Bosanci i Hercegovci sretan vam Dan nezavisnosti
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Bosanci i Hercegovci sretan vam Dan nezavisnosti
Ti krvnik. Ti i tvoji koji ste ubijali na Ovčari, u Antinu, Škabrnji, na Veleprometu, razorili Kijevo, Ćelije... Da, vi ste krvnici!!!pizzon wrote:Regoč wrote:Evo regionskoga žandarčine! Balkanski krvnik opet sikće otrov.pizzon wrote:nabijem ga na Q
u ime svih srba na svetu !
ja krvnik ??
a ne oni koji su verstackom vecinom pokusali da trasiraju zivot srba na prostoru nekadasnje endehazije-.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Ma ne, ono gore napisal je Mickey Rooney.pizzon wrote:konacano, mi ne kenjamo o tome sta i zasto slave hravti i muslmani.
nas to ne interesuje.
ko su sad "cernici"?pizzon wrote:vuksadinare wrote:a vidi koliko brada kod 'demnstranata'...ni pop djujic je se ne bi postidio..
pa vidi, nakon 9.marta pobedili su klonirani cetnci,
koji su podrzali s.m. u njegovoj politici
kadijevic je tenkovima vadio porazenog s.m. na ulicama
da su pobedili " cernici " pitanje je kako bi se dalje odvijalo
Guest- Guest
Srbska je genocidna tvorba, samo njezino postojanje uvrjeda je ljudskosti. Da ne bi genocidaši određivali što je prihvatljivo, moš mislit!pizzon wrote:cestita se bh federaciji, a ne r.srpskoj koja taj datum smatra neprihvatljivimRoy_Bean wrote:kako ne kenjate kad si se par postova iznad posrao po prazniku?pizzon wrote:konacano, mi ne kenjamo o tome sta i zasto slave hravti i muslmani.
nas to ne interesuje.
prema tome BiH je nesto sto nije primereno cestitki
Molim ban za Marxa jer rabi ime čovjeka koji je osnivač totalitarne i zločinačke ideologije.Marx wrote:Molim ban za sve koji pljuju po ovom prazniku. Razlog: nacionalna netrpeljivost
vrijeđaju narod Bosne i Hercegovine.
Stradanja Srba? Ne nasmijavaj me, vruća mi je kava u ruci.pizzon wrote:ma da, jos da slavimo i pozdravljamo nesto sto simboliseRoy_Bean wrote:da sam tako lak na banovima ne bi vas ovdje troje pisalo...
stradanje srba, da ne bi dobio ban ! nikad !
izvolite, naslovite, cestitaj sebi, bh federaciji, i sve ok !
Roy_Bean wrote:vidim da ne spominješ one koji pljuju po Hrvatskoj...njih treba nagraditi?Marx wrote:Zato je ovo cirkus.Roy_Bean wrote:da sam tako lak na banovima ne bi vas ovdje troje pisalo...
Ako bi forum bio pravedan onda bi trebalo banat sve koji veličaju nacizam i Hitlera (a ima ih dosta), onda sve ove što pljuju po suverenitetu BIH i onog lika što je izašo iz stripa.
Jastreb, kao i uviek, na braniku srbstva!jastreb wrote:Kod Broda je počelo sa masakrom nad Srbima. Ma koliko god ti tvrdio da nije.vuksadinare wrote:....inace...srbi se hvale kako je rat u stavri poceo ubojstvom srpskog shvata tamo nedgje pred kraj 3 mjeseca 1992..sto uopce nije tocno..dokazuje da su prije toga napali bos.brod i podigli barikade po sarajevu...kod kupresa su također podigli barikade..te pucali iz pjesackog oruzja..
na danasnji dan pocela velikosrpska agresija na bh-a..napadom na bosanski brod...2.3.1992
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
regoč sjecas se tih dana?..to ti je bilo preko puta tebe
2015-09-08
Srbi su od šovinizma izgubili dodir sa stvarnošću pa im se čini da je ubojstvo staroga svata bilo prije razaranja Ravnoga. A i da je vriedniji srbski svat, nego cielo hrvatsko selo.pizzon wrote:ne, vec vi pokusavate svoju istinu da predstavite univerzalnom,Roy_Bean wrote:od drva ne vidiš šumu, ali to je simptomatično za srblje...pizzon wrote:ma da, jos da slavimo i pozdravljamo nesto sto simboliseRoy_Bean wrote:da sam tako lak na banovima ne bi vas ovdje troje pisalo...
stradanje srba, da ne bi dobio ban ! nikad !
izvolite, naslovite, cestitaj sebi, bh federaciji, i sve ok !
a to nece moci, svakako ne srbima i ne samo srbima !
