ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bakić opet prska(part 666)

Page 9 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Bakić opet prska(part 666) - Page 9 Empty Re: Bakić opet prska(part 666)

Post by Guest Sat 11 Mar - 12:58

Pinochet wrote:Jer ako se Slavonija isprazni, a sva populacija ostane na obali i ZGu, mislim to je katastrofa od države, udru li idući put Srbi, neće ih imati tko zaustavit do ZGa

Gle, ja sam se u samom početku rata suočavao sa defetističkim ocjenama kako nemamo protiv Srba nikakve šanse, jer oni imaju toliko i toliko tehnike i toliko i toliko ljudstva, a što mi imamo? No, takvi stavovi imaju jedan veliki problem, a taj je da ne razumiju suštinu stvari, a ta je da su Srbi jako loši u mnogo čemu pa tako i u ratovanju. Drugačija bi priča bila da smo imali posla sa nekom kompetentijom ratničkom nacijom, a na prostorima bivše Jugoslavije takvih jednostavno nema, pa čak i nešto šire.
Dakle, ako Srbi opet navale, Slavonija će imati puno manje problema nego ih je imala 1991. sa obranom teritorija.
No, naravno da nitko normalan neće tvrditi kako je taj problem nevažan i da se neće morati posvetiti posebna pažnja revitalizaciji Slavonije.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 13:00

asilovski wrote:ostavlja se dojam kako netko namjerno želi iseliti stanovništvo

Teorije zavjera plus paranoja. Ili što bi Srbi rekli, tko nas bre izdade. Važno je samo održavati unutarnju neslogu koja sama po sebi smanjuje šanse za oporavak i bolje funkcioniranje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 13:13

speare_shaker wrote:
Pinochet wrote:Jer ako se Slavonija isprazni, a sva populacija ostane na obali i ZGu, mislim to je katastrofa od države, udru li idući put Srbi, neće ih imati tko zaustavit do ZGa

Gle, ja sam se u samom početku rata suočavao sa defetističkim ocjenama kako nemamo protiv Srba nikakve šanse, jer oni imaju toliko i toliko tehnike i toliko i toliko ljudstva, a što mi imamo? No, takvi stavovi imaju jedan veliki problem, a taj je da ne razumiju suštinu stvari, a ta je da su Srbi jako loši u mnogo čemu pa tako i u ratovanju. Drugačija bi priča bila da smo imali posla sa nekom kompetentijom ratničkom nacijom, a na prostorima bivše Jugoslavije takvih jednostavno nema, pa čak i nešto šire.
Dakle, ako Srbi opet navale, Slavonija će imati puno manje problema nego ih je imala 1991. sa obranom teritorija.
No, naravno da nitko normalan neće tvrditi kako je taj problem nevažan i da se neće morati posvetiti posebna pažnja revitalizaciji Slavonije.
Srbi su ovdje najmanji problem, čovječe božji grad sa 110 padne na 65 i to nikome u Zgarebu nije niti najmanje bitno, pa gori su nam neprijatelj zagreb nego četnici
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 13:15

speare_shaker wrote:
asilovski wrote:ostavlja se dojam kako netko namjerno želi iseliti stanovništvo

Teorije zavjera plus paranoja. Ili što bi Srbi rekli, tko nas bre izdade. Važno je samo održavati unutarnju neslogu koja sama po sebi smanjuje šanse za oporavak i bolje funkcioniranje.
Ostavlja se dojam sam rekao, dojam ne i da je to tako, ako 50% stanovništva u pola države iseli u nepoznato a to ostatku nije bitno čak niti da ima emisiju na državnoij televiziji onda stvarno nešto ne valja u ovom narodu i državu, zapravo bilo bi bolje da postoji zavjera onda bi dobilo neki racionalni okvir, ovako je puno groznije
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben Sat 11 Mar - 13:34

asilovski wrote:
Srbi su ovdje najmanji problem, čovječe božji grad sa 110 padne na 65 i to nikome u Zgarebu nije niti najmanje bitno, pa gori su nam neprijatelj zagreb nego četnici

grozno je ča ova država čini stanovnicima, 

ali eventualni pokušaj države da popravi stvor, rezultirati će još većin egzoduson.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 15:52

asilovski wrote:pa gori su nam neprijatelj zagreb nego četnici

Pa vama mađaronima očito i jest tako, ne daju vam Riječku krpicu. :P :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 15:53

aben wrote:ali eventualni pokušaj države da popravi stvor, rezultirati će još većin egzoduson.

