Divno: novi spomenik kardinalu Stepincu u Osijeku
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Divno: novi spomenik kardinalu Stepincu u Osijeku
Dread_Pirate_Roberts wrote:drugarice soro, radi neznanja streljanje ti je u subotu u podne...ostani doma drugovi će doći po tebe...
Jel
Sad se bumo igrali tako ?
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
asilovski wrote:Spomenik stavili na parking ispred limenog zida za reklame i plastične brklje i kučice sa elektro prikljucima pa jebemu boga oca
toliko ga stuju
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
veber wrote:da?Noor wrote:oba djeda su mi bili partizani, ne pratiš gradivo.Sora wrote:Meni rekla Anka partizankaNoor wrote:Sora wrote:Nasi povjesnicarski revozionisti iz sentimenta prema ustaskoj povijesti
Nece priznati inace dobro poznatu istinu : STEPINCEVOG BRATA MIJU SU UBILE USTASE JER JE POMAGAO PARTIZANIMA
despot i ostali falsifikatori povijesti lazu da su tog MIJU STEPINCA UBILI NIJEMCI A NISU NEGO USTASE
čim to kaže episkop Jovan, sigurno je istina.
Ali ok sestro Tebi ni partizani nisu postojali
To se samo cini
od tuda animozitet među nama.
ja malo, na ss stranu vučem
obersturmbannführer Veber, pa ja protiv tebe nemam ništ
Guest- Guest
Sora wrote:A dobro Spiro. Zasto je to tako tesko prihvatiti , vama koji bi trebaki znati svoju povijest
Jer bi to trebao biti ivjet za drzavljanstvo a ne samo nacionalnost
Barem meni nije nikakav problem bilo kakve činjenice prihvatiti.
Dokazao sam to bezbroj puta i na starom forumu, prihvatila ti to ili ne.
Međutim, ovdje je naglasak na riječi činjenice, a ne naklapanja rekla-kazala tipa čula sam ovdje ili ondje.
Tako povijest ne funkcionira.
Da sad ne ulazim u dublje u materiju i ponovim zaključak koji sam već jednom obrazložio na starom forumu po kojem je izraz povjesne činjenica u biti zapravo samo obični oksimoron.
Dalje, da spomenem samo jedan primjer.
Jesi li gledala dokumentarac Godina Oluje?
Nebitno. U jednoj epizodi se spominje osobno svjedočanstvo jednog generala Srpske Vojske Krajine. I što on kaže?
Kada je prestalo ono inicijalno bombradiranje Knina prvog dana Oluje, ja (on kaže) pogledam van i vidim oko sebe stotine mrtvih srpskih civila.
Znaš što je problem sa tom izjavom?
Što je tribunal u Haagu u pravomoćnoj presudi utvrdio kako u Kninu za vrijeme Oluje nije bilo srpskih civilinih žrtava.
U široj okolici je poginuo samo jedan jedini srpski civil i to na cesti između Knina i Bosanskog Petrovca (Grahovo je bilo u hrvatskim rukama).
Ne vjeruješ?
Eno ti dokumentacija iz pravomoćno oslobađajuće presude Gotovini u Haagu pa čitaj.
Toliko o pouzdanosti svjedočenja, pogotovo od strane onih koje je Dobrica Ćosić učio srpskoj plemenitoj vještini laganja.
Što se tiče uvjeta za državljanstvo, po definiciji ga stječu oni koji su u toj državi rođeni.
Ja doduše nisam, ali sam poznavanje hrvatske povijesti dokazao u hrvatskim školama pa su mi valjda zato progledali kroz prste.
Guest- Guest
Sora wrote:Pa izbacila Tita iz Pantovcaka.
Pa kako ne bi izbacila spomenik čovjeku koji je organizirao i proveo genocid nad Hrvatima 1945. godine.
To je čisto stvar elementarnog bontona i ne samo kada su Predsjednici države u pitanju. Što ga neki drugi nemaju niti mrve, to je njihov problem.
Guest- Guest
Znaci Nisi roden u hrvatskpj ?
Nego isao tu u skole ?
Ok
A odakle tebi oravo mrni, onima koji su tu rodeni pa time ocito upoznati bolje s krajem u kpjem su rodeni, odakle ti oravo NAMA NE VJEROVATI .
Ti kpji imas drugi obiteljski odgoj, druge vrijednosti, drugu tradiciju
Ti bi meni osporio pravo na istinu
I tvrdis da lazem
Idees .. To je potreba dotepenca ..da se dokazuje makar i lagao
Ja to ne moram
Nego isao tu u skole ?
Ok
A odakle tebi oravo mrni, onima koji su tu rodeni pa time ocito upoznati bolje s krajem u kpjem su rodeni, odakle ti oravo NAMA NE VJEROVATI .
Ti kpji imas drugi obiteljski odgoj, druge vrijednosti, drugu tradiciju
Ti bi meni osporio pravo na istinu
I tvrdis da lazem
Idees .. To je potreba dotepenca ..da se dokazuje makar i lagao
Ja to ne moram
Taj je covjek bio Vrhovni zapovjednik njenim djedovima . Kome vecspeare_shaker wrote:Sora wrote:Pa izbacila Tita iz Pantovcaka.
Pa kako ne bi izbacila spomenik čovjeku koji je organizirao i proveo genocid nad Hrvatima 1945. godine.
To je čisto stvar elementarnog bontona i ne samo kada su Predsjednici države u pitanju. Što ga neki drugi nemaju niti mrve, to je njihov problem.
I sad bi ona postovanje kao Vrhovna zaPovjednica ?
