Zašto skoro svakog muškarca odbijaju žene koje pametuju
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Zašto skoro svakog muškarca odbijaju žene koje pametuju
Iako žene sa stavom često pomisle kako je važno da pokažu svom partneru kako su pametne, najnovija istraživanja tvrde kako muškarce odbijaju dame koje pametuju i o svemu imaju svoje mišljenje, od politike, književnosti, mode pa sve do sporta.
Dame vole pokazati kako se razumiju u sve i svašta, ali muškarce ipak ne privlači toliko izražena inteligencija. Razlog se krije u činjenici da je muškarcima jednostavnije izaći na kraj sa ženom prosječnih sposobnosti, jer kada dame pokažu da mogu biti jače od njih, oni osjećaju da su im ego i muškost ugroženi.
Najnovije britansko istraživanje upravo je to i potvrdilo. Naime, muškarci ne vole kada žene pametuju, dok žene vole kada muškarci filozofiraju. Kako prenose strani mediji, na uzorku od 350 muškaraca, njih 60 posto je izjavilo kako radije izbjegavaju djevojke koje o svakoj temi imaju i ističu svoje mišljenje.
Anketirani muškarci izjavili su da pametovanje žene čini manje privlačnima i ukida svaku tajnovitost i romantiku. S druge strane, od 350 žena čak njih 65 posto je izjavilo kako im se više sviđaju i radije bi bile u vezi s obrazovanim i informiranim muškarcem koji voli pričati o svemu.
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks/zasto-skoro-svakog-muskarca-odbijaju-zene-koje-pametuju/170302058
Uffff laknulo mi je , vec sam mislio da samnom nešto nije u redu , ok nije sve ni ok al kod ovog odnosa sam to mislio ,,,,dakle ne da nisam izoliran slucaj nego je to opšta pojava ( oko 60% muške populacije ).
Znaš koliko mi je lakš sad .....pao mi je kamen sa srca.
Dame vole pokazati kako se razumiju u sve i svašta, ali muškarce ipak ne privlači toliko izražena inteligencija. Razlog se krije u činjenici da je muškarcima jednostavnije izaći na kraj sa ženom prosječnih sposobnosti, jer kada dame pokažu da mogu biti jače od njih, oni osjećaju da su im ego i muškost ugroženi.
Najnovije britansko istraživanje upravo je to i potvrdilo. Naime, muškarci ne vole kada žene pametuju, dok žene vole kada muškarci filozofiraju. Kako prenose strani mediji, na uzorku od 350 muškaraca, njih 60 posto je izjavilo kako radije izbjegavaju djevojke koje o svakoj temi imaju i ističu svoje mišljenje.
Anketirani muškarci izjavili su da pametovanje žene čini manje privlačnima i ukida svaku tajnovitost i romantiku. S druge strane, od 350 žena čak njih 65 posto je izjavilo kako im se više sviđaju i radije bi bile u vezi s obrazovanim i informiranim muškarcem koji voli pričati o svemu.
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks/zasto-skoro-svakog-muskarca-odbijaju-zene-koje-pametuju/170302058
Uffff laknulo mi je , vec sam mislio da samnom nešto nije u redu , ok nije sve ni ok al kod ovog odnosa sam to mislio ,,,,dakle ne da nisam izoliran slucaj nego je to opšta pojava ( oko 60% muške populacije ).
Znaš koliko mi je lakš sad .....pao mi je kamen sa srca.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Zašto skoro svakog muškarca odbijaju žene koje pametuju
I za nefalit ovo je istraživanje provedeno u Britaniji koja je liberalnija dosta od Hr , dakle kod nas bi to bilo brat bratu ništa ispod 70%.
Baš fino , šta su one obrazovanije a jesu u emaničipaciji to ih muški više izbjegavaju i nežele s takvima imat posla.
LUDNICA.
Baš fino , šta su one obrazovanije a jesu u emaničipaciji to ih muški više izbjegavaju i nežele s takvima imat posla.
LUDNICA.
2014-04-11
ono dodjes kuci a ona mrgodna pa pitas
sto je problem a odgovara
znas ti dobro sto je problem ...to ne volim a kratak je zivot
pametne volim
sto je problem a odgovara
znas ti dobro sto je problem ...to ne volim a kratak je zivot
pametne volim
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ja isto volim pamentne ...al samo na forumu.