A to je onaj princip koji kaže kako je budali pogrešno dati da riješava bilo koji problem, jer će on u tome sigurno zakazati, a uz to će stvoriti još hrpu novih.

Last edited by speare_shaker on Sat 11 Mar - 15:55; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 15:55

asilovski wrote:Ostavlja se dojam sam rekao, dojam ne i da je to tako, ako 50% stanovništva u pola države iseli u nepoznato a to ostatku nije bitno čak niti da ima emisiju na državnoij televiziji onda stvarno nešto ne valja u ovom narodu i državu, zapravo bilo bi bolje da postoji zavjera onda bi dobilo neki racionalni okvir, ovako je puno groznije

50% kažeš? :) Ovo više nija paranoja, ovo su već teške deluzije. Viđaš li i zmije ili su tek bijeli miševi na redu? :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 17:40

speare_shaker wrote:
asilovski wrote:Ostavlja se dojam sam rekao, dojam ne i da je to tako, ako 50% stanovništva u pola države iseli u nepoznato a to ostatku nije bitno čak niti da ima emisiju na državnoij televiziji onda stvarno nešto ne valja u ovom narodu i državu, zapravo bilo bi bolje da postoji zavjera onda bi dobilo neki racionalni okvir, ovako je puno groznije

50% kažeš? :) Ovo više nija paranoja, ovo su već teške deluzije. Viđaš li i zmije ili su tek bijeli miševi na redu? :)
Sa 115 sada imas 65 000 okolica je jos gora e sad to se ne vidi iz tvoje gajbice na Savici i boli te kurac, ali to je tako sa ili bez miševa. Inace fore sa misevima ne znam ono mozda je to fora do 1. srednje i kod Vas ali to je debilno...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 19:58

asilovski wrote:Inace fore sa misevima ne znam ono mozda je to fora do 1. srednje i kod Vas ali to je debilno...

Pa tvoje pisanje je u najmanju ruku debilno, tako da je to ona na ljutu ranu ljuta trava logika. :)
Mislim, ti uopće ne priznaješ činjenice ako ne odgovaraju tvom defetizmu, pa kakvu onda vrstu rasprave uopće očekuješ? :)
Podrazumjeva se kako se u nekom civiliziranom diskursu činjenice jednostavno moraju uvažavati, jer ako to nije slučaj onda smo na razini rasprave pijanaca-boema iz zadnje krčmetine u tvojim omiljenim Vinkovcima. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 20:08

speare_shaker wrote:
asilovski wrote:Inace fore sa misevima ne znam ono mozda je to fora do 1. srednje i kod Vas ali to je debilno...

Pa tvoje pisanje je u najmanju ruku debilno, tako da je to ona na ljutu ranu ljuta trava logika. :)
Mislim, ti uopće ne priznaješ činjenice ako ne odgovaraju tvom defetizmu, pa kakvu onda vrstu rasprave uopće očekuješ? :)
Podrazumjeva se kako se u nekom civiliziranom diskursu činjenice jednostavno moraju uvažavati, jer ako to nije slučaj onda smo na razini rasprave pijanaca-boema iz zadnje krčmetine u tvojim omiljenim Vinkovcima. :)
Koje činjenice? gubitak 40-50% st. ili?
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 20:17

asilovski wrote:Koje činjenice? gubitak 40-50% st. ili?

