Hrvatski liječnici masovno odlaze u tuđinu: 'Odlazak je racionalna odluka'
Page 11 of 26
Page 11 of 26 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 26
Re: Hrvatski liječnici masovno odlaze u tuđinu: 'Odlazak je racionalna odluka'
dzango wrote:
Valjda "ukruh". Gde vam je bre čistoća jezika?
Bez obzira na to što danas brojni misle da je to srbizam, hljeb je normalna hrvatska riječ, ali znači različito od njegova značenja u srpskome jeziku. Hljeb je kod nas kruh okrugla oblika. Dakle, možeš imati hljeb, hljepčiće, hljeb kruha, ali hljeb i kruh nisu jedno te isto. Hljeb je u srpskome istoznačnica za naš kruh i oni ne prave razliku. Naime, često se tvrdi da je to srpska i nametnuta riječ, ali u našoj književnosti prisutna je od davnina
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
Specijalizacija i nije neki problem napolju. Naravno, opet za najbolje. Vama u svakom slučaju ostaju oni osrednji.Noor wrote:dzango wrote:Ugovor koji važi 5 godina. Taman dok završi stažiranje.Noor wrote:dzango wrote:Može i to. Vi im zabranite upis ako nisu dovoljno domoljubni i misle na lični interes.Noor wrote:
stoji. no, na kraju bi bio zaključak, nitko im ne brani, neka idu u njemačku liječiti njemačke pacijente, no neka se i školuju na njemačkim fakultetima, svakako po njemačkim cijenama.
zašto braniti upis? kod upisa potpisat i ugovor, pa neka bira.
6 godina je studij + 1 staža. kad ode, specijalizaciju nek si rješava ili vani..ili ovdje, ali pod istim uvjetima :)
jasambrend wrote:
To je problem javnog školstva... Ukinuti ga i sve će se s vremenom ispaviti...
Jedina svrha profesora povijesti bi bila raditi u nekoj obrazovnoj ustavoni. Ali kako postoji hiper produkcija uglavnom se uhljebljuju po nekim državnim službama.
catabbath-
2015-08-22
Bio je i onaj fudbaler, Ukrajinac, Aleksandar Hleb.catabbath wrote:dzango wrote:
Valjda "ukruh". Gde vam je bre čistoća jezika?
Bez obzira na to što danas brojni misle da je to srbizam, hljeb je normalna hrvatska riječ, ali znači različito od njegova značenja u srpskome jeziku. Hljeb je kod nas kruh okrugla oblika. Dakle, možeš imati hljeb, hljepčiće, hljeb kruha, ali hljeb i kruh nisu jedno te isto. Hljeb je u srpskome istoznačnica za naš kruh i oni ne prave razliku. Naime, često se tvrdi da je to srpska i nametnuta riječ, ali u našoj književnosti prisutna je od davnina
i dalje ne shvacam.catabbath wrote:maggie13 wrote:Samo ne znam kakve veze profesori imaju sa uhljebima.
Kolika je potreba za profesorima društvenih s obzirom koliko ih se štanca godišnje? Di rade i čime se bave?
To je stvar obrazovnog sustava, a ne mjerilo je li netko uhljeb ili ne.
2014-04-12
provo kuco staraprovocator wrote:Kao i obično... Uvijek kažeš malo ali glupo.prckov wrote:samo se ti druzi sa mnom i ne brini nista,provocator wrote:Za razliku od tebe kojem to nikad, pa ni tada, to ne bu pošlo za rukom.prckov wrote:ljudi, evo provo konacno napiso jednu pametnuprovocator wrote:Ja znam tko je svemu tomu tomu kriv... Tito!
inteligencija je prelazna
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
U stvari, nije. Slabljenje društva se ogleda i u slabljenju društvenih nauka, pre svega. Bez istoričara, profesora književnosti, istoričara umetnosti, crno nam se piše.catabbath wrote:jasambrend wrote:
Jedina svrha profesora povijesti bi bila raditi u nekoj obrazovnoj ustavoni. Ali kako postoji hiper produkcija uglavnom se uhljebljuju po nekim državnim službama.
maggie13 wrote: a ne mjerilo je li netko uhljeb ili ne.
Koliko ih radi u privatnom sektrou a koliko na dršavnoj sisi? Koliko ih radi u struci?
dzango wrote:U stvari, nije. Slabljenje društva se ogleda i u slabljenju društvenih nauka, pre svega. Bez istoričara, profesora književnosti, istoričara umetnosti, crno nam se piše.catabbath wrote:jasambrend wrote:
Onda smo mi super napredna država, profesora povijesti kao u priči, samo fali doktora, inžinjera, informatičara....
catabbath-
2015-08-22
gnjeco sine jes to ti..catabbath wrote:jasambrend wrote:
prckov ovdje..prvoborac?!