Itekako.vuksadinare wrote:regoč sjecas se tih dana?..to ti je bilo preko puta tebe
Očito sebe smatraš nepostojećim.Marx wrote:Nema takvih.Roy_Bean wrote:vidim da ne spominješ one koji pljuju po Hrvatskoj...njih treba nagraditi?Marx wrote:Zato je ovo cirkus.Roy_Bean wrote:da sam tako lak na banovima ne bi vas ovdje troje pisalo...
Ako bi forum bio pravedan onda bi trebalo banat sve koji veličaju nacizam i Hitlera (a ima ih dosta), onda sve ove što pljuju po suverenitetu BIH i onog lika što je izašo iz stripa.
Pa će stoga pobiti sve druge. Jasno, jasno, to smo i mi shvatili.pizzon wrote:da, srbi nisu niti ce ikada dozvoliti reprizu endehazije,vuksadinare wrote:...3.3.1992 pojavljuju s eprve izbjeglice sa podrucja bosanskog broda,kupresa,bosanskog samca....u hrvatsku preko mosta u bosanskom brodu...preslo 1300 izbjeglica sa podrucja grada i opcine bosanski brod kao dio izbjeglica sa prostora bosanskog samca...vecinom hrvati i muslimani...izjava jedne izbjeglice sa prostora opcine bosanski samac:'Dolazim iz sela Brusnica Velika koje je hrvatsko selo.od 27.2.1992 izlozeni smo provokacijama i napadima iz komsijskih srpskih sela Brusnica Mala i Donjeg i Gornjeg Klakara.Mi smo opkoljeni sa svih strana jedini izlaz nam je preko Save i Bosanskog Šamca.Vec tri dana puca se po nama iz komsijskih sela a prekjucer su i postavili barikade u Brusnici maloj i Donjem Klakaru tako da su nam blokirali put i prema Bosanskom Brodu i Bosanskom Šamcu koji nam je bliži pa jedino mozemo prema njemu preko polja i uz Savu a i preko Save u Hrvatsku.Sva okolna srpska sela su puna vojske i četnika,nema cega nema,tenkovi,topovi,minobacaci sva sila.kod nas u selu svega desetak mladih od kojih je pola naoruzanih lovackim puskama i kako da se branimo?Odlucilo se da mi zene sa malom djecom i stari napustimo selo a mladi ce ostat cuvati ga mada ne znam kako ga braniti od onolike sile'.
kao ni majorizaciju hrvata i bosnjaka na celom prostoru
poznatog pod nazivom BiH
Mogu i Albanci. Da vas vidim da vratite Kosovu!pizzon wrote:sad je daleko lakse, narodi su uglavnom podeljeni,
svako na svoju stranu, pa ko voli neka napada srpsku.
ko veruje da moze da formira i izdrzai frontalni rat
sa srbima, sukobe sirih razmera, neka napada.
Molim ban za Marxa zbog nijekanja postojanja srbskoga naroda u Bosheru!Marx wrote:Ne narodi, NAROD!
Bošnjaci su narod i oni su jedini pravi građani BIH, a Srbi koji tamo žive su Bošnjaci pravoslavne vjere što ne žele prihvatit svoje porijeklo ili su vlasi i to je jedina prava istina.
Drago mi je da si svjestan da su tamo Hrvati autohtoni, da su Bošnjaci nastali od Hrvatah koji su prihvatili islam, a da su Srbi naseljeni kao turski pomoćni ratnici i pljačkaši.pizzon wrote:dobro, da li ti verujes da smo mi blesavi.Marx wrote:Ne narodi, NAROD!
Bošnjaci su narod i oni su jedini pravi građani BIH, a Srbi koji tamo žive su Bošnjaci pravoslavne vjere što ne žele prihvatit svoje porijeklo ili su vlasi i to je jedina prava istina.
da ne znamo ko je tamo autohton a ko posledice turske okupacije.
