Uradi sam
Page 8 of 14
Page 8 of 14 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14
Re: Uradi sam
E...jednostavno k'o pekmez...koji klinac se ljudi školuju za električare...veber_1 wrote:a kaj napamet. za lampu 1.5 kvadrat, za utičnicu isto. za svaki slučaj staviš 2,5. za štednjak trofazno 4 kvadrata. po fazi ti 1,5 bez problema propusti 10A.Trinity wrote:A profil žnjure ? napamet?
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Prije toga mozgaš bar pola filma.dijagram wrote:Trini ne gleda filmove,mogla je tamo sve nauciti. Presjeces crvenu zicu i bomba nece eksplodirati:)
Trinity-
2014-04-17
To samo zbog napetosti, inace svi znamo sto treba sjeci, ...dobro,mozda ti neke slicne ne znaju:)Trinity wrote:Prije toga mozgaš bar pola filma.dijagram wrote:Trini ne gleda filmove,mogla je tamo sve nauciti. Presjeces crvenu zicu i bomba nece eksplodirati:)
dijagram-
2015-08-09
za klasičnog električara obučim te za tri dana. ovi kaj razvlače kablove su u biti nkv.Trinity wrote:E...jednostavno k'o pekmez...koji klinac se ljudi školuju za električare...
za spajanje neonke moraš paziti na fazu...
stvarno mudrost bjelosvjetska za koje ti treba faks.
viši rang strujića je prčkanje po elektronici. za to ti ipak treba škola.
inače voda i struja su ti jako slični. vladaju isti zakoni.
recimo ja sam sve predimenzinirao čisto zbog sigurnosti i eventualnog kasnijeg montiranja dodatnih trošila.
2014-12-30
kolega to samo u filmovima ide tako :Ddijagram wrote:To samo zbog napetosti, inace svi znamo sto treba sjeci, ...dobro,mozda ti neke slicne ne znaju:)
u biti radiš zatvoreni krug pa sječenjem bilo koje žice dođe do kabummm.
veber-
2014-12-30
Skuzio sam i ja, neki su vec kao poginuli, a onda opet eto ih u drugom filmu, samo nas zajebavaju.veber_1 wrote:kolega to samo u filmovima ide tako :Ddijagram wrote:To samo zbog napetosti, inace svi znamo sto treba sjeci, ...dobro,mozda ti neke slicne ne znaju:)
u biti radiš zatvoreni krug pa sječenjem bilo koje žice dođe do kabummm.
dijagram-
2015-08-09
a jebga, uci se dok je coek ziv:)veber_1 wrote:e jesi mutav :D
dijagram-
2015-08-09
Ne treba ti faks, ali bez žice ne ide.veber wrote:za klasičnog električara obučim te za tri dana. ovi kaj razvlače kablove su u biti nkv.
za spajanje neonke moraš paziti na fazu...
stvarno mudrost bjelosvjetska za koje ti treba faks.
viši rang strujića je prčkanje po elektronici. za to ti ipak treba škola.
inače voda i struja su ti jako slični. vladaju isti zakoni.
Reče on Ruđerašici.
Trinity-
2014-04-17
veber_1 wrote:a kaj napamet. za lampu 1.5 kvadrat, za utičnicu isto. za svaki slučaj staviš 2,5. za štednjak trofazno 4 kvadrata. po fazi ti 1,5 bez problema propusti 10A.Trinity wrote:A profil žnjure ? napamet?
A Ohmov zakon...Kirchhoffovi zakoni...znaš li koliko tu ima jednadžbi...pa čovjek noćima ne spava rješavajući ih... :bwi:
darth_vader-
2014-04-17
Trinity wrote:Nisi fer, čovjek radi i treba našu podršku.jasambrend wrote:Okej...okej...studio...ali koliko je vremena uložio u (samo)promidžbu, mogao je više taj knauf polijepiti do sada...ovo će se razvući ko Dinastija, izgleda...
Ma znam...baš sam tipični Hrvat...koji kad vidi susjeda kako radi dođe ga malo zajebavati, udjeliti par nepotrebnih i beskorisnih savjeta i još se na kraju ogrebe za pivu...
darth_vader-
2014-04-17
Ma, ne žurim. Neće posal uteći. A vrimena imam....jasambrend wrote:Trinity wrote:Nisi fer, čovjek radi i treba našu podršku.jasambrend wrote:Okej...okej...studio...ali koliko je vremena uložio u (samo)promidžbu, mogao je više taj knauf polijepiti do sada...ovo će se razvući ko Dinastija, izgleda...
Ma znam...baš sam tipični Hrvat...koji kad vidi susjeda kako radi dođe ga malo zajebavati, udjeliti par nepotrebnih i beskorisnih savjeta i još se na kraju ogrebe za pivu...
bugati_2- Posts : 313
2014-11-16
koja je prespavala elektriku. ebo te led pa ti bi trebala doma sama struju postavljati. daj shemu križnog spoja za tri prekidača i jednog trošila/lampe.Trinity wrote:Reče on Ruđerašici.
veber-
2014-12-30
Naravno da nisam, zato i ne lupam napamet .
A struju ne postavljam sama, to prepuštam bauštelcima poput tebe, samo nadzirem.
Te sam sheme davno prerasla, mogu ti dati kakav PHP/MySql upit, đabe.
A struju ne postavljam sama, to prepuštam bauštelcima poput tebe, samo nadzirem.
Te sam sheme davno prerasla, mogu ti dati kakav PHP/MySql upit, đabe.
Trinity-
2014-04-17
veber-
2014-12-30
Dobiješ i pivo.veber_1 wrote:nemaš beda. ja struju. ti te neke frljafulje.
E, jel imaš one plave hlače sa puno džepova i šarafcigera ?
Trinity-
2014-04-17
Bugi je šegrt. :)dijagram wrote:Uzalud se trudite, bugi je najveci neimar:)
Trinity-
2014-04-17
ma da, dok vi teorecki bugi tegli ko tovar.Trinity wrote:Bugi je šegrt. :)dijagram wrote:Uzalud se trudite, bugi je najveci neimar:)
dijagram-
2015-08-09
ne. imam bijele. ne trebam kaccavide :PTrinity wrote:Dobiješ i pivo.veber_1 wrote:nemaš beda. ja struju. ti te neke frljafulje.
E, jel imaš one plave hlače sa puno džepova i šarafcigera ?
2014-12-30
Page 8 of 14 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14
Similar topics
» Uradi sam 2
» Čega se god prihvati savršeno uradi. Čestitamo!
» Ono sto Kinez pokusava vecno, Rus preko noci uradi
» Dodik : Komšić ne može ništa da uradi , on je smišljen kao podvala
» Pančev jedini za regionalnu ligu: "Neka to uradi UEFA, kad mi ne možemo"
» Čega se god prihvati savršeno uradi. Čestitamo!
» Ono sto Kinez pokusava vecno, Rus preko noci uradi
» Dodik : Komšić ne može ništa da uradi , on je smišljen kao podvala
» Pančev jedini za regionalnu ligu: "Neka to uradi UEFA, kad mi ne možemo"
Page 8 of 14