2014-04-19
dzango wrote:Specijalizacija i nije neki problem napolju. Naravno, opet za najbolje. Vama u svakom slučaju ostaju oni osrednji.Noor wrote:dzango wrote:Ugovor koji važi 5 godina. Taman dok završi stažiranje.Noor wrote:dzango wrote:
Može i to. Vi im zabranite upis ako nisu dovoljno domoljubni i misle na lični interes.
zašto braniti upis? kod upisa potpisat i ugovor, pa neka bira.
6 godina je studij + 1 staža. kad ode, specijalizaciju nek si rješava ili vani..ili ovdje, ali pod istim uvjetima :)
samo nek teraju napolje
Guest- Guest
Odlaze da, ostati će par domoljuba i hrpa štetočina i niš korist koji ubijaju ljude po bolnicama ili ništa ne rade
Kermit-
2014-04-17
mi bi morali donijeti zakon:Doktore ideš van?Ok,ali pod uvjetom da odvedeš sa sobom dva uhljeba i tri tata.Reci švabi da ih nek on malo izdržava.
vili40-
2015-08-02
Ako pogledaš bolje, nije tako. I ono što ih ima, ne radi svoj posao već se trudi na nekoj drugoj strani. Na poslovima koji nemaju veze sa onim što su studirali. Ili su nesposobni i dovedeni po političkoj liniji. Danas niko više ne upisuje te fakultete jer nisu isplativi. To će na kraju biti veći problem od doktora.catabbath wrote:dzango wrote:U stvari, nije. Slabljenje društva se ogleda i u slabljenju društvenih nauka, pre svega. Bez istoričara, profesora književnosti, istoričara umetnosti, crno nam se piše.catabbath wrote:jasambrend wrote:
Onda smo mi super napredna država, profesora povijesti kao u priči, samo fali doktora, inžinjera, informatičara....
prckov wrote:gnjeco sine jes to ti..catabbath wrote:jasambrend wrote:
ma, dawson je to
Guest- Guest
I ja kazem, zovnu konobara plate i nek idu,asilovski wrote:Odlaze da, ostati će par domoljuba i hrpa štetočina i niš korist koji ubijaju ljude po bolnicama ili ništa ne rade
australija je socijalna drzva pa se studij krvavo placa
2014-04-19
a je li, opet sam ofuloNoor wrote:prckov wrote:gnjeco sine jes to ti..catabbath wrote:jasambrend wrote:
ma, dawson je to
2014-04-19
jučer sam predložio kicu da zahakla novu anketu,aktualniju od one sa vojskom:
a) Hrvatsku će netko napasti i uništiti iz vana
b) Hrvatska će postati nova Švicarska
c) Hrvatska će se urušiti sama od sebe
još samo dodatak:Ako ste zaokružili c:
a) za to je kriva politička elita koja samo misli na sebe
b) za to sam kriv ja jer glasam za tu bagru
c) za sve je kriva moja pokojna baba
a) Hrvatsku će netko napasti i uništiti iz vana
b) Hrvatska će postati nova Švicarska
c) Hrvatska će se urušiti sama od sebe
još samo dodatak:Ako ste zaokružili c:
a) za to je kriva politička elita koja samo misli na sebe
b) za to sam kriv ja jer glasam za tu bagru
c) za sve je kriva moja pokojna baba
vili40-
2015-08-02
bez brige, odlaze i vraćaju se. tamo ne mogu biti u bolnici od 9 - 10:00, pobjeći u privatnu kliniku i vratiti se u bolnicu u 15:00 ili javiti tajnici da se danas ne vraćaju. kada to shvate evo ih natrag brzinom munje. ja znam dvojicu koji su se brže vratili nego otišli..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
tocno.kaja wrote:bez brige, odlaze i vraćaju se. tamo ne mogu biti u bolnici od 9 - 10:00, pobjeći u privatnu kliniku i vratiti se u bolnicu u 15:00 ili javiti tajnici da se danas ne vraćaju. kada to shvate evo ih natrag brzinom munje. ja znam dvojicu koji su se brže vratili nego otišli..
2014-04-12
oni ovim "odlascima" zapravo svi žele bolje uvjete ovdje pa i kada to znači nerealno visoke plaće uz minimalan rad.maggie13 wrote:tocno.kaja wrote:bez brige, odlaze i vraćaju se. tamo ne mogu biti u bolnici od 9 - 10:00, pobjeći u privatnu kliniku i vratiti se u bolnicu u 15:00 ili javiti tajnici da se danas ne vraćaju. kada to shvate evo ih natrag brzinom munje. ja znam dvojicu koji su se brže vratili nego otišli..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 11 of 26 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 18 ... 26
Similar topics
» Hrvatski liječnici mogu raditi u Rusiji bez licence od 2018.
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Plenki daje poticaj iseljavanju Hrvata u tuđinu: ukida se porezna olakšica na prvu nekretninu
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» I liječnici traže novac,svi bi lovu koje nema
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Plenki daje poticaj iseljavanju Hrvata u tuđinu: ukida se porezna olakšica na prvu nekretninu
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» I liječnici traže novac,svi bi lovu koje nema
Page 11 of 26