2014-04-11
pametovat I bit pametan nije isto
2014-04-19
Ja volim one žene kojima ne treba puno.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
evo npr deboprckov wrote:pametovat I bit pametan nije isto
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
RayMabus wrote:Ja isto volim pamentne ...al samo na forumu.
2014-04-12
da svrse?!jastreb wrote:Ja volim one žene kojima ne treba puno.
2014-04-19
Ne nego kojima ne treba puno vremena da odluče.prckov wrote:da svrse?!jastreb wrote:Ja volim one žene kojima ne treba puno.
2014-04-22
jastreb wrote:Ja volim one žene kojima ne treba puno.
materijalno ili za svrsit ?
2014-04-12
Meni je laknu a vi pricajte šta ocete , ja sam stvarno mislio da je toj moj problem il probleem neke izrazito patrijahalne muške populacije od nekih šta ja znam 5% dakle teška manjina a kad ono 60% i to u liberalnoj Britaniji a onda je i veci postotak šta je društvo manje liberalnije ....dakle radi se o normalnom obrascu ponašanja kod muškog spola ...aj super ja vec mislio da cu ja to morat ic lijecit i ispravljat kod psihijatra il psihologa a kad ono nemoram evo ispada da sam šta se ovog stava tice savršeno normalan tj nije poremecaj neki moj.
2014-04-11
da legnu s tobom u krevet?jastreb wrote:Ne nego kojima ne treba puno vremena da odluče.prckov wrote:da svrse?!jastreb wrote:Ja volim one žene kojima ne treba puno.
2014-04-19
Može se i tako reći.prckov wrote:da legnu s tobom u krevet?jastreb wrote:Ne nego kojima ne treba puno vremena da odluče.prckov wrote:da svrse?!jastreb wrote:Ja volim one žene kojima ne treba puno.
2014-04-22
pa niko ne voliRayMabus wrote:Meni je laknu a vi pricajte šta ocete , ja sam stvarno mislio da je toj moj problem il probleem neke izrazito patrijahalne muške populacije od nekih šta ja znam 5% dakle teška manjina a kad ono 60% i to u liberalnoj Britaniji a onda je i veci postotak šta je društvo manje liberalnije ....dakle radi se o normalnom obrascu ponašanja kod muškog spola ...aj super ja vec mislio da cu ja to morat ic lijecit i ispravljat kod psihijatra il psihologa a kad ono nemoram evo ispada da sam šta se ovog stava tice savršeno normalan tj nije poremecaj neki moj.
znas onu staru indijansku
bijelo pseto blebece ko skvo
2014-04-19
Ah, to skoro..ne pametuj, longi :D
2014-04-12
a jesi tajanstven jebo li te patak malijastreb wrote:Može se i tako reći.prckov wrote:da legnu s tobom u krevet?jastreb wrote:Ne nego kojima ne treba puno vremena da odluče.prckov wrote:da svrse?!jastreb wrote:Ja volim one žene kojima ne treba puno.
ko da ti je ezek jaro
2014-04-19
hahahaprckov wrote:a jesi tajanstven jebo li te patak malijastreb wrote:Može se i tako reći.prckov wrote:da legnu s tobom u krevet?jastreb wrote:Ne nego kojima ne treba puno vremena da odluče.prckov wrote:
da svrse?!
ko da ti je ezek jaro
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Pa skoro je jer nije svaki nego 60% i tu u super liberalnoj Britaniji , znaci šta je manje liberalnije društvo ovaj postotak je samo veci.maggie13 wrote:Ah, to skoro..ne pametuj, longi :D
...
---
Nema veze , bronhi lakše se diše , meni je ovo otkrice jer u biti nemoram to ispravljat ni lijecit nego je to normalan obrazac ponašanja kod muških tj nije poremecaj ni bolest .....koje olakšanje jbte.
2014-04-11
Tih 40%preostalih su pravi :P
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Veliko istraživanje - Zašto su žene ljubomorne na druge žene?
» Ustavni sud Rumunjske: Brak je zajednica muškarca i žene
» EU prijeti zemljama koje odbijaju prihvat migranata
» Petrov o udomljavanju : Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Ustavni sud Rumunjske: Brak je zajednica muškarca i žene
» EU prijeti zemljama koje odbijaju prihvat migranata
» Petrov o udomljavanju : Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
Page 1 of 2