One o rastu BDP-a, proizvodnje, izvoza itd. i nastavku tog trenda. U konačnici one o kojima govori Bakić. I opet ponavljam, jasno je kako je Slavonija najgore pogođena krizom, ali to ne umanjuje činjenice o gospodarskom rastu na nacionalnoj razini.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 20:19

speare_shaker wrote:
asilovski wrote:Koje činjenice? gubitak 40-50% st. ili?

One o rastu BDP-a, proizvodnje, izvoza itd. i nastavku tog trenda. U konačnici one o kojima govori Bakić. I opet ponavljam, jasno je kako je Slavonija najgore pogođena krizom, ali to ne umanjuje činjenice o gospodarskom rastu na nacionalnoj razini.
Problem je što nema apsolutno nikakve koristi od toga, osim toga Šonje fino kaže:

"Moja procjena realnog BDP po stanovniku za 2016. pokazuje da je Hrvatska prvi put nakon 2008. rasla brže od Estonije, no to je dobrim dijelom plod pada broja stanovnika."
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 20:21

Apsolutno niti jedne reforme bilo čega, plenki ko robot pila svoje fraze, ljudi odlaze, korupcija ista ako ne i veća...to je realitet a ne Neno i njegova onanija
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 20:22

asilovski wrote:Problem je što nema apsolutno nikakve koristi od toga

Eto. I ti očekuješ da netko s tobom vodi argumentiranu tematsku raspravu?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 20:24

Neno:

"Kao što sam već više puta pisao, na BDP pozitivno utječe i iseljavanje, zbog doznaka i smanjivanja tereta na socijalu."
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit Sat 11 Mar - 20:25

speare_shaker wrote:
asilovski wrote:Problem je što nema apsolutno nikakve koristi od toga

Eto. I ti očekuješ da netko s tobom vodi argumentiranu tematsku raspravu?
pa tek sada neće biti bilo kakvih reformi, plenki je već sada rekao da je on sve to povećao
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sat 11 Mar - 20:26

ma dobro sad mi se držimo one nema muke do moje muke.... kako rekoh Asili nek baci oko na ranija vremena... bilo je da su skladišta bila puna žita, a dnevnica 8 dinara i kila kruha 4, s tim da ako ga nisi stigao kupiti džaba i tih par novčića u ruci jer je džep bio šupalj...  pol prezimena iz prve polovice 20 vijeka više ne postoji, neš je otišlo trbuhom za kruhom, neš je poubijano a neš se jednostavno odrodilo i tako to bude jbg pogotovo kod njega i kod mene... puko sam kad sam pročitao da je radnički sindikat u vrijeme velike krize prebijao na mrtvo dotepence koji su se nudili za siću... i uredno sjedili na obali u prvoj ulici i zajebavali gazde... :))) nije MARŠal bilo gdje učio zanat i zagadio um ljudima... :)))))))))

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 20:26

asilovski wrote:Apsolutno niti jedne reforme bilo čega, plenki ko robot pila svoje fraze, ljudi odlaze, korupcija ista ako ne i veća...to je realitet a ne Neno i njegova onanija

Jedina onanija na ovoj temi je ona tvoja.
Što se tiče reformi, lijepo je znati i to je razlog za dodatni optimizam, kako postoje i dodatni potencijal za daljnji gospodarski rast nakon ovog koji se sad događa. Reforme će biti generatori produljenog gospodarskog rasta.
Naravno, ti očekuješ da tako nešto u Hrvatskoj nije moguće, ali dobro znamo da je tvoj defetizam po tom pitanju ionako stvar tvoje mađaronske orjentacije jer očekuješ da Hrvatska kada potpuno propadne na kraju padne u ruke Orbanu.
No, to se neće dogoditi, ni ono prvo, a kamoli ono drugo. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 11 Mar - 20:26

asilovski wrote:Neno:

"Kao što sam već više puta pisao, na BDP pozitivno utječe i iseljavanje, zbog doznaka i smanjivanja tereta na socijalu."

stručnjak ekspert :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sat 11 Mar - 20:28

od mene tada u jednom "cugu" ošlo 217 ljudi na rad u lihtenštajn...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Back to top

- Similar topics