Božanić:Stepinac je orijentir djelovanja Crkve u Hrvatskoj
Page 6 of 14
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Re: Božanić:Stepinac je orijentir djelovanja Crkve u Hrvatskoj
Njegova organizacija koja sebe naziva crkvom. Odgovornost ide i dalje jer je glavni posao oko šverca ustaša u stvari završio Vatikan,vuksadinare wrote:je'l to stepinac?..koji ej odmah nakon ulaska partizana stavljen takorec iza brave....dzango wrote:Kako je Pavelić pobegao u Južnu Ameriku i ko ga je skrivao i organizovao mu beg?vuksadinare wrote:kako ej stepinac mogao organizirati skrivanje pavelica kad ga ovaj nije ni obavijestio da ej napustio zagreb..za sto postoje dokazi..cak i iz jugoslavnske arhive...?...drugo vjerski poglavari su uvijek na doceku nove vlasti i novih vladara...sto ce reci necemo doci..aha...dzango wrote:Prvo je pozdravio dolazak ustaša i nacista a zatim je sarađivao sa njima na pokrštavanju i klanju. Potom je katolička crkva na čijem je bio čelu, organizovala sakrivanje i beg Pavelića iz Vatikana za Južnu Ameriku. Znači od početka do kraja.vuksadinare wrote:
....smanji dozivljaje....navedi gdje ej stepinac pozivao na klanje srba...dapace protestirao je kod pavelica i za to postoje dokazi..je li npr.predsjednik partizana kriv sto igraci lose igraju....i treba ga znaci razapeti
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:Normalno da sam ponosan na sve koji su branili svoj narod od ustaša. Mada ovaj uopšte nije bio u ratu kako tvrdite. Doduše, verovatno perjanica hrvatskog novinarstva pod nazivom Dnevno.hr.Noor wrote:e, baš neću.dzango wrote:Mala, odjebi. Čovek je tokom rata bio monah a padobranac je postao posle rata. Nije učestvoavao ni u kakvom ratu, mada i da jeste, služilo bi mu samo na ponos da je ratovao za svoj narod.Noor wrote:dzango wrote:
Daj ne seri. Čovek uopšte nije bio u ratu. Ceo rat je bio u manastiru. Za razliku od vašeg sveštestva koje je bilo među glavnim inspiratorima klanja u NDH.
- Ako sam na nešto ponosan nakon monaškog i svećeničkog čina, to je crvena padobranska beretka. Živjeti s padobrancima iziskuje stalno dokazivanje. I ratnik, i vojnik i monah trebali bi, ako su istinski ono što jesu, živjeti za druge i biti spremni na žrtvu – kazao je svojedobno episkop Jovan.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/niski-specijalac-odrzao-tribinu-u-zagrebu-ponosan-sam-na-svoju-crvenu-beretku-930241/
Pakrački episkop Jovan Ćulibrk bio je tijekom Domovinskog rata pripadnik 63. Padobranske brigade iz Niša, bio je vojni kapelan niškim specijalcima i sudjelovao je zajedno s Radovanom Karadžićem na „znanstvenom skupu“ koji je dokazivao kako je bilo nemoguće da su srpske postrojbe u BiH počinile ratne zločine.
aj ti ne seri.
znači..... i ti si ponosan na vaše ratne "zasluge" na tlu Hrvatske tijekom 90-ih?
jel to onaj isti narod koji ste tenkovima razmazali po cesti?
Guest- Guest
Da. Pavelić je bio vođa civilnog a Stepinac crkvenog krila jednog istog monstruznog pokreta. Nema tu neke razlike. Isti kurac.vuksadinare wrote:...ma da..mozda ih ej tolikos ev skupa imala na podrucju hrvatske,bosne i hercegovine,vojvodine,..znaci ama bas svi bili u ustasama..zanimljivo..Stanojko wrote:Procitaj mala...summer*wine wrote:Dzani bi se pokatolicio, a ne zna kako..stane drzi ljestve uz standardni c/p..bas zanimljivo :D
Kazu neki americki izvori da je 1.400 (!!!) katolickih sveCenika ucestvovalo u zlocinima. Pa ti vidi...
