Hrvatska je poludiktatura
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Hrvatska je poludiktatura
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-je-poludiktatura-po-ekonomskim-slobodama-smo-na-dnu-europe/951209.aspx
Kermit-
2014-04-17
Re: Hrvatska je poludiktatura
Dobro i ova karta je glupost armenija, gruzija bolje od francuske ili ovo sa Turskom, ali stoji Hrvatska je al pari sa Srbijom i Grčkom
Kermit-
2014-04-17
PREMA Indeksu ekonomskih sloboda za 2017. godinu kojeg objavljuje američki konzervativni "think-tank" The Heritage Foundation, Hrvatska se našla na 95. mjestu, iza gotovo svih zemalja razvijene Europe.
S 95. mjestom na svjetskoj i 37. mjestom na regionalnoj ljestvici, koja obuhvaća zemlje Europe, Hrvatska spada u "uglavnom neslobodne" zemlje kada su u pitanju ekonomske slobode, što negativno utječe na rast i razvoj.
"Hrvatska zaostaje u strukturnim i ekonomskim reformama za mnogim susjednim zemljama, a institucionalni nedostaci ograničavaju rast poduzetništva. Nedavne fiskalne reforme bile su ograničene u svom opsegu i dubini... Prisutnost države u ekonomiji je i dalje vrlo visoka, kao i državna potrošnja", navodi se u dijelu izvješća koji se odnosi na Hrvatsku.
S 95. mjestom na svjetskoj i 37. mjestom na regionalnoj ljestvici, koja obuhvaća zemlje Europe, Hrvatska spada u "uglavnom neslobodne" zemlje kada su u pitanju ekonomske slobode, što negativno utječe na rast i razvoj.
"Hrvatska zaostaje u strukturnim i ekonomskim reformama za mnogim susjednim zemljama, a institucionalni nedostaci ograničavaju rast poduzetništva. Nedavne fiskalne reforme bile su ograničene u svom opsegu i dubini... Prisutnost države u ekonomiji je i dalje vrlo visoka, kao i državna potrošnja", navodi se u dijelu izvješća koji se odnosi na Hrvatsku.
Kermit-
2014-04-17
Albanija i BiH :D
2014-04-12
strukturnim i ekonomskim reformama
heheh kakve reforme daj lnđija i mostova
heheh kakve reforme daj lnđija i mostova
Kermit-
2014-04-17
da to isto, pa to nisu države, a vidi Crnu Goru heheh država koja se financira od heroina i šverca cigara stoji isto ko Francuzimaggie13 wrote:Albanija i BiH :D
Kermit-
2014-04-17
to je karta ekonomskih sloboda, unutra su varijable.,.. razina poreza i regulacija, veličina države u GDPu i državne potrošnje, zaštita vlasničkih prava i privatnog vlasništva, efikasnsot i poštenje pravosuđa..- itdasilovski wrote:Dobro i ova karta je glupost armenija, gruzija bolje od francuske ili ovo sa Turskom, ali stoji Hrvatska je al pari sa Srbijom i Grčkom
da Gruzija je napravila ogromne napredak na tom polju, to je zasluga onoga Sakašvila koji je bio odličan birokrat jer je progura reforme(ali očajan jer je popušio rat sa Rusijom)
Turska je žute boje, Turska je ekonomski slobodnija od većina zemlja Yuge i istočne Europe je točno, Erdogan je taj koji je najviše progura neoliberalne reforme (ali i islamizam)..
Guest- Guest
Inače BIH je svega par mjesta ispred nas, mi smo "pri vrhu" ekonomski neslobodnih zemalja, a BIH je pri dnu ekonomskih "umjereno slobodnih".. djeli nas par mjesta..
