Papa koji je podijelio Hrvate
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Papa koji je podijelio Hrvate
http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/papa-koji-je-podijelio-hrvate-zasto-franju-jedni-obozavaju-drugi-jedva-podnose-a-treci-ne-vole-ovo-je-sedam-prigovora-koje-mu-najcesce-upucuju/5732255/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Papa koji je podijelio Hrvate
Po ovom papa-nu mi moramo pustit srbe da nas kolju jer eto oni nisu losi samo tako im doslo...mislim takav princip je primjenio prema sirijskim krscanima..koje je doslovce svojim necinjenjem prepustio isilovskom nozom..'ljubite ih makar vas kolju'
2015-09-08
Papa je,morate znati poglavar Rimokatoličke crkve,a ne CUH-a ili Stepinčeve crkve.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Hrvati su kap u moru rimokatolicizma i zbog čega bi njima poklanjao neku posebnu pažnju?
2014-04-22
Papa mrzi hrvatejastreb wrote:Papa je,morate znati poglavar Rimokatoličke crkve,a ne CUH-a ili Stepinčeve crkve.
2015-09-08
Nevidim neku važnost ovog Pape previše , nebitan je.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Zato jer je katolicka crkva u hrvatskoj jedna od najstradalnijih..jastreb wrote:Hrvati su kap u moru rimokatolicizma i zbog čega bi njima poklanjao neku posebnu pažnju?
2015-09-08
Dva..ili tri..kakve to veze ima..boli me quratz za ovog papana da ga oce bar ko roknutjastreb wrote:Koliko su Hrvati dali svetaca?
2015-09-08
vuksadinare wrote:7 OZBILJNIH PRIGOVORA FRANJI
1. ODGAĐA STEPINČEVU KANONIZACIJU
2. NE VJERUJE U MEĐUGORSKO ČUDO
3. NIJE “HRVATSKI” PAPA POPUT IVANA PAVLA II.
4. NE SMATRA HRVATE PREDZIĐEM KRŠĆANSTVA
5. CRKVI U HRVATA IMENUJE NOVE, “NEDRŽAVOTVORNE” BISKUPE
6. BLIZAK JE LJEVIČARSKOJ TEOLOGIJI OSLOBOĐENJA
7. OTVOREN JE PREMA MUSLIMANSKIM IZBJEGLICAMA
Cijeli tekst možete pročitati u tiskanome izdanju novoga broja Globusa
Ad1. Ako samo odgađa, to nije problem.
Ad2. To uopće nije problem.
Ad3. Ni to nije problem. Papa ne mora biti "naš". Papa je svačiji, i ničiji.
Ad4. Ovo bi mogao biti problem. Povijest i geografija ga osporava.
Ad5. Nemam mišljenje o ovome.
Ad6. Ne iznenađuje me, ali nisam skandaliziran.
Ad7. Ovo bi mogao biti opasan, gorući problem.
Moje mišljenje o papi Franji: za sada sam rezerviran prema njemu i oprezan, po meni najvažnije točke su pitanje Stepinca i zalaganje za otvorenost granica prem muslimanskim izbjeglicama.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
...osjetio sam da ovaj tip i prije papinstva imao je nesto protiv nas..komunac..hrvati,poljaci su mu trn u petimelkior wrote:vuksadinare wrote:7 OZBILJNIH PRIGOVORA FRANJI
Moje mišljenje o papi Franji: za sada sam rezerviran prema njemu i oprezan, po meni najvažnije točke su pitanje Stepinca i zalaganje za otvorenost granica prem muslimanskim izbjeglicama.