...aha...stratesko izvlacenjedzango wrote:Njegova organizacija koja sebe naziva crkvom. Odgovornost ide i dalje jer je glavni posao oko šverca ustaša u stvari završio Vatikan,vuksadinare wrote:je'l to stepinac?..koji ej odmah nakon ulaska partizana stavljen takorec iza brave....dzango wrote:Kako je Pavelić pobegao u Južnu Ameriku i ko ga je skrivao i organizovao mu beg?vuksadinare wrote:kako ej stepinac mogao organizirati skrivanje pavelica kad ga ovaj nije ni obavijestio da ej napustio zagreb..za sto postoje dokazi..cak i iz jugoslavnske arhive...?...drugo vjerski poglavari su uvijek na doceku nove vlasti i novih vladara...sto ce reci necemo doci..aha...dzango wrote:
Prvo je pozdravio dolazak ustaša i nacista a zatim je sarađivao sa njima na pokrštavanju i klanju. Potom je katolička crkva na čijem je bio čelu, organizovala sakrivanje i beg Pavelića iz Vatikana za Južnu Ameriku. Znači od početka do kraja.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Otkud znam, tako kazu, sto ne znam sigurno necu da stavljam ovde...vuksadinare wrote:...ma da..mozda ih ej tolikos ev skupa imala na podrucju hrvatske,bosne i hercegovine,vojvodine,..znaci ama bas svi bili u ustasama..zanimljivo..Stanojko wrote:Procitaj mala...summer*wine wrote:Dzani bi se pokatolicio, a ne zna kako..stane drzi ljestve uz standardni c/p..bas zanimljivo :D
Kazu neki americki izvori da je 1.400 (!!!) katolickih sveCenika ucestvovalo u zlocinima. Pa ti vidi...
To je onaj narod koji ste bombardovali avionima dok je bio u izbegličkoj koloni. To ipak mogu samo Hrvati. Nije ni čudo da slave Stepinca kao sveca.Noor wrote:dzango wrote:Normalno da sam ponosan na sve koji su branili svoj narod od ustaša. Mada ovaj uopšte nije bio u ratu kako tvrdite. Doduše, verovatno perjanica hrvatskog novinarstva pod nazivom Dnevno.hr.Noor wrote:e, baš neću.dzango wrote:Mala, odjebi. Čovek je tokom rata bio monah a padobranac je postao posle rata. Nije učestvoavao ni u kakvom ratu, mada i da jeste, služilo bi mu samo na ponos da je ratovao za svoj narod.Noor wrote:
- Ako sam na nešto ponosan nakon monaškog i svećeničkog čina, to je crvena padobranska beretka. Živjeti s padobrancima iziskuje stalno dokazivanje. I ratnik, i vojnik i monah trebali bi, ako su istinski ono što jesu, živjeti za druge i biti spremni na žrtvu – kazao je svojedobno episkop Jovan.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/niski-specijalac-odrzao-tribinu-u-zagrebu-ponosan-sam-na-svoju-crvenu-beretku-930241/
Pakrački episkop Jovan Ćulibrk bio je tijekom Domovinskog rata pripadnik 63. Padobranske brigade iz Niša, bio je vojni kapelan niškim specijalcima i sudjelovao je zajedno s Radovanom Karadžićem na „znanstvenom skupu“ koji je dokazivao kako je bilo nemoguće da su srpske postrojbe u BiH počinile ratne zločine.
aj ti ne seri.
znači..... i ti si ponosan na vaše ratne "zasluge" na tlu Hrvatske tijekom 90-ih?
covjek rekao oko 1400 cinilo zlocine...niko misu nije drzao svi trcali s nozevima i mitraljetama....dzango wrote:Da. Pavelić je bio vođa civilnog a Stepinac crkvenog krila jednog istog monstruznog pokreta. Nema tu neke razlike. Isti kurac.vuksadinare wrote:...ma da..mozda ih ej tolikos ev skupa imala na podrucju hrvatske,bosne i hercegovine,vojvodine,..znaci ama bas svi bili u ustasama..zanimljivo..Stanojko wrote:Procitaj mala...summer*wine wrote:Dzani bi se pokatolicio, a ne zna kako..stane drzi ljestve uz standardni c/p..bas zanimljivo :D
2015-09-08