....da...zanimljivo svega stiotinjak slabonaoruzanih dragovoljaca iz bos.broda,novog sela i koraca...uspjelo je zaustaviti oko 1000 cetnika,teritorijalaca..da ta dva dana 2 i 3.3.1992 zauzmu bos.brod..ima zanimljiv detalj bh-a policija navodno specijalna koja ej trebala cuvat most i policijsku stanicu te jos neke punktove u bos.brodu...vec prije samog napada napustili su sve polozaje i povukli se u hotel...i kako mi ej pricao jedan svjedok tih događaja inace dragovoljac...objasnjenje im je bilo..'nas ej premalo a njih brdo...imaju i transportere'...i ka veli doista nije bilo tu izdaje..nego jednostavno to su bili policajci sa starne koje je panika ulovila...dio policajaca je ustupilo oruzje onima koji su morali zurno organizirat obranu prije nego sto ovi navale..cak su stanovnici dobacivali tim policajcima da su kukavice...avdo hebib se pravdao da ih ej malo i nedovoljno naoruzani da bi ista mogli napraviti..na to mu je jedan bosanskobrodski mulsiman dobacio..'jebes tebe i takvog bosanskog patriote'...sva sreca da cetalji i srbi nisu bas bili spremni napasti samo tako..pa su dragovoljci uspjeli postaviti barikadu iz smjera lijesca...a srbi su posatvili malo dalej drugu barikadu..ali su nakon dva sata srbi napali pa su uspjeli nasu barikadu svladati i pomaknuti liniju 200 metara prema gradu..u stadionskoj ulici...i privremeno na juznom ulazu u bos.brod presjeci komunikaciju prema derventi...ali kad su nasi se konacno organizirali...drugi dan su ih odbacili prema lijescu...i ove otjerati sto su blokirali cestu...cetnici su onda odgovorili minobacackim napadom po bos.brodu i snajperskim djelovanjem na hrvatsku stranu preko save...neki su se uspjeli sakriti i u dio rafinerije koji su kontrolirali...ali iducih dana i od tud su izbaceni..Regoč wrote:Itekako.vuksadinare wrote:regoč sjecas se tih dana?..to ti je bilo preko puta tebe
2015-09-08
Regoč wrote:Mogu i Albanci. Da vas vidim da vratite Kosovu!pizzon wrote:sad je daleko lakse, narodi su uglavnom podeljeni,
ti nije problem, ali da se bivse republike ap odreknu
americko natovske uloge, vojne u tim sisretima.
to je penta, bez amerike, slabo
Guest- Guest
..koje vojne?..sto s etice oruzja vama daju rusi nama nato..dakle podjednakopizzon wrote:Regoč wrote:Mogu i Albanci. Da vas vidim da vratite Kosovu!pizzon wrote:sad je daleko lakse, narodi su uglavnom podeljeni,
ti nije problem, ali da se bivse republike ap odreknu
americko natovske uloge, vojne u tim sisretima.
to je penta, bez amerike, slabo
2015-09-08
da, autohtoni su, ali, ostatak je U " promidzba "Regoč wrote:Drago mi je da si svjestan da su tamo Hrvati autohtoni, da su Bošnjaci nastali od Hrvatah koji su prihvatili islam, a da su Srbi naseljeni kao turski pomoćni ratnici i pljačkaši.pizzon wrote:dobro, da li ti verujes da smo mi blesavi.Marx wrote:Ne narodi, NAROD!
da ne znamo ko je tamo autohton a ko posledice turske okupacije.
pre svega titula bosanskih vladara pre okupacije to precizno definise.
Stefan Tvrtko I Kotromanić (ćir. Тврьткѡ, Тврьтко, lat. Tvrthco, Tuercho, Tarcto, Tvrtco, Tvertco, Tvartco; 1338. — 1391) je bio srpski ban i kralj srednjovekovne Bosne.
Tokom svoje vladavine proširio je teritorijalni opseg Bosne. Krunisan je i za kralja Srbije (tada je sebi dodao ime Stefan, dinastičko ime svih Nemanjića, i titulu kralja Srba, Bosne, Primorja i Humske zemlje) iako nikada nije uspostavio potpunu vlast u Srbiji.
Guest- Guest
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Sretan dan nezavisnosti
» UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ
» Hercegovci i Posavljaci prodaju zemlju Arapima
» HERCEGOVCI VODE HRVATSKU PREMA ODLIČJU
» Albanci nude RS za Kosovo, Hercegovci gube sve
» UGROŽENI HERCEGOVCI U HRVATSKOJ
» Hercegovci i Posavljaci prodaju zemlju Arapima
» HERCEGOVCI VODE HRVATSKU PREMA ODLIČJU
» Albanci nude RS za Kosovo, Hercegovci gube sve