Daj me ne nasmijavaj
Zivi cirkus je ta zena , s tim SATOROM ZA DVOJE
UPM
ja da poludim ne mogu zamisliti da bi tito takve stvari pricao
niti ja protiv tebe.Noor wrote:veber wrote:da?
od tuda animozitet među nama.
ja malo, na ss stranu vučem
obersturmbannführer Veber, pa ja protiv tebe nemam ništ
unuci mire djedove.
samo pijana sora i sl. ekipa pokušava napravit zavadu.
2014-12-30
Lazes bosancerosuspeare_shaker wrote:Sora wrote:Pa izbacila Tita iz Pantovcaka.
Tito nije naredio
Tito nije proveo
Tito nije organizirao
Nikskvi genocid nad Hrvatima
Postreljao ustase i steta da su mnogi postedeni
Ustase su krvnici hrvata i sramota za nas
Eto sad kad vam ga metnem
Sad sam pijana
Aj idem
Zaliboze vremena s ovskvima tupamarosima
Sad sam pijana
Aj idem
Sora wrote:Znaci Nisi roden u hrvatskpj ?
Ako te baš zanima, rođen sam u Srbiji. Zato ih tako dobro poznajem. Kad smo se nalazili na neutralnom terenu, ja bi im govorio da ih poznajem bolje nego što oni bolje poznaju sami sebe, a kako su svima koji su sa mnom bili u kontaktu bila poznata moja predviđanja u vezi političkih procesa i rezultata tog rata, vjeruj mi, nije im bilo do smijeha.
Odakle mi pravo?
Na čemu ti zasnivaš svoj zahtjev za mojim bezuvjetnim povjerenjem nekome samo zato što je rođen u Hrvatskoj?
Taj teritorijalni princip ne govori ama baš ništa kada je u pitanju kriterij istinitosti.
Dakle, svačije tvrdnje treba provjeriti i iz drugih izvora, ako ih ima.
To ti je jedan od temeljnih principa u povjesnoj znanosti. Eto, odatle mi pravo. Ako ti se to ne sviđa, tuži povjesnu znanost, što se mene tiče, možeš slobodno i upravi vodovoda.
Last edited by speare_shaker on 9/2/2017, 19:02; edited 1 time in total
Guest- Guest
Soro moja, nakon toliko godina trebala bi doći k pameti i biti realna, pogledati istini u oči, pregristi i priznati bar neke stvari.Sora wrote:Lazes bosancerosuspeare_shaker wrote:Sora wrote:Pa izbacila Tita iz Pantovcaka.
Tito nije naredio
Tito nije proveo
Tito nije organizirao
Nikskvi genocid nad Hrvatima
Postreljao ustase i steta da su mnogi postedeni
Guest- Guest
a, kada nisi?Sora wrote:Eto sad kad vam ga metnem
Sad sam pijana
Aj idem
2014-12-30
Sora wrote:Postreljao ustase i steta da su mnogi postedeni
Ako i jesu, trebali su biti pravedno suđeni, a ne poubijani kao kerovi uz tarabu kako bi rekao Milan Paroški, što je zapravo i dogodilo.
I da, to jeste genocid. Slušao sam već "argumente" tipa kakav je to genocid kada vas je toliko puno ostalo i to od osobe koja je pisala i na ovom forumu i sa kojom sam bio u Skype komunikaciji.
Ali kod genocida nije bitan broj žrtava, apsolutni ili relativni, bitna je NAMJERA.
Upravo na temelju toga je Međunarodni Sud Pravde u Haagu Srebrenicu proglasio GENOCIDOM, a po kriteriju brojnosti bi to bio veliki problem, jer je poubijano od 7 000 do 10 000 muslimana.
A Hrvata na križnim putevima 1945. oko 100 000, pri čemu je NAMJERA kao glavni kriterij za kvalifikaciju zločina genocidom, bila evidentna.
Guest- Guest
Parking, limarija, brklja jedino se ne vidi razvodna kutija
Kermit-
2014-04-17
Dačić bijesan zbog spomenika Stepincu, Vrkić mu odbrusio: "Ti si Milošević u malom izdanju"
"Slobodan Milošević u malom"
Na sjednici osječkoga Gradskog vijeća, odgovarajući na vijećnički upit da reagira na Dačićeve izjave, gradonačelnik Vrkić je ocijenio da je Dačić "Slobodan Milošević u manjem izdanju i nastavak te politike u legalnoj srbijanskoj politici".
"Trebam li voditi računa o Dačićevu mišljenju, koji razmišlja na isti način, kada je htio okupirati Hrvatsku. Što ću ja s njim polemizirati. Ne pada mi na pamet da se nekome pravdam, jer je to sjajna stvar i jer sam skupa s organizatorima učinio najviše što se može učiniti za hrvatskog velikana Stepinca", poručio je Vrkić.
Osječki gradonačelnik istaknuo je kako je spreman surađivati sa Srbima, posebice na ovome području, na kojemu je provodio proces mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske, ali da ne želi raspravljati s onima koji su sami sebe diskvalificirali kao propali političari.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ja mislim da tebi nisu sve na broju....ko tebe kara u bulju jos se en zna...crvenkasti wrote:Više se ne pretvaram, stvarno jesam.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Divno: podižemo spomenik hrvatskom nadbiskupu
» To divno okretište
» Udala se za stranca na Mauricijusu i sve je bilo divno
» Divno: sirijski generali će proći isto kao i Milošević
» Halal antifa Kardinalu na YouTubeu prijeti sjekirom
» To divno okretište
» Udala se za stranca na Mauricijusu i sve je bilo divno
» Divno: sirijski generali će proći isto kao i Milošević