Ti živiš u zabludama i zato ti izgleda da je AS koljač, jednostavno si izmanipuliran sa velikosrpskom ideologijom i od tuda proizilaze sve gluposti koje pišeš. Dakle da bi neko postao svetac postoje nekoliko uvjeta a jedan od njih je da se dogodilo ozdravljenje po nečijem zagovoru. Kada je blaženi AS u pitanju to čudo se dogodilo i ono je potvrđeno i on će biti kanonoziran a tu odluku ne donosi papa samostalno kao što ti stalno pokušavaš implicirati.dzango wrote:Nemam ja pojma ko su vama sveci ali vidimo ko ih je postavio za svece. Sve od lošeg oca i još gore majke. Evo ti Stepinca za primer. Drugo krilo nacističke vlasti u NDH pored Pavelića koji je vodio svetovnu vlast. Šta ćeš više.tre911 wrote:Dakle opet pucaš u prazno, nema primjera ali je mantra sveprisutna u svakom pogledu. Ko je od tih grešnika svetac KCe, de mi objasni. Ja sam tebi dao konkretne primjere pa te molim da konkretno i odgovoriš :)dzango wrote:Koji bre primer kada su vam Pape masovno bili seksualno izopačeni manijaci? Istorija katoličke crkve crkve je istorija izopačenosti sve sa masovnim silovanjem maloletnika i ubijanjem novorođenčadi od strane časnih sestara koje bi zatrudnele sa vrlim katoličkim sveštenstvom.tre911 wrote:To što laprdaš je čista zrcalna slika SPCa, ne razumijem zašto ti je teško dati konkretan primjer kao što sam ja tebi naveo na desetke primjera ubojica i pedofila i koljača u srpskoj pravoslavnoj crkvi?dzango wrote:
Jeste, dogma se odnosi na nepogrešivost Pape po pitanju dogmatskih pitanja. Valjda kada naguzi vlastitu sestru i zaleći sifilis, onda stavi papslu kapu i postane nepogrešiv jer je vođen Svetim Duhom. Tako valjda i Stepinac kada pozdravi dolazak Pavelića i ustaša i pokrštavanje i ubijanje Srba pa poslepodne ode da se bavi svetačkim pitanjima. Ili kada Stepinac i katolička crkva zajedno organizuju spasavanje ustaša i njihovo prebacivanje u Južnu Ameriku. Sve sveci u pičku materinu.
Guest- Guest
glupost.dzango wrote:Imenom i prezimenom 250 hiljada Srba koji su po Stepinčevom pismu Papi "dobrovoljno" prešli na katolicizam?Regoč wrote:Opet izmišljaš. Navedi ljude, imenom i prezimenom, nadnevak događaja, žrtve. Ovako ja i mogu reći da je Džango poznati pedofil.dzango wrote:Masovnim pokrštavanjem i klanjem Srba uz podrškom katoličke crkve-Regoč wrote:Tko? Kada? Kojim činom?dzango wrote:
Koje bre laži? Katolička crkva je svesrdno uzela učešće u klanju i pokrštavanju Srba u NDH. A na čelu te crkve je bio Stepinac. Šta dalje?
srbi nikada nisu bili neki specijalni vjernici i povijali su se kako vjetar puše.
onda je i u titovoj jugoslaviji isto izvršen teror nad srbima kada su se srbi masovno "dobrovoljno" učlanjivali u kpj, odnosno skj. s hrvatima to nije bio slučaj baš zbog pripadnosti katoličkoj crkvi jer je po statutu skj članstvo u sk bilo nespojivo s pripadnošću vjerskoj zajednici...
sitting_bull-
2015-09-28
Da vidis, i nisi mnogo omasio... Tad se radilo na praksi, manje na teoriji...vuksadinare wrote:covjek rekao oko 1400 cinilo zlocine...niko misu nije drzao svi trcali s nozevima i mitraljetama....dzango wrote:Da. Pavelić je bio vođa civilnog a Stepinac crkvenog krila jednog istog monstruznog pokreta. Nema tu neke razlike. Isti kurac.vuksadinare wrote:...ma da..mozda ih ej tolikos ev skupa imala na podrucju hrvatske,bosne i hercegovine,vojvodine,..znaci ama bas svi bili u ustasama..zanimljivo..Stanojko wrote:Procitaj mala...summer*wine wrote:Dzani bi se pokatolicio, a ne zna kako..stane drzi ljestve uz standardni c/p..bas zanimljivo :D
Ko je skrivao i prebacio ustaše u Južnu Ameriku?vuksadinare wrote:...aha...stratesko izvlacenjedzango wrote:Njegova organizacija koja sebe naziva crkvom. Odgovornost ide i dalje jer je glavni posao oko šverca ustaša u stvari završio Vatikan,vuksadinare wrote:je'l to stepinac?..koji ej odmah nakon ulaska partizana stavljen takorec iza brave....dzango wrote:Kako je Pavelić pobegao u Južnu Ameriku i ko ga je skrivao i organizovao mu beg?vuksadinare wrote:
kako ej stepinac mogao organizirati skrivanje pavelica kad ga ovaj nije ni obavijestio da ej napustio zagreb..za sto postoje dokazi..cak i iz jugoslavnske arhive...?...drugo vjerski poglavari su uvijek na doceku nove vlasti i novih vladara...sto ce reci necemo doci..aha...