Dok Albanija je dosta napredovala, ja sam sam otvarao teme kako Albanska vlada provodi neoliberalne reforme itd
Dok Albanija je dosta napredovala, ja sam sam otvarao teme kako Albanska vlada provodi neoliberalne reforme itd
Guest- Guest
Švicarska je ekonomski najslobodnija zemlja, ono nemaju niti propisanu minimalnu plaću... možete otvoriti firmu u švicaarskoj i plaćati samo porez na dobit od 7% i to je to.. nemorate čak niti biti zaposleni
Guest- Guest
Bio mi je lega u Gruziji u Tbilisiju kaže jedva je čekao da ide dalje, to je rasapa a ne država, a Sakašvili je u bjegu jer je pokrao državnu kasu, tako da to više ima sa činjenicom da je taj think-tank povezan sa sranjima u Gruziji nego sa pravim stanjem, ali stoji ova država je katastrofaPinochet wrote:to je karta ekonomskih sloboda, unutra su varijable.,.. razina poreza i regulacija, veličina države u GDPu i državne potrošnje, zaštita vlasničkih prava i privatnog vlasništva, efikasnsot i poštenje pravosuđa..- itdasilovski wrote:Dobro i ova karta je glupost armenija, gruzija bolje od francuske ili ovo sa Turskom, ali stoji Hrvatska je al pari sa Srbijom i Grčkom
da Gruzija je napravila ogromne napredak na tom polju, to je zasluga onoga Sakašvila koji je bio odličan birokrat jer je progura reforme(ali očajan jer je popušio rat sa Rusijom)
Turska je žute boje, Turska je ekonomski slobodnija od većina zemlja Yuge i istočne Europe je točno, Erdogan je taj koji je najviše progura neoliberalne reforme (ali i islamizam)..
Kermit-
2014-04-17
to stoji, kod nas u biti kad sve zbrojiš plaćaš 50-60% ako nisi u talu, da ne govorim da vani kad počinješ ne plaćaš kurca osim neke paušalePinochet wrote:Švicarska je ekonomski najslobodnija zemlja, ono nemaju niti propisanu minimalnu plaću... možete otvoriti firmu u švicaarskoj i plaćati samo porez na dobit od 7% i to je to.. nemorate čak niti biti zaposleni
Kermit-
2014-04-17
ne znam nisam bio tamo, ali Crna Gora hehehe 40% proračuna ovisi o kriminalu pa tko tu koga jebePinochet wrote:Inače BIH je svega par mjesta ispred nas, mi smo "pri vrhu" ekonomski neslobodnih zemalja, a BIH je pri dnu ekonomskih "umjereno slobodnih".. djeli nas par mjesta..
Kermit-
2014-04-17
Što se tiče ocjena za Hrvatsku, ona prilično loše stoji kada je u pitanju porezno opterećenje prema kojem je na 150. mjestu. Prevelika je i državna potrošnja te smo prema njoj na 165. mjestu, dok smo po zdravlju javnih financija na 141. mjestu.
pazi ovo.. porezno opterećenje kod nas, na razini smo 150 mjesta od 180 zemalja.. prema veličini države smo isto 150 mjestu :D
dakle očito da je u pravo ono što svi govore (osim dede) da Hrvate najviše guši država i porezi..
dalje, neki plusevi koji nam dižu prosjek.. živila EU
Zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji, relativno dobro smo pozicionirani po pitanju otvorenosti tržišta, pa smo po slobodi trgovine na 15. mjestu, a po slobodi investicija na 27. mjestu.
pazi ovo.. porezno opterećenje kod nas, na razini smo 150 mjesta od 180 zemalja.. prema veličini države smo isto 150 mjestu :D
dakle očito da je u pravo ono što svi govore (osim dede) da Hrvate najviše guši država i porezi..
dalje, neki plusevi koji nam dižu prosjek.. živila EU
Zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji, relativno dobro smo pozicionirani po pitanju otvorenosti tržišta, pa smo po slobodi trgovine na 15. mjestu, a po slobodi investicija na 27. mjestu.