2015-09-08
Ivan Pavao II je započeo ozbiljan problem pretvaranja papinske uloge u pop zvijezde, u superstar. Papa ne bi trebao ići za popularnošću, niti je njegova funkcija da se sviđa ljudima, medijima, masama, političkim elitama. Papa mora biti na braniku istine, mora svjedočiti za istinu makar ga ista stajala glave. Benedikta XVI nisu voljeli jer nije bio "televizično" lice, nije tvitao niti radio selfije, nije imao Facebook profil (barem ja nisam čuo za to), ali aferom Dajla i talijanskih benediktinaca s njihovim presizanjima u Istri doveo me do ruba da se odrečem katoličanstva, bez pardona. Jer ako je Katolička Crkva talijanska, onda je moja pozicija trajno barbarska s ciljem da osvojim i zapalim Rim. Mediji su u papi Franji pronašli novog Ivana Pavla II, opravdano ili ne, ali on pokušava ići njegovim populističkim stopama, ako ništa drugo, a onda barem u stilu. Još uvijek nisam na čisto sa sobom je li papa Franjo fake. Ali što se mene tiče, s papom ili bez njega meni je gotovo svejedno, meni osobno ne treba niti da trčim za njim, niti da mu se klanjam, ali ga poštujem kao poglavara. Moja vjera ne ovisi o papi, barem ne o jednom papi pojedincu, ma kakav on bio.
2015-08-09
Gle, uopće se ne radi o tome je li Alojzije Stepinac Hrvat ili ne. On je katolički nadbiskup, mučenik Crkve, stradao je za crkvenu stvar. S takvim stvarima nema zezanja, nito on može i smije biti nekakva moneta nekakvog ekumenizma ili način probližavanja pravoslavnima. Na ovom pitanju opstaje ili pada sam koncept i svetosti, i pravednosti, i odanosti i uopće opostojnosti Crkve kao takve. Ako to papa ne vidi ili ne razumije, onda bolje da nije papa.vuksadinare wrote:...osjetio sam da ovaj tip i prije papinstva imao je nesto protiv nas..komunac..hrvati,poljaci su mu trn u petimelkior wrote:vuksadinare wrote:7 OZBILJNIH PRIGOVORA FRANJI
2015-08-09
Da papa odluči opozvati svetost jednog Thomasa Morea kako bi se približio Anglikancima, odrekao bih ga se istog trena. Pape, ne Thomasa Morea. Za vrijeme ovog pontifeksa Franje očitovao se još jedan problem: da su sve crkve iste, da su sve vjere iste, i da je svejedno tko je u kakvoj crkvi jer se svi ljudi mogu spasiti. Koliko je takvom stavu kumovao papa Franjo, svjesno ili nesvjesno, ne mogu reći. Ali ako on sam relativizira značaj i ekskluzivitet Katoličke Crkve, i to čini sa pozicije pape, well, onda je možda vrijeme ili da se povuče s funkcije kao Benedikt zbog starosti, ili da ga se otruje. Jer ne vidim, zašto bi nakon njega više itko smtrao od katolika da treba biti vjeran i odan Katoličkoj Crkvi, kada je i ako je, Bogu svejedno. Pa ako je Bogu svejedno, ajmo zapaliti Katoličku Crkvu kao instituciju i sam Vatikan.melkior wrote:Gle, uopće se ne radi o tome je li Alojzije Stepinac Hrvat ili ne. On je katolički nadbiskup, mučenik Crkve, stradao je za crkvenu stvar. S takvim stvarima nema zezanja, nito on može i smije biti nekakva moneta nekakvog ekumenizma ili način probližavanja pravoslavnima. Na ovom pitanju opstaje ili pada sam koncept i svetosti, i pravednosti, i odanosti i uopće opostojnosti Crkve kao takve. Ako to papa ne vidi ili ne razumije, onda bolje da nije papa.vuksadinare wrote:...osjetio sam da ovaj tip i prije papinstva imao je nesto protiv nas..komunac..hrvati,poljaci su mu trn u petimelkior wrote:vuksadinare wrote:7 OZBILJNIH PRIGOVORA FRANJI
2015-08-09
Ma jelda? Od koga su to stradali? Od Turaka? Najveća stradanja RKC podnosi u muslimanskim zemljama,gdje je iskorijenjena.vuksadinare wrote:Zato jer je katolicka crkva u hrvatskoj jedna od najstradalnijih..jastreb wrote:Hrvati su kap u moru rimokatolicizma i zbog čega bi njima poklanjao neku posebnu pažnju?
U Hrvatskoj su skoro pa na vlasti. Tako da ne baljezgaj bedastoće.