...da...a oni koji su pucali iz pat-ova,tenkova po izbjeglickoj koloni iz srebrenice?...koji su ispaljivali minobacacke projekzile po izbjeglickoj koloni iz slunja 1991....i snajperima tukli...po izbjeglicama iz hrvatske kostajnice i tromblonima..sto je sa tim?dzango wrote:To je onaj narod koji ste bombardovali avionima dok je bio u izbegličkoj koloni. To ipak mogu samo Hrvati. Nije ni čudo da slave Stepinca kao sveca.Noor wrote:dzango wrote:Normalno da sam ponosan na sve koji su branili svoj narod od ustaša. Mada ovaj uopšte nije bio u ratu kako tvrdite. Doduše, verovatno perjanica hrvatskog novinarstva pod nazivom Dnevno.hr.Noor wrote:e, baš neću.dzango wrote:
Mala, odjebi. Čovek je tokom rata bio monah a padobranac je postao posle rata. Nije učestvoavao ni u kakvom ratu, mada i da jeste, služilo bi mu samo na ponos da je ratovao za svoj narod.
2015-09-08
citaj ti i dalje mitomanske glupostiStanojko wrote:Da vidis, i nisi mnogo omasio... Tad se radilo na praksi, manje na teoriji...vuksadinare wrote:covjek rekao oko 1400 cinilo zlocine...niko misu nije drzao svi trcali s nozevima i mitraljetama....dzango wrote:Da. Pavelić je bio vođa civilnog a Stepinac crkvenog krila jednog istog monstruznog pokreta. Nema tu neke razlike. Isti kurac.vuksadinare wrote:...ma da..mozda ih ej tolikos ev skupa imala na podrucju hrvatske,bosne i hercegovine,vojvodine,..znaci ama bas svi bili u ustasama..zanimljivo..Stanojko wrote:
Procitaj mala...
2015-09-08
da, neki svasta kazu :DStanojko wrote:Procitaj mala...summer*wine wrote:Dzani bi se pokatolicio, a ne zna kako..stane drzi ljestve uz standardni c/p..bas zanimljivo :D
Pa, di si ti, stane..okupirala verenica, ili sto?! ;P
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
A sto ne proveris ova imena? Pa se vratis da pricamo o mitomaniji? Mislim, sigurno imas neku rodbinu po `ercegovini, znaju valjda ovi stariji ljudi?vuksadinare wrote:citaj ti i dalje mitomanske glupostiStanojko wrote:Da vidis, i nisi mnogo omasio... Tad se radilo na praksi, manje na teoriji...vuksadinare wrote:covjek rekao oko 1400 cinilo zlocine...niko misu nije drzao svi trcali s nozevima i mitraljetama....dzango wrote:Da. Pavelić je bio vođa civilnog a Stepinac crkvenog krila jednog istog monstruznog pokreta. Nema tu neke razlike. Isti kurac.vuksadinare wrote:
...ma da..mozda ih ej tolikos ev skupa imala na podrucju hrvatske,bosne i hercegovine,vojvodine,..znaci ama bas svi bili u ustasama..zanimljivo..
Opet pišeš idiotluke, de navedi koji je to svećenik bio zapovjednik logora ili klao, ako misliš na majstorovića on je izbačen iz crkve. Idemo dalje, daj jedan primjer jebemu repu, pa nije ti valjda teško s obzirom koliko se pjeniš pronaći jedan primjer :)dzango wrote:Daj ne seri. Čovek uopšte nije bio u ratu. Ceo rat je bio u manastiru. Za razliku od vašeg sveštestva koje je bilo među glavnim inspiratorima klanja u NDH.Noor wrote:dzango wrote:Našipopovi su se borili sa svojim narodom, kao što je i red. Vaši su upravljali logorima, klanjima i pokrštavanjima. I na kraju švercovanjem ustaša preko Vatikana za Južnu Ameriku.vuksadinare wrote:ja katolicke svecenike nisam vidio opasane sa redenicima i mitraljezima i slikanjem uz tenkove..ali pravoslavne bogme jesamdzango wrote:
Koji bre primer kada su vam Pape masovno bili seksualno izopačeni manijaci? Istorija katoličke crkve crkve je istorija izopačenosti sve sa masovnim silovanjem maloletnika i ubijanjem novorođenčadi od strane časnih sestara koje bi zatrudnele sa vrlim katoličkim sveštenstvom.
vaši popovi su, zajedno sa svojim četnicima, kojima su i pripadali, klali po Hrvatskoj, a jedan od tih koljača, podoficir i rezervist 63. padobranske brigade iz Niša, a.k.a. niški specijalac, je to radio po Pakracu i Lipiku, a baš tamo je 2014. ustoličen kao episkop. kako vas nije sram?!
pa, jel nema nikog kod nas da to govno goni odavde?!
Guest- Guest
Missed me much?summer*wine wrote:da, neki svasta kazu :DStanojko wrote:Procitaj mala...summer*wine wrote:Dzani bi se pokatolicio, a ne zna kako..stane drzi ljestve uz standardni c/p..bas zanimljivo :D
Pa, di si ti, stane..okupirala verenica, ili sto?! ;P
To ozdravljenje je glupost. Ovde se radi o rehabilitaciji Hrvata i katoličke crkve tokom WW2. Običan politički projekat i prodaja "ozdravljenja" polupismenom narodu.tre911 wrote:Ti živiš u zabludama i zato ti izgleda da je AS koljač, jednostavno si izmanipuliran sa velikosrpskom ideologijom i od tuda proizilaze sve gluposti koje pišeš. Dakle da bi neko postao svetac postoje nekoliko uvjeta a jedan od njih je da se dogodilo ozdravljenje po nečijem zagovoru. Kada je blaženi AS u pitanju to čudo se dogodilo i ono je potvrđeno i on će biti kanonoziran a tu odluku ne donosi papa samostalno kao što ti stalno pokušavaš implicirati.dzango wrote:Nemam ja pojma ko su vama sveci ali vidimo ko ih je postavio za svece. Sve od lošeg oca i još gore majke. Evo ti Stepinca za primer. Drugo krilo nacističke vlasti u NDH pored Pavelića koji je vodio svetovnu vlast. Šta ćeš više.tre911 wrote:Dakle opet pucaš u prazno, nema primjera ali je mantra sveprisutna u svakom pogledu. Ko je od tih grešnika svetac KCe, de mi objasni. Ja sam tebi dao konkretne primjere pa te molim da konkretno i odgovoriš :)dzango wrote:Koji bre primer kada su vam Pape masovno bili seksualno izopačeni manijaci? Istorija katoličke crkve crkve je istorija izopačenosti sve sa masovnim silovanjem maloletnika i ubijanjem novorođenčadi od strane časnih sestara koje bi zatrudnele sa vrlim katoličkim sveštenstvom.tre911 wrote:
To što laprdaš je čista zrcalna slika SPCa, ne razumijem zašto ti je teško dati konkretan primjer kao što sam ja tebi naveo na desetke primjera ubojica i pedofila i koljača u srpskoj pravoslavnoj crkvi?
Da, prosto nevjerojatno je da nabraja tako da bi čovjek pomislio da ima takvih na tisuće a on niti jedan primjer ne može pronaći kad treba nešto konkretno navesti.Regoč wrote:Koliko je Džangu ispran mozak, čini se da je svetosavska džamahirija uspješnija od Kimove Koreje. Ponavljati laži je jedino što može, ali dati konkretan primjer katoličkoga svetca koji je zločinac nadilazi njegove sposobnosti.
Guest- Guest
priznajem, stepenac je prekretnica u delovanju hr. katolickog ogrankaNoor wrote:pizzon wrote:apsolutno tacno, nema promasaja.
ajde da se i ti jednom s Treom složiš..pa još pošteno i priznaš
Last edited by pizzon on Mon 20 Feb - 12:41; edited 1 time in total
Guest- Guest
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Similar topics
» Bozanic krenuo u liberalizaciju KC u Hrvatskoj.Smijenio Damira Stojica
» snaga je crkve u neukosti ljudi. Svećeničko je blagostanje oduvijek, vjekovima unatrag, u narodnoj nesreći. Što je duhovna i materijalna bijeda veća, crkve su punije, a molitve gorljive
» Dijalog SPC i Katolicke crkve u Hrvatskoj u corsokaku:Vatikan stiti Stepinca
» HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Srbija posle zemljotresa donirala Hrvatskoj više od Katoličke crkve
» Dok Vatikan gura cijepljenje, što rade istaknuti članovi Crkve u Hrvatskoj? Plaše vjernike da cjepivo rade od fetusa
» snaga je crkve u neukosti ljudi. Svećeničko je blagostanje oduvijek, vjekovima unatrag, u narodnoj nesreći. Što je duhovna i materijalna bijeda veća, crkve su punije, a molitve gorljive
» Dijalog SPC i Katolicke crkve u Hrvatskoj u corsokaku:Vatikan stiti Stepinca
» HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Srbija posle zemljotresa donirala Hrvatskoj više od Katoličke crkve
» Dok Vatikan gura cijepljenje, što rade istaknuti članovi Crkve u Hrvatskoj? Plaše vjernike da cjepivo rade od fetusa
Page 6 of 14