenih aviona i vojnih baza, kako kaže, u Srbiji.
Toj pretnji, kako kaže, treba da se dodaju pretnje koje predstavlja terorizam, gde “Kosovo nastavlja da bude šampion u regionu u beskompromisnoj borbi protiv terorizma”.
– Očekujem da NATO bude svestan tih specifičnih rizika i da ne brine o transformaciji KBS znajući da su KBS obučene od strane NATO i njenih članica. To je moj direktan odgovor na zabrinutost NATO, generalnog sekretara NATO i SAD – kaže Tači.
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg zahvalio što je Srbija čuvala mir i stabilnost i obavestio ga da je NATO protiv formiranja Vojske Kosova, što je ocenio kao jasnu pobedu Srbije.
SAD i NATO insistiraju na tome da se transformacija KBS izvede uz ustavne promene koje bi podržala Srpska lista.
Guest- Guest
Re: TAČI PRIZNAO PORAZ
Vidjet cemo. Mislim da ce to ic prema transformaciji.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Neš ti poraza....
Treba napraviti balkansku konferenciju na nivou Europe i raskusurati ove provizorije, ostavriti etničke države i kvit.
Ova nedovršeba stanja i geopolitički apsurdi samo su generator nestabilnosti, problema i ratova...koji opet samo zlo stavraju.
Treba napraviti balkansku konferenciju na nivou Europe i raskusurati ove provizorije, ostavriti etničke države i kvit.
Ova nedovršeba stanja i geopolitički apsurdi samo su generator nestabilnosti, problema i ratova...koji opet samo zlo stavraju.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
to sa konfederacijom je ok, ali ne moze bez hrvatske i ne moze
sa siptarima in. a zapad upravo zeli siptare da instalira, a mi ne.
ili sa hrvatskom, ili svako solo ! jedino, moze, srbija, r.srpka i c. gora.
cela bih ne, ne mozemo sami da prihvatimo toliko muslimana.
Guest- Guest
Srbija,Crna Gora i Makedonija moraju formirati vojni savez,blok koji bi bio Anti-Albanski faktor i brana,ovo je jedini moguci kurs politike na tom polju.
Guest- Guest
Nije priznal poraz, nego je rekal da zasad zaustavljaju transformaciju jer okolnosti nisu sklone, a kad budu, nastavit će se prema željenom cilju. Nakon toga je zapjeval!
prihvatićete vi srbe iz republike srpske i to u đuture... malo će vam faliti prostora kad se i oni napučepizzon wrote:to sa konfederacijom je ok, ali ne moze bez hrvatske i ne moze
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Imaju praznu istočnu Srbiju, ali sumnjam da će se ovi dati ikamo drugamo osim u Vojvodinu.michaellcmacha wrote:prihvatićete vi srbe iz republike srpske i to u đuture... malo će vam faliti prostora kad se i oni napučepizzon wrote:to sa konfederacijom je ok, ali ne moze bez hrvatske i ne moze
...hm..ovo moze biti i upozorenje hrvatskoj....'nemojte skroz racunati na nas imamo precih briga od vas'...clanstvo u eu i nato ne daje nikakvu garanciju...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kad srbi iz bosne krenu za srbiju i srbi iz vojvodine će biti na istom putu...
2015-08-08
.....neka izdaja se valja..ne zelim biti ptica zlosutnica....
2015-09-08
Naravno da ne daje, jedino je ispravno uzdaj se u se, i u svoje kljuse. Svi mesićizmi "branit će nas NATO-pakt" su gluposti glupih ljudih.vuksadinare wrote:...hm..ovo moze biti i upozorenje hrvatskoj....'nemojte skroz racunati na nas imamo precih briga od vas'...clanstvo u eu i nato ne daje nikakvu garanciju...
ne znam marama..cudno je ponasanje ovih iz eu-a i nato-a u posljednje vrijeme..kao da zrtvama srpskog nasilja i agresije zele vezat ruke ili ih zrtvovat srbskim i ruskim interesima..daj boze da se varam..ali posljednji potezi mi ne ulijevaju ovo drugo uvjerenje...michaellcmacha wrote:kad srbi iz bosne krenu za srbiju i srbi iz vojvodine će biti na istom putu...
