Junckerova “Bijela knjiga” o podijeli EU na zemlje “prve i druge klase”
Page 1 of 1
Junckerova “Bijela knjiga” o podijeli EU na zemlje “prve i druge klase”
https://www.logicno.com/politika/junckerova-bijela-knjiga-o-podijeli-eu-na-zemlje-prve-i-druge-klase.html
Kermit-
2014-04-17
Kermit-
2014-04-17
Re: Junckerova “Bijela knjiga” o podijeli EU na zemlje “prve i druge klase”
Dakle, Europska unija definitivno ulazi u novu fazu svog postojanja, koja ne mora nužno završiti loše. Naime, među zemljama koje drže do vlastitog suvereniteta, bilo ekonomskog, monetarnog, pravosudnog ili hoće li ili neće prihvatiti “savjete” Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke, Europske komisije ili Europske središnje banke, sve više će rasti frustracija ovakvom centraliziranom tvorevinom u kojoj njihov glas ne znači ništa. To će neminovno voditi do još većeg raskola, a na kraju čak i raspada Europske unije kakvu smo poznavali.
Kermit-
2014-04-17
dok god svi imaju istu valutu Euro nema dvije Europe, a ako će se praviti novi novac, onda jednako tako mogu i uvesti nacijonalne valute
Guest- Guest
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t16832-junker-objavio-pet-scenarija-za-buducnost-evrope
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa nemaju svi istu valutu ...deda wrote:dok god svi imaju istu valutu Euro nema dvije Europe, a ako će se praviti novi novac, onda jednako tako mogu i uvesti nacijonalne valute
2014-04-11
imaju jer sve potpisnice Maastrichta vode fiksni tečaj spram eura, obvezale su se na to, to je isto kao i da imajuRayMabus wrote:Pa nemaju svi istu valutu ...deda wrote:dok god svi imaju istu valutu Euro nema dvije Europe, a ako će se praviti novi novac, onda jednako tako mogu i uvesti nacijonalne valute
a još prije toga prvo su Njemačka i Francuska bile dogovorile sparivanje valuta
Guest- Guest
Meni je samo fora kako se RH vlast uvijek ulizuje "dobrim" EU zemljama i sere protiv "zlih" EU zemalja a na kraju nas spizde uvijek među ove zloćeste :)
A ok , nisam to znao , onda da , imaju ....no ak nije ista valuta fizicki lakše mogu i izac iz toga tako da .....no stoji to šta kažeš dok se drže toga.deda wrote:imaju jer sve potpisnice Maastrichta vode fiksni tečaj spram eura, obvezale su se na to, to je isto kao i da imajuRayMabus wrote:Pa nemaju svi istu valutu ...deda wrote:dok god svi imaju istu valutu Euro nema dvije Europe, a ako će se praviti novi novac, onda jednako tako mogu i uvesti nacijonalne valute
a još prije toga prvo su Njemačka i Francuska bile dogovorile sparivanje valuta
2014-04-11
Ta EU je mega projekat , tu ce biti svega al za sada najbitnije je da integracija s muslimanima i to poseban naglasak na Arape dok ovo nešto još i može proc tipa Turci i to al Arapi stvarno ne jer se nemisle integrirat jer su oni osnovali islam pa im nepada na pamet da se igdje ikome integrišu , ce puknit a istodobno imaš i krah demografije i tu nastaju veliki problemi koji onda vec zahuktavaju stvar do ww3.
No sve ovo ide nekako sporo barem iz moje tocke gledišta al ide u tom smjeru jer je tako zapisano na prostor vremenskoj traci.
No sve ovo ide nekako sporo barem iz moje tocke gledišta al ide u tom smjeru jer je tako zapisano na prostor vremenskoj traci.
2014-04-11
Mislim glavno pitanje je šta vama na lokalnoj razini uopce to znaci tj ti podaci ...lokalna razina mislim Hr i ovo s cime granicite ?
Ako ja kažem da ce Arapi ovdje zaglavit , da ce se to punit , da ce Švabija zatvorit granice al ih nece odma protjerat , da tu postoji ta faza da još nije puklo al oni dolaze i ovdje se zakrcavaju ...
...mislim onda šta vas brige da Pariz gori osim kao podatak da je sve otišlo u kuraz i da možete osut otvorenu paljbu po uljezima.
Ako ja kažem da ce Arapi ovdje zaglavit , da ce se to punit , da ce Švabija zatvorit granice al ih nece odma protjerat , da tu postoji ta faza da još nije puklo al oni dolaze i ovdje se zakrcavaju ...
...mislim onda šta vas brige da Pariz gori osim kao podatak da je sve otišlo u kuraz i da možete osut otvorenu paljbu po uljezima.
2014-04-11
Možete i zabit glavu u pijesak , ono šta to mene brige , nisu moja posla , netice me se , kao vecina ljudi šta radi ...i onda on rade i misle da su pametni a ja jednostavno pokušavam samo shvatit koliko vrmenski ima do necega tj nezamaram se stvaranjem nego pratim podatke.
Još Iran nisu napali , sad se nešto koškaju oko Libije , imigranti ce opet navalit na Italiju.
E sad zamislite lika koji uloži u hotel u Genovi i misli da je nešto postiga u životu a ja mu kažem Genova ce ti otic u tri pm jer je zadnji grad veliki prema francuskoj granici a imigrantska ruta iz Sicilije ti ide južnom obalom i tu ce ti zakrcat po Afrike.
I pajdo me gleda i kao ti si lud.
Aj neka ja sam lud a ti samo radi ....sizife.
Još Iran nisu napali , sad se nešto koškaju oko Libije , imigranti ce opet navalit na Italiju.