2014-04-22
.....on zeli da budemo ovce za klanje..da nas zrtvuje za nekakvu ekumenu....melkior wrote:Gle, uopće se ne radi o tome je li Alojzije Stepinac Hrvat ili ne. On je katolički nadbiskup, mučenik Crkve, stradao je za crkvenu stvar. S takvim stvarima nema zezanja, nito on može i smije biti nekakva moneta nekakvog ekumenizma ili način probližavanja pravoslavnima. Na ovom pitanju opstaje ili pada sam koncept i svetosti, i pravednosti, i odanosti i uopće opostojnosti Crkve kao takve. Ako to papa ne vidi ili ne razumije, onda bolje da nije papa.vuksadinare wrote:...osjetio sam da ovaj tip i prije papinstva imao je nesto protiv nas..komunac..hrvati,poljaci su mu trn u petimelkior wrote:vuksadinare wrote:7 OZBILJNIH PRIGOVORA FRANJI
2015-09-08
Nadalje, postavlja se i sljedeći problem, papinog odnosa prema progonjenim kršćanima s Bliskog istoka, pogotovo sirijskih kršćana, koji predstavljaju jednu od najstarijih kršćanskih zajednica uopće. Papa Franjo s ili nedovoljno glasno zalaž za njih, ili ga mediji potpuno ignoriraju, ali ako papa odluči, mediji ga po tom pitanju ne mogu samo tako lako ignorirati. je li do pape ili do medija, nisam siguran, ali nije se postavio dovoljno glasno, čvrsto i jasno.
Ima papa Franjo i dobrih strana: osudio je postojanje lobija, pogotovo postojanje masonskih i gay lobija.
Također, mora mu se priznati da je na diplomatskom planu odradio lavovski posao u sprječavanju SAD-a da napadne Siriju.
Ima papa Franjo i dobrih strana: osudio je postojanje lobija, pogotovo postojanje masonskih i gay lobija.
Također, mora mu se priznati da je na diplomatskom planu odradio lavovski posao u sprječavanju SAD-a da napadne Siriju.
2015-08-09
s nji
Je li papa Franjo samo latinos ili fake, nisam na čisto. Ali odnos prema Stepincu će i konačno odlučiti moj konačni stav prema njemu.melkior wrote:Nadalje, postavlja se i sljedeći problem, papinog odnosa prema progonjenim kršćanima s Bliskog istoka, pogotovo sirijskih kršćana, koji predstavljaju jednu od najstarijih kršćanskih zajednica uopće. Papa Franjo s ili nedovoljno glasno zalaž za njih, ili ga mediji potpuno ignoriraju, ali ako papa odluči, mediji ga po tom pitanju ne mogu samo tako lako ignorirati. je li do pape ili do medija, nisam siguran, ali nije se postavio dovoljno glasno, čvrsto i jasno.
2015-08-09
U stvari, boli me briga za papu, Tiffany Alvord je zakon, a cura je mormonka, odrekao bih se 90% katolkinja zbog jedne mormonke:
2015-08-09
Hajd navedi gdje je to postojala RKC pa iskorijenjena, svega ti...jastreb wrote:Ma jelda? Od koga su to stradali? Od Turaka? Najveća stradanja RKC podnosi u muslimanskim zemljama,gdje je iskorijenjena.vuksadinare wrote:Zato jer je katolicka crkva u hrvatskoj jedna od najstradalnijih..jastreb wrote:Hrvati su kap u moru rimokatolicizma i zbog čega bi njima poklanjao neku posebnu pažnju?
U Hrvatskoj su skoro pa na vlasti. Tako da ne baljezgaj bedastoće.
2016-11-17
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe
» Bagerist koji je zatrpavao Hrvate traži braniteljsku mirovinu
» Papa šalje novac za pomoć migrantima koji žele ući u SAD
» Papa osudio sve koji ne žele prihvatiti milijune emigranata
» Papa Franjo ekskomunicirao svećenika koji je podržavao gay brakove
» Bagerist koji je zatrpavao Hrvate traži braniteljsku mirovinu
» Papa šalje novac za pomoć migrantima koji žele ući u SAD
» Papa osudio sve koji ne žele prihvatiti milijune emigranata
» Papa Franjo ekskomunicirao svećenika koji je podržavao gay brakove