Ustavni sud Rumunjske: Brak je zajednica muškarca i žene
Page 1 of 1
Ustavni sud Rumunjske: Brak je zajednica muškarca i žene
Presuda otvara put rumunskom parlamentu da izglasa promenu ustava, koji je poslednji put izmenjen 2003. godine, kada je brak definisan kao zajednica "partnera", bez preciziranja njihovog pola. Za promenu ustava potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu.
Grupe za zaštitu prava homoseksualca osudile su današnju presudu Ustavnog suda i najavile su proteste.
Udruženje Mozaik, jedno od onih koja se bore za prava homoseksualaca, saopštilo je da će presuda "ograničiti definiciju porodice i odbaciti svaku mogućnost za legalizaciju istopolnih brakova".
Homoseksualizam se do 2001. godine u Rumuniji smatrao protivzakonitim, a ta zemlja ne priznaje brakove među pripadnicima istog pola.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:616028-Ustavni-sud-Rumunije-Brak-je-zajednica-muskarca-i-zene
Odheb je lansiran.
Grupe za zaštitu prava homoseksualca osudile su današnju presudu Ustavnog suda i najavile su proteste.
Udruženje Mozaik, jedno od onih koja se bore za prava homoseksualaca, saopštilo je da će presuda "ograničiti definiciju porodice i odbaciti svaku mogućnost za legalizaciju istopolnih brakova".
Homoseksualizam se do 2001. godine u Rumuniji smatrao protivzakonitim, a ta zemlja ne priznaje brakove među pripadnicima istog pola.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:616028-Ustavni-sud-Rumunije-Brak-je-zajednica-muskarca-i-zene
Odheb je lansiran.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Ustavni sud Rumunjske: Brak je zajednica muškarca i žene
Rumunji su dobri i kulturni ljudi. Znam ih nekoliko.
Nisu džabe Bukurešt nekada zvali Balkanski Pariz ili Mali Pariz.
Nisu džabe Bukurešt nekada zvali Balkanski Pariz ili Mali Pariz.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
rumunjke,vrlo voljne cure...uffff...znam jednu Nikolettu...
Guest- Guest
Mentalitet po mnogočemu sličan našemu.
Ipak smo mi velikim dijelom Morlaci.
Ipak smo mi velikim dijelom Morlaci.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Similar topics
» Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i portparol delegacije SPC Porfirije ; Brak je zajednica pravoslavnog muškarca i pravoslavne žene
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Petrov o udomljavanju : Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene
» Zašto skoro svakog muškarca odbijaju žene koje pametuju
» Ustavni udar: Demokrati dodaju 4 nova sudca u Američki ustavni sud
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Petrov o udomljavanju : Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene
» Zašto skoro svakog muškarca odbijaju žene koje pametuju
» Ustavni udar: Demokrati dodaju 4 nova sudca u Američki ustavni sud
Page 1 of 1