E sad zamislite lika koji uloži u hotel u Genovi i misli da je nešto postiga u životu a ja mu kažem Genova ce ti otic u tri pm jer je zadnji grad veliki prema francuskoj granici a imigrantska ruta iz Sicilije ti ide južnom obalom i tu ce ti zakrcat po Afrike.
I pajdo me gleda i kao ti si lud.
Aj neka ja sam lud a ti samo radi ....sizife.
2014-04-11
sudbina kmetova mi bi sa Luxemburgom i Švabama na kraju ćemo biti najgori sa pored Bugaracatabbath wrote:Meni je samo fora kako se RH vlast uvijek ulizuje "dobrim" EU zemljama i sere protiv "zlih" EU zemalja a na kraju nas spizde uvijek među ove zloćeste :)
Kermit-
2014-04-17
kod njih je lova..a tko ima lovu moras ljubiti dupe..a nama fali love...pragmaticnost..neces ici bugarima ljubit guzicu i zicat ihasilovski wrote:sudbina kmetova mi bi sa Luxemburgom i Švabama na kraju ćemo biti najgori sa pored Bugaracatabbath wrote:Meni je samo fora kako se RH vlast uvijek ulizuje "dobrim" EU zemljama i sere protiv "zlih" EU zemalja a na kraju nas spizde uvijek među ove zloćeste :)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
pa to je hrvatska "logika" međutim snishodljivce nitko ne voli niti cijeni, a niti im daje išta osim mrvica, da ne govorim da smo diplomatsko-pregovorački čista nula a i trebali smo već skontati da je to pogrešna taktikavuksadinare wrote:kod njih je lova..a tko ima lovu moras ljubiti dupe..a nama fali love...pragmaticnost..neces ici bugarima ljubit guzicu i zicat ihasilovski wrote:sudbina kmetova mi bi sa Luxemburgom i Švabama na kraju ćemo biti najgori sa pored Bugaracatabbath wrote:Meni je samo fora kako se RH vlast uvijek ulizuje "dobrim" EU zemljama i sere protiv "zlih" EU zemalja a na kraju nas spizde uvijek među ove zloćeste :)
Kermit-
2014-04-17
znaju oni da to nije dobra taktika,..ali jbg sila(lova) boga ne moli..kod njih su kljucevi blagajneasilovski wrote:pa to je hrvatska "logika" međutim snishodljivce nitko ne voli niti cijeni, a niti im daje išta osim mrvica, da ne govorim da smo diplomatsko-pregovorački čista nula a i trebali smo već skontati da je to pogrešna taktikavuksadinare wrote:kod njih je lova..a tko ima lovu moras ljubiti dupe..a nama fali love...pragmaticnost..neces ici bugarima ljubit guzicu i zicat ihasilovski wrote:sudbina kmetova mi bi sa Luxemburgom i Švabama na kraju ćemo biti najgori sa pored Bugaracatabbath wrote:Meni je samo fora kako se RH vlast uvijek ulizuje "dobrim" EU zemljama i sere protiv "zlih" EU zemalja a na kraju nas spizde uvijek među ove zloćeste :)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
jasno, zapad eu ne zeli preraspodelu bilo cega sa istokom, balkanom, jugom.
to je poenta, ne zele sustinski da rade na ujednacavanju ekonomskih i svi
drugih razlika. sebe smatraju od Boga privilegovanim narodima, drzavama,
a ostali su tu za dopunu. takav pristup unistice evropu. zapad usisava
ono sto zeli iz ostatka evrope koji se prilicno ekonomski urusava. masovna
migracija gradjana balkana na zapad i usa, uglavnom.
buducnost ce to zestoko naplatiti, takva evropa ne moze da odgovori
nadolazecim problemima, alavost i drČnost zapada eu ubzano slabi evropu.
jedina sansa evrope je povezivanje uz uvazavanje interesa svake clanice.
recimo, izdvajanje najbogatihih drzava amerike, od iste bi stvorilo
trecerazrednu ekonomsku i vojnu silu, na nivou turske i sl.
od lovca do lovine, to je ujedno buducnost evrope sa takvim pristupom,
postace lovina !?
to je poenta, ne zele sustinski da rade na ujednacavanju ekonomskih i svi
drugih razlika. sebe smatraju od Boga privilegovanim narodima, drzavama,
a ostali su tu za dopunu. takav pristup unistice evropu. zapad usisava
ono sto zeli iz ostatka evrope koji se prilicno ekonomski urusava. masovna
migracija gradjana balkana na zapad i usa, uglavnom.
buducnost ce to zestoko naplatiti, takva evropa ne moze da odgovori
nadolazecim problemima, alavost i drČnost zapada eu ubzano slabi evropu.
jedina sansa evrope je povezivanje uz uvazavanje interesa svake clanice.
recimo, izdvajanje najbogatihih drzava amerike, od iste bi stvorilo
trecerazrednu ekonomsku i vojnu silu, na nivou turske i sl.
od lovca do lovine, to je ujedno buducnost evrope sa takvim pristupom,
postace lovina !?
Guest- Guest
kad cemo onda u EU? i ko to blokira nase integracije?
Guest- Guest
Malo trpaj imigranata , malo koji teroristicki napad i to ce puknit iznutra.
2014-04-11
Similar topics
» Klase i poslije klasa..
» Putnici biznis klase...
» Propast srednje klase u Evropi
» Prijeti li kolaps srednje klase?
» Davos: kriza srednje klase
» Putnici biznis klase...
» Propast srednje klase u Evropi
» Prijeti li kolaps srednje klase?
» Davos: kriza srednje klase