2015-09-08
nema to šta biti upozorenje hrvatskoj... hrvatska može ukoliko hoće i ukoliko ima s čim kupiti oružje koje god i koliko god i implementirati ga u svoju obrambenu doktrinu... naravno treba sterat u pičku materinu i kulturu i "narodnu prosvjetu" i njihove biltene....
2015-08-08
uglavnom...imam feeleng da smo poluzrtvovani....u stilu..'jbg sorry hrvatska vadite kestenje sami mi imamo svojih briga'michaellcmacha wrote:nema to šta biti upozorenje hrvatskoj... hrvatska može ukoliko hoće i ukoliko ima s čim kupiti oružje koje god i koliko god i implementirati ga u svoju obrambenu doktrinu... naravno treba sterat u pičku materinu i kulturu i "narodnu prosvjetu" i njihove biltene....
2015-09-08
Miha, nismo sami na svietu. Očito je da se Srbija favorizira. Slažem se s tobom da se samo moramo pobrinuti za sebe i biti spremni na najgore, novi rat.
šta ima europa sa nama i našim odnosom spram našeg debilizma... koja država financira sama protiv sebe unutarnji terorizam izuzev hrvatske.... hrvatska daje novce za biltene u kojima se žigošu hrvati, daje novce s kojima se financira srpska kultura, srpski film, srpske tri pičke materine.... ne bi me čudilo da se i pizzon financira iz tih jebenih hrvatskih novaca, za braćalu smo utvrdili da se on financira... ;)... i sad ti Vuče spominješ europsku izdaju... koju kurčevu izdaju, a mi sami sebe jebemo u mozak...
2015-08-08
....ja sam za to da je doista vrijeme da se pripremamo ozbiljno i za najgoru varijantu...ovo nece proci bez nekog rata nema sanse....agresiva srbije i njihovog politickog vodstva je sve jaca...politika na ovim prostorima prakticno se svela kako unistiti nesrpske drzave a njihovi ciljevi su sad jasni koji su...kosovo,hrvatska...uz bh-a naravno..sad je u planove ukljucena i makedonija...zapad se povlaci...to je sad jasno u odnosu prema kosovu...
2015-09-08
sinoć da si išao legitimirati ove što su prosvjedovali za osmi mart, polovici njih je ime oca jovo, dušan, i ostala svetozarija i sve im je plaćeno... jebote mene nema dugo kontaktira neki nemanja koji živi i radi u zagrebu, a inače je iz vršca, eto kao radi u nekoj agenciji, ponudio se poso, i tako to... pa kud bre u zagreb, jebem ti zagreb da ti jebem...
2015-08-08
sve stoji...samo kazem izlozeni smo prvoj fazi srbijanske i unutarnje agresije kao sto rekoh slicno onoj s kraja 1990 do ljeta 1991michaellcmacha wrote:šta ima europa sa nama i našim odnosom spram našeg debilizma... koja država financira sama protiv sebe unutarnji terorizam izuzev hrvatske.... hrvatska daje novce za biltene u kojima se žigošu hrvati, daje novce s kojima se financira srpska kultura, srpski film, srpske tri pičke materine.... ne bi me čudilo da se i pizzon financira iz tih jebenih hrvatskih novaca, za braćalu smo utvrdili da se on financira... ;)... i sad ti Vuče spominješ europsku izdaju... koju kurčevu izdaju, a mi sami sebe jebemo u mozak...
2015-09-08
Page 1 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Kanye West priznao poraz na izborima i najavio kandidaturu za 2024.
» Njemački predsjednik priznao poraz:'Ništa od četvrtog rajha kroz EU kao naddržavu'
» Ruski zastupnik priznao: Crnomorska flota više ne postoji, pretrpjeli smo razoran poraz
» PRVI SLUŽBENI REZULTATI Desničar Hofer izgubio na izborima u Austriji, odmah priznao poraz
» Kremlj : Poraz Ukrajine bi za Hrvatsku bio strateški poraz
» Njemački predsjednik priznao poraz:'Ništa od četvrtog rajha kroz EU kao naddržavu'
» Ruski zastupnik priznao: Crnomorska flota više ne postoji, pretrpjeli smo razoran poraz
» PRVI SLUŽBENI REZULTATI Desničar Hofer izgubio na izborima u Austriji, odmah priznao poraz
» Kremlj : Poraz Ukrajine bi za Hrvatsku bio strateški poraz
Page 1 of 11