Guest- Guest
BiH i Crna Gora su par mjesta ispred nas.. mi smo pri vrhu crvene ljestivce, oni su prvi dnu žute..asilovski wrote:ne znam nisam bio tamo, ali Crna Gora hehehe 40% proračuna ovisi o kriminalu pa tko tu koga jebePinochet wrote:Inače BIH je svega par mjesta ispred nas, mi smo "pri vrhu" ekonomski neslobodnih zemalja, a BIH je pri dnu ekonomskih "umjereno slobodnih".. djeli nas par mjesta..
da Albanija je napravila reforme i oni su dosta otišli naprijed..
Gruzija , neman pojma, čitao sam već prije da je Sakašvila i progurao neke reforme, poput niskih poreza itd, smanjio državu, Gruzija ima čak solidan ekonomski rast cijelo vrijeme, jedino im je zajeb što graniče sa Rusijom, pa to nije privlačno za velike investicije, da su na našem položaju(srce Europe) a takvim reformama bi već bili mini-austrija
Guest- Guest
naravno niti jedan index nije savršen, ali ovaj je solidno točan , možete kliknuti na svaku državu i dobijate ocjenu, objašnjenje itd..
Guest- Guest
Vidi Ase, sve je politika, samo je za Hrvatsku točno jer podilazi njegovu stavu. Nazvati hrvatsku poludiktaturom je kretenizam koji samo Imbecilex može napisati, a ASo i Debo promovirati.
pa nemaju razloga ameri ići protiv mega lakeja koji slušaju svaki šuš iz Buzina osim toga vidim jer živim ovdje, dovoljno je vidjeti da hrvati bježe skoro kao i Sirijici ili pogledati režimski dnevnik i stvar je sasvim jasna, druga stvar što si ti i sl. uhljebi i zapravo jedan od razloga što je ova država nakon 900 godina sna potpuna uništena i diktatura, ali no...Regoč wrote:Vidi Ase, sve je politika, samo je za Hrvatsku točno jer podilazi njegovu stavu. Nazvati hrvatsku poludiktaturom je kretenizam koji samo Imbecilex može napisati, a ASo i Debo promovirati.
Kermit-
2014-04-17
Ma da, presporo udaram pečate, priznajem. To je razlog viših plaćah u Njemačkoj i programerskoga uspjeha Irske.asilovski wrote:pa nemaju razloga ameri ići protiv mega lakeja koji slušaju svaki šuš iz Buzina osim toga vidim jer živim ovdje, dovoljno je vidjeti da hrvati bježe skoro kao i Sirijici ili pogledati režimski dnevnik i stvar je sasvim jasna, druga stvar što si ti i sl. uhljebi i zapravo jedan od razloga što je ova država nakon 900 godina sna potpuna uništena i diktatura, ali no...Regoč wrote:Vidi Ase, sve je politika, samo je za Hrvatsku točno jer podilazi njegovu stavu. Nazvati hrvatsku poludiktaturom je kretenizam koji samo Imbecilex može napisati, a ASo i Debo promovirati.
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» SUKOB NA KOSOVU, HRVATSKA SE UKLJUČILA ???? JE LI HRVATSKA IZABRALA PRAVU STRANU ??? NEKI DAN PROTIV RUSIJE, SAD OPET KONTRA KRŠĆANA
» Predsjednica voli Thompsona: ova me pjesma podsjećala na domovinu Hrvatska nisu politika i političari, Hrvatska smo svi mi, rekla je Grabar-Kitarović
» OI TOKIO finale parova HRVATSKA vs HRVATSKA
» Hrvatska u ww3
» Hrvatska, Che i co. :D
» Predsjednica voli Thompsona: ova me pjesma podsjećala na domovinu Hrvatska nisu politika i političari, Hrvatska smo svi mi, rekla je Grabar-Kitarović
» OI TOKIO finale parova HRVATSKA vs HRVATSKA
» Hrvatska u ww3
» Hrvatska, Che i co. :D
